Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

A mesés Indokína - Vietnam, Laosz, Kambodzsa

15 napos körutazás Vietnam, Laosz, Kambodzsa tájain

1. nap: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON
Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)
Megérkezés után transzfer a szállodába. Saigon volt a fővárosa Dél-Vietnámnak, abban az időben, amikor két részből állt az ország. Egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon – mai nevén Ho Chi Minh város – továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés után buszos városnézés; megtekintjük az egykori elnöki palotát, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt. Ezt követően lefényképezhetjük a szép főposta épületét, a Notre Dame-templomot és sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban (2 éj).

3. nap: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON
Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkába érve külön, a számunkra biztosított kishajóval járjuk be a vidéket. Hagyományos téglaégető kemencéket látunk, ahol a készítés folyamata is végigkövethető, majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák mentén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Vagy biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát, körülöttünk rengeteg növény, virág. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. nap: SAIGON – HOI AN
Ha repülő érkezése miatt az első napon nem tudtuk a teljes városnézést megvalósítani, akkor ezen a délelőttön az elmaradt részt pótoljuk. Ezután transzfer és repülővel Danangba, majd busszal Hoi Anba megyünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy olyan UNESCO világörökségi látványosságot tekintünk meg, mely Vietnám megtekintésekor kihagyhatatlan. Sétálunk Hoi An világörökségű belvárosában. Látványosságok: Japán-híd, pagodák, régi kereskedőházak. Szállás Hoi Anban.

5. nap: HOI AN – HUE
Reggeli után busszal megyünk át Hueba. Hueba érve a Királyi Citadellát és a Tiltott Várost, 7 szinte pagodát nézzük meg. Ez a nagy épületegyüttes a Nguyen-dinasztia idején épült. Ezt követően a nagyon érdekes Dong Ba piacot látogatjuk meg. Szállás Hueban.

6. nap: HUE – HANOI
Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd délután városnézés Hanoiban: Ho Chi Minh mauzóleum, egyoszlopos pagoda, Irodalom templom, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk látogatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális vízi bábműsoron veszünk részt. Este vacsora egy helyi étteremben, szállás Hanoiban.

7. nap: HANOI – HALONG BAY
Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél-Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tus/WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1500 km2-es öbölben. Délután megállunk egy úszófalunál, különleges látvány hogy ezek az emberek a vízen élik mindennapjaikat. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd, vacsora a hajón. Este feledhetetlen élmény a naplemente látványa a tengeren. Szállás a hajón tusolós kabinokban.

8. nap: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG
Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a meseszép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transzfer a repülőtérre és elutazás Luang Prabangba. (Szállás 4 éj).

9. nap: LUANG PRABANG – PAK OU
Reggel indulunk egy pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz, mely csodaszép mészkősziklában található a Mekong és a Ou-folyók torkolatával szemben. A 2 nagy barlangban több ezer Buddha kép van a pár centistől a több méteresig. Továbbhajózva, karcsú kenuk ringatóznak a parton, látjuk a helyét a hálóknak és a halcsapdáknak. Megállunk Ban Muangkeo faluban ahol látunk egy hagyományos rizs whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étteremben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található. Itt a gyönyörű naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra és a Mekong folyóra. Innen egy éjszakai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálható a helyi merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegy lakosai hoznak a városba. Este térünk vissza a szállásunkra.

10. nap: ELEFÁNTFARM – LUANG PRABANG
Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhistaszokásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek egy körmenet során a hívőktől. A Laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az elefántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ha a gondozók megengedik az elefántok hátára is fel lehet ülni. Visszatérés a városba és szabadprogram.

11. nap: LUANG PRABANG – KHUANG SI VÍZESÉS
Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Ezt követően kirándulunk Laoszban. Rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

12. nap: LUANG PRABANG – SIEM REAP
Reggeli után megnézünk egy hangulatos kézműves piacot, majd felkeressük a különleges, laoszi buddhista kolostorok egyik legszebb példáját, a Wat Xieng Thong-ot. Elhagyjuk Laoszt, transzfer a reptérre és irány Kambodzsa. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat Siem Reapban. (2 éj).

13. nap: SIEM REAP – TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT
Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomokat keressük fel. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. Kb. 30 km2‑es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. sz-tól az uralkodók építették ezeket a templomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. A fantasztikus kődomborművek, a díszes oszlopok, kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és ott tekintjük meg a mesés naplementét. Este, aki akar, tuktukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

14. nap: KBAL SPEAN – HAZAUTAZÁS
Reggeli után megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbözik az eddig látottakhoz képest, mivel vörös homokkőből készült. Ezután indulás a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

15. nap: HAZAREPÜLÉS
Budapestre érkezés várhatóan a déli órákban.

Az utazás hossza: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Maximum 20 fő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, a helyszínen légkondicionált autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, helyszíni belépők összegét, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, repülőjegy stornó biztosítást, vízumdíjakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, helyi borravalók, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak: 
Vietnám: 22.000 Ft/fő
Laosz: 31 USD/fő (csak a helyszínen intézhető)
Kambodzsa: 20 USD/fő (csak a helyszínen intézhető)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

3-4*-os szállodákban és 1 éjszaka a hajón, 2 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós, a hajón teljes ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok csak érvényes vízummal utazhatnak be. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.