Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Burma és Thaiföld

14 napos körutazás Burmában és Thaiföldön

1. nap: BUDAPEST – YANGON
Átszállással utazás Myanmar (Burma) egyik legjelentősebb városába, Yangonba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: YANGON
Megérkezés után városnézésre indulunk az ország legnagyobb városában. Története több száz évre nyúlik vissza, ma egy nyüzsgő, több mint 5 millió lakosú gazdasági, közlekedési központ. Először megtekintjük a hatalmas (72 m-es) Buddha szobrot, majd sétálunk a hangulatos belvárosi tóparton. Délután felkeressük a Svedagon aranykupolás pagodát. Központi sztúpája tetején a hét aranyozott gyűrűn nyugvó „esernyőt" több mint ezer arany és ezüstcsengettyű veszi körül. Fölöttük szélkakas drágakövekkel és egy 76 karátos gyémánt. Körbejárjuk a fantasztikus sztúpát. Este szállás.

3. nap: YANGON – BAGAN
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülünk Baganba, az ezer templom vidékére. A burmai kultúrát is könnyebb megérteni a vidéket járva, melyen több mint 10.000 templom épült a IX. századtól kezdve. A történelem vihara megtépázta a tájat, de így is még kb. 2200 szentély megmaradt. Az Ananda templom az egyik leghíresebb, melynek középen négyszögletes alapból hat terasz emelkedik fel. Felmegyünk a teraszokra, ahonnan kiváló képek készülhetnek a köröttünk található rengeteg templomról. Késő délután visszatérünk Baganba a szállásunkra.

4. nap: BAGAN
Reggel a híres Nyaung Oo piacra megyünk, ahol a helyi termelők - többek közt -, a számunkra kevésbé ismert gyümölcseiket és zöldségeiket árulják. Ezt követően megnézzük a Shwezigon pagodát, ami a XI. században épült, jelentős része elpusztult egy földrengésben, de adományokkal sikerült az újjáépítést. Délután meglátogatunk egy helyi kézműves üzemet. ahol bambuszból készítenek érdekes termékeket. Innen felmegyünk a Thatbyinnyuhoz. Ez Bagan legmagasabb temploma. Nagy élmény annak látványa, ahogy a lenyugvó Nap csodásan beragyogja a pagodák tetejét. Este térünk vissza szállásunkra.

5. nap: BAGAN – INLE LAKE
Reggel autóbuszunkkal indulunk Inle Lake felé. Útközben egy különleges Shan műhelyt látogatunk meg, ahol érdekes merített papírokat, valamint bambuszból esernyőt készítenek. Újabb megállónk Shweyanpaynél lesz, ahol a szerzetesek különleges eljárással, teakfából készítik termékeiket. Az Inle tó partjához érve csónakba szállunk, mivel ezek visznek bennünket a hotelhez. Útközben a tavon, cölöpökre épült falvak mellett haladunk el, amit az Intha nemzetség lakja. Látjuk őket halászat közben, ahogy bambuszból készült eszközeikkel fogják a halakat. Szállásunk a tó közvetlen közelében lesz.

6. nap: INLE LAKE
Reggeli után ismét csónakba szállunk. Csodaszép vízi jácintokból álló úszó kertek mellett haladunk el miközben felkeressük a helyi piacot. A helyi termelők a portékáikat minden nap itt árulják. A tavon kialakított mesterséges szigeten található a Phaung Daw Oo Pagoda, ahol 5 aranylemezen láthatóak a Buddha tanok. Ezt követően selyem, kasmír és lótusz szárból készült különleges termékeket előállító kézműveseknél teszünk látogatást, bemutatják a munkafolyamatokat és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Délután az Indein falu hegytetején különleges sztúpák százait tekinthetjük meg. A hegy lábát kb. 1 órás csónakázással érjük el. A nap végén visszahajózunk a szállásunkra.

7. nap: INLE LAKE – HEHO – TACHILEIK
Reggeli után csónakunkkal visszamegyünk a kikötőbe, majd transzfer a Heho repülőtérre és repülés Tachileikbe. Rövid buszozás után érjük el a határt. A határátlépési illeték kifizetése után átsétálunk Thaiföldre, ahol már vár bennünket a thaiföldi autóbuszunk. Megérkezést követően az Arany Háromszöghöz megyünk. Ez az a pont ahol Thaiföld, Burma és Laosz, továbbá a Mekong és a Ruakfolyók találkoznak. A térség volt az ópiumkereskedelem központja több évszázadon keresztül. Egy közeli kilátóról tudunk olyan felvételt is készíteni, ahol mindhárom ország látható. Szállás.

8. nap: CHIANG RAI – CHIANG MAI
Reggeli után Chiang Mai-ba indulunk. Útközben megállunk Wat Rong Khunnál, melyet Fehér Templomnak is neveznek. Ez egy a megszokottól eltérő, kortárs fehér buddhista templom, mely apró üvegdarabokkal és különleges díszítőelemekkel van kirakva. A templom fali képein többek közt mai politikusok is láthatóak. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat Chiang Maiba. Szállás.

9. nap: CHIANG MAI
A mai napon elsőként egy elefántfarmra látogatunk. Közel fél órás show műsort láthatunk, ahol az állatok is aktív résztvevők, fociznak, festenek, lehet őket etetni, simogatni. (A hátukon való lovaglás nincs benne a programban, de természetesen a helyszínen befizethető). Ezután a Mae Sae vízesésekhez utazunk. 9 db vízesés található a nemzeti parkon belül, nem túl nagy távolságra egymástól. Kisebb túrával érhetőek el ezek a vízesések. A kellemes erdőben történt gyaloglásunk után egy kígyófarm a következő megállónk. Itt láthatunk egy érdekes kígyóshowt. Ezt követően egy orchidea farmra megyünk. Itt különleges orchideákat és egy pillangóházát csodálhatunk meg. A nap hátralévő részében séta Chiang Maiban, mely során felkeresünk egy virágpiacot, majd este visszatérés a szállásra.

10. nap: CHIANG MAI – BANGKOK
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd egy rövid repülőút Bangkokba. Üdvözöljük az angyalok városában, egy lüktető metropoliszban. Megérkezés után megtekintjük azt, amit minden turistának látnia kell, ez a Nagy Palota, mely egy 10 hektáros területen fekszik. A palotát főként hivatalos alkalmakkor használják. A mesés díszítésű épületek és templomok mindenki csodálatát elnyeri. Ezt követően felkeressük a Wat Pho templomot, mely több mint 1000 Buddha szobrával már eleve elkápráztató, ám híressé a Fekvő Buddha szobra által vált. Az óriás méretű, igazgyöngyökkel kirakott talpazaton fekvő és arannyal bevont Buddha 46 méter hosszú és 15 méter magas. A nap végén foglaljuk el szállásunkat.

11. nap: BANGKOK – PATTAYA
Reggeli után irány az úszópiac. A Damnoen Saduak úszópiaca, mely egyfajta menekülés a nyugati stílusú bevásárlóközpontok világából és ugyanakkor izgalmas kirándulás is a múltba. A piac három, nagyobb részből – Ton Khem, Hia Kui, Khun Phitak – áll, közlekedni közöttük csak vízi úton, a zegzugos lagúnákon lehet. A piac felfedi a 32 kilométeres, kanyargó csatorna mentén gólyalábházakban élők évszázados életmódját. Ezt követően transzfer Pattaya-ra a szállásunkra, ahol a hosszú és tartalmas utazás után jól megérdemelt pihenésünket fogjuk tölteni. (Ettől a naptól és Pattayan nincs ebéd, mivel a szállodában, ill. környékén sok olcsó és hangulatos étterem található.)

12–13. nap: PATTAYA
Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton.

14. nap: THAIFÖLD
Hajnalban transzfer a bangkoki repülőtérre. Átszállás után este érkezés Budapestre.

Az utazás hossza: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Maximum 20 fő
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, a helyszínen légkondicionált autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, helyszíni belépők összegét, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, repülőjegy stornó biztosítást, vízumdíjat.

 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, vízumdíj, helyi borravalókat.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Szállás: 

4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Burma: Lakosság: 63 millió. Yangon a korábbi főváros 5 millió lakosú, Mandalay a kereskedelmi központ 1 millió. A lakosság nagy része a központi síkságon él, mezőgazdasággal foglalkozik, s csak alig negyedük városlakó. Hivatalos nyelv a burmai; de az értelmiség körében, és a kereskedelemben szinte mindenki beszél angolul. Az ország fő tájegységei: a Himalája alsó vonulata, a keleti és nyugati hegylánc, az Irrawaddy termékeny völgye és a tengerpart. A trópusi esőerdőktől a teakfa és a bambuszon keresztül a fenyő és az örökzöld tölgy is megtalálható. 1945 előtt Burma volt a világ legjelentősebb rizsexportőre. A megművelt területnek felén rizst termesztenek, ami a legfontosabb exportcikke az országnak. Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország földrajzi régiói különböznek egymástól természeti képüket, lakosságukat, gazdasági és társadalmi fejlettségüket tekintve. Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, melyben az 50–70 m magas fákat liánok és indák szövevénye hálózza körül. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták elsősorban a szigeteken a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos. Krabi: A Bangkoktól 800 kilométerre délre fekvő tartomány Thaiföld természeti szépségekben egyik leggazdagabb tartománya, központja Krabi város. Krabi tartomány egy mesés trópusi paradicsom, területén több, mint 80, már jól ismert és még felfedezésre váró kis sziget található. Krabin találjuk a legszebb thaiföldi strandokat. A tájat magas kúpkarsztok, vízesések és barlangok teszik látványossá, egy kis keresgéléssel pedig könnyen találunk olyan helyeket, ahol kevéssé jellemző a tömegturizmus. A szárazföldtől magas kúpkarsztok dús erdővel borított gerincei keretezik az Andamán-tenger gyönyörű partjait, ahol a sziklák árnyékában hűsölhetünk strandolás után és a tengerből kiemelkedő mészkőoszlopok látványa emeli a paradicsomi táj szépségét. Ha pedig nagyon hiányzik a vásárolgatás és a nyüzsgés, akkor néhány száz bath-ért bevisz egy hosszú halászcsónak Krabi vagy Ao Nang városába. De elérhetjük innen akár Ko Lanta szigetét, mely egy korallszigetekkel tarkított gyönyörű nemzeti park vagy a híres-neves Phi Phi szigeteket, melyet a Part című filmből ismerhetünk. Krabi a vízi sportok kedvelői (kajakozók, vitorlázók, búvárok), az öko-túrázók és sziklamászók kedvelt úticélja. Krabi nagy része természetvédelmi terület, így a tengerpartokon nincsenek hatalmas fejlesztések, építkezések – a csodás tengerpartokon hosszú sétákat tehetünk anélkül, hogy napernyők, nyugágyak rontanák a nagyszerű látványt. A szálláshelyek nagy része Ao Nang és Phra Nang környékén találhatók – a hagyományos thai vendégszeretet élvezhetjük a remek szolgáltatásokat nyújtó kisebb nagyobb szállodákban. Ao Nang központjában étkezési, szórakozási és vásárlási lehetőségek is találhatók – ha csendesebb környékre vágyunk, érdemesebb a központtól távolabb eső szállodák közül választani.
Vízum: 
A beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A 4 hétig érvényes turista vízumot, illetve a 10 hétig érvényes üzleti vízumot a Mianmari Unió Köztársaság külképviseletein lehet igényelni. A fentiek mellett 2013. február 1-től magyar állampolgárok is jogosultak turista, üzleti és tranzit célú visa on arrival-t (a repülőtéren, belépéskor igényelhető vízum) igényelni Yangon és Mandalay városok nemzetközi repülőterén. A vízumigénylés feltételeiről az utazók Mianmar nagykövetségein valamint a Mianmari Bevándorlási és Népességügyi Minisztérium honlapján www.mip.gov.mm/visaonarrival/tájékozódhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.