Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

MSC Fantasia

Nyugat-mediterrán kikötővárosok és görög kincsek - csoportos hajóút repülővel, magyar idegenvezetővel - MSC Fantasia

Útvonal: 
Budapest-Róma (1 éj) | Genova | Marseille | Barcelona | tengeren | Valletta | Korfu | Katakolon (Olümpia) | Heraklion | Piraeus (Athén) | tengeren | Róma (1 éj) -Budapest

GARANTÁLT INDULÁS, UTOLSÓ KABIN!

Páratlan hajóútra invitáljuk Önöket, hiszen egyetlen utazás során, a költözködés fáradalmai nélkül, luxus körülmények között ismerheti meg a mediterrán térség leghíresebb kikötőit és legszebb szigeteit! A 2 hetes út alatt kellő idő jut Róma felfedezésére, mely a visszatérőknek is mindig tartogat újdonságot, felfedezheti Genova és Marseille hangulatos kikötővárosát, élvezheti az utánozhatatlan mediterrán hangulatot Barcelonában, ellátogathat olyan képeslapokat idéző, páratlan szigetekre, mint Málta, Korfu és Kréta. A görög kalandok itt nem érnek véget, szerezzen új élményeket Olümpia és Athén meglátogatásakor. A gazdag program mellett jut egy teljes nap a luxushajó kínálta szolgáltatások élvezetésre is; szívja magába a mediterrán napsütés utolsó sugarait a medence parton koktélozva, tegye próbára szerencséjét a kaszinóban, pihenje ki az év fáradalmait egy kellemes masszázs alatt. Felejthetetlen élmények várják!

Útvonal és fakultatív programlehetőségek:

1. nap Budapest-Róma

Indulás Budapestről dél körül, utazás Rómába az Alitalia közvetlen járatával. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Róma, az örök város                       8900 Ft/fő
A csoport a szállodából tömegközlekedéssel jut el a történelmi városközpontba itt kezdődik a fél napos városnézés. A Colosseum környékén a helyi kocsisok lovashintózásra csábítják a turistákat, innen egy rövid gyaloglással jutnak el a híres Piazza Venezia-ra, Róma egyik leghíresebb terére, majd II. Viktor Emlánuel impozáns műemlékét tekinthetik meg. A mellette magasodó Capitoliumról csodás kilátás nyílik a Forum Romanumra, a város archeológiailag legfontosabb látványosságára. Innen 10 perc sétával érjük el a Pantheont, ahova lehetőség van bekukkantani (amennyiben nincs szertartás), majd a program utolsó megállójaként a Trevi-kúthoz érünk, ahol a hagyomány szerint egy érme bedobásával bebiztosíthatjuk magunkat, hogy visszatérünk Rómába. A program után lehetőség van sétálni egyet a Spanyollépcső környékén, mely az olaszok kedvelt találkozóhelye, és a környéken rengeteg világmárka és híres olasz divatcég van jelen impozáns kirakatokkal és boltokkal.
Az ár a tömegközlekedési jegyeket nem tartalmazza, ezek a helyszínen fizetendőek.

2. nap Róma-Civitavecchia
Reggeli után szabad program Rómában, ebéd egyénileg. A Vatikáni Múzeumok vagy a Colosseum meglátogatása esetén belépőjegy elővásárlása szükséges, a részletekről érdeklődjön irodánkban.
Délután transzfer a kikötőbe (Civitavecchia), felszállás a hajóra. A hajóra történő bejelentkezést követően elfoglalhatják kabinjukat és megkezdhetik a hajó izgalmas világának felfedezését.

3. nap Genova
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Ligúria fővárosa, Genova                     5900 Ft/fő
A város központja a kikötőtől mindössze 2 metrómegállóra található, jó idő esetén séta a belvárosig a Via Pré-n keresztül. Találkozó a helyi idegenvezetővel, séta a korábbi városházához, a Palazzo Ducale-hez, mely jelenleg kortárs művészeti kiállításoknak ad otthont. Itt található a barokk stílusú jezsuita templom is, mely Guido Reni és Rubens műveit rejti. Séta a középkori városkapuhoz, majd látogatás Columbus házánál. Ezt követően a katedrális gótikus épülete következik, ahol állítólag a szent grál található. Itt van a középkori S. Matteo tér is, mely tipikus példája a genovai nemesi negyedeknek. A Piazza Campetto-n és a Via degli Orefici-n haladva kézműves boltokat és régi cukrászdákat láthatunk. A program a régi kikötőben ér véget, mely ma a turisták egyik központja Genovában. Többek között itt található az Acquario is, ahol a vízi élőlények hatalmas kiállítása várja az érdeklődőket.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet és étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség. A tömegközlekedési jegyek a helyszínen fizetendőek (metrójegy kb. 2 euró/út).

4. nap Marseille
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Kirándulás Aix en Provence-ba                        22 500 Ft/fő
A hajótársaság csoportjához csatlakozva indulunk neki Provence felfedezésének, hogy garantáljuk, a hajó velünk együtt kalandozik tovább. A kb. 40 perces buszút után a program első megállója a híres XII. századi Saint-Sauveur Katedrális és kertje, mely egy római templomra épült. Ezt követően egy kellemes, kb. másfél órás sétát teszünk a történelmi városközpontot bejárva, míg a Mazarin negyedbe érünk, ahol a szabad idő alatt lehetőség nyílik vásárlásra.
A kirándulás nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

5. nap Barcelona
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Barcelona és a Sagrada Família                       32 900 Ft/fő
A lenyűgöző katalán fővárosba invitáljuk Önöket egy kb. 6 órás buszos és gyalogos városnézésre. Barcelonát és Gaudí remekműveit egyszerűen látni kell, és nem lehet megunni! A Montjuic hegyén az Olimpiai-stadionról készíthetünk néhány fotót, majd a Polgármester-kilátóból gyönyörködhetünk a város látképében, sőt, hajónkat is láthatjuk madártávlatból, ez a legmegfelelőbb hely a közös fotó elkészítésére az MSC Fantasia-val! A belvároson áthaladva Antónió Gaudí híres épületei közül kettőt láthatunk kívülről: a Batló- és a Milá-házat, valamint belülről is megcsodáljuk a város legimpozánsabb épületét, a Sagrada Famíliát, azaz a Szent Család templomot. Kihagyhatatlan élmény a Ramblas, Barcelona legismertebb sétáló utcája a helybéliek és turisták nyüzsgésével, itt kezdődik a gótikus negyed is. Innen betekinthetünk a híres La Boquería mediterrán piacra is. A program során természetesen jut idő a szuvenírek beszerzésére is.
A kirándulás tartalmazza a belépőt a Sagrada Famíliába (vezetés nélkül), de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

6. nap tengeren
Használja ki ezt a napot és élvezze a luxushajó nyújtotta szolgáltatásokat. Pihenjen a medencében vagy a fűtött jacuzzik egyikében, vagy tekintse meg a boltok kínálatát és vásároljon kényelmesen. Esténként a színház és a diszkó programjait élvezheti. Egész nap különböző animációs foglalkozások, pl. aerobik-órák, tánctanfolyamok várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A foglalható italcsomagokról és szolgáltatáscsomagokról kérjük, érdeklődjön irodánkban. 

7. nap Valletta
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Málta ékkövei: Valletta és Mdina                    18 500 Ft/fő
A mai napot a hajó a lovagok szigetén, Máltán tölti. A fél napos kirándulás során megismerkedhet Mdinával, mely sokáig a sziget fővárosa volt, s a mondák szerint Szent Pál apostol három hónapot töltött itt. A helyiek többsége ma is erősen vallásos, és tartják az ünnepeket, szokásokat. A várost szűk, autót ritkán látott utcák és építészeti remekek teszik látványossá. Valletta, az alig több, mint 6 ezer lakost számláló főváros a turisták közkedvelt megállója. Itt található a sziget másik katedrálisa, mely Szent Jánosról kapta nevét. A felső-Barakka kertekből csodálatos kilátásban lesz részünk! A gyalogos városnézés tempójától függően egy rövid szabad idő után tér vissza a csoport a kikötőbe.
A kirándulás nem tartalmaz belépőt és az étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

8. nap Korfu
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Városnézés Korfuvárosban és a Sissi kastély               15 900 Ft/fő
A hajó délután éri el Korfu szigetét, így ebéd után indulhatunk el felfedezésére. Utunk ciprusok, olivák és citrusfák mentén vezet Gastouri-ba, ahol az Achilleon palota áll. A magyarok körében Sissi kastélyként emlegetett épületet belülről is megcsodáljuk, majd a kertben is teszünk egy sétát, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Jón-tengerre. Korfu városába visszatérve az óvárosban teszünk egy sétát, a Kantounia-nak nevezett macskaköves kisutcákon haladunk át, útba ejtjük a Szent Mihály palota kerjtét is. A fél napos program utolsó állomása az árkádos Liston Piazza lesz, mely közelében a Szent Spiridon templom áll felbecsülhetetlen gyűjteményével.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Achilleon palotába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

9. nap Katakolon
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Ókori Olümpia             34 900 Ft/fő
A kikötést követően a félnapos program során az ókori olimpiai játékok szentélyének, Olümpia romjainak felfedezésére indulunk privát buszunkkal. I. e. 776. a görög történelem egyik legfontosabb mérföldköve, ugyanis ekkor tartották Zeusz tiszteletére az első olimpiai játékokat. A Zeusz-templom volt a leghíresebb, itt állt Pheidiász híres alkotása, az ókori világ hét csodája közé sorolt Zeusz-szobor is.  A romoktól egy rövid sétára található az archeológiai múzeum, mely pazar kollekcióval rendelkezik. A programot a modern Olümpia települése zárja, ahol szuveníreket is vásárolhatunk.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Olümpiába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség

10. nap Heraklion
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Kréta felfedezése: Heraklion és Knosszosz    26 500 Ft/fő
A heraklioni kikötőből egy rövid buszozással érhető el Knosszosz, Kréta egyik legfontosabb ősi települése, mely a Minosz király székhelyéül is szolgálta. Palotáját legendák övezik, közismert például a labirintus és a Minotaurusz legendája, vagy a Daidalosz és Ikarosz tanmeséje. A szövevényes átjárókon és folyosókon haladva könnyű lesz felidézni az iskolában hallott mondákat. Továbbutazunk Heraklion városába, ahol egy rövid városnézés után a nyüzsgő Venizelou téren szabad program keretében lehet beszerezni a szükséges szuveníreket, kézműves tárgyakat és élelmiszereket. A fél napos program után ismét vár minket luxushajónk és egy újabb csodás görög kikötő!
A kirándulás nem tartalmazza a belépőt a Knosszosz palotába (helyszínen fizetendő, kb. 15 euró/fő) és nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

11. nap Piraeus
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Athén panorámája és az Akropolisz    31 900 Ft/fő
A kikötőből privát buszos transzfer segítségével indulhatunk az ókori görög városállam, a mai kozmopolita jellegű Athén felfedezésére. A buszos városnézést a város szívében, a Szintagma téren kezdjük, majd érintjük a görög Parlament épületét, az Ismeretlen katona emlékművét, az Elnöki Palotát és az első újkori olimpia megrendezésére épített, mintegy 50 ezer néző befogadására képes olimpiai stadiont. Ezt követően meglátogatjuk a város legismertebb nevezetességét, az Akropoliszt, ahol megtekinthetjük az ókori görög építészet remekműveit, mint pl. a Panthenónt vagy Niké templomát.
A kirándulás tartalmazza a belépőt az Akropoliszra, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

12. nap tengeren
Ezen a napon utoljára nyílik lehetősége kihasználni a luxushajó szolgáltatásait. Pihenje ki görög élményeit és élvezze a wellness részleg szolgáltatásait, próbálja ki a számos étterem és élőzenés bár egyikét, látogassa meg akár minden este a színházat és élvezze a világszínvonalú előadásokat, sportoljon (ideje kipróbálni a minigolfot a tenger közepén!), vagy tegye próbára szerencséjét a kaszinóban. Az edzőteremben lemozoghatja a pazar vacsorák alkalmával esetleg felszaladt kilókat is. Ha eddig még nem tette, vásárolja meg a fedélzeten a hajó makettjét, vagy vegyen egy bögrét emlékbe. A hajótársaság fotósai előszeretettel fényképezik a vendégeket különböző hátterek előtt.

13. nap Civitavecchia-Róma
Bizonyosan fájó szívvel fogunk búcsút mondani úszó luxusszállodánknak, hiszen életre szóló élmények gyűjthettünk itt. A reggeli kikötést követően transzfer a római szállásunkra, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):
Tivoli meseszerű kertje, a Villa d’Este             26 600 Ft/fő
Tegyen velünk kirándulást az Örök Várostól kb. 30 km-re található Tivoliban. Fél napos programunk során privát busszal érkezünk a csendes vidéki település egyik ékkövéhez, a Villa d’Este-hez, mely méltán népszerű kirándulóhely a rómaiak körében is. Az épületben gyakran időzött leghíresebb zeneszerzőnk, Liszt Ferenc is, s a kert bámulatos szökőkútjait szőtte bele egyik darabjába. Nem hiába ihleti meg a villa egyedülálló kertje a művészeket; mely az UNESCO világörökség részét képezi. Csodás vízesések, és szökőkutak, ötletes megoldások, bokrok rejtekein megbújó szobrok kápráztatják el az idelátogatókat, miközben kellemes csobogás és madárcsicsergés nyújt hangaláfestést utunk utolsó emlékeinek.
A kirándulás tartalmazza a belépőt a Villa d’Este-be, de nem tartalmaz étkezést.
Vacsora Rómában egyénileg.

14. nap Róma-Budapest
Reggeli és délelőtt szabadprogram, transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az Alitalia közvetlen járatával, érkezés Budapestre a koraesti órkában.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

Ár tartalmazza: 
 • a repülőjegyet Budapest-Róma-Budapest útvonalon, menetrend szerinti közvetlen járaton,
 • a szállást 1-1 éjre a hajóút előtt és után Rómában, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában reggelivel,
 • a magyar idegenvezetőt az utazás teljes idejére,
 • a 11 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában, kétágyas garanciális kabinban (balkonos kategóriában takart kilátás előfordulhat),
 • a teljes ellátást a fedélzeten (reggeli, ebéd, sütemények, vacsora, éjféli büfé) és a korlátozott italfogyasztást,
 • a hajón található szórakoztató és sportlétesítmények többségének használatát,
 • a szükséges transzfereket.
Ár nem tartalmazza: 
 • a kikötői és repülőtéri illetékeket (kb. 109 900 Ft/fő),
 • a magyar nyelvű fakultatív programokat,
 • a kötelező borravalót, mely a helyszínen fizetendő (kb. 10 euró/fő/éj),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%),
 • a fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

A magyar nyelvű fakultatív programok min. 12 fő jelentkezése esetén indulnak.

 

Indulási kikötő: 
Civitavecchia/Róma
Érkezési kikötő: 
Civitavecchia/Róma
Hajó neve: 
MSC Fantasia
Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó osztály leírás: 

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 13 hajóból áll, de 2018-ra további 2 hajóval bővül az úszó szállodák száma. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 
 • Épült: 2008, flotta tagja: 2008 december óta
 • Méretek: 137 936 tonna, 333,3 m hosszú, 37,92 m széles
 • Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel): 4 363
 • Kabinok száma: 1 637
 • Személyzet: 1 370 fő
 • Sebesség: 22 csomó
 • Áram: 110/220 V
 • 14 utasfedélzet
 • 15 lift
 • Környezetvédelem: AWT (Advanced Water Treatment)
Szolgáltatások: 
 • Medencék: 4 felnőtt, 1 gyermekmedence, 12 SPA fürdő, csúszda
 • 6 étterem, 10 bár, 3 szabadtéri bár
 • MSC Aurea SPA, napozóterasz, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda)
 • színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria
 • boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt
 • videojátékok, 4D interaktív mozi

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Élménytipusok:

BELLA:

 • kabintípus kiválasztása
 • ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
 • büfé a nap 20 órájában
 • Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
 • medence
 • panoráma fitnesz terem
 • sportolási lehetőségek
 • MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA:
Bella, plusz:

 • jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
 • 24 órás szobaszervíz
 • szervezett gyermek programok

AUREA
Fantastica, plusz:

 • wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
 • fürdőköpeny és papucs
 • all inclusive itlacsomag

WELLNESS

 • modern fitness felszerelések használata
 • egészségfelmérés
 • egészséges ételek és italok fogyasztása
 • személyi edző
 • személyreszabott fitness program
 • edzőruhák tisztítása

Belső kabin: (294 db), 13 nm,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval,  interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében) ), minibár, széf
Bella, Fantastica vagy Wellness szolgáltatással

Külső kabin: (93 db): 13 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében) ), minibár, széf
Bella, Fantastica, vagy Wellness szolgáltatással

Balkonos kabin: (1143  db), 17-20 nm, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakított kabinokban), tágas szekrény, fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében) ), minibár, széf
Bella, Fantastica, Aurea vagy Wellness szolgáltatással

Lakosztály: (36 db) kb. 21 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf
Aurea szolgáltatással

Deluxe lakosztály: (66 db) kb. 26 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf
MSC Yacht Club szolgáltatással

Executive & Family lakosztály: (3 db) kb. 45 m2, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf
MSC Yacht Club szolgáltatással

Royal lakosztály: (2 db) kb. 52 m2 balkonnal együtt, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf
MSC Yacht Club szolgáltatással

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.