Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Provence és a Côte d'Azur

csoportos dél-franciaországi utazás tengerparti nyaralással

Provence és a Francia Riviéra minden utazó álma, aki pedig oda eljutott, a legszebb emlékeket őrzi erről a vidékről. Mindehhez bizonyára hozzájárulnak az Alpoktól a Földközi-tengerig húzódó, festőket és írókat is megihlető vadregényes tájak, a jellegzetes illatok, a zamatos borok, a római és középkori emlékekkel büszkélkedő városok, a vendégszerető lakosok és nem utolsósorban a változatos tengerpartokkal tarkított, sok filmben is felbukkanó elegáns üdülővárosok. A program során virágzó levendulamezők között utazunk, ellátogatunk Aix-en-Provence-ba, felkeressük az ókori Pont du Gard-t és az avignoni pápai palotát, de barangolhatunk jellegzetes kisvárosok szűk utcáin, kóstolhatunk helyi borokat és fürödhetünk az azúrkék tengerben is.

Az út kiemelt értékei:

 • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban
 • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
 • Látnivalókban gazdag út, amely során a pihenésre is jut idő
 • Provence és a Francia Riviéra ismert és kevésbé ismert nevezetességeinek felfedezése
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:

július 3., kedd
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Nizzába (6:35-8:40). Utunkat első állomásaként megismerkedünk a Riviéra fővárosának nevezetességeivel: Colline du Château, Promenade des Anglais, Place Massena, piac, óváros, régi kikötő. Délután megkezdjük az utazást Provence felé. Szállás a régió kapujában, Manosque-ban: Best Western Hotel le Sud 3*.

július 4., szerda
Reggeli után utazás a Lubéron Nemzeti Parkon keresztül, ahol utunkat illatozó levendulamezők kísérik. Kitérőt teszünk a vörös házairól ismert Roussillonban, megpihenünk az egyik legszebb fekvésű, még működő kolostornál, az Abbaye de Senanque-nál, majd a hegyoldalra épült Gordes romantikus utcáin barangolhatunk. Szállás a hangulatos kisvárosban, Cavaillonban: Hotel du Parc 3*.

július 5., csütörtök
Reggeli, majd szabadidő Cavaillonban. Lehetőség van a környék felfedezésére gyalog vagy bérelt kerékpárral is. Szállás Cavaillonban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Avignon, Pont du Gard és Saint-Rémy-de-Provence: 70 euró/fő (helyben fizetendő)
Mai időutazásunk első állomása Avignon. A városnézés során sétálunk a középkori városfallal körülvett óvárosban és felkeressük a Pápák Palotáját (Palais des Papes). Provence leglélegzetelállítóbb látnivalója adott otthont a száműzött pápáknak a XIV. században. Megismerkedünk a híres avignoni híd (Pont Saint-Bénezet) történetével is. Délután továbbutaztás a Pont du Gard-hoz, a világ legszebb épen maradt római kori vízvezetékéhez, amely több mint 2000 éve íveli át a Gardon folyót. A nap hátralévő részében a tipikusan provence-i Saint-Rémy-de-Provence-szal ismerkedünk. Az Alpilles-hegység lábánál fekvő bájos kisvárost a szűk utcákban megbúvó étteremek, a hívogató kávézók, az árnyas tereken felbukkanó szökőkutak, a galériák és üzeletek sokasága teszik vonzóvá.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 15 fő.

július 6., péntek
Reggeli után indulás a Riviéra felé. Útközben megállunk Provence szellemi központjaként ismert Aix-en-Provence-ban, sétálunk a XVII. századi paloták, a szökőkutas terek és a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén. Délután a gyönyörű partmenti úton (Esterel avagy Corniche d'Or) jutunk el Cannes-ba. Szállás Cannes-ban: Best Western Plus Le Patio Des Artistes 4*. A szálloda a belvárosban fekszik, kb. 500 méterre a homokos parttól és a La Croisette tengerparti sétánytól. A vendégek kényelméhez étterem, bár, napozóterasz jacuzzival, szauna és gőzkabin, valamint egy hagulatos belső kert járul hozzá (a wellness szolgáltatások felár ellenében vehetők igénybe). A célszerűen berendezett szobák szigorúan nem dohányzóak, saját zuhanyzós fürdőszobával, légkondicionálóval, kávéfőzővel, tévével, telefonnal és ingyenes wifihozzáféréssel rendelkeznek. Elhelyezés standard szobában.

július 7., szombat
Reggeli, majd délelőtt gyalogos városnézés Cannes-ban: Le Suquet a provence-i piaccal, vár, kikötő és környéke, Boulevard de la Croisette, Palais des Festivals. Délután szabadidő Cannes-ban: lehetőség a város további felfedezésére egyénileg. Szállás Cannes-ban.

Délután félnapos fakultatív kirándulás komppal a Lerins-szigetekhez: 25 euró/fő (helyben fizetendő)
A szárazföld közelében fekvő szigetek népszerű kirándulóhelyek a helyiek és a turisták körében is. A két lakott sziget közül a közelebbi, Ile St. Marguerite mellett elhajózunk (az itt épült erődítmény foglya volt a Dumas-regényből is ismert "Vasálarcos") és a kicsit távolabbi Ile St. Honorat-n kötünk ki. Az itt élő ciszterci szerzetesek saját kezűleg készítenek Hérinat (gyógynövény likőr), fehér- és vörös borokat, levendula olajat és mézet. A séta során felfedezzük a régi kolostort és a szőlőültetvények között elsétálunk a több száz éves kis kápolnákhoz.
Az ár tartalmazza a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a kompjegyet. Minimum létszám: 15 fő.

július 8., vasárnap
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. 

Egész napos fakultatív kirándulás - Antibes, St. Paul de Vence és Grasse: 55 euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után a közeli bájos kisváros, Antibes utcáin sétálunk, mely egykor Picasso kedvelt helye is volt, sok képén visszaköszön a környező táj. Felkeressük a hangulatos helyi piacot is. Továbbutazás St. Paul de Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 15 fő.

július 9., hétfő
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. 

Egész napos fakultatív kirándulás - Eze és Monaco: 65 euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után kelet felé utazunk és felkapaszkodunk a tenger fölé magasodó, parányi faluba, Eze-be. A teljes mértékben helyreállított település egy valóságos ékszerdoboz, amely minden utcasarkon tartogat látnivalót: évszázados kéményekre, román kori ablakokra vagy apró tetőkertekre bukkanhatunk. A Grande Corniche mentén, a római kori emlékmű mellől gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos Monacora, mely utunk következő állomása. A hercegség a világ második legkisebb országa és legsűrűbben lakott városállama. A hegyek és a tenger közé teraszosan épült település a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Megállunk a hercegi palotánál és a katedrálisnál, majd a jachtokkal tarkított kikötő mentén átsétálunk Monte Carloba.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a szükséges belépőjegyeket. Minimum létszám 15 fő.

július 10., kedd
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre (9:15-11:10).

Egyéb információk:

 • Minimum létszám: 20 fő.
 • A programok, látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 89 000 Ft.

Választható felárak:

 • Fakultatív kirándulás - Avignon, Pont du Gard és Saint-Rémy-de-Provence 70 EUR /fő (helyszínen fizetendő)
 • Fakultatív kirándulás Cannes-ból - Antibes, St Paul de Vence és Grasse 55 EUR /fő (helyszínen fizetendő)
 • Fakultatív kirándulás Cannes-ból - Eze és Monaco 65 EUR /fő (helyszínen fizetendő)
 • Fakultatív kirándulás Cannes-ból - Lérins-szigetek 25 EUR /fő (helyszínen fizetendő)
 • Feladott poggyász (max. 20 kg) 29 900 Ft /db
 • Félpanzió (3 menüvacsora Provence-ban) 25 000 Ft /fő
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen járattal
 • Egy db kézipoggyász (max. 55x40x23 cm és max. 10 kg)
 • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
 • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,7 %
Kiutazási forma: 
repülő