Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Réunion és Mauritius körutazás

12 napos körutazás Reunionban és Mauritiuson

1. nap Budapest – Dubai    2018. október 22

Elutazás Budapestről Dubajba az Emirates menetrend szerinti járatával 16:00 órakor. Dubaji átszállással

2. nap Dubai – Port Louis – Saint Denis

Érkezés Mauritius szigetére 10:35 órakor, majd tovább utazás .13:45 órakor Reunionra.Reunion Franciaország tengerentúli területe, az Európai Unió tagja, euró a fizetőeszköz, ugyanakkor az Egyenlítőtől délre fekszik ahol a lakosság nagyobbik része afrikai leszármazott..A formaságok elintézése után egy ital a repülőtéren, majd autóbuszunkkal, amely végig velünk lesz a szigeten tett utazásaink során utazunk is tovább a Salezia völgybe Hell-Bourgba  Útközben rövid kitérőt teszünk a kis Niagara vízeséshez. A Salezi völgy a megközelíthetetlensége miatt a szökött rabszolgák menedéke volt 
Hell-Bourg mintha csak a mesében létezne. A völgy 10 km hosszú szűk kanyarjai, fantasztikus vízesései, a több száz méter magas falak, a mesés háttér, a természetben található grandiózus amfiteátrum – elkápráztatja az ember szemét. Hell Bourg joggal viseli Franciaország egyik legszebb falva címet.
Érkezésünk után a völgy bejáratánál megtekintjük Reunion legszebb hindu templomát a La Colosse-t, majd pár tradicionális köztük a Maison Folio elnevezésű klasszikus 19. századi, kreoll villát,.Időnk és fáradtságunk függvényében a legszebb vízesést a Voile de la Mariée, azaz a Menyasszony fátyla zuhatagot egy kicsit közelebbről is megcsodáljuk.Szállás Hell Bourgban egy helyi kis szállodában.. A vacsoránkat a szálloda éttermében fogyasztjuk el, ahol rögtön meg is kezdjük ismerkedésünket a kreol konyhával.

3. nap: Saint Anne – Grande Anse – Saint Pierre

Reggeli után egy helyi termelő vanília ültetvényén teszünk látogatást. Megismerkedünk a burbon vanília termesztésével, majd Saint Rose-ba a Notre Dame templomot látogatjuk meg,. Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa. Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt 2007-es nagy vulkánkitörés még néhol ma is füstölgő nyomait. Sétálunk a láva folyam salakjában, és megcsodáljuk, hogy a természet, hogy állítja helyre a rendet. A látvány valami csodálatos. Elkészítjük a fényképeinket majd Saint Philippebe a sziget talán legszebb láva folyamát.a Puits Arabest tekintjük meg. A fekete lávafolyások és az őshonos különleges gyökérzetű pálmák együtt egészen különleges látványt nyújtanak.
Szállás Saint Pierreben 3* szállodában.

4. nap Vulkán túra

Utazásunk legszebb napja vár ránk. Ma olyan kilátásokban, látványban lesz részünk, amely emberi szemmel szinte elképzelhetetlen. És mi ma ezt a csodát átéljük, sőt testközelből érezni fogjuk.  A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán leg aktívabb tűzhányója. A Fournaise vulkán (  a sziget második, de legszebb vulkánja ) úgy 500.000 évvel ezelőtt jött létre.A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül. Első állomásunk a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére majd a Commerson Crater.egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. megtekintése következik. A kráter fölé benyúló kilátóról csodálatos, fantasztikus a kilátás. Szinte meglehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, amely egy vulkáni sivatagi terület.  Maga a Plane dea Sables a Calderában évezredek alatt épült második vulkán összeomlásából keletkezet. A vidék egy fantasztikus holdbéli tájra emlékeztet.A Bellecombe kilátóhoz érkezve kitárul elénk a nagy csoda a 2632 m magas Fournise vulkán teljes panorámája.  Érkezés után egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között.A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a 300 m mély kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert ( 2218 m ).  Lent a kaldera medrében figyelemre méltó láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.Az egyik ilyen a Rosemont kápolna kőzetképződés a Piton de la Fournaise kúpja alatt., Maga a vulkán megmászása egy 5 – 6 órás igen fárasztó program lenne, erre sajnos nincs időnk.A csodálatos túra után visszamászunk, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg 4 D-ben készült videóban.Késő délután érkezünk vissza a szállásra.

5.  nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains

Reggeli után utazás Cilaos völgybe a bakancsos turisták Mekkájába.Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet 1932-ben épült csodálatos csúcsokkal ölelt, kanyargós,  szerpentines úton közelít meg a busz. Felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi Caldérát.  Barátkozunk az ítt élő emberekkel, csodáljuk vendégszeretetüket, akik tudják, hogyan kell élniük. „Tsilaosa „ madagaszkárul azt jelenti, hogy nem hagyja el.
Ebéd egy helyi szállodában, majd vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben megtekintjük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Szállás Saint Gilles les Bainsben.a Le Relais de Ermitage szállodában félpanzióval.

6. nap Piton Maido    

 Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz amely a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Innen a leglátványosabb a titokzatos és ugyanakkor misztikus, a külvilágtól teljesen elzárt Mafate  Caldérára. Itt nincsenek utak, csak ősvények. Az itt élőknek csak az állati erő és a helikopter a közlekedési eszközük.A 27 km hosszú kanyargós út végigvezet a konyhai növények és cukornád ültetvények mellett, még kiérünk a Tamarind sűrű erdőn át a csupasz sziklás fensíkra. A szint emelkedés 2200 m.
Fent gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban.a Piton des Neiges 3069 m magas csúcsában.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg. ( A vízesés a reunioni víz közmű szolgáltató elzárt területen van, ezért annak megtekintése nem biztosított, és veszélyes lehet.). Szállás vacsora.

7. nap St. Paul - Saint Denis – Mauritius

Reggeli St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd 16:30 órakor transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra. Érkezés 18:15 órakor. Mauritius szigetére. Transzfer a szállodába, ahol 5 éjszakát töltünk el.

8. nap  Mauritius – szabadprogram 

9. nap Pamplemousses- Port Louis – Euréka     

Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére.Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma amelyet Pierre Poivre alapitott a 18. században.. A 37 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, a leghíresebbek a hatalmas leveleket növesztő vízililiom és a Talipot pálmafa.Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a csillogó és zajos fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít. Megtekintünk egy két gyarmati épületet és a kikötőt. Ellátogatunk Mauritius életét biztosító piacra, ahol több száz gyümölcs, zöldség, hal kereskedő, és kézműves árulja naponta a portékáit. Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as gyarmati időkből.  A birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással. Délután érkezünk vissza a szállodába. Szabadprogram.

10. nap Mauritius – szabadprogram:

Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre.Katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et.  A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.Könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). majd a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

11. nap Mauritius kirándulás a déli partvidékre:

Reggeli után a sziget meseszép déli partvidékére utazunk, a „képeslapok és prospektusok megelevenedett kockáiba”:először a sziget legnagyobb vízesését, a 90 m-ről aláhulló, Chamarelt tekintjük meg. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után továbbutazás az ikonikus, egyedülálló szépségű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Le Morne-hegyhez, és az azonos nevű, fehér homokos strandokkal és kristálytiszta sekély vizekkel körbeölelt félszigethez.
Innen Souillac-ba utazunk, melynek szépsége vad, meredek sziklapartjainak jellegéből adódik. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.Innen a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben, ahol Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket is találunk.

12. nap  – Mauritius – Budapest:

Délben kijelentkezés a szállodában,( csomag szoba )  majd fürdés, szabad program. Este közös vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 23:00 órakor  Dubaiba az Emirates járatával.

13. nap  – Mauritius – Budapest:  

Érkezés Dubaiba 05:40 órakor, majd tovább utazás Budapestre. Érkezés Budapestre 11:40 órakor

Unesco Világörökségi helyszinek:
Reunion:
Reunion hegycsúcsai (természeti/2010)
Mauritius:
Aapravasi Ghat (kulturális/2006)
Le Morne kultúrtáj (kulturális/2008)

Az utazás hossza: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Kis létszámú csoport, 10-15 fő

További olvasnivalók

Részletes program

1. nap Budapest – Párizs - Reunion
Elutazás Budapestről a déli órákban. Érkezés Párizsba a CDG repülőtérre 15:00 órakor, majd transzfer az Orly repülőtérre. Indulás Reunion szigetére 22:00 órakor. Érkezés Saint Denis-be másnap 10:15 órakor.

2. nap St. Denis - Saint Anne – Grande Anse
Érkezés után utazás a nyugati part felé. Első állomásunk Sainte Suzanna, ahol megtekintjük a „kis Niagara”vízesést, amely bő víz esetén igen látványos.
Ezután tovább utazunk Saint Rose-ba, ahol a Notre Dame templomot látogatjuk meg, mely 1977-ben épen megmenekült a kiömlő lávafolyamtól. A forró láva a templom előtt kettévált és megkerülte az épületet.
Érdekes látnivaló utunk során a Anseles Cascade-ban a (vízesések öblében) az itt őshonos „Elefánt láb” pálmafa, mely különleges alakjáról kapta a nevét.
Innen Saint Philippe felé vesszük az irányt. Utunk a sziget egy igen érdekes részén vezet keresztül. Az út kettévágja a Fournaise vulkán domb oldalán lefolyt vulkánkitörések még néhol ma is füstölgő nyomait. A látvány csodálatos, így két helyen is megállunk fotózni. Ezután tovább utazunk Saint Philippebe, ahol megtekintjük a sziget talán legszebb lávafolyamát.
A Puits Arabes (Arab kutak) a sziget talán legszebb vulkáni képződménye. Itt megcsodálhatjuk az 1986-os nagy kitörés nyomait, amikor több millió köbméter láva folyt a tengerbe.
Ezután a híres Cap Méchant, avagy a „Kalóz lyuk” felé vesszük utunkat.
A Cap Méchant egy természetes vulkáni eredetű bazalt képződmény, amely a tengerpart mentén található.
Délutáni programunkat a sziget legcsodálatosabb vízesésének, a Langevin völgyben található Fátyol vízesés megtekintésével zárjuk.
A Cascada Langevin (Grand Gelat) vízesés a sziget talán legszebb vízesése. Magassága és szélessége miatt, mely a legnagyobbak közé tartozik, méltán kapta a Fátyol vízesés nevet. Érkezés Saint Pierrebe a szállásunkra a késő délutáni órákban.
Ezután elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, ahol két éjszakát töltünk el. ( Hotel Le Battant Des Lames )

3. nap Vulkán túra
Reunioni kirándulásunk legszebb napja vár ránk.
A szigeten található Fournaise vulkán a föld egyik legszebb és talán legaktivabb tűzhányója. Megtekintése könnyű, és egyáltalán nem veszélyes. A vulkán lábához vezető út egy csodálatos, színpompás holdbéli tájon vezet keresztül.
Utunk első állomás a Nez de Boeuf (a Bika szarva kilátó). Innen csodálatos panoráma tárul elénk a Remparts folyó völgyére. Következő pihenőnk a Commerson Crater.
A Commerson kráter egy kialudt kb. 200–300 m átmérőjű és 150 m mély kráter. A kráter fölé benyúló kilátóról fantasztikus a kilátás. Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.
A csodálatos látvány után leereszkedünk a Plaine des Sableshoz, hogy elérjük a Bellecombe parkolót.
A Plane des Sables egy vulkáni sivatagi terület, melyet a finom vulkáni hamu és sziklaalakzatok sokasága díszít. A vidék holdbéli tájra emlékeztet csupasz, vöröses szikláival. Tiszta időben lehet csak igazán észrevenni azt a fényjátékot, ahogy a barna homok fokozatosan vörösre vált.
A parkolóhoz érve egy közel 3 órás gyalogtúrán veszünk részt a vulkánok között. Tiszta időben igen szép panoráma tárul elénk.
A túra során 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a kaldera medréhez. Megtekintjük a kis Formica Léo krátert, amely az 1713-as vulkáni kitöréskor jött létre. Lent a kaldera medrében láva rakások,vulkanikus salak és kitörés nyomok széles választékával találkozunk.
A csodálatos túra után visszamászunk az 563 lépcsőn, majd megpihenünk a Bellecombe turista házban, hogy utána a Planedes Sableson keresztül visszatérjünk a La Plaine des Cafres fennsíkra. Burg Muratban ellátogatunk a Vulkán Házába, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitörései tekinthetőek meg. Vacsora a szállodában.

4. nap Grande Anse – Cilaos – Saint-Gilles les Bains
Reggeli után utazás Cilaos felé. Cilaos a bakancsos turisták Mekkája. A legtöbb és talán a legszebb turista utak innen indulnak a Mafate csak gyalogosan megközelíthető településeihez.
Cilaos egy magasan fekvő völgy a 3069 méteres Piton des Neiges csúcs mellett, melyet kanyargós, szerpentines úton közelít meg a busz.
Érkezés után felmegyünk a „La Roche Merveilleuse” (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez, ahonnan belátni az egész Cilaosi kaldérát. Ebéd egy helyi szállodában, majd rövid séta, vásárlás Ciloasban. Délután indulunk le a völgyből, hogy az estét már a nyugati parti szállodában töltsük.  Útközben rövid időre megállunk L'Étang-Salé-les-Bainsben, hogy megtekintsük a tengerparton található Le Gouffre  (Csatorna) sziklaképződményt. Érkezés Saint Gilles les Bainsbe a késő délutáni órákban. Elhelyezés a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles szállodában. Vacsora a szállodában.

5. nap Piton Maido
Kora reggeli indulás a híres Piton Maido kilátóhoz.
A Maido kilátó a maga 2200 m-es magasságával, és 700–800 m-es függőleges falával Reunion legszebb kilátója. Talán csak a La Fenétre (Ablak) kilátó vetekszik vele. Innen a leglátványosabb a Mafate kaldéra. Gyönyörködni lehet a katlan izgalmasnál izgalmasabb völgyeiben, sziklaalakzataiban. Tiszta időben átlátni a keleti partvidékre is.
Miután mindenki elkészítette a csodálatos élményeket megörökítő fényképeket, lefelé menet St.-Gilles les Hautes településen megnézzük a Madame Debassyns múzeumot, mely a rabszolgaság történetét mutatja be. Ezután a reunioni túránk utolsó vízesését, a gyönyörű Bassin des Aigrettes (Kócsagok tava) vízesést tekintjük meg, melyet egy 15 perces sétával érünk el.
Kora délután érkezünk vissza a szállásra. A délután hátralévő részét fürdéssel töltjük.

6. nap St. Paul - Saint Denis - Mauritius
Reggeli után St Paulban megtekintjük a hal és zöldség piacot, majd a sziget fővárosába, Saint Denis-be utazunk. Rövid városnézés után lehetőség nyílik souvenir vásárlásra a kézműves piacon, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan tovább utazunk Mauritiusra.
Érkezés Mauritius szigetére a késő délutáni órákban. Transzfer a sziget keleti oldalán található Ravenala Attitude óceánparti szállodába. mely egy órányi útra fekszik a repülőtértől. Vacsora a szállodában. Itt 5 éjszakát töltünk el.

7. nap  Mauritius - szabadprogram
A mai napot a csoport pihenéssel tölti. Napozás, fürdés a szálloda medencéjénél és az óceánparton . Vacsora a szállodában.

8. nap Pamplemousses- Port Louis - Euréka
Egész napos kirándulás a sziget észak-nyugati partvidékére. 
Az út első állomása Pamplemousses, a sziget legszebb arborétuma. A 24 hektáros kertben rengeteg helyi és külföldi növény található, melyek közül a leghíresesebb a hatalmas leveleket növesztő vízililiom. Ezután rövid látogatás Port Louis-ban, a fővárosban, mely remek vásárlási lehetőséget biztosít a modern kikötő körüli elegáns üzletekkel és olcsóbb termékeket kínáló keleti piacával.
Az út következő állomása Euréka, egy kreol stílusban épült ház az 1830-as évekből, a gyarmati időkből. A csodálatos birtok közepén álló ház megtekintése felér egy időutazással,  A tulajdonosnak sikerült a házat és a bútorzat nagy részét épségben megőrizni az utókornak.
Érkezés a szállodába a délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

9. nap Mauritius - szabadprogram
Fakultatív hajókirándulása a Ile aux Cerfs szigetre
Egész napos katamarán kirándulás a sziget keleti részen. Reggeli után transzfer Trou d’Eau Douce-ba, ahol a csoport katamaránra száll, hogy a hajóról csodálhassa meg a sziget legszebb partszakaszát, valamint a korallzátonyokkal körülvett paradicsomi kis szigetet, Ile aux  Cerfs-et. A kirándulás első állomása Grand River dél-keleti torkolata, ahol lehetőség nyílik egy egyszerű búvárkodásra (snorkeling – pipa és szemüveg bérelhető). A sekély víz színes élővilágának felfedezése mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt.
Ezt követően könnyű ebéd a hajón (grillezett ételek, alkohol és alkoholmentes italok fogyasztása). Ebéd után a katamarán visszaindul , Trou d’Eau Douce-ba, ahol a kikötést követően még lehetőség nyílik napozásra. Érkezés a szállodába a késő délutáni órákban. Vacsora a szállodában. 

10. nap Mauritius
Szabadprogram

11. nap Saint Aubin – Souillac – Chamarel –Párizs -Budapest
Reggeli után elhagyjuk a szállodát, és a sziget déli partvidékére utazunk.
Utunk első állomása a sziget legnagyobb vízesésének, a 90 m-ről aláhulló, Chamarel vízesés megtekintése. Ezután a közelben található, híres Coloured Earth,vagy más néven hétszínű földhöz látogatunk. Az érdekes geológiai  talajképződmény teljesen természetes jelenség, Mauritiuson több helyen is látható, ám igazán csak Chamarel közelében ilyen látványos a színek különbsége. Szinte minden Mauritiust ábrázoló képeslapon, prospektusban megtalálható a tájról készült fotó. A gyönyörű geológiai képződmény megtekintése után Souillac-ba utazunk, melynek partját folyamatosan csapkodják az óceán hullámai. Szépségét vad, meredek sziklapartjainak köszönheti. Itt található a híres Gris-Gris sziklacsoport, melyet síró sziklának is neveznek.
A sziklacsoport megtekintése után a La Vanille krokodil farmra érkezünk, mely neve ellenére nem krokodil tenyésztő telep, hanem egy hüllőpark gyönyörű trópusi környezetben. A park egyik elkerített részén Seychelles-szigetekről hozott óriás teknőcöket tartanak, ahol az ember háborítatlanul járhat-kelhet a hatalmas élő kősziklák között. Ezen kívül gyönyörű pillangókban és színpompás rovarokban is gyönyörködhetünk, valamint a souvenir shopban helyi, kézzel készített ajándéktárgyakat vásárolhatunk.
Késő délután transzfer a repülőtérre. Elutazás 21:00 órakor az Air France járatával.

12. nap Parizs – Budapest
A Párizs-i átszállást követően reggel 09:50 órakor érkezünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

1 éjszaka Reunion szigetén Hell Bourgban 3* szállodában félpanzióval, 2 éjszaka   Reunion szigetén Saint Pierreben a Hotel Saint Pierre 3*os szállodában reggelivel, 2 éjszaka Reunion szigetén a Hotel Relais de I Hermitage Saint-Gilles 3* szállodában félpanzióval, 5 éjszaka Mauritius szigetén a  4*-os szállodában félpanzióval. Ebéd a 3-4. napon, autóbusz közlekedés a program szerint,magyar idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegy, útlemondási biztosítás, idegenforgalmi adó, EGYÉB KÖLTSÉGEK: Betegség Baleset Poggyász ,egyágyas felár, fakultatív program.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel, útelmondási biztosítás, 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

5 éjszaka Reunion szigetén 3* szállodában, 5 éjszaka Mauritiuson 4* szállodában

Étkezés: 
reggeli + egy ebéd + hat vacsora
Vízum: 
A vízummentes beutazás feltételei: az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100 USD/nap).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező oltás nincsen.
Fakultatív doboz

8. nap Hajókirándulás az Ile aux Cerfs szigetre ebéddel: 125 EUR/fő