Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

A hangulatos Arad és Temesvár

 

1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Arad – Máriaradna – Ópálos (310 km)

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, majd utazás Aradra. A Maros folyó két partján elterülő városról az 1848-49-es szabadságharcban betöltött szerepe és az itt kivégzett 13 vértanú jut elsőként eszünkbe. Gyalogos és autóbuszos városnézésünk során megismerkedünk a város patinás épületeivel, megtekintjük többek között a Megbékélés parkjában található Szabadságszobrot, a Kultúrpalotát, az Állami Színházat, az aradi várat kívülről, a vesztőhelyet és az aradi vértanuk emlékművét. Aradról tovább folytatjuk utunkat a ferences templomárólhíres Máriaradnára. Temploma a magyar Mária kegyhelyek egyike, híres búcsújáró hely. Innen tovább a Maros gyönyörű völgyére vethetünk pillantást a Solymos vára tövéből, vagy akár a tetejéről. Nem túl megerőltető sétával alig fél óra alatt fel lehet menni a várromhoz is. A nap végét megkoronázzuk a Ménes-Magyarádi történelmi borvidék leghíresebb borpincészetében egy vacsorával egybekötött borkóstolóval (7-9 bor) Ópáloson. Itt megismerkedhetünk a borkészítés világával. Szállásunk is itt lesz.

2. nap: Temesvár – Budapest (320 km)

A reggelit követően Temesvárra látogatunk el. Városnézés a kulturált, többnemzetiségű városban. Fő látnivalói: a római katolikus dómtemplom, a szerb püspöki palota, a szerb székesegyház, az egykori váltóbank, a Szentháromság-szobor, a Bástya és a Hunyadi-palota. Szabadprogram is lesz a nap során. Elhagyva a várost Makónál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Az utazás hossza: 
2 nap
Szállás: 
panzió

További olvasnivalók

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást panzióban félpanziós ellátással, leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Kötelező útlemondási biztosítást (1,4 %), utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás (1,4%)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belűi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Szállás: 

1 éjszaka 3*-os panzióban

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.