Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Andorra - Pireneusok

6 napos repülős utazás

1. nap - Budapest, Barcelona, Andorra
Reggel indul repülőnk a ferihegyi repülő térről és 2,5 órás utazással érkezünk meg Barcelona repülőterére ahol kisbuszokba szállunk. Andorrai szállásunkra a kora délutáni órákban érkezünk, a nap hátralévő részét a város és környék látnivalóinak felderítésével tölthetjük.

2. nap - Andorra la Vella, Ribes de Fraser (900 méter), Nuria (2000 méter) Andorra la Vella
Korán reggel indulunk szállásunkról és a Spanyolországban található Ribes de Fraser településre utazunk. Innen egy fantasztikus szurdokon keresztül kapaszkodik fel a híres Cremallera fogaskerekű kisvasút egészen a 2000 méteres magasságban található Nuriába.

3. nap -  Andora la Vella, Pico de Coma Pedrosa (2942 méter)
Ma egész napos gyalogtúrára indulunk Andorra hegyei közé, célunk a Coma Pedrosa 2942 méteres csúc

4. nap - Andorra la Vella, Pont de la Baldosa, Estany Juclar, Andorra la Vella
Ezen a napon lenyűgöző panorámájú völgyekben kanyarog túránk felfelé, 2000 méter feletti csúcsokkal körülvéve egészen a  Juclar tengerszem partján álló menedékházig.

5. nap - Andorra la Vella, Barcelona, 
Reggel elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunkkal visszatérünk Barcelonába. A nap hátralévő részét és az estét a város felderítésével töltjük.

6. nap - Barcelona, Budapest
Kora délelőtt indul repülőnk, és a déli órákban érkezünk Budapestre.

 

Az utazás hossza: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 8 fő
Kinek ajánljuk: 

Ajánljuk ezt az utat mindazoknak akik szeretnék "mélyebben" megismerni a Pireneusok hegyvidékeit, városkáit kézzel fogható közelségben.

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Spanyolország - El Camino de Santiago gyalogtúra - Santiago de Compostela -
Részletes program
1. nap: Budapest, Barcelona, Andorra la Vella, Encamp, Pal

A Wizz Air légitársaság reggeli járatával utazunk  a ferihegyi repülő térről és 2,5 órás utazással érkezünk  meg Barcelóna repülőterére. Innen autóbuszunkkal a hegyek közt keskeny völgyben megbúvó, Andora la Vellában található szállásunkra utazunk. Szállásunk elfoglalása utána a nap hátralévő részét a város és környék látnivalóinak felderítésével tölthetjük.

2. nap: Andorra la Vella, Ribes de Fraser (900 méter), Nuria (2000 méter) Andorra la Vella

Korán reggel indulunk szállásunkról és a Spanyolországban található Ribes de Fraser településre utazunk. Innen egy fantasztikus szurdokon keresztül kapaszkodik fel a híres Cremallera fogaskerekű kisvasút egészen a 2000 méteres magasságban található Nuriába.  Ez a régi tóparton álló zarándokhely ad ma otthont például a Pireneusok élő és növényvilágát bemutató állandó kiállításnak. Rövid szabadprogram után útnak indulunk és a szurdok izgalmas panorámaösvényén csodálatos környezetben ereszkedünk lefelé a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Táv: 11 km. szint le: 1000 méter.  

3. nap: Andora la Vella, Pico de Coma Pedrosa (2942 méter)

Ma egész napos gyalogtúrára indulunk Andorra hegyei közé. Arinsal  1466 méteren lévő síközpontjából  indulunk  ahonnan rododendron bokrokkal szegélyezett ösvényen kanyargunk egyre feljebb a völgyben húzódó patak zúgói mellett haladva. Első nagyobb pihenőnket  2375 méter magasan egy tó partján épült menedékháznál tesszük, csodálatos környezetben. Mivel már idáig is 900 méter szintet tettünk meg,  azok akik elfáradtak megvárhatják itt a csúcsra tartókat. A vállalkozó kedvűekkel  a meredekebbé váló ösvényen tovább indulunk a csúcs felé. A táj kissé vadabbá válik miközben az Estany Negre (fekete tó) mellet a sziklás gerincen haladunk, de a kilátás kárpótol minket fáradságunkért, három országba kukkanthatunk be a csúcsról, hiszen közel a Spanyol, Francia, Andorrai hármas határ.  A már ismert útvonalon térünk vissza a menedékháznál maradt társainkhoz, majd a völgyben várakozó autóbuszunkhoz.
A városba visszatérve megfáradt tagjainkat a Caldea élményfürdő kínálta lehetőségekkel kényeztethetjük .
Táv: 10 km. Szint fel/le: 1500 méter, résztáv esetén a táv: 7 km. szint fel/le: 900 méter

4. nap: Andorra la Vella, Pont de la Baldosa, Estany Juclar, Andorra la Vella

Egész napos gyalogtúrára indulunk Andorra hegyei közé. Buszunkkal rövid utazást téve érkezünk meg  kiinduló pontunkra. Ösvényünk lenyűgöző panorámájú völgyekben kanyarog felfelé 2000 méter feletti csúcsokkal körülvéve egészen a  Juclar menedékházig.

5. nap - Andorra la Vella, Barcelona

Reggel elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunkkal visszatérünk Barcelonába. A Katalán fővárosban alkalmunk lesz városnézésre, bolyonghatunk a Rambla forgatagában elidőzve a mutatványosoknál, megcsodálhatjuk Gaudi alkotásait, meglátogathatjuk a lenyűgöző Sagrada Familiát. Az estét a híres zenés szökőkút megtekintésével, és egy hangulatos vacsorával tölthetjük.

6.nap: Barcelona, Budapest

Kora délelőtt indul repülőnk Barcelónából, és a déli órákban érkezünk meg Budapest Ferihegy reptérre. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az Andorrai utazást bérelt kisbusszal, a szállást reggelivel, a programszervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet illetéket, a belépőket, az egyéb étkezéseket, a fakultatív programokon való részvételt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Cremallera kisvasút:
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Kis hátizsák a napi túrákhoz, túraöltözet, esőkabát, túrabakancs, meleg tartalék ruházat, elemlámpa, napszemüveg, összecsukható túrabot.
 

Nehézség

Programunk 3 gyalogtúrát tartalmaz. Nem árt a túrázási tapasztalat, a Pico de Coma Pedrosa túra osztható nem kell a teljes szintemelkedést és távot megtenni. Másik két túránk könnyebb a Nuriai túrán végig lefelé kell túrázni, az Estany Juclar túrán a szintemelkedés kiegyenlített nem meredeken emelkedik.

 

Egyéb részletek
Szállás: 

4 éjszakát töltünk Andorra városában 1 éjszakát Barcelonában magyarországi 3 csillagosnak megfelelő hotelben, 2 ágyas szobákban. Mindegyik szobában található WC és zuhanyzó.
 

Étkezés: 
Szállásunkon reggelit biztosítanak, az egyéb étkezések önellátók. Minden nap van lehetőség vásárlásra, esténként a szálloda éttermében is lehet meleg ételeket vásárolni.
A területről: 
Andorrában és Spanyolországban a hivatalos fizetőeszköz az euro. Készpénz kihozatalt ajánlunk de Andorra belvárosában bankautomatákat is találunk.Beszélt nyelv mind két országban a spanyol, de sokan beszélik az angolt is.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomagok maximális súlya 15 kg, a kézi poggyászé 5 kg. lehet. Az útlevelet, pénzt személyes dolgokat a kézipoggyászba pakold!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Spanyolországba és Andorába.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Gyógyászati szerekből a biztonság kedvéért hozhatunk magunkkal láz-, illetve fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt, kálcium és magnézium pezsgőtablettát.