Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Jordániai élmények és strandolás az őszi szünetben

Csoportos utazás magyar idegenvezetővel - 8 nap | 7 éj

Jordánia magával ragadó ország, ahol izgalmas történelmi kincsek, vendégszerető emberek, és meglepő természeti szépség várja a látogatókat. Az út során Jordánia legfontosabb helyeit keressük fel: az ország fővárosát Ammant, a legjobb állapotban fennmaradt római romvárost, Jerasht, és a több, mint 2000 évvel ezelőtt itt élt Nabateusok fővárosát, Petrát. Megnézzük a madabai híres mozaikot, körülnézünk a Nébó-hegyről is, és kipróbáljuk hogyan élnek a beduinok a sivatagban. Az út során kipróbáljuk a Holt-tengeri lebegést, és lehetőség nyílik a Vörös-tenger csodás korallvilágát megnézni. 

1. nap: Budapest – Amman
Indulás Budapestről a délutáni órákban átszállással Ammanba. Érkezés este, transzfer a szállodába, vacsora.

2. nap: Amman – Jerash
Reggeli után városnézés Ammanban, mely során felfedezzük a Jordán főváros legfontosabb látnivalóit, többek között a Citadellát, ahol a Római és az Iszlám birodalom korából megmaradt romok, és szobor töredékek láthatók. A legjelentősebb a Herkules templom romja, melyet 162 és 166 között, Marcus Aurelius uralkodása alatt építettek, a 8. században, az omajjádok időszakában épült Kormányzói Palota, és itt található a Régészeti Múzeum is. A városnézést a 6000 főt befogadni képes amfiteátrumnál folytatjuk, majd ellátogatunk a Szúkba is, ahol lehetőségünk nyílik vásárolni is. A kivételesen jó állapotban megmaradt római kori Jerash megismerésével folytatódik a program. Hadriánus diadalíve, a 15 000 néző befogadására alkalmas Hippodrom, az Ovális fórum, a Déli és az Északi színházak, Zeusz és Artemisz templomai, a Nymphaeum, segítenek tisztább képet kapni a Római Birodalomról.

3. nap: Amman – Madaba – Nébó-hegy – Holt tenger – Petra
Reggeli után első megállónk Madaba, ahol az ortodox Szt. György templom híres mozaik térképét nézzük meg. Az eredetileg kb. 2 millió darabból álló, Kr.u. 157-ben készült térképen a legfontosabb bibliai helyszínek szerepelnek Egyiptomtól Palesztináig. Következő megállónk a Nébó-hegy, itt pillantotta meg Mózes az Ígéret Földjét. Ezután a Föld legalacsonyabb pontjához, a Holt-tengerhez megyünk, ahol lehetőség nyílik a tengereknél tízszer sósabb vízben lebegni, és kipróbálni a iszappakolást. Este érkezés Petrába.
 

Fakultatív programlehetőségek: Petra „by night” (angol nyelvű program): Séta a Nabateusok egykori fővárosába, majd a Kincsesház előtt gyertyafénynél történetek és zene segítségével felelevenítik az egykori arab kereskedők életét. (8 700,-Ft/fő)
Petra Konyhája: főzőiskola, ahol kellemes, barátságos környezetben készítenek el egy vacsorát, helyi asszonyokkal. Leves, hideg és meleg mezzák, saláták, fő fogás – és természetesen a receptek, hogy otthon is jordán ízeket ehessen. (13 900,-Ft/fő)

4. nap: Petra – Wadi Rum
Jordánia egyik legfőbb látnivalója kétségtelenül a Nabateusok rózsaszín kőbe vájt fővárosa: Petra. A városba az 1 km hosszú, szűk szurdokon, a  Szíken keresztül lehet bejutni. A 80 méter magas sziklafalak közül kiérve az első, amit megpillantunk a Kincsesház, a 40 méter magas nagyszerű állapotban megmaradt „Fáraó kincstára”. Petra még rengeteg csodát rejteget: többek között a Király sírokat, a Színházat, a Kolostort, és az egykori városközpontot. Perta meglátogatása után Jordánia sivatagába, Wadi Rumba (A Hold Völgyébe) megyünk, ahol a főbb látnivalók (Nabateus Templom, Lawrence forrás, homokdűnék, Khazai Kanyon, Rum faluja) felkeresése után érkezés a táborhoz, ahol folklór műsor, vacsora, és éjszakázás beduin sátrakban.

5 nap: Wadi Rum – Aqaba
Reggeli után indulás Aqabába, ahol szabadidő a Vörös-tenger partján.

6. nap: Aqaba
Szabadidő, pihenés a tengerparton

7. nap: Aqaba
Szabadidő, pihenés a tengerparton

8. nap: Aqaba – Amman – Budapest
Reggeli után indulás az ammani repülőtérre, majd érkezés átszállással Budapestre az esti órákban. 

Min. létszám: 20 fő

Az utazás hossza: 
8 nap / 7 éj
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • a repülőjegyet Budapest – Amman – Budapest útvonalon, átszállással,
 • a szállást 2 éjre Ammanban, 1 éjre Petrában, 3 éjre Aqabában, 4*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel, és a szállást 1 éjre Wadi Rumban, kétágyas beduin sátorban, saját fürdőszobával,
 • a beduin showműsort Wadi Rumban, 
 • a lovaglást Petrában a Szíkben, 
 • a félpanziós ellátást, 
 • a belépőket, 
 • a vízumot,
 • és a magyar nyelvű idegenvezetőt az út során.
Alapár nem tartalmazza: 
 • a repülőtéri illetéket (95 000 Ft/fő),
 • az útlemondási biztosítást (1,5%),
 • a borravalókat,
 • a személyes kiadásokat.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

Várható szállások: 

Amman: Hotel Harir Palace**** - vagy hasonló
Petra: Petra Moon**** - vagy hasonló
Wadi Rum: Rahayeb Camp - vagy hasonló
Aqaba: Grand Swiss**** - vagy hasonló