Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Angkor körút jógával

10 napos körutazás

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

1. nap Budapest - Dubai - Bangkok
Indulás Budapestről Bangkok felé (felszállás 14:40-kor), átszállás Dubaiban.

2. nap Bangkok - Siem Reap
Érkezés Bangkokba (12:35), majd továbbrepülés (17:40-18:40) Siem Reapbe. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Vacsora a szállodában. Szállás Siem Reap szívében: Angkor Century Resort 4*.

3. nap Siem Reap - Roluos - Beng Mealea -Kompong Kleang
Reggeli jóga a szállodában. Reggeli után utazás Angkor első központjához, a Roluos-csoporthoz (Preah Ko, Bakong). A korai fővároskörzet épületei, méreteikkel és hangulatukkal igazi prototípusát adják az angkori fővárosoknak. Később utazás (1 óra) egy hatalmas, ritkán látogatott egyedi templomhoz (Beng Mealea), ahol átélhetjük mindazt amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor műemlékeire találtak. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Az árnyas fák alatt ülve jógázunk is. Később utazás délkeletre Kambodzsa éléskamrájához, a novemberben valóban Hatalmas-tó (Tonle Sap) egy nyugodtabb úszófalujához. A Tonle Sap gazdagságot adó, évszakos „lüktetését” a hajóról testközelből értjük meg a Kompong Kleang „úszó falunál”. Visszautazás Siem Reapbe. Vacsora az Alliance étteremben. Szállás Siem Reapben.

4. nap Siem Reap - Angkor - Kbal Spean
Kora reggeli jógával kezdjük a napot az ősi romok körzetében. Visszatérés a szállásra. Reggeli után indulunk Kbal Spean faragott folyómedréhez (kb. kétórás erdei kirándulás). A Kulen Nemzeti Park trópusi örökzöld erdeje kellemes kikapcsolódás a templomok világából. Erőfeszítéseink jutalma lehet még az ilyenkor gazdag vízesésben való felfrissülés. Később visszautazunk az angkori terület felé, de félúton megállunk a legszebb khmer templomnál, a kedves Banteay Srei sz ínes kőcsipkékkel díszített szentélyeinél. Kellemes sétát teszünk a ban, majd naplementekor Prasat Kravan szentélytornyait szemlélve jógázunk. Visszatérünk Siem Reapbe. Vacsora az óváros szívében lévő Champey étteremben. Szállás Siem Reapben.

5. nap Siem Reap - Angkor
Reggeli előtt kirándulás az angkori területre: jógázunk a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban. Visszatérés a hotelbe. Reggeli, pihenés a medenceparton. Délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét. Jóga a szállodában. Vacsora a  étteremben. Szállás Siem Reapben.

6. nap Siem Reap - Phuok - Angkor
Kora reggeli jógával kezdjük a napot az ősi romok körzetében. Visszatérés a szállásra, reggeli. Reggeli után az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves-oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikájáig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket bizony itt találjuk. állítja elő. Igény esetén a belvárosi  bemutatóközpontjukba is ellátogatunk, ahol a kő- és fafaragók, kosárfonók technikáit is megismerhetjük. Visszatérés a hotelbe. Pihenés. Délután a buddhista Neak Pean majd a gyökerekkel átszőtt Ta Som szentélyt látogatjuk meg. Esti jóga a szállodában. Vacsora:  étterem. Szállás Siem Reapben.

7. nap Siem Reap - Angkor
Napfelkelte és jóga a Tonle Sap tó fölé magasodó Krom-hegyen egy 9. századi szentély romjai tövében. Visszatérünk a hotelbe. Reggeli után egy piacra látogatunk, ahol bevásárolunk, hiszen a déli órákat egy főzőtanfolyamon töltjük, hogy néhány egészséges khmer finomságot elkészítsünk. Természetesen ebédre el is fogyasztjuk a főztünket. Délután újra Angkorba utazunk, és bejárjuk a szent kard templomvárosát, Preah Khant, amely ilyenkor már csendesebb, a tömegek által kevésbé látogatott. Esti jóga a szállodában. Visszatérés Siem Reapbe. Vacsora a  étteremben. Szállás Siem Reapben.

8. nap Siem Reap - Angkor
Reggeli jóga a hajdani elefántkarám, a Krol Romeas kőfalai között. Délelőtt pihenés a hotelben. Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thomba: Mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban tett látogatással zárjuk. Az ősi város területén található Tep Pranam romjainál egy buddhista kolostori szertartás megismerésével búcsúzunk Kambodzsától. Vacsora a  étteremben. Szállás Siem Reapben.

9. nap Siem Reap - Bangkok
Reggeli jógagyakorlat a szállodában, majd látogatás a on. Reggeli után a nap szabad. Mindenki utolsó vásárfiát, masszázsprogramjait szervezheti. A hosszú hazaút előtt pihenés a délutáni transzferig (14:00). Délelőtt igény szerint opcionális látogatás a Siem Reap Nemzeti Múzeumba, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették - 15 USD. Transzfer a repülőtérre. Repülés Bangkokba (19:30–20:25). Hazarepülés átszállással Dubaiban. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

10. nap Bangkok - Dubai - Budapest
Repülés Bangkokból haza átszállással (01:05-05:00, 08:25-11:40). Éjszaka a repülőn. Érkezés délelőtt Budapestre dél körül.

Az utazás hossza: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 14 fő

További olvasnivalók

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Programokat, belépőket,  magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást a fent említett igényes hotelekben, kétágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátást, transzfereket. 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyek és illetékek, vízumdíjakat (30 USD, 1 db igazolványkép), borravalókat (50 USD), utazásképtelenségi és betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, félpanziós italfogyasztást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.).

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek, vízumdíjakat (30 USD, 1 db igazolványkép), borravalókat (50 USD).

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (30 USD/fő)
Borravaló (50 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
80 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

Siem Reapban: 
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz a program szerint.
A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik.
Csomagolás: 
Vízum: 
Kambodzsa viszonylag egyszerű vízumrezsimmel várja a rövid időre beutazó turistákat, állampolgárságuktól függetlenül. A beutazáshoz a magyar állampolgároknak vízumra van szükségük, amelyet vagy előzetesen valamelyik kambodzsai külképviseleten, vagy a Phnom Penh-i és a Siem Reap-i nemzetközi reptereken és egyes, a turisták által gyakran használt szárazföldi nemzetközi határátkelőhelyen a vízumnyomtatvány kitöltésével lehet beszerezni, 2 db fénykép szükséges. Az úti okmány érvényessége az elutazás tervezett időpontját legalább 6 hónappal haladja meg.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a kambodzsai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00