Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Zöld-foki-szigetek gazdagon: Sal és Sao Vicente cápalessel

10 nap / 8 éj

Azoknak az utasainknak, akik a parti fürdőzés mellett szeretnének egy kicsit kirándulni, 1-2 napot aktívan tölteni, remek desztináció ez a szigetcsoport. Itt nem kell attól tartani, hogy a parton, egy romantikus séta közben nem lesz hova leülnünk és gyönyörködni a part szépségében, nem kell tömegre számítani. Ugyanakkor a kreol lakosok kedvessége, a remek szállodai szolgáltatások, Cezária Évora csodálatos hangja mind-mind nagyon vonzóvá teszi a szigeteket.

A szigetcsoport tagjai más-más arculatot tükröznek. Sal szigete a leglátogatottabb, az európai turisták többsége ide érkezik, hiszen Lisszabonból közvetlen járattal elérhető. . A sziget egyik legmarkánsabb jegye a 350 napsütéses nap és az ehhez társuló viszonylag erős északkeleti passzát szél. Maga a sziget az itt található sólepárló-helyekről kapta a nevét. Két legfontosabb városa a déli Santa Marta, mely 8 km hosszú homokos partszakaszáról ismert, s mely egyben a szörfösök paradicsoma, valamint fővárosa Espargos. Bos Vista csodálatos, hosszan elnyúló tengerparti szakaszairól ismert, míg Sao Antao egy teljesen más karakterű szigetet 2000 méter magas hegyek, fiatal vulkán és kaldera jellemzi. Sao Antao-t kiválóan kombinálhatjuk egy látogatással Sao Vicente szigetén. Sao Vicente számos szörfversenynek ad otthont, kikötője Mindo egykor vulkanikus kráter volt.

Az ár tartalmazza:

 • Nemzetközi repülőjegyet turista osztályon Budapest-Lisszabon-Sal/Sao Vicente-Lisszabon-Budapest.
 • Belső repülőjegyet Sal-Sao Vicente között
 • 6 éjszaka szállást AI ellátásban választás szerint 4*-os vagy 5*-os szállodában
 • 2 éj szállást 3*-os szállodában Sao Vicentén
 • Transzfert Sal-szigetén a a reptér-szálloda között
 • Transzfert Sal-szigetén a szálloda-reptér között
 • Cápalest magyar idegenvezetővel Sal szigetén
 • Transzfert Sao Vicentén a reptér-szálloda között
 • Transzfert Sao Vicentén a szálloda-reptér között
 • Egész napos szigettúrát Sao Vicentén helyi angol idegenvezetővel.

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetéket (124 900 Ft/fő)
 • Biztosítást: betegség, baleset,- poggyászbiztosítás és sztornóbiztosítás (opcionálisan köthető irodánkban)
 • Privát költségek (telefon, borravalók, poggyász)

Egyéb árral kapcsolatos: Az ár a jelenleg elérhető legkedvezőbb díjtétellel lett kalkulálva, ezért az ár a szabad férőhelyek függvényében érvényes! Az útlevélnek a hazaérkezéstől számított hat hónapig érvényesnek kell lennie. Az ajánlat az ajánlat kiadásának napján érvényes devizaárfolyam alapján lett kalkulálva, azaz 295 USD/HUF árfolyamon. A részvételi díj befizetésekor a befizetés napján érvényes deviza eladási árfolyamot fogjuk figyelembe venni!

Utazásra javasolt időszak: A szigetcsoport éghajlata egész évben kellemes. Az esős évszak augusztus közepétől október közepéig tart, de ekkor is viszonylag kevés csapadék hullik. Az átlaghőmérséklet május és november között 29-30ºC, a víz hőmérséklete 26-28 ºC. A „leghidegebb” hónap 17-23 ºC-os átlaghőmérséklettel a január és február.

Szükséges tudnivalók: Az úthoz csupán egy hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényes és legalább 2 üres oldallal rendelkező útlevélre van szükség. Sem védőoltás, sem vízum nem szükséges a térségbe.

Időpont: A fenti út tetszőleges időpontban választható, ahogy Önnek épp megfelelő, szabadon hosszabbítható, növelhető, más utunkkal kombinálható!

Létszám: Két fős óceán parti pihenéstől nagyobb létszámú incentive csoportok szervezésére is alkalmas a sziget. Remek 4*-os félpanziós, illetve 5*-os all inclusive ellátást biztosító szállodákat kínálunk. Ráadásul kiváló helyi magyar idegenvezető áll rendelkezésre a szigeten, így akár egy különlegesebb team-buildingre is remek hely a szigetcsoport fő szigete Sal.

Tippek: A nyaraláson felül érdemes több szigetet is érintő túrát tenni, hiszen a szigetcsoport jóval több annál, mint egy tengerparti üdülőhely!

Szállodák: Sal-on és Boa Vistán a 3*-os egyszerűbb szállodától az 5*-os all inclusive szállodáig minden kategória megtalálható. Kérdezzenek bátran, szívesen megkeressük Önnek a legmegfelelőbb ajánlatot.

Repülés: A Budapest – Lisszabon - Sal – Sao Vicente - Lisszabon - Budapest útvonalon egy átszállással, a menetrend függvényében, A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Szállodák: A szállodák kategóriája, stílusa szabadon választható, az általunk javasolt szállodák az út alatt 4*-os, illetve Sal-on választás szerint 5*-os szállodák kiváló étkezéssel.

Programok: A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. Sal szigetén a fakultatív programok alatt kiváló magyar idegenvezetőt biztosítunk, a másik két szigeten angolul beszélő helyi idegenvezetőt!

Ellátás: A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást. Az ár tartalmazza a programleírásban megjelölt étkezéseket.

ALAPÁRAK

389 500 Ft/fő
4* szálloda szept. 5. - dec. 15.
465 900 Ft/fő
5* szálloda szept. 5. - dec. 15.
124 900 Ft/fő
+ Repülőtéri illeték

Hasonló utazások, nyaralások:

Részletes napi program

1. nap - Repülés

Repülés Budapestről egy európai átszállással Sal szigetére. Érkezés a késő esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Sal-szigetén (6 éj).

2-6. nap - Sal

Reggeli a szállodába, majd pihenés a tengerparton. A nap folyamán cápalesre indulunk magyar idegenvezetőnkkel Salinasba, ahol a Cápa-öbölben hajóra szállunk, hogy közelről is megfigyelhessük ezeket a félelmetes ragadozókat. A program után transzfer vissza a a szállodába.

7. nap - Sal / Sao Vincente

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, repülés Sao Vicente szigetére. Érkezéskor transzfer a szállodába. Maga a sziget a szigetcsoport északnyugati részén terül el, 227 km² területű. Fő kikötője Mindelo, mely egykor vulkanikus kráter volt. Sao Pedro partjai hatalmas hullámairól híres, mely számos neves szörfversenynek szolgál helyszínéül. Szállás Sao Vicentén (2 éj).

8. nap - Sao Vincente

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Sao Vicentén.  Délelőtt felkeressük Sao Pedro gyönyörű öblét és ellátogatunk, a Farol Dona Ana Maria hallgató világítótoronyhoz. Utunk meredeken partok felett az óceán partján vezet. Vulkánikus kőzetek és érdekes láva formációk mellett jutunk el az épülethez, melyet kívülről tekintünk meg. Következő látványosság a sziget legmagasabb hegyéről a Monte Verderől elénk táruló csodálatos kilátás. Szép idő esetén innen letekintve a környező szigetekre is pillantást vethetünk. A Monte Verde- ről leereszkedve Baia das Gatas üdülő faluba látogatunk ahol lehetőség van merülésre (felár ellenében). Ebéd, majd parton picknikelünk. Átautózunk a festői Praia Grandon ahol a hosszan elterülő homokos tengerpartot láthatjuk madártávlatból.

A program helyett 15 000 Ft/fő felár ellenében egész napos Santo Antao-szigettúra foglalható. A sziget csodaszép, kanyonja, Cova-krátere egyedülálló.

9. nap - Pihenés / Repülés

Reggeli a szállodában, majd kora délután repülés Lisszabonba és onnan tovább Budapestre.

10. nap - Repülés

Érkezés a menetrend függvényében az esti órákban.