Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Bálnales és delfinekkel úszás az Azori-szigeteken

9 nap/8 éj

Ezen az úton az Azori-szigetek három legautentikusabb szigetét mutatjuk be: Terceirát, Faialt és Pico-t. Pico szigete a szigetcsoporton belül is különleges szerepet tölt be, hiszen április közepétől egészen október végéig olyan csodálatos élővilágban gyönyörködhetünk, mely egyedülálló Európában. Testközelből szemlélhetjük meg a cserepes és kérgesteknőst, a nagy ámbrás cetet, a palackorrú, az atlanti pettyes és a Risso- delfineket, snorkelezés közben rendkívül színes halakkal találjuk szeme magunkat. A természeti szépségek mellett megismertetjük Önökkel Angra do Heroismo gyönyörű belvárosát, mely ma az UNESCO Világörökség része.

Az ár tartalmazza:

 • Nemzetközi repülőjegyet turista osztályon
 • Belső jegyeket turista osztályon
 • Lisszabonban 1 éjszaka szállást reggelivel 4*-os szállodában
 • Terceirán 2 éjszaka szállást reggelivel 4*-os szállodában
 • Faialon 3 éjszaka szállást reggelivel 4*-os szállodában
 • Picon 2 éjszaka szállást reggelivel 4*-os szállodában
 • Repülőtéri transzfert Lisszabonban a reptér-szálloda-reptér között
 • Repülőtéri transzfert Terceirán a reptér-szálloda-reptér között
 • Repülőtéri transzfert Faialon a reptér-szálloda-reptér között
 • Egész napos programot ebéddel Terceirán
 • Félnapos programot Faialon
 • Hajójegyet Faial – Pico – Faial között
 • Delfinekkel úszást Picon
 • Bálnalest Picon
 • Egész napos programot Picon

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetéket (65 000 Ft/fő)
 • Biztosítást: betegség, baleset,- poggyászbiztosítás és sztornóbiztosítás (opcionálisan köthető irodánkban)
 • Privát költségek (telefon, borravalók, poggyász)

Egyéb árral kapcsolatos: Az ár a jelenleg elérhető legkedvezőbb díjtétellel lett kalkulálva, ezért az ár a szabad férőhelyek függvényében érvényes! Az ajánlat az ajánlat kiadásának napján érvényes devizaárfolyam alapján lett kalkulálva, azaz 325 EUR/HUF árfolyamon. A részvételi díj befizetésekor a befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamot fogjuk figyelembe venni!

Utazásra javasolt időszak: Az éghajlat enyhe, télen átlagosan 13-14 ºC, nyáron 23-25 ºC. Az utazás szempontjából legkedveltebb időszak április végétől szeptember végéig tart. Ekkor kellemes tavaszi-kora nyári meleget találnak a szigeteken, viszonylag enyhe széllel és kevesebb csapadékkal. Az óceán vize májustól októberig 22-24 ºC.

Szükséges tudnivalók: Az úthoz csupán egy érvényes személyi igazolvány szükséges.

Időpont: A fenti út tetszőleges időpontban választható, ahogy Önnek épp megfelelő, szabadon hosszabbítható, növelhető, más utunkkal kombinálható!

Létszám: Bátran ajánljuk akár olyan kisebb társaságok részére is, akik szeretik együtt jól érezni magukat. Szeretnek együtt kirándulni, snorkelezni, merülni, vagy kajakozni szeretnének.

Tippek: A szigetcsoporton belül számos sziget kombinációja elérhető. Amennyiben viszont inkább egy szigeten töltene el hosszabb időt, kiváló apartmanjainkat ajánljuk Önöknek.

Szállodák: A szigeteken a pousadák, a manor housok, a medencével rendelkező apartmanok éppúgy fellelhetők, akár a 4*-os szállodák.

Repülés: A Budapest – Lisszabon – Terceira – Faial – Lisszabon – Budapest útvonalon egy átszállással, a menetrend függvényében, A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Szállodák: A szállodák kategóriája, stílusa szabadon választható, az általunk javasolt szállodák az út alatt 4*-os szállodák kiváló étkezéssel.

Programok: A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. A programok alatt kiváló helyi angolul beszélő idegenvezetőt biztosítunk!

Ellátás: A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást. Az ár tartalmazza a programleírásban megjelölt étkezéseket. 

ALAPÁRAK

404 900 Ft/fő
2015. június 15. - október 31.
65 000 Ft/fő
+ Repülőtéri illeték

Hasonló utazások, nyaralások:

Részletes napi program

1. nap - Repülés / Lisszabon

Repülés Budapestről Lisszabonba a kora reggeli órákban. Érkezéskor transzfer a városközponti szállodába, majd Lisszabon felfedezése félnapos panoráma városnézés keretein belül. Szállás Lisszabonban (1 éj).

2. nap - Terceira

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, repülés Terceirára. Érkezéskor transzfer a szállodába, majd pihenés a medence partján. Szállás Terceirán (2 éj).

3. nap - Terceira

Reggeli a szállodában, majd egész napos program keretében a szigeten felfedezése helyi angol idegenvezetőnkkel. Délelőtt Praia da Vitória, PortoJudeu és São Sebastião felfedezése, majd ebéd Praian. Délután Serra do Cume felé haladva a hegyi úton elérjük  AlgardoCarvão barlangját, melynek teteje egy nyitott kürtő. A bormúzeum megtekintése után a fekete vulkanikus sziklák között kialakult természetes medencék egyikében megmártózunk, majd Altares, Raminho, Serreta városkákon át elérünk a helyi sajtkészítőket Cinco Ribeiras városába. A program belépőket és ebédet tartalmaz, a programot helyi angol idegenvezető kíséri. A program után transzfer vissza a szállodába.

4. nap - Terceira / Faial

Reggeli a szállodában, majd délelőtt séta egyénileg az UNESCO Világörökség részének számító Angra de Heroismo városkában, mely a szállodától gyalogos távolságra fekszik, s egyénileg is könnyen bejárhatók hangulatos utcácskái. Főtéren álló temploma, kis üzletei teljesen kitöltik a repülésig rendelkezésre álló időt. Kora délután transzfer a repülőtérre, repülés Faial szigetére. Érkezéskor transzfer a szállodába, pihenés a szállodában. Szállás Faial-szigetén (2 éj).

5. nap - Faial

Reggeli a szállodában, majd az egész napot a "kék"-szigeten töltjük. A név a szigeten mindenhol fellelhető hortenziamezőkről kapta. A félnapos szervezett túra keretében ellátogatunk a Flamingó-öbölbe, a sziget legmagasabb pontjára Caldeirára, majd a Capelinhos-vulkán kráteréhez közel sétálva rácsodálkozunk a természet erejére. Délután Horta városát gyalogosan, egyénileg fedezzük fel, mely óratornyával, hangulatos kikötőjével, piacával egy remek programnak bizonyul majd.

6. nap - Pico

Reggeli a szállodában, majd hajózás át Picora. A "fekete" sziget az azonos színű vulkanikus szikláiról, köveiről kapta nevét. A Faialtól csupán félórányi hajóútra fekvő sziget egyben a szigetcsoport legmagasabb, 2351 méter magas hegycsúcsát is rejti. Érkezés után transzfer a szállodába, majd délután 3-4 órás program keretében hajó szállunk és az ámbáscetek nyomába indulunk. Minden esélyünk megvan ahhoz, hogy hajón mellett testközelből lássuk ezeket a hatalmas emlősöket. Szállás Picon (2 éj).

7. nap - Pico

Reggeli a szállodában, majd az egész napot a sziget felfedezésével töltjük. Madalena városából kiindulva Cachorro Lajido és S.Roquet városok átkelve elérjük a bálnamúzeumot, majd a természetes vulkanikus medencéket. Ebéd után a Capitão-tavat megtekintve a déli parton folytatjuk utunkat egészen az UNESCO Világörökségként is számon tartott szőlővidékeken át. A program ebédet tartalmaz, helyi angol idegenvezető kíséri.

8. nap - Pico

Reggeli a szállodában, majd délelőtt a program másik különlegessége, a delfinekkel úszás következik. A 3-4 órás program azért különleges, mert itt nem emberhez szoktatott élőlényekről van szó, hanem a nyílt óceánon kinn élő, természetes közegükben megismerhető állatokról. A délután folyamán még lehetőségük van egy kis természetjárásra a hósipkás hegyekben, majd hajózás vissza Faial - szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába (1 éj).

9. nap - Pico

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, repülés vissza Lisszabonba, majd repülés tovább Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében a késő esti órákban.