Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Őszi Dachstein gyalogtúra

3 napos Ausztriai túra

1. nap: Budapest, Silberkarklamm haus (1223m), Schladming
Utazás Ausztriába és egy gyönyörű szurdok megtekintése.

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692m), Südwandhütte (1871m), Tor (2033m), Bachlalmhütte (1490m)
A mai nap elérjük túránk legmagasabb pontját, azaz 2000 méter fölé túrázunk.

3. nap: Schladming, Gosau tavak (940-1160m), Hallstatt
Az Alpok talán legszebb tavainál járunk ezen a napon.

Az utazás hossza: 
3 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
25-30 fő
Kinek ajánljuk: 

Ez a túránk nem csak az extrém sportokat űzőknek, hanem a gyalogos túrázók számára is páratlan élményekkel, látnivalókkal szolgál. Nem kell tapasztalt túrázónak lenned, az is elég, ha szoktál kirándulni, mozogni. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, hosszú túrák. Fő cél a környék természeti értékeinek felfedezése, bebarangolása.

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Silberkarklamm haus (1223 méter), Schladming

Reggel 04.40-kor találkozunk a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Majdnem végig autópályán utazva a délelőtti órákban érjük el Ausztria „outdoor” játszóterét a Dachstein régiót. A Silberkarklamm parkolója mellett kezdődik a túránk. Kiépített fahidakon, pallókon vezet ösvényünk a patak zúgói, apróbb vízesései mellett. A szurdokból kiérve megpihenünk az 1223 méter magasan álló Silberkar menedékháznál, ahol falatozhatunk egyet, majd egy másik csapáson térünk vissza a völgybe. Innen rövid utazással érkezünk Schladming melletti szállásunkra. Az estét a kisváros szép utcáinak bebarangolásával vagy valamelyik helyi, hangulatos étterem felfedezésével tölthetjük. Túratáv: 5 km, 350 méter szint fel/le, menetidő: 2,5 - 3,5 óra. Szállás: vendégház

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692 méter), Südwandhütte (1871 méter), Tor (2033 méter), Bachlalmhütte (1490 méter), Dachstein felvonó

Reggel korán együtt indul a csapat a Dachstein déli fala alatt található felvonóállomáshoz. Felszereléseinket magunkhoz véve közösen vágunk neki az útnak. Első célunk a Südwandhütte, ahol szusszanunk egyet, majd rövid baktatás után a via ferrátas társaink elbúcsúznak tőlünk. Több száz méteres falak tövében haladva érjük el a Tor (2033 méter) tetejét. Innen fantasztikus a kilátás a völgyre, és a felettünk tornyosuló csúcsokra. Miután kinézelődtük magunkat, már lefelé folytatjuk utunkat a dimbes-dombos ösvényen. Egy elragadó alpesi fennsíkon álló menedékháznál megpihenünk, falatozunk, majd egy kellemes hegyi ösvényen ereszkedve térünk vissza autóbuszunkhoz. A nap hátralevő részét Schladmingban töltjük.
Túratáv: 15 km, 650 méter szint fel/le, menetidő: 6 óra Szállás: vendégház

3. nap: Schladming, Gosau tavak (940-1160 méter), Hallstatt, Budapest

Reggeli után buszra pattanunk és kb. egy órás utazással érkezünk meg a Hallstatt közelében található tavakhoz. Célpontunk a turisták által kedvelt alsó Gosau-tó, ahonnan gyalogosan indulunk tovább. Túránk először a fenséges tópart mentén, majd egy kis tengerszemet érintve, a felső tó irányában halad. A sziklák, az erdő és a tó együttese lélegzetelállító! Megpihenünk, majd visszafelé a már ismert útvonalon haladunk. Azért, hogy Gosau teljes panorámáját élvezhessük, a tó másik oldalán közelítjük meg a menedékházat, ahol autóbuszunkat hagytuk. Miután ismét együtt a csapat Hallstattba utazunk, sétát tenni a páratlan fekvésű, gyönyörű kisváros utcáin. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Túratáv: 7 km, 210 méter szint fel/le, menetidő: 4 óra

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a 2 éjszaka szállást vendégházban, (figyelem! szállás típust kell választanod!) az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket valamint az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
40-50 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Nehézség

Nem kell tapasztalt túrázónak lenned, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.

Egyéb részletek
Szállás: 

Vendégházas szállásunk a városhoz közel helyezkedik el. A vizesblokkok tiszták, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség.  A vendégházban  2-4 ágyas szobák állnak rendelkezésre. A szállás foglalás jelentkezési sorrendben történik. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatba be kell írni a választott szobatipust!
Szabad szobatípusok:
5 db. 2 fős francia ágyas, zuhanyzó, wc  7500 Ft/fő/éj
3 db. 4 fős családi zuhanyzó, wc (francia ágy + emeletes ágy) minimum 3 fő esetén 7500 Ft/fő/éj, 4 fő esetén 6000 Ft/fő/éj

 

Étkezés: 
A szálláson reggelit kapunk és minden nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A városban bolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.