Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

A mesés Indokína - Vietnam, Laosz, Kambodzsa

15 napos körutazás Vietnam, Laosz, Kambodzsa tájain

1. NAP: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Megérkezés után transzfer a szállodába. Saigon volt a fővá­rosa Dél-Vietnámnak, abban az időben, amikor két részből állt az ország. Egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon – mai nevén Ho Chi Minh város – továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Délután városnézés; megtekintjük az egykori elnöki palotát, mely a háború idején katonai főhadiszál­lás volt. Ezt követően lefényképezhetjük a szép főposta épületét, a Notre Dame-templomot és sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkába érve külön, a szá­munkra biztosított kishajóval járjuk be a vidéket. Hagyományos téglaégető kemencéket látunk, ahol a készítés folyamata is végig­követhető, majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák mentén helyi családokat látunk, akik kókuszból készítenek különféle terméket. Vagy biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat riszföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részé­ben ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát, körülöttünk rengeteg növény, virág. Késő délután érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: SAIGON – HOI AN

Repülővel Danangba, majd busszal Hoi Anba megyünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy olyan UNESCO világörök­ségi látványosságot tekintünk meg, mely Vietnám megte­kintésekor kihagyhatatlan. Sétálunk Hoi An világörökségű belvárosában. Látványosságok: japán-híd, pagodák, régi kereske­dőházak. Szállás Hoi Anban.

5. NAP: HOI AN – HUE

Reggeli után busszal megyünk át Hueba. Hueba érve a Királyi Citadellát és a Tiltott Várost nézzük meg. Ez a nagy épületegyüt­tes a Nguyen-dinasztia idején épült. Ezt követően a nagyon érde­kes Dong Ba piacot látogatjuk meg. Szállás Hueban.

6. NAP: HUE –HANOI

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd délután városnézés Hanoiban: Ho Chi Minh mauzóleum, egyoszlopos pagoda, Irodalom templom, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk látogatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális bábműsoron veszünk részt. Este vacsora egy helyi étteremben, szállás Hanoiban.

7. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség része­ként számon tartott Halong-öbölhöz kirándulunk. A Dél-Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tus/WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1500 km2-es öböl­ben. Délután megállunk egy úszófalunál, különleges látvány hogy ezek az emberek a vízen élik mindennapjaikat. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd, vacsora a hajón. Este feledhetetlen élmény a naplemente látványa a tengeren. Szállás a hajón tuso­lós kabinokban.

8. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást egy nagyon szép cseppkőbarlanghoz. Itt kiszállunk és gyalogosan járjuk be a barlangot. Ezt követően visszahajózunk a kikötőbe majd transzfer a repülőtérre és elutazás Luang Prabangba. (4 éj)

9. NAP: LUANG PRABANG

Reggel indulunk egy pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz, mely csodaszép mészkősziklában található a Mekong és a Ou-folyók torkolatával szemben. A két nagy bar­langban több ezer Buddha kép van a pár centistől a több méte­resig. Továbbhajózva, karcsú kenuk ringatóznak a parton, látjuk a helyét a hálóknak és a halcsapdáknak. Megállunk Ban Muangkeo faluban, ahol látunk egy hagyományos rizs whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található, valamint a gyönyörű naplementében tekintünk le a városra és a Mekong folyóra. Innen egy éjszakai piacra megyünk, ahol megtalálhatóak a helyi merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegy lakosai hoznak a városba. Este térünk vissza a szállásunkra.

10. NAP: ELEFÁNTFARM – LUANG PRABANG

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhistaszo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek egy körmenet során a hívőktől. A Laosz szó jelentése: millió ele­fánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellá­togatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az elefántok életéről, ezt követően elefánt­hátra ülhetünk és egy több mint fél órás túrát tehetünk a kör­nyéken. Nagyon érdekes a táj ebből a perspektívából. Visszatérés a városba, szabad program.

11. NAP: LUANG PRABANG- KHUANG SI VÍZESÉS

Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi fővá­ros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Ezt követően a Mekong folyón hajózunk egy külön a számunkra biztosított motoros kishajón. Gyönyörködünk a vadregényes táj­ban, kikötünk egy kézműves falunál is, és fürödhetünk egy csodás vízesésénél. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

12. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

Ma megnézünk egy hangulatos kézműves piacot majd felkeressük a különleges, laoszi buddhista kolostorok egyik legszebb példáját, a Wat Xieng Thong-ot. Transzfer a reptérre és irány Kambodzsa. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat Siem Reapban, majd az idegenvezetőnkkel besétálunk a belvárosba. (2 éj).

13. NAP: SIEM REAP – TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomokat keressük fel. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencé­jében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett talál­ható Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. Kb. 30 km2‑es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. sz-tól az ural­kodók építették ezeket a templomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. A fantasztikus kődomborművek, a díszes oszlo­pok, kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és ott tekintjük meg a mesés naplementét. Este, aki akar, tuktukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

14. NAP: KBAL SPEAN – HAZAUTAZÁS

Reggeli után megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbözik az eddig látottakhoz képest, mivel vörös homokkő­ből készült. Ezután indulás a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

15. NAP: HAZAREPÜLÉS

Budapestre érkezés várhatóan a déli órákban.

 

Az utazás hossza: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást 3-4*-os kategóriában, (+ 1 éjt a hajón és 2 éjt repülőn), félpanziós ellátást a hajón teljes ellátást, a felsorolt programokat az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást (kivéve repülőjegy esetében).

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, vízum díját, valamint a további étkezések díját.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy kb. 372.000.- Ft/fő
Repülőtéri illeték kb. 186.000.- Ft/fő
Vízum + ügyintézés díja: 28.000.- Ft/fő 

Vietnámi vízum Budapesten intézhető (irodánk segítséget nyújt), a többi a helyszínen. Vietnámi vízum kb.: 28.000,- Ft Laoszi kb.: 31 USD Kambodzsai: kb. 20 USD.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Vízumok: Ft Laoszi kb.: 31 USD Kambodzsai: kb. 20 USD.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

***/**** szállodákban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szobában, félpanziós ellátással, 1 éjszaka hajón teljes ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető (a hajón nem lehetséges).

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást, a hajón teljes ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok csak érvényes vízummal utazhatnak be. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.