Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Brazília / Salvador: Pihenés és az afrobrazil kultúra megismerése

10 nap / 8 éj

Mindig arra bíztatom utasaimat, hogy Rio és az Iguaçu-vízesés megtekintése mellett legalább pár napra ugorjanak fel Salvador de Bahia városába, mert itt érthető meg, érezhető leginkább a portugál gyarmatosítás hatása. Az egykor Nyugat-Afrikából behurcolt rabszolgák szokásai, kultúrája ma is a mindennapok része, mely megjelenik  táncukban, a gasztronómiában, a zenében és a műtárgyaikban is. Salvador belvárosában, Pelourinho-ban sétálva megelevenedik előttünk a múlt. A portugálok által a 18.-19. században közigazgatási központként emelt város 200 éven át az ország fővárosa volt. A város ma is csodálatos barokk templomokat, koloniális házakat, hangulatos kávézókat rejt. Az utcán sétálva is szembeötlő a bahiai asszonyok szoknyaviselete, a lépten-nyomon fellelhető capoeirások csoportja, melynek mind Salvador az igazi hazája.

Ha tehetik az út elején töltsenek el legalább egy délutánt Portugália fővárosában, Lisszabonban, hogy a Hajózási Múzeumban, vagy a Felfedezők Emlékművénél sétálva megérezzék a portugálok felfedezésekben játszott kiemelkedő szerepét! Az ízig-vérig mediterrán város jó "előétel” brazil útjainkhoz. Portugáliáról sok hasznos információt olvashat www.utikritika.hu oldalunkon is!

Az ár tartalmazza:

 • Nemzetközi repülőjegyet turista osztályon
 • Salvadorban 2 éjszaka szállást reggelivel 4*-os szállodában
 • Praia do Forte-n 6 éjszaka szállást all inclusive ellátással 5*-os szállodában
 • Egész napos városnézést helyi angol idegenvezetővel Salvadorban
 • Belépőjegyeket a programok alatt
 • Transzfer a repülőtér és a szálloda között Salvadorban
 • Transzfert Salvadorból Praia do Fortéra
 • Transzfert Praia do Forte-ról a repülőtérre

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetéket (127 900 Ft/fő)
 • Biztosítást: betegség, baleset,- poggyászbiztosítás és sztornóbiztosítás (opcionálisan köthető irodánkban)
 • Privát költségek (telefon, borravalók, poggyász)

Egyéb árral kapcsolatos:

 • Az ár a jelenleg elérhető legkedvezőbb díjtétellel lett kalkulálva, ezért az ár a szabad férőhelyek függvényében érvényes!
 • Az ár nem érvényes 2016. február 5.-14 között, a karnevál ideje alatt!
 • Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított hat hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Az ajánlat az ajánlat kiadásának napján érvényes devizaárfolyam alapján lett kalkulálva, azaz 295 USD/HUF árfolyamon.
 • A részvételi díj befizetésekor a befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamot fogjuk figyelembe venni!

Utazásra javasolt időszak: Salvadorra egész évben a trópusi időjárás jellemző, a levegő párás meleg. A legmelegebb hónapok a január, február, március, ekkor 35-38 ˚C is lehetséges, a július és az augusztus a legkevésbé meleg, "csupán" 27-28˚C-ra számíthatunk. Ennek ismeretében tehát egész évben kiváló hőmérséklet fogadja az ide érkezőket. Amiért talán mégis a szeptembertől áprilisig tartó időszakot preferáljuk, az a száraz évszak. Ilyenkor kevesebb a csapadék mennyisége.

Szükséges tudnivalók: Az úthoz csupán egy hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényes és legalább 2 üres oldallal rendelkező útlevélre van szükség. Sem védőoltás, sem vízum nem szükséges a térségbe.

Időpont: A fenti út tetszőleges időpontban választható, ahogy Önnek épp megfelelő, szabadon hosszabbítható, növelhető, más utunkkal kombinálható!

Létszám: A térség kiváló infrastruktúrával rendelkezik. Kimagasló színvonalú szolgáltatásai, különleges ízvilágot felvonultató éttermei, magas színvonalú szállodái révén a 2 fős egyéni utasainktól a közepes, vagy nagyobb létszámú incentive csoportjainkig mindenki megtalálja itt, amit keres.

Tippek: A térség kiváló annak is, aki viszonylag rövid repüléssel egyszerűen csak pihenni érkezik ide, de kiváló annak is, aki szeret belekóstolni az ország történelmébe, de emellett pihenésre is vágyik.

Szállodák: A legkülönbözőbb színvonalat tudjuk utasainknak garantálni: a legegyszerűbbtől a legkülönlegesebbig. Salvador belvárosában csodálatos kialakított pousadák mellett jól megfér a luxushotel, mely egy 16. században épített kolostorban kapott helyet. Cégeink számára a várostól 80 km-re fekvő all inclusive szállodák egyikét javasoljuk.

Repülés: A Budapest – Salvador de Bahia – Budapest útvonalon egy átszállással, a menetrend függvényében, A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Szállodák: A szállodák kategóriája, stílusa szabadon választható, az általunk javasolt szállodák az út alatt 4*-os szállodák kiváló étkezéssel.

Programok: A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. A programok alatt kiváló helyi angolul beszélő idegenvezetőt biztosítunk!

Ellátás: A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást. Az ár tartalmazza a programleírásban megjelölt étkezéseket.

ALAPÁRAK

559 500 Ft/fő
2 fő esetén, 2015. aug. 25. - dec. 15.
175 000 Ft/fő
Egy ágyas felár, 2015. aug. 25. - dec. 15.
614 900 Ft/fő
2 fő esetén, 2016. jan. 15. - márc. 15.
199 000 Ft/fő
Egy ágyas felár, 2016. jan. 15. - márc. 15.
127 900 Ft/fő
+ Repülőtéri illeték

Hasonló utazások, nyaralások:

Részletes napi program

1. nap - Repülés

Repülés Budapestről egy európai átszállással Salvador de Bahiába. Érkezés a menetrend függvényében a kora esti órákban. Transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Salvadorban (2 éj).

2. nap - Salvador de Bahia

Reggeli a szállodába, majd egész napos városnézés keretében ismerkedés ezzel a csodálatos várossal. A délelőtt folyamán a város bemutatása következik: a világítótorony, a Castro Alves Színház, a San Pedro-erőd megtekintése után a koloniális város Pelourinho városrésze következik. Aranyban úszó barokk templomok, csodálatosan felújított színes épületek tették mára az ország művészeinek, költőinek székhelyévé. A program után transzfer vissza a szállodába. Este szabad program, séta a belvárosban.

3. nap - Pihenés

Reggeli a szállodában, majd transzfer Praia do Forte-ba az 5*-os all inclusive szállodába. Pihenés a csodálatos tengerparti szállodában.

4.-8. nap - Pihenés

Pihenés a csodálatos tengerparti all inclusive szállodában.

9. nap - Pihenés / Repülés

Pihenés a csodálatos tengerparti all inclusive szállodában, majd transzfer a salvadori repülőtérre, repülés egy átszállással Budapestre.

10. nap - Repülés

Érkezés a menetrend függvényében az esti órákban.