Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Skócia dióhéjban: Edinburgh és a Skót-felföld

Skócia dióhéjban: Edinburgh és a Skót-felföld - Pünkösdkor

Csoportos utazás Skóciába, magyar idegenvezetővel

Skócia az egyik legvadregényesebb és legszebb táj, ahova tévedhet az utazó. Zölden viruló dombok, hegyek láthatók mindenfelé, melyeket friss vizű folyók, tavak tagolnak és tesznek még izgalmasabbá. Az igazi Skócia megismeréséhez nem érdemes csak Edinburgh-be látogatni, irány a Skót-felföld, és annak különleges látnivalói!

Program:

1. nap: Indulás Budapestről Skóciába a kora reggeli órákban. Az indulást magyar nyelvű idegenvezető fogja koordinálni és segíteni. Egy átszállás után érkezés Edinburgh-be, Skócia központjába. A szállás elfoglalása után egy séta keretében ízelítőt kapnak a skót életérzésből. Szállás Edinburgh-ban a Murrayfield Hotelben vagy hasonló szálláshelyen.

2. nap: Reggeli a szállodában, majd indulás egész napos gyalogos Edinburgh városnézésre. Ennek keretében több órás nézelődésre ad lehetőséget a vulkanikus eredetű hegy tetején álló vár, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész városra, és amely a koronázási ékszereket és a Végzet kövét is falai között rejti. A Royal Mile-on villák, múzeumok, éttermek között sétálva jutnak el Erzsébet királynő skót rezidenciájáig, illetve látogatást tesznek a St. Giles Székesegyházban is, melynek tornya egy hatalmas koronát formáz, valamint a Bogáncs kápolnának ad otthont. Edinburgh és a whisky tökéletes párosítás; így útközben betérnek a Whisky Központba, ahol megismerkedhetnek a gyártási folyamattal, a nemes ital történelmével, és nem utolsó sorban kóstolót kapnak az igazi skót whiskyből. A nap végeztével a Calton Hill akropoliszának történetére derül fény. Szállás Edinburgh-ban a Murrayfield Hotelben vagy hasonló szálláshelyen.

3. nap: Az út Dél-Skóciában folytatódik, ahol a misztikus Rosslyn kápolnát csodálhatják meg pompás szobraival és kőfaragásaival. Később a Skót-felföld területén haladva megismerik a Linlithgow Palota maradványait gyönyörű kertjével, melyet a Stuart-dinasztia birtokolt. A nap végén ismerkedés Glencoe-val, a világ legszebbjei között számon tartott völggyel, mely a helyiek körében is kedvelt kirándulóhely. Szállás Fort Williamben a Premier Inn Fort Williamben vagy hasonló szálláshelyen.

4. nap: A délelőtt folyamán kirándulást tesznek a híres-hírhedt Loch Ness-nél, ahol a szörny legendájával ismerkedhetnek meg, illetve megcsodálhatják a parton álló Urquhart Kastély látványos romjait. Délután séta Invernessben, majd a Skót-felföldön át visszautaznak Edinburgh-be, megállóval a karakteres Pitlochry városkájában. Szállás Edinburgh-ban a The White Lady - JD Wetherspoon Hotelben vagy hasonló szálláshelyen.

5. nap: Délelőtt szabadprogram keretében Edinburgh hangulatos városában fejezik be a programot. Ha vásárláshoz van kedvük, a Princess Streetnél keresve sem találnának jobbat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

A magyar nyelvű idegenvezető az 5 nap folyamán a csoport rendelkezésére áll.

 

Egyágyas felár: 100 500 Ft / fő / 4 éj

Az utazás hossza: 
5 nap, 4 éj
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 14 fő

További olvasnivalók

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • a repülőjegyet menetrend szerinti járattal Edinburghbe (átszállással),
  • a szállást 4 éjre 3*-os szállodában, kétágyas szobában reggelivel,
  • a magyar nyelvű idegenvezetőt a teljes út során,
  • a repülőtéri és programokhoz szükséges transzfereket,
  • a leírásban szereplő városnézéseket.
Alapár nem tartalmazza: 
  • a repülőtéri illetéket (kb. 79 000 Ft/fő),
  • a fakultatív félpanziós ellátást (40 000 Ft/ fő / 4 vacsora),
  • a belépőket (kb. 75 GBP/fő) - helyszínen fizetendő,
  • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %).
Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.