Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Egzotikus Srí Lanka tengerparti pihenéssel

3 éjszakás körutazás 3 éj tengerparti nyaralással

1. NAP: ÉRKEZÉS

Érkezés Colombo Nemzetközi Repülőterére, majd transzfer a kandalamai hotelbe.

Vacsora és szállás a hotelben.

2. NAP: KANDALAMA/ SIGIRYA / KANDALAMA

Reggeli után elutazás Sigiriya-ba, az eltűnt civilizáció, Kassapa királyságának fellegvárába, ahol megtekinthető a csodálatos kertekkel körülvett Oroszlán szikla, mely 200 méteres magasságig emelkedik ki a buja dzsungelből. A szikla volt a 70 hektáros város belső erődítménye, melyet sáncok, várárkok és kertek ölelnek körbe a mai napig. Az erődben megtekinthető a  „Sigiryai Asszonyok” freskója is, mindezek mellett a szikla lenyűgöző a kilátást biztosít a környékre.
Transzfer a hotelbe. Vacsora és szállás a hotelben.

Fakultatív kirándulás Polonnaruwa-ba:  Ez egy igazi romváros, melyet Srí Lanka 2. fővárosaként is emlegetnek. Itt meglátogathatják a volt királyi palotát, a Gal Viharaya buddhista templomot, mely ámulatba ejtő helyiségei mellett 4 buddha szobrot is őriz, valamint olyan fontos vallási emlékműveket, mint a Shiva templom, a Lankathile, vagy a Waradage. Transzfer Polonnaruwaból Kandalamanba.
Fakultatív kirándulás az Eco Parkba (Minneriya Safari): A 8800 hektáron elterülő park az elefántok szentélye, továbbá otthont ad szarvas csordáknak, rengeteg hüllőnek, kétéltűnek, több halfajnak, pillangóknak és rendkívül gazdag madárvilágnak. Találhatóak itt bambuszfák, melyek igen nagy ritkaságnak számítanak más parkokban. A hely különlegessége továbbá, hogy testközelből az elefántok testközelből figyelhetőek meg.

3. NAP: KANDALAMA / DAMBULLA / MATALE / KANDY

Reggeli után elutazás Dambulla-ba.
Dambulla-ban a híres sziklakolostort tekinthetik meg, amelyet időszámításunk előtti 1. században építtetett Walagambahu király, napjainkban pedig a világörökség részét képezi. A templom különálló barlangjaiban több, mint 2000 négyzetméter festet falfelületet csodálhatunk meg. A barlangban több, mint 150 Buddha kép található, melyek közül a legnagyobb ábrázolás egy 14 méteres kőből faragott Buddha szobor. Ezután utazás Matale-be, ahol lehetőség nyílik a fűszerkert megtekintésére. A kirándulás során megtudhatja, hogy mitől is olyan különlegesek a Sri Lankai fűszerek, valamint, bepillantást nyerhet a termesztés és feldolgozás folyamatába is.

Transzfer Matale-ból Kandy-ba.

Kandy volt az utolsó Srí lankai király fővárosa, ma a világörökség része. A „Kandy” név ragyogást, pompát jelent. Számos legendát, tradíciót és szokást őriznek mind a mai napig a városban. Járja körbe a Kandy tavat, látogassa meg a bazárt, a művészeti központot, a Drágakő Múzeumot, illetve ne hagyja ki Szent Fog Templomát, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik.. A városnézés után pedig egy kulturális elődadáson vehet részt. Vacsora és szállás a hotelben.

4. NAP: KANDY / PERADENIYA / PINNAWALA

Reggeli után elutazás Peradeniya-ba.  A Peradeniya botanikus kert volt az első kert, melyet Sinhala király a látvány és az öröm miatt építtetett. A botanikus kertet később a britek tovább bővítették, ma körülbelül 147 hektáron találhatók gyönyörű virágok, különleges fa- és növényfajták. A kert meglátogatása után utazás Pinnawala-ba. A Pinnawala Elefánt Árvaház lehetőséget ad, hogy közelebbről és megcsodálhassák az állatokat. Az árvaházat 1975-ben alapították mindössze 7 árvával, azóta is sikeresen működik a helyi és nemzetközi elefánt szakértők közös munkájával. Az első elefántbébi 1984-ben született az árvaházban. A szerencsések az etetést és a fürdetést is megnézhetik. Transzfer Pinnawalából a tengerparti szállodába.

5. - 6. NAP: CLUB WASKADUWA HOTEL 4*
Itt az ideje kipihenni a körutazás fáradalmait. A lenyűgöző hangulatú tengerparti szálloda kényeztető Spa kezelésekkel, helyi és nemzetközi finomságokkal, tágas kertre vagy tengerre néző szobákkal várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A hotel rendelkezik medencével, fitneszteremmel, bárral, étteremmel, spa részleggel és szépségszalonnal.

7. NAP: Indulás Budapestre.

Az utazás hossza: 
7 nap 6 éj
Szállás: 
szálloda

További olvasnivalók

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • a szállást félpanziós ellátással középkategóriás szállodában (1. nap csak vacsora, utolsó nap csak reggeli),
  • a transzfereket légkondicionált autóbuszokkal, angol nyelvű sofőrrel,
  • a belépőket a leírásban szereplő programokra.
Alapár nem tartalmazza: 
  • az egyéb belépődíjakat,
  • a videó és fotózási díjakat,
  • a személyes kiadásokat,
  • a borravalókat,
  • a további étkezéseket,
  • a vízum díjat,
  • a korai és késői check in/out-ot.
Kiutazási forma: 
egyénileg
Fakultatív doboz

Polonnaruwa:

Látogassa meg Polonnaruwát, mely Sri Lanka második fővárosa volt. A 11. és 12. században épült a település, ma a világörökség része. Megtekintheti a Királyi Palota maradványait, az álló, ülő és fekvő helyzetben lévő Buddha szobrot, a Lótusz Fürdőt, Parakramabahu király szobrát és az ő tiszteletére építtetett fürdőt. Számos templom és műemlék található még itt, többek között a Síva Templom, a Lankatilaka-templom, a Watadaga kör alakú ereklyeház, a Galpotha nevű kő könyv és a Buddha-fog ereklyéi.

Ár: 15 500 Ft / fő

Minneriya Safari / Eco Park

Fedezze fel a Minneriya Nemzeti Parkot egy jeep túra keretén belül. A park körülbelül 8800 hektáron terül el és különleges növény és állatvilággal rendelkezik. 160 féle madárfaj, 9 fajta kétéltű, 25 hűllőfaj, számos hal és több mint 78 féle pillangó található meg a parkban. A vadelefántok nagy örömére bambuszfák százai ékesítik még a Minneriya Nemzeti Parkot.  Transzfer Minneriya-ból Kandalamba.

Ár: 20 500 Ft / fő