Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Lengyelországi körutazás

6 napos buszos körutazás Lengyelországban

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Wroclaw (620 km)
Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Század Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Szállás Wroclawban.

2. nap: Wroclaw – Torun – Malbork (620 km)
Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO világörökség listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban szálláshelyünkre megyünk.

3. nap: Gdansk – Mazuri-tavak – Varsó (490 km)
Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos kereskedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő nevezetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, ahol a júliusi csoport egy éjszakát, míg az augusztusi három éjszakát tölt.

4. nap: Varsó/Breszt
Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meglátogatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. A júliusi csoport a késő délutáni órákban továbbindul a fehéroroszországi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz.Az augusztusi csoport marad Varsóban, és ugyanott alszik, mint előző éjszaka.

5. nap: Varsó / (Breszt – Lublin)
Innentől kezdve különbözik a júliusi és az augusztusi csoport további programja.

A júliusi csoport reggeli után megtekinti Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban Fehéroroszország egyik leghaladóbb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. században épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. A program befejezése után a csoport továbbindul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk is lesz.

Az augusztusi csoport ezen a napon folytatja Varsó nevezetességeinek megtekintését. Ebben szerepel a Lazienski park, a város legszebb zöld területe, a régi palotapark. Ezt követően a város közelében lévő nagyon szép barokk kastélyt, a Willanow palotát keressük fel. A délután hátralévő részében szabadprogram Varsó belvárosában. Szállás Varsóban, mint előző este.

6. nap: (Varsó – Zakopane) / Lublin – Szlovákia – Budapest (670 km)
Reggeli után a júliusi csoport megtekinti Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több szép épület pl. vár, Krakkói kapu, Katedrális… található. Ezt követően hazafelé indul a csoport. Az augusztusi csoport elindul Varsóból, és mielőtt elhagyná Lengyelországot, megáll Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtokból is vásárolhatunk. Mindkét csoport Szlovákián keresztül az esti órákban érkezik Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

FONTOS! Fehéroroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Mivel igen szigorúak a vízumigénylés feltételei, kérjük szíves együttműködésüket.Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

Az utazás hossza: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 25 fő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Össz.: kb. 158 PLN + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Szállás: 

3*-os szállodában, 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.