Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Adventi Barangolás Ljubljanától Grazig

3 nap adventkor Szlovéniában és Grazban - Szállással Bledben

1. nap: Ljubljana, Bled
Elutazás Bu­da­pest­ről reggel 6 órakor a Déli pá­lya­ud­vartól. Székesfe­hér­várról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagy­ka­ni­zsa – Tornyi­szent­mik­lós – Celje – Ljubljana út­vo­na­lon. Vá­ros­né­zés a téli pompájú szlovén fő­vá­ros­ban: Szé­kes­egy­ház, Hármashíd, Prešeren tér, kö­zép­ko­ri negyed, Vá­ros­háza, Nemzeti Könyvtár stb. A közös séta után szabad program, lehe­tő­ség felmenni a várba, illetve ba­ran­go­lásra a han­gu­la­tos belvá­rosban. Délután to­vább­uta­zás a Bledi-tóhoz, Szlovénia híres nagyvilági üdü­lő­he­lyé­re. A tó az Alpok egyik leg­bá­josabb tava, mely télen is le­nyű­gö­ző látványt nyújt. Rövid séta Bled váro­sában, majd a szállodai szo­bák elfoglalása (2 éj).

2. nap: Bled vára, Bohinji-tó, Brezje, Radovljica, Bledi-tó
Elő­ször a Bledi-tó fölé magasodó sziklacsúcson álló kö­zép­ko­ri lovagvárba látogatunk (érdekes vár­mú­zeum, le­nyű­gö­ző pano­ráma a tóra és a kör­nye­ző alpesi hegyvilágra). Ezután a Sava Bohinjka szép alpesi völgyében a Bohinji-tóhoz utazunk. Ez a hatalmas hegyek között fekvő tó talán még a Bledi-tónál is látvá­nyosabb. Séta a tó partján fekvő han­gu­la­tos falucskában, Ribčev Lazban. Ha a tótól induló kabinos felvonó működik, akkor lehe­tő­ség lesz a tó fölé magasodó 1500 mé­te­res kilátópont elérésére.Kora délután Szlovénia leg­je­len­tő­sebb za­rán­dok­temp­lomát nézzük meg Brezjében, majd Ra­dov­ljica pici, de han­gu­la­tos óváro­sában teszünk egy sé­tát. Az óváros egy pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a Száva völgyére. A nap hátralévő ré­szé­ben szabad program a Bledi-tónál. Az érdeklődőkkel megkóstoljuk a híres Bledi kré­mest az egyik tóparti cukrászdában, illetve jó idő ese­tén lehe­tő­ség lesz a tó körülsétálására is.

3. nap: Wörthi-tó, Maria Wörth, Graz
Kora délelőtt átkelés Ausztriába, utazás a Karintiai-tóvidék leghíresebb alpesi tavához, a Wörthi-tóhoz. Séta Maria Wörth-ben, a tó névadó településén. A falucska a tó egy félszigetén talál­ható, ne­ve­zetes­sé­ge a tó szinte minden pontjáról látható késő gótikus plébániatemp­lom.
Ezután to­vább­uta­zunk Ausztria második leg­na­gyobb váro­sába, Grazba. Séta az ünnepi díszbe öltözött roman­ti­kus óvárosban (UNESCO vi­lág­örök­ség), majd lehe­tő­ség gyalogosan (260 lépcsőn) vagy üveglifttel felmenni a Schlossbergre (a várhegyre). Itt talál­ha­tó a város jelképe, az Óratorony, ahonnan szép kilá­tás­ban lehet részünk. Ezt követően szabad program, a szám­ta­lan lát­ni­va­lót tartogató grazi advent felfedezése. Immár hagyo­mány­nak számít a jégjászol felállítása a Tartományi székház udvarán, melyet minden évben nagy izgalommal várnak a helyiek és a turisták egyaránt. A rövid életű műalkotás 50 tonnányi kris­tály­tisz­ta jégből készül. A városban több különböző adventi vásár is talál­ható, amelyeket adventi kis­vo­nat­tal is körbe lehet járni. A várostól a főtéri fények felkapcsolása után bú­csú­zunk, melyek ünnepi díszbe öltöztetik a város­há­zát. Hazautazás a Graz – Maribor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagy­ka­ni­zsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Székesfe­hér­várra és Buda­pest­re a késő esti órákban.

Az utazás hossza: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 2 éjszaka szállást Bledben félpanziós ellátással, az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket, egyéb étkezéseket illetve felárakat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak az árak tájékoztató jellegűek!
Ljubljana felvonó a várhegyre 3,- EUR
Bled vár 7,50-12,- EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Szállás: 

2 éjszaka *** szálloda 2 ágyas tusolós WC-s szobáiban
Egyágyas felár: 14.400.- Ft
Tó oladli elhelyezés felár: 2.400,- Ft/fő

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást (büféreggeli, büfévacsora bőséges italfogyasztással) tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.