Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Világkörüli Út

24 napos világkörüli út - Las Vegas - San Francisco - Taipei - Vientiane - Luang Prabang - Siem Reap - Angkor - Bangkok - Koh Chang sziget

1. nap:  Budapest – Las Vegas (USA)
Elrepülés Budapestről várhatóan 06.30-kor frankfurti átszállással Las Vegasba. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés Las Vegasba várhatóan 15.15-re. transzfer a szállodába. vacsora, szállás Las Vegasban a Hotel Excaliburban vagy hasonló hotelben.

2. nap: Las Vegas - Laughlin – Grand Canyon – Flagstaff
Reggeli, majd utazás Laughlinba, a Colorado-folyó partjára, a vízi sportok és kaszinók városába. Indulás a Grand Canyonhoz, melynek kapuját, egy turistacentrumot dél körül érjük el. A délután folyamán a Déli peremnél gyönyörködhetünk a 2200 m magas fennsík csodálatos formációiban, le tekintve élvezhetjük a mélyben kanyargó Colorado-folyó által vájt kanyon lélegzetelállító szépségét. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD - időjárásfüggő). Megérkezés Flagstaffbe. Vacsora, szállás Flagstaffben a Days Inn West Route 66-ban vagy hasonló hotelben.

3. nap: Flagstaff – Monument-völgy - Glen Canyon – Powell-tó – Kanab
Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, ahol sötétvörös hegyek vesznek minket körül. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld széles sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsiptúrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás Page-be. Út közben megállunk a Powell-tónál és a Glen Canyon gátnál. Fakultatív programlehetőség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 195 USD - időjárásfüggő). Vacsora, szállás Kanabban a Parry Lodgeban vagy hasonló hotelben.

4. nap: . Kanab – Bryce Canyon – Zion Canyon - Las Vegas
Korai reggeli, majd utazás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, Utah állam egyik legelbűvölőbb természeti parkjába. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. században. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egészen szürkületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi parkjába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Délután továbbutazás Las Vegasba, a világ kaszinó-fővárosába. Vacsora, szállás Las Vegasban a Hotel Excaliburban vagy hasonló hotelben.

5. nap: Las Vegas – Calico Ghost - Fresno
Reggeli, délelőtt indulás a sivatagon keresztül Calico Ghost városába, ahol a száz évvel ezelőtti vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. A város a nevét a környező hegyekről kapta, amelyek az ásványi anyagoktól különböző színekben pompáznak. Megérkezés Fresno-ba. Vacsora, szállás Fresno-ban a Days Inn Yosemite Areaban vagy hasonló hotelben.

6. nap:  Fresno – Yosemite Nemzeti Park – San Francisco
Reggeli, majd utazás Amerika nemzeti parkjainak egyik ékszerébe, a Yosemite Nemzeti Parkba, amely gleccserek formálta görg  ő köveket és kanyargó patakokat, kristálytiszta tavakat, látványos vízeséseket, és igen gazdag növény- és állatvilágot – többek közt az amerikai fekete medvét – őrzött meg az utókornak. Megcsodálhatjuk az El Captain-t, a híres Menyasszonyfátyol-vízesést, és a világ második leghosszabb vízesését, a Yosemite-vízesést (720 m). Délután utazás a szépen gondozott farmvidéken keresztül San Francisco-ba. Vacsora, szállás San Francisco-ban a Hotel Whitcombban vagy hasonló hotelben.

7. nap:  San Francisco
Reggeli, délelőtt városnézés a leghangulatosabb amerikai nagyvárosban, San Francisco-ban: Városháza tér, Szt. Mária katedrális (a modern építészet remekműve), a Ghirandelli negyed a gyönyörűen  karbantartott Viktória korabeli házakkal, a Golden Gate park, fotóstop a fenséges Golden Gate hídnál, melyen át is haladunk Sausalito városába. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábelvillamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 30 USD). Vacsora, majd késő este transzfer a repülőtérre.

8. nap: San Francisco – Taipei (Taiwan)
Elrepülés várhatóan 00.20 –kor Taipeibe Étkezések a gép fedélzetén. A dátumvonal átlépése miatt repülés…

9. nap:  Taipei
Érkezés várhatóan 06.10-kor Taipeibe, Taiwan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, valamint csendes vidékeket kínál. A kínai és japán örökségből származó műemlékek és templomok keverednek a felhőkarcolókkal. Fővárosa a Taiwan szigetének északi részén elterülő Taipei-i-medencében fekszik, melyet hegyek vesznek körül - a legmagasabbak a várostól északkeletre elterülő Tatun-hegy és a Csisin-hegy, mindkettő 1000 méternél magasabb. A csomagok felvételét követően utazás autóbusszal a Nap-Hold tóhoz. Szálláshely elfoglalása.  A Nap-hold tó eredetileg két külön tengerszem volt, később vizüket felduzzasztották, így egy tóvá alakultak. Délután hajókázás a tavon. Vacsora. Szállás a Nap-Hold tónál az Einhanh Resortban vagy hasonló hotelben.

10. nap:  Taipei
Reggeli után visszautazás Taipeibe, majd megkezdjük városnézésünket. Többek közt megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, ahol a világ legnagyobb kínai gyűjteménye található: az 5000 éves kínai császárság kézműves remekei és vagyont érő jádekövei. Ezután ellátogatunk a Mártírok Szentélyéhez, az óriási épület a mártírok bátor szellemét szimbolizálja. A pekingi Tiltott Város csarnokához hasonlító szentély az ország háborús áldozatainak állít emléket. Megtekintjük a Szabadság tér keleti oldalán álló Csang Kaj-Sek Emlékcsarnokot, a Csang Kaj-sek emlékére készített hófehér  emlékművet, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete. Látogatás a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. (Felmehetünk a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz is, ára kb. 25 USD/fő, helyszínen fizetendő.). Vacsora. Szállás Taipeiben a Golden China Hotelben vagy hasonló hotelben.

11. nap:  Taipei – Vientiane (Laosz)
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés 09.00-kor bangkoki átszállással Vientianébe. Érkezés várhatóan 11.50-re Bangkokba. Mivel a repülőgépünk 19.30-kor repül tovább Vientianébe, így közben kimegyünk a városba és felkeressük a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot. Várhatóan 19.30-kor továbbrepülünk és megérkezünk várhatóan 20.45-re Vientianébe. Transzfer a hotelbe a Vansana Riverside Hotelben vagy hasonló hotelben.

12. nap:  Vientiane
Reggeli a szállodában, majd megkezdjük egésznapos városnézésünket. Felkeressük a Wat Simuangot, a szent városrészt, a Wat Sisaket szentélyt, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. meglátogatjuk  a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor – amely most Bangkokban található – eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelem Kaput. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Vientianében az előző napi hotelben.

13. nap: Vientiane – Luang Prabang
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés várhatóan 09.10-kor Luang Prabangba, érkezés várhatóan 10.00-kor. A város Laosz északi részén, 425 km-re fekszik Vientianétől, kb. 22.000 lakója van, így az ország negyedik legnagyobb városa. Az 199  5-  ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított város többször volt Laosz fővárosa. 1975-ig itt lakott a királyi család, és volt a kormányülések székhelye is. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket: meglátogatjuk az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), a Wat Sen és Wat Visun szentélyeket, majd utazás a Khuang Si vízeséshez, ahol a csodálatos, több emeletes mészkövek fürdőmedencék sorozatát formálták ki. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban a Chitchareune Muang Luangban vagy hasonló hotelben.

14. nap:  Luang Prabang
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a főtemplomot (Wat  Xieng Thong, a világ egyik legszebb építészeti remeke). Ezt követően csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnámon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Ban Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Phanomba, amely szőtteseiről ismert. A napot a Phou Si hegyen fejezzük be, innen élvezhetjük a naplementét. (A program ára: 25.800 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luang Prabangban az előző napi hotelben.

15. nap: Luang Prabang – Siem Reap (Kambodzsa)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés  várhatóan Siem Reapbe 10.40-kor, érkezés várhatóan 14.00-kor. Transzfer a hotelbe, majd még ezen a napon csónakba szállunk és a Tonle Sap tavon elhaladunk az úszó falu lakosainak „házai” előtt. Vacsora, szállás Siem Reapben a New Riverside Hotelben vagy hasonló hotelben.

16. nap: Siem Reap – Angkor Thom
Reggeli, majd a napot a Ta Keo, a Chau Say Tevada és a Thommanon templomok megtekintésével kezdjük, majd a háromszintű Pre Rup hegyen megcsodálhatjuk a Bantey Kdei szentélyt. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun,  Phimenakas, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, és a Leprás Király Terasza. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben az előző napi hotelben.

17. nap:  Siem Reap – Angkor
Reggeli, majd megkezdjük az ősi királyi városok, Angkor felfedezését: Banteay Srei, és Banteay Samre. Utazás Kompong Khleangba, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a rizsföldekre és elárasztott területekre, ameddig csak a szem ellát. Vacsora, szállás Siem Reapben az előző napi hotelben.

18. nap: Siem Reap – Bangkok (Thaiföld)
Reggeli, délelőtt szabadprogram, vásárlási lehetőség, ebéd, majd megtekintjük Angkor Wat templomát, majd a dzsungel által benőtt Ta Prohm templomot. Ezt követően, elrepülés Bangkokba, Thaiföld fővárosába várhatóan 19.30-kor. Érkezés várhatóan 20.25-kor. Transzfer, szállás Bangkokban a Vic 3 Hotelben vagy hasonló hotelben.

19. nap:  Bangkok – Kwai folyó – Kanchanaburi
Reggeli, majd utazás Thaiföld legszínesebb piacához a Damnoesaduak-i úszópiachoz. Útközben az ország legnagyobb sóforrását látjuk. Az úszópiacon meglátogatjuk az ún. Kertész házat, ahol megfigyelhetjük, hogyan nyerik a cukrot a kókuszfából, majd csónakba szállunk és felkeressük az egzotikus gyümölcseiről és különleges kézimunkáiról nevezetes piacot, ahol visszaköszön a régi idők életmódja. Folytatjuk utunkat Kanchanaburi felé. Megtekintjük a festői szépségű Kwai-völgyben a Kwai folyó híressé vált hídját és a II. világháború emlékművét. Meglátogatjuk a Háború Múzeumát, valamint a mellette elterülő temetőt. Visszautazás Bangkokba. Napközben ebéd. Szállás Bangkokban az előző napi hotelben.

20. nap: Bangkok – Koh Chang sziget
Reggeli után megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral, a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, végül a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot. Transzfer a kikötőbe, majd átkompolás a szigetre. Transzfer a hotelbe. Vacsora, szállás a  Koh Chang szigeten a The Dewa Koh Chang Resortban vagy hasonló hotelben.

21. nap: Koh Chang sziget
A Thai-öböl keleti felén elhelyezkedő Koh Chang paradicsomi adottságaival igazi egzotikumot tartogat az utazók számára. A homokos tengerpartok mellett a szigeten az esőerdő buja foltjait találjuk, amelyek szépséges vízeséseket rejtenek. Koh Chang, az elefánt szigete egyike Thaiföld azon felfedezetlen nyaralóhelyeinek, ahol nem kell tartanunk a tömegtől: önfeledt nyaralásunkat és nyugalmunkat senki nem fogja megzavarni. Szabadprogram, fürdés, pihenés. Reggeli, vacsora, szállás az előző napi hotelben.

22. nap:  Koh Chang sziget
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás az előző napi hotelben.

23. nap:  Koh Chang sziget...
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Délután komppal átkelés Bankogba. (kb 3,5 óra). Elrepülés az Eva air repülőjárattal Éjszakázás a gép fedélzetén.

24. nap: … Bécs
Érkezés Bécsbe.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utazás hossza: 
24 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 10 fő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket (nemzetközi és belföldi), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, csónakkal, belső repülőjárattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illetékeket, üzemanyag felárat, kötelező útlemondási biztosítást, vízum díjakat, kilépési illetékeket, helyszíni belépőjegyeket, ESTA engedélyt, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, üzemanyagfelár,
Vízumok,
Kilépési illeték,
ESTA engedély
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni vízumok kb.: 65 USD (Laosz, Kambodzsa)
Helyszíni kilépési illeték: 25 USD (Kambodzsa)
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 580 USD (a helyszínen fizetendő)

A 580 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
670 USD/fő
Előleg: 

Indulás időpontját megelőző 30 napon belüli jelentkezés esetén a teljes összeg fizetendő!

A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az ÁSZF-től.
Tudnivalók: Fizetés 4 részletben történik: (szükséges az útlevél fényképes oldalának a másolata)

I.         részlet: 950.000 Ft
II.       részlet: 950.000 Ft
III.     részlet: 950.000 Ft
IV.      részlet: /a fennmaradó összeg/

Lemondási feltételek:
A fenti feltételek egyediek, eltérnek a katalógusunkban, illetve honlapunkon szereplő Általános Szerződési Feltételektől, csak erre az útra vonatkoznak.

Jelentkezést követően, a megvásárolt és a ledepozitált repülőjegyek árából lemondás esetén június 15. után 350.000 Ft-ot nem tudunk visszafizetni.
2017. augusztus 15-31. közötti lemondás esetén: 820.000 Ft-ot nem tudunk visszafizetni (a konkrétan megvásárolt belső repülőjegy, egyéb depozit összegek).
2017. szeptember 1-20. közötti lemondás: a vissza nem térítendő összeg 1.200.000 Ft.
2017. szeptember 21–30. között: az út költségének 70 %-a nem visszatéríthető.
2017. október 1-14. között az út teljes költségének a 80 %-a nem visszatéríthető.
2017. október 15-november 9. között: a 100 % nem visszatéríthető.

A részletes leírást irodánktól kérjék!

Hátralék: 

IV. részlet /a fennmaradó összeg/30 nappal az út indulása előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500 Ft. (Kivéve azoknak, akik az utazást megelőző 5 évben Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.)
Biztosítás: 
Az országokba való belépés feltétele a külföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, melyet a részvételi díj tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Fakultatív doboz

Fakultatív programlehetőség: megtekintjük a főtemplomot (Wat  Xieng Thong, a világ egyik legszebb építészeti remeke). Ezt követően csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnámon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t, majd Ban Xang Hai faluban megkóstolhatjuk a lao laot, a helyiek rizsborát. Ezt követően ellátogatunk Ban Phanomba, amely szőtteseiről ismert. A napot a Phou Si hegyen fejezzük be, innen élvezhetjük a naplementét.

A program ára: 25.800 Ft.