Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Malajzia, Borneó és Szingapúr

Csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel, tengerparti pihenéssel

Budapest-Kuala Lumpur | Melaka | Szandakan | Teknős-sziget | orangután rezervátum | Kota Kinabalu | Szingapúr-Budapest

Délkelet-Ázsia sokszínűségét élheti át ezen az utazáson, ahol Kuala Lumpur ikertornyai és végtelen nyüzsgésén túl megismerheti Melaka koloniális épületeit, Szingapúr utópisztikus hangulatot keltő látnivalóit és zöldellő parkjait, felfedezheti Borneó őserdejének gazdag növény és állatvilágát és olyan természeti kincseit, mint a Teknős - sziget, az orangután központ, a több millió fecskének és denevérnek otthont adó Gomantong-barlang, a 4500 növény- és több száz madár- és pillangófajt bemutató botanikus kert. Láthatja akár Délkelet-Ázsia legmagasabb pontját, a Kinabalu hegy csúcsát is, fürödhet gyógyhatású, meleg vizű forrásokban, és megnézheti az esőerdő élővilágát a 40 méter magasan függő sétányról. Az izgalmas élmények és látnivalók mellett pihenésre is adódik lehetőség Kota Kinabalu homokos tengerpartján. 

1.nap: Budapest  - Kuala Lumpur
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Kuala Lumpurba.

2.nap: Melaka
Érkezés kora délután a Kuala Lumpur-i repülőtérre, majd transzfer Melakába (kb.1 óra 40 perc), szállás elfoglalása. (1 éj)

3. nap: Melaka - Kuala Lumpur
Reggeli után ismerkedés Melakával, Malajzia történelmének bölcsőjével, amely UNESCO Világörökség részét képezi.  A portugál, holland, majd brit gyarmat kitűnő példája a kultúrák ötvöződésének. Megtekintjük a Kína területén kívül lévő legnagyobb kínai temetőt, a Bukit China-t, majd folytatjuk utunkat az ország legrégebbi keresztény templomához, a Szent Pál templomhoz, és a Porta de Santiago-hoz . Ezt követi az egykori holland kormányzósági épület, a Stadhuys, a holland stílusú Christ Church, a Harmónia utca, melyen három vallás temploma fér meg békésen egymás mellett: a város legrégebbi kínai temploma, a Cheng Hoon Teng templom, a Kampung Kling mecset, és a hindu Sri Poyatha Moorthi templom.  A sétát követően továbbutazunk Kuala Lumpurba, ahol az egész délután előttünk áll a város látnivalóinak felfedezésére. Látogatást teszünk a világ legmagasabb ikertornyainál, a Petronas tornyoknál, a régi és az új Királyi Palotánál, a Thean Hou templomnál, a Nemzeti Emlékműnél, a Nemzeti Mecsetnél, a régi Pályaudvar épületénél , a Merdeka (Függetlenség) téren, és a két folyó találkozásánál épült Masjid Jameknél. Útban a szálloda felé áthaladunk a kínai negyeden ahova az este folyamán érdemes visszatérni emléktárgyakért, és kipróbálni a negyed számos éttermének egyikét. Szállás Kuala Lumpurban. (1 éj)

4.nap: Borneó - Szandakan
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, célba vesszük Földünk harmadik legnagyobb szigetét, az ázsiai térség egyik legkiterjedtebb, legösszefüggőbb esőerdejével rendelkező Borneót. A sziget északkeleti oldalán fekvő Sabah tartomány második legnagyobb városába, Szandakanba érkezünk, amely remek kiindulópont a régió természeti látnivalóinak felfedezésére. Transzfer a szállodába, ahol 1 éjszakát töltünk.

5.nap: Teknős-sziget
Reggeli után útra kelünk, hogy felfedezzük Selingant, más néven a Teknős-szigetet. Az összesen 10 szigetből álló nemzeti park 3 szigete tartozik Malajziához (7 a Fülöp-szigetekhez), melyek közül egyedül Selingan látogatható turisták által. A sziget a körülötte úszkáló nagyszámú teknős populációnak, és az ott fészkelő csendes-óceáni levesteknősnek és közönséges cserepes-teknősnek köszönheti a nevét.
A Szandakatntól 40 km-re fekvő szigetet komphajóval közelítjük meg, majd elfoglaljuk szobánkat a nemzeti park fabungalókból álló szálláshelyén és megebédelünk, délután egyéni szabadidő áll rendelkezésre (sznorkelezési és strandolási lehetőséggel), majd vacsorázunk.
Este kezdődik az igazi kaland, amikor a park ranger-e megmutatja a teknősök fészkelő helyét, tanúi lehetünk a tojásrakásnak, és megtanulhatjuk, hogyan védhetjük meg ezeket a különleges élőlényeket a tojásokat összeszedésével és biztonságos fészekbe történő áthelyezésével, kis szerencsével akár útjára engedhetünk egy óceán felé igyekvő kis teknőcöt is.

6. nap: Sepilok Orangután Rezervátum, Kinabatangan-folyó vadvilága
Reggeli után visszahajózunk a nagy szigetre, Szandakanba, a nap első izgalmas úti célja a 43 négyzetkilométer védett esőerdőben meghúzódó, 1963-ban alapított orangután rezervátum lesz. A rezervátumban a fakitermelések során elárvult és a fogságból kiszabadított orangutánokat rehabilitáló központot nézzük meg, ahonnan több év (akár 7 év) fáradságos munkával tudják őket visszaengedni a vadonba. Akár rehabilitált vadon élő példányokat is láthatunk, amikor a megszokott időben ételt helyeznek ki számukra a park gondozóik, amit szívesen fogyasztanak a természetben lelt táplálék kiegészítéseként. A központban előfordul, hogy más állatoknak is gondját viselik, láthatunk itt a akár maláj medvét, a gibbont, a szumátrai orrszavút és elefántot is.
Majd kis rusztikus falvakon keresztül utazunk tovább a következő természeti látnivalókban gazdag helyszínre, a Kinabatangan-folyóhoz, ahol a nemzeti parkban található kis fabungalóiban szállásunkat egy rövid csónakázással közelítjük meg, majd megebédelünk. Pihenőt követően csónakunkkal felfedezőútra indulunk Malajzia második legnagyobb folyóján, hogy megismerjük az érintetlen vadon élővilágát, láthatunk akár orangutánokat, borneói nagyorrúmajmokat, borneói törpeelefántokat, szarvascsőrű és más egzotikus madarakat, krokodilt természetes környezetükben.  A csónakunkból biztonságban szemlélhetjük, a folyó által elénk tárt gazdag élővilágot, amely a legjobb módja a délkelet ázsiai vadvilág átfogó megismerésének.

7.nap: Gomantong-barlang – Szandakan – Kota Kinabalu
Korán reggel indulunk a Gomantong mészkőbarlangokhoz, amely több millió fecske és denevér lakóhelye. A turisták által látogatható, az ott rakott fészkek színéről elnevezett fekete barlangot pallós ösvényen közelítjük meg, megismerjük lakói fény elől rejtőzködő életmódját, miközben megcsodálhatjuk a barlang elképesztő sziklaformációit. Szandakanba visszatérve megebédelünk, majd  sétálunk egyet helyi piacon ahol megnézzük a helyiek által kínált friss tengergyümölcsei és egzotikus zöldség-, gyümölcs portékát. Felfrissülve indulunk tovább a Sim-Sim vízen lebegő faluba, ahol a cölöpökre épített házikók közel a víz felszíne felett helyezkednek el, lenyűgöző kilátással a tengerre. Majd megnézzük a hegy tetején található Puh Jih Syh buddhista templomot, ahonnan megcsodálhatjuk a Szandakan-öbölre nyíló panorámát. Transzfer a repülőtérre, továbbutazás Kota Kinabaluba, transzfer a szállodába. Szállás Kota Kinabaluban (4 éj)

8.nap: Kinabalu botanikus kert – meleg vizű források – Canopy
Kis falvakon, rizsföldeken keresztül és a Crocker hegyvonulat mentén haladunk következő úti célunkhoz, a Kinabalu Parkhoz. Rövid megállót ejtünk a Nabalu piacnál, ahol vásárolhatunk a helyiek által kínált kézműves termékekből, vagy akár gyümölcsöt is tízórai gyanánt. A Kinabalu Parkba érkezve jelentős hőmérséklet különbséget érezhetünk, az eddigiekben tapasztal párás, meleg időhöz képest itt friss, hűvös levegő fogad bennünket, a kellemes hőmérsékletben még jobban esik a séta a park botanikus kertjében. Ha az idő tiszta, láthatjuk akár a Kinabalu-hegy 4095 m magas csúcsát is, amely a legmagasabb hegycsúcs Új-Guinea és a Himalája között.  A Kinabalu Parkban megközelítőleg 4500 féle trópusi növényt, ebből körülbelül 1500 féle orchidea fajt láthatunk (ebből 77 féle orchidea endemikus, csak itt található meg), de megtalálható itt 289 féle madár- és 290 féle pillangó faj is.
A sétát követően a Sabah Tea farmon ebédelünk, majd megpihenve indulunk tovább a természet következő csodájához, a Kinabalu Park meleg vizű forrásaihoz.  Megmártózhatunk és élvezhetjük a kénes víz jótékony hatását a természetes forrásoknál lévő japán fürdőkben. A bátrabbak végig sétálhatnak a 41 méter magasan lévő, 157 méter hosszú függő ösvényen is, ahonnan közelről szemügyre vehetik a lombkorona élővilágát (a függő ösvény eleje kb.20 percnyi sétára van hegyen). Visszatérés Kota Kinabaluba az esti órákban.

9 -10. nap: Tengerparti pihenés Kota Kinabaluban, a Beringgis Beach Resortban 4* (4 éj)
Itt az ideje egy kis feltöltődésnek! Az út eddigi fáradalmait gyönyörű trópusi környezetben, személyre szabott szolgáltatások sokaságával és hangulatosan berendezett luxus szobákban pihenheti ki. A hotel csupán egy karnyújtásnyira található a homokos tengerparttól, ezen felül csodálatos természet veszi körül, mely tökéletes egy nyugodt sétához vagy akár egy kalandos kiránduláshoz is. A szálloda étteremmel, bárokkal, spa részleggel, medencékkel és csúszdákkal, valamint fitneszteremmel rendelkezik. Szobái wifivel, tv-vel, minibárral, telefonnal, hajszárítóval, széffel, tea- és kávéfőzővel felszereltek.

11.nap: Szingapúr
Utazásunkat egy délkelet-ázsiai városállammal Szingapúrral zárjuk, amely kiváló átmenet az esőerdő titokzatos világából a városi élet felé, ugyanis az egyik legzöldebb nagyvárosról van szó. A 60 szigetből  álló városállamban nem kell félnünk a szmogtól, hiszen a levegő állandóan tisztul a tenger felől jövő légáramlatoknak köszönhetően, és piszkos nagyvárosi utcák helyett egzotikus növényekkel teli parkokat, és trópusi botanikus kerteket találunk. Mindamellett a felhőkarcolók és utópisztikusnak ható építmények sem maradnak el, gondolva itt a város olyan ikonikus épületeire, mint a három pilléren álló hajót formáló Marina Bay Sands hotel, vagy a Gardens By the Bay supertrees esténként fényjátékba boruló óriásfái.

Délelőtti repülőjárattal utazunk Szingapúrba, transzfer a szállodába ahol egy éjszakét töltünk. Délután szabadidő vagy fakultatív program magyar idegenvezetővel (minimumlétszám 12 fő):

Szingapúr - Gardens by the Bay (Cloud Forest, Flower Dome) és fény-show:
Fedezze fel a világ 10. legjobb függő kertjét, a Garden by the Bay-ben, több mint 1 millió növénnyel és 5000 növényfajjal. A kertészeti park legfőbb attrakciója az esőerdő (Could Forest) a 35 méter magas vízeséssel, amely az ugyanolyan magas függőkert tetejéről zubog a mélybe. A virágokkal teli üvegház (Flower Dome) 2015-ben elnyerte a legnagyobb zöld-üvegház címet a Guinness Rekordok Könyvében. Az üvegházban 5 kontinens növényeit mutatják be, ahol még a mediterrán klímát is reprodukálják, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak az onnan származó 100 éves olajfáknak.
Ezt követően sétálunk egyet a Gardens by the Bay park 25- 50 méter közötti magasságú, napkollektorokkal felszerelt szuper-fái alatt, majd megnézzük a látványos fény és víz show-t a Marina Bay Sand hotelnél.
Ár: 25 900 Ft/fő

12.nap: Szingapúr városnézés – Sentosa-sziget
Szingapúr gazdasága a legerősebb egész Délkelet-Ázsiában, és az elmúlt évtizedekben a világ egyik legszórakoztatóbb metropoliszává vált. A céltudatos városvezetésnek köszönhetően Ázsia egyik legtisztább, legbiztonságosabb városállama lett. Délelőtti megnézzük Szingapúr kulturális, történelmi és modern látnivalóit, olyan nevezetességekkel, mint a Parlament és a Városháza épülete, a krikett pálya, a legfelsőbb bíróság épülete. A  régi városközpontban rövid sétát teszünk a városjelképek között is számon tartott Merlion oroszlánszobornál, ahonnan megcsodálhatjuk az elképesztő Marina Bay Sands hotelre nyíló kilátást. Ezt követően az üzleti negyedbe, vagyis a kínai városrészbe vezet az utunk, ahol megnézzük a város egyik legrégebbi Buddhista – Taoista templomát (Thian Hock Keng), majd a város szívében fekvő Nemzeti Orchidea Kertben folytatjuk utunkat, ahol egy színpompás kiállítást láthatunk ezekből a különleges virágokból. Az utolsó állomásunk a "Kis India" nevű városrész lesz. Aki már járt Indiában, annak kellemes emlékeztető, aki még nem, annak jó betekintés az indiai mindennapokba: fűszer-, ékszer-és egyéb boltok mindennapos forgataga.
Délután Sentosa – szigetre kirándulunk, amit lanovkával közelítünk meg, közben gyönyörködhetünk az öbölre nyíló panorámában. Itt elsőként a lepkefarmra látogatunk el, ahol több mint 1500 egyed és 50 faj található, majd megtekintjük a több, mint 100 000 tengeri élőlény és 800 faj otthonát nyújtó, a világ legnagyobb tengeri akváriumai közé tartozó S.E.A. Aquarium-ot.  Később a homokfövenyes Siloso strandot keressük fel, megismerhetjük az élénk egzotikus partot, rövid szabadidő az esti extravagáns vízi show-ig.   Transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

13. nap: Szingapúr
Megérkezés Budapestre.

 

 

 

Létszám: 
Minimum 14 fő.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • a repülőjegyet Budapestről átszállással Kuala Lumpurba, Szingapúrból átszállással Budapestre és 3 szakaszra a belföldi járatokon,
  • a szállást 10 éjre 3 és 4 csillagos szállodákban, lodge-okban kétágyas szobákban,
  • a reggeliket, 4 ebédet és 2 vacsorát,
  • a szükséges transzfereket és belépőjegyeket a programok során,
  •  a magyar nyelvű idegenvezetőt a teljes utazás alatt.
Alapár nem tartalmazza: 
  • a repülőtéri illetéket (kb. 226 900 Ft/fő),
  • a magyar nyelvű fakultatív programokat,
  • az idegenforgalmi adót Malajziában (kb. 2,5 USD/éj),
  • a borravalót és az egyéb személyes kiadásokat,
  • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %).
Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

Tervezett szállások az út során:

Melaka: Hotel Sentral -  Deluxe szoba

Kuala Lumpur: Swiss Inn - Deluxe szoba

Szandakan: Sabah Hotel - Superior szoba

Selingan: Selingan Chalet

Sukau: Borneo Nature Lodge

Kota Kinabalu: Beringgis Beach Resort - Deluxe kertre néző szoba

Szingapúr: ​Grand Pacific Hotel​