Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Norvégia varázslatos fjordvidéke

csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Serenade of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Serenade of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A 2012-ben teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Serenade of the Seas fedélzetén
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:

augusztus 10., péntek
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Norwegian Airlines közvetlen járatával (11:50-13:40). Megérkezés után városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony, Nemzeti Múzeum. Transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

augusztus 11., szombat
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a kikötőbe. Kora délután felszállás a Serenade of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00-kor.

augusztus 12., vasárnap
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

augusztus 13., hétfő
Stavanger, Norvégia (8:00 - 18:00)
A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 19 000 Ft/fő.

augusztus 14., kedd
Bergen, Norvégia (8:00 - 18:00)
A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

augusztus 15., szerda
Ǻlesund, Norvégia (8:00 - 20:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

A trollok útja - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után busszal utazunk Norvégia egyik leglátványosabb panoráma útjához. Kanyonok, hajtűkanyarok, sebes folyású patakok, vízesések, hágók mellett vezet az út - lélegzetelállító panorámában lesz részünk. Felkeressük a hegyek között megbúvó Stordal település 18. században épült templomát, melyet a belső falak, az oszlopok és a mennyezet gazdag díszítése miatt "Rózsa templomnak" is neveznek. Következő megállónk a Gudbrandsjuvet szurdok, amelyet a benne haladó sebes patak ma is formál. Az 5 méter széles és 20-25 méter mély hasadék mentén kilátópontok találhatók, sőt hídon át is lehet kelni egyik oldalról a másikra. A fotószünet után folytatjuk az utat a Trollstiegen kilátóhoz, majd a Stigfossen vízesés felé, délután a Romdalsfjord mentén térünk vissza Ǻlesundbe.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

augusztus 16., csütörtök
Geiranger, Norvégia (7:00 - 17:00).
Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

Geirangertől a Briksdal-gleccserig - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva jutunk el a Flydalsjuvet kilátóhoz, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk az alattunk húzódó Geiranger fjordra és az itt horgonyzó hajókra. Következő megállónk a gyönyörű fekvésű Stryn-tó, majd a Briksdal-gleccsert célozzuk meg. A természeti képződmény Norvégia egyik legszebb látványossága, a Jostedalsbreen Nemzeti Parkban található és 1200 méter magasról ereszkedik alá a Briksdalen völgyön keresztül. Néhány kilométeres gyalogösvény is vezet ide, de mi nyitott "troll" kocsikba szállva, majd rövid sétával közelítjük meg a gleccsert. Délután visszabuszozunk Geirangerbe, szabadidő a hajó indulásáig.
Részvételi díj: 39 000 Ft/fő.

augusztus 17., péntek
Tengeren.

augusztus 18., szombat
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 16:00)
Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, viszonylag sok napsütéses órájának köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

augusztus 19., vasárnap
Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.

Frederikssund és Helsingør - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Kirándulásunk első állomása Frederikssund, ahol megnézzük a kikötőben horgonyzó viking hajók másolatát, majd a rekonstruált viking településen megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép életmódját és szokásait. Következő megállónk a hangulatos középkori Helsingør, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg-kastélyt is.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Norwegian Airlines közvetlen járatával (19:15-21:00).

Egyéb információk:

 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A hátralékfizetési határidő eltér az utazási feltételekben rögzítettektől: 2018. június 1.

Választható felárak:

 • Fakultatív kirándulás - A trollok útja 35 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Bergeni képeslapok 9 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Geirangertől a Briksdal-gleccserig 39 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás - Lysefjord és Stavanger 19 000 Ft /fő
 • Fakultatív kirándulás Koppenhágából - Frederikssund és Helsingør 25 000 Ft /fő
 • Kikötői illetékek (kötelező) 99 000 Ft /fő
 • Kötelező borravaló 29 000 Ft /fő
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Norwegian Airlines járataival
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
 • Reggeli a szállodában
 • Nyolc éjszakás hajóút a Serenade of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő
 • Kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő
 • Borravalók a hajóút során: 29 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Kiutazási forma: 
repülő