Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Burma, a buddhizmus fellegvára

12 nap / 10 éj Csoportos körutazás pihenéssel a Bengali-öböl trópusi üdülőhelyén

Yangon | Shwedagon Pagoda | Mandalay | Amarapura | Sagaing | Bagan | Inle-tó | Ngapali üdülés

Burma gazdag kulturális és vallási öröksége egyszerűen ámulatba ejti és elvarázsolja az ide látogatókat. Itt mintha kicsit megállt volna az idő, így egy hihetetlen időutazáson vehetünk részt.
Olyan csodákat láthatunk, mint Yagonban az Arany Shwegadan Pagoda, amit 40 tonna arannyal díszítettek; Amarapurában a világ leghosszabb tikfa gyalogoshídja, mely 200 éves; Sagaing 600 fehér pagodáját, sétálhatunk Bagan-ban a 2000 vöröstéglás templom között; és pihenhetünk Ngapali fehér homokos strandján. Az út alatt nem csak pazar pagodákat, magával ragadó kolostorokat, templomokat látogatunk meg, hanem helyi piacokat, kisebb falvakat is, így bepillantást nyerünk a barátságos helyi emberek életébe is.

Ellátás: reggeli.

1. nap: Utazás Budapestről Yangonba átszállással.

2. nap: Érkezés Yangon-ba
Mingalabar – a helyiek így üdvözölnek majd bennünket érkezéskor. Myanmar egykori fővárosa, Yangon (vagy Rangun) még mindig az ország legnagyobb városa, és továbbra is a legfontosabb kereskedelmi központja. Gyarmati múltja, vallási öröksége miatt Délkelet Ázsia egyik legeredetibb és legmagávalragadóbb helye.

Érkezéskor meglátogatjuk a Kyaukhtatgyi Pagodát, ahol egy 72 m hosszú fekvő Buddhát láthatunk, csodásan faragott lábakkal. Majd a város felé haladva röviden megállunk a helyiek által is közkedvelt Kandawgyi Parkban, a Királyi Tónál. Innen varázslatos kilátás nyílik az arany Shwedagon Pagodára, és a Karaweik Hall-ra, mely a királyi bárka másolata.
Majd érkezés, és bejelentkezés a szállodába, szabadidő.

3. nap: Yangon – Mandalay – Amarapura
Egyetlen burmai utazás sem lehet teljes az ámulatba ejtő Shwegadon pagoda megismerése nélkül, melynek harang alakú sztúpája 40 tonna arannyal van bevonva. A keleti bejáratnál közelítjük meg az épületegyüttest, ahol a kis szuvenír üzletekben egyedi , Buddhista valláshoz kötődő ajándéktárgyakat vásárolhatunk pl. szerzetes ruhát, alamizsna tálat, füstölőket, miközben idegenvezetőnk ismerteti a burmai buddhista emberek szokásait, és rítusait. A Shwedagon pagoda a burmaiak legfőbb zarándokhelye, amely a legtöbb utazó számára az ország legemlékezetesebb és legnagyobb hatással bíró látnivalója.

Transzfer a reptérre, utazás Mandalay-ba, Myanmar második legnagyobb városába, az ősi királyi fővárosba. Mandalay-t gyakorta emlegetik Ázsia legtradicionálisabb, vagy az időtlenség városaként, ahol az Irrrawaddy folyó partján elterülő modern városrész vibráló világa izgalmas kontrasztot támaszt a pagodák, sztúpák, kolostorok műemléképületeivel, Ez a fellendülésben levő város Myanmar kulturális központja, ahol még életben van a hagyományos zene, tánc, és színház.

Érkezéskor először Amarapurába visz az utunk, Burma utolsó előtti királyi fővárosába. Nevének jelentése: „halhatatlanság városa”, annak ellenére, hogy csak rövid ideig volt főváros. A látogatást a Mahagandayon kolostorban kezdjük, mely ezer fiatal szerzetes otthona és szerzetesi tanulmányairól, és szigorú fegyelméről híres. Felkeressük a 1,2 km hosszú U-Bein hidat is, melyet 1782-ben építettek a sekély Taungthaman tó fölé, és a leghosszabb tíkfa hídnak tartják világszerte. A nap végén érkezünk Mandalay-ba.

4. nap: Mandalay – Sagaing
Az Irrawady folyó túlpartjára visz ma utunk, Sagaing-ba, Burma spirituális központjába.  A Sagaing-dombon található 600 fehér pagoda és kolostor, 100 meditációs központ, egyben 3000 szerzetes otthona. Felkeressük a Swan Oo Pon Nya Shin, az U Min Thone Sae, és a Shwe Taung Oo Maw pagodákat, majd folytatjuk utunkat Sagaing helyi piacára. Ezután egy kis fazekassággal foglalkozó faluba megyünk, ahol a sok helyen látható vizes edényeket készítik, és bepillantást nyerünk a hagyományos elkészítési módba.

Fakultatív lehetőség: Ebéd az apácazárdában: 6 300 Ft/fő
Lehetőség nyílik Sagaing egyik kolostorában ebédelni, melyet apácák szolgálnak fel. Különleges élmény, egyben segítség is az apácáknak, aki adományokból tartják fenn magukat.

Mandalay-domb déli részén áll a Kyaukhtatgyi pagoda, ahol egy hatalmas márványból faragott Buddha kép látható. Úgy tartják, hogy az óriási márvány tömböt 2 héten keresztül szállította ide 10 000 embert a folyópartról. Továbbmegyünk a Kuthodaw pagodához, melyet a „Világ legnagyobb könyvének” is szoktak mondani, az itt található 729 Buddha tanítással televésett márványtábla miatt. Ezután a Shwenandaw kolostor, avagy Arany kolostor következik, a 19. századi Királyi palota egyetlen megmaradt része, csodás fafaragásokkal. Végül felkeressük a Mahamuni pagodát, ahol az ország egyik legmegbecsültebb Buddha szobra található, teljesen aranyba borítva, amiket férfi hívek tesznek fel nap mint nap. Ha időnk engedi, meglátogatjuk Manadalay kézműveseit is, akik aranylemezeket, szőnyegeket, fafaragásokat készítenek.

5. nap: Mandalay – Bagan
Transzfer a Mandalay-i reptérre, utazás Bagan-ba, Ázsia egyik legnagyszerűbb építészeti látnivalókat felsorakoztató helyszínére. Érkezéskor transzfer és bejelentkezés a szállodába. A 11 – 13. században Bagan volt Myanmar központja. Ebben az időben a szerzetesek sok sztúpát és pagodát építettek, melyek közül számos még most is látható az Irrawady folyó partján. Lenyűgöző látványt nyújt a csaknem 2000 vörös téglás templomot számláló sík terület, melyet elsőként felkeresünk. Több templomot közelről is megtekintünk itt, kezdve a legkiemelkedőbbel, az Ananda templommal, majd további templomok felkeresésével megismerhetünk a régió különféle építészeti stílusaival és 9-14. századi művészeti remekműveivel. A templomok között utazva bepillantást nyerünk a vidéki emberek életébe. Nap végén gyönyörködhetünk a bagani pagodák között lenyugvó nap szépségében.

Fakultatív lehetőség: Hajókázás a naplementében koktéllal: 7 500 Ft/fő
Késő délután indulás a kikötőbe, ahol egy fából készült folyami hajó vár ránk. Csodás kilátásban lehet részünk, ahogy az Irrawady folyón hajózunk, elhaladunk több kis falu mellett, láthatunk halászokat, csónakokat, és természetesen a mindenütt jelenlevő burmai pagodákat. Bagan is más látványt nyújt a hajóról, mint a szárazföldről. Koktélt iszogatva csodálhatjuk a napnyugtát.

6. nap: Bagan
Délelőtt ellátogatunk a nyüzsgő Nyaung Oo piacra, ahol a helyiek által kínált friss zöldség, gyümölcs és fűszerek mellett kézműves tárgyak is találunk, így lehetőség lesz szuvenírek beszerezésére is. Ezután a Shwezigon pagoda következik, amit Anawrahta király építtetett a 11. század elején. Majd egy helyi falut keresünk fel, ahol betekintést nyerünk a helyiek életébe. Utunkat további kisebb emlékű megtekintésével folytatjuk, ezzel is egyre jobban megismerve Bagan egyediségét.

Látogatás egy hagyományos zománc műhelyben, ahol megismerkedünk Burma egyik legnépszerűbb kézművességével. Innen lovaskocsival megyünk tovább, elhaladunk Bagan legmagasabb temploma, a Thatbyinnyu, és a hatalmas Dhammayangyi Templom mellett. Utunk végén gyönyörködünk a bagani naplementében.

Fakultatív lehetőségek:
- Ételadományozás szerzeteseknek: 11 800 Ft/fő

A burmai kultúra egyik szokása az ételadományozás, ezzel biztosítva az adományozó egészségét és boldogságát. A délelőtti órákban indulunk egy rejtett kolostorba, ahol a szerzetesek alamizsna táljába rizst adományozunk.
- Hőlégballonnal Bagan felett: lekérésre
Csodálja meg ezt az elbűvölő vidéket a fellegekből a napfelkelte romantikus színeiben, ahonnan  Bagant, az Irrawady folyót, és a templomokat lehet megnézni.

7. nap: Bagan – Inle-tó
Transzfer a reptérre, és repülés Heho-ba.
Heho-ból csodás vidékeken keresztül érkezünk az Inle-tó partján fekvő Nyaug Shwe falujába. Útközben lehetőségünk nyílik papirusz műhelyek felkeresésére, melyek papiruszból készült termékekre, és egyedi, kézzel készített napernyőkre specializálódtak. Amikor megérkezünk a faluba, rövid séta során megismerkedünk Nyaung Shwe szűk utcácskáival, templomaival, kolostoraival, teázóival és házaival.

Fakultatív lehetőség: Ebéd egy intha házban: 6 300 Ft/fő
Az Inle környékén élő intha kisebbséghez tartozó családok jellemzően cölöpökön álló házakban élnek, és az Inle-tavon hihetetlen úszó kerteket ápolnak (a terményeket a tó aljára bambusszal rögzített földcsíkokon termelik). Megismerkedhetünk az inthák főzési technikáival, hiszen vendéglátóink a szemünk előtt készítik az ebédet.

Burma egyik lélegzetelállító látványosságát, az Inle-tavat motorcsónakkal járjuk be. Nyugodt vizét halászó kenuk, úszó vegetáció tarkítja, miközben a hegyek csodás hátteret adnak. Több cölöpön álló falu mellett is elhaladunk, láthatjuk az inthák lábevezős halászait, ahogy úszó kertjüket gondozzák. Meglátogatjuk a Nga Hpe Chaung kolostort, ahol több korai papírusz Buddha kép látható. Régen a templom a macskáiról volt híres, ám mára csak néhány maradt belőlük. Következő állomásunk a Phaung Daw Oo pagoda, ahol 5 szent, aranylemezzel bevont Buddhát láthatunk. Az Inle-tó környékén többféle kézműves termékeket készítenek, pl. lótusz-selyem szőtteseket, szivarokat; láthatunk kovácsokat, és ezüstműveseket is. Nap végén visszatérünk Nyaung Shwe-i szállásunkra.

8. nap: Inle-tó - Indein
Reggeli után felkeressük a helyi piacot, ahova a helyiek hozzák termékeiket. Majd kb. egy egyórás hajóúttal érjük el a tó nyugati partján fekvő Indein falut, ahol a Pa-Oh nép él. Miután sétáltunk a faluban, felmegyünk a domb tetejére, ahol a sztúpa romok között az ereklyeként őrzött Buddha szobrot nézzük meg. Csodás kilátás nyílik innen a békés vidékre. Az Indein pagodához több száz mohával, és növénnyel benőtt sztúpa tartozik, és kétség kívül az Inle-tó legbámulatosabb helye. A visszafelé hajózás közben, ha időnk engedi, megállunk az Inthar Emlékháznál, ahol a tó bennszülötteiről tudhatunk meg többet.

Fakultatív lehetőség: Kajakozás az Inle-tavon: 14 700 Ft/fő
Kb. 45 perces hajóúttal érjük el a kajakozás indulópontját, ahonnan a tó szűk viziútjain haladunk dél felé. Varázslatos vidékeket lehet látni miközben a nyugodt vízen evezünk, cölöpökön álló kicsi falvakat, úszó kerteket, lábevező halászokat.

9. nap: Inle-tó – Heho – Ngapali
Reggel utazás Nyaung Shwe-ből Heho repterére, ahonnan Thandwe-ba utazunk, majd transzfer a Ngapali Beach-re, bejelentkezés a hotelbe. A délutánt pihenéssel, strandolással tölthetjük.

10. nap: Ngapali Beach - pihenés
Szabadnap, pihenés a fehér homokos strandon. Lehetőség van biciklit bérelni, és felfedezni a közeli falvakat, vagy hajókirándulással átruccani az egyik közeli szigetre, sznorkelezni.

Thande Beach Hotel***
Ngapali fehér-homokos tengerpartján található a hotel, melyet gondozott kert vesz körül. A szállodának két étterme van, ahol helyi, kínai, thai, és európai ételek közül lehet választani.

Szolgáltatások: Thazin Spa, medence, jacuzzi, ingyenes Wi-Fi ( a szobákban is), csónak-, és biciklibérlési lehetőség, ajándékbolt.

Kertre néző Deluxe szobák: A szobák a gyönyörű kertben található épületekben vannak (összesen 5 épületben, 4-4 szoba található), felszereltségük: balkon, sík képernyős SAT-TV, légkondicionáló, minibár, hajszárító, kávé, és teakészítési lehetőség

11. nap: Ngapali – Thandwe – Yangon
Reggeli után transzfer a reptérre, és repülés Yangon-ba. Itt meglátogatjuk a Bogyoke Piacot (más néven Scott piacot), ahol kézműves termékek közül vásárolhatunk szuveníreket.

Fakultatív lehetőség: Búcsú est grillvacsorával Yangon-ban: 5 900 Ft/fő_
Igazi helyi élményt nyújt Yangon egyik barbecue éttermében vacsorázni. Ezeket a helyeket „sör állomásnak” is szokták nevezni, mert a helyiek körében népszerű esti program. Miután kiválasztjuk a friss zöldségeket, és a húst, ezeket ízletesre grillezik. Tökéletes kikapcsolódás!

12. nap: Elutazás
Ma búcsút veszünk Burmától, transzfer a reptérre, és utazás Budapestre.

A csoport min. 12 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak.

Létszám: 
min. 12 fő

További olvasnivalók

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • a szállást 10 éjre 3*+-os hotelekben, kétágyas szobában reggelivel,
 • a nemzetközi repülőjegyet Budapestről Yangonba átszállással,
 • a belföldi repülőjegyeket 5 szakaszra,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során, 
 • a program szerinti transzfereket és a szükséges belépőket.
Alapár nem tartalmazza: 
 • a repülőtéri illetéket (kb. 139 000 Ft/fő), 
 • a vízumdíjat (kb. 18 000 Ft/fő), 
 • a fakultatív vacsorát (15 800 Ft/fő/ 7 vacsora),
 • a fakultatív programokat,
 • az italfogyasztást,
 • a borravalót és egyéb személyes kiadásokat. 
Kiutazási forma: 
repülő