Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Szardínia és Korzika vadregényes tájain

csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Kicsit olasz? Kicsit francia? Nem. Korzika és Szardínia világa teljesen más: látnivalóinak szépsége még a gyakorlott, sokat látott utazót is ámulatba ejti.
Égbetörő sziklák és zord hegyek között tengerparti lágy föveny Korzikán; olajligetek, szárd falvak és misztikus romok Szardínián. A helyiek egyszerű élete, remekbe szabott kézműves étkeik, érdekes városaik, vadregényes nemzeti parkjaik biztosítékként szolgálnak, hogy életreszóló élményekkel gazdagodva térjünk haza.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás Algheróba közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel
 • Színvonalas, jó elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
 • Hajókirándulás az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott Calanques de Piana csodás sziklái között
 • Bőséges szárd búcsúvacsora az utolsó estén
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségét tartalmazza

2018. június 19.
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (10:40-12:45) Algheróba. Utunk első állomása Szardínia legdrámaibb fekvésű városa, Castelsardó. A tenger felé magasodó sziklára épült település zegzugos középkori utcái, színes házai magával ragadóak. A városka felé emelkedő fellegvárból pedig csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a környék kis strandjaira. Délután továbbutazunk Santa Teresa di Gallurába. Szállás a kedvelt Spiaggia di Rena Bianca strand felett található Hotel Corralaro 4* szállodában.

2018. június 20.
Kora reggel indulunk, hogy a délelőtt első sugarainál érjük el Korzikát. Az alig egyórás kompút (7.00-7.50) alatt lenyűgöző képet kapunk a 60 méteres mészkősziklák szélén egyensúlyozó csodás városkáról, Bonifacióról és a környék világítótornyairól. Első állomásunk Sarténe hegyi városkája lesz, ahol rövid sétánk alatt betérünk egy helyi kisboltba, hogy először ízleljük a szigetre jellemző hegyvidéki finomságokat. Továbbutazunk Ajaccióba, ahol a délutánt városnézéssel és pihenéssel töltjük. A sziget legnagyobb városa igazi mediterrán oázis pálmafás terekkel, szűk, sikátorszerű utcákkal és meglepően hangulatos, homokos strandokkal. Sétánk során megnézzük Napóleon bronzszobrát a Place de Gaulle-n, a mai napig katonai célokat szolgáló Citadellát, a Katedrálist és Napóleon szülőházát. Késő délután szabadprogram a városban. Szállás a belváros közelében: Hotel Mercure Ajaccio 4*.  

2018. június 21.
Reggeli után Porto felé vesszük az irányt, hogy az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Calanques de Piana rózsaszín gránitképződményeiben gyönyörködhessünk. Portóban hajóra szállunk, hogy a környék nemzeti parkjait, rejtett barlangjait a tenger felől is megcsodálhassuk. Fantasztikus élmény! Délután érjük el a sziget északi részén található Calvit, ahol felfedező sétára indulunk a Citadella utcáin. Szállás két éjszakára: Hotel Revellata 3*.

2018. június 22.
Egésznapos szabadprogram Calviban, ahol élvezhetjük a kikötőváros temérdek üzletének és éttermének kényelmét vagy napozhatunk a 6 km hosszú, pinea erdővel szegélyezett homokos tengerparton (a szállodától gyalogosan kb. 15 perc séta).

Fakultatív kirándulás és fürdőzés – L’Agriate sivatag vadregényes vidékén: 25 000 Ft/fő
A Calvitól nem messze található L’Agriate gránitsivatag Európában egyedülálló klímával és növényzettel rendelkezik. A túra során felfedezzük a terület érdekességeit, majd letáborozunk a csodás Saleccia fehérhomokos strandján, ahol a fürdőzés és snorkelling mellett korzikai kézműves étkekből összeállított piknik ebédünket is elfogyasztjuk.

2018. június 23.
Reggeli után Korzika szívének tartott Cortéba utazunk. A két folyó összefolyásánál, hegycsúcsokkal körülvett városkát a már messziről szemünkbe tűnő Fellegvár és a Belvedére-kilátó uralja. Itt lakott 1768-ban Charles-Marie Bonaparte, Napóleon apja feleségével, és itt született meg első gyermekük, Joseph. Városnéző sétánk után magunk mögött hagyjuk a sziget hegyvidékeit, hogy Porto Vecchio érintésével, gyönyörű strandok mentén térjünk vissza Bonifació csodás városába. Séta, majd szabadprogram a felsőváros középkori hangulatot árasztó utcáin. Szállás a központhoz közeli Hotel A’Madonette 3* szállodában.

2018. június 24.
Reggeli után visszatérünk Szardínia tájaira (8.30-9.20). Első állomásunk a Smaragd-part: a sziget világhírű, luxusszállodákkal és kristálytiszta, 55 km hosszú partszakasza. Bejárjuk a csodás öblöket, sétálunk a yacht kikötőkben. Ebéd után a sziget belsejében található Saccargia Bazilikába látogatunk, mely a régió legfőbb román stílusú műemléke. A délutánt már a sziget leglátogatottabb városában, Algheróban töltjük. A várost az erős katalán befolyás miatt a helyiek kis Barcelonának (Barceloneta) hívják. Szállás két éjszakára a várostól 7 km-re, gyönyörű parkban található Corte Rosada 4* szállodában.

2018. június 25.
Körutunk zárásaként a nuraghék világába merülünk. Délelőtt felfedezzük a sziget egyik legjelentősébb nuraghéjeként számon tartott Santu Antine romjait, majd Necropolis di sant'Andrea Priu különleges barlangrendszeréhez látogatunk. A jól megérdemelt szieszta óráit a különleges hangulatú tengerparti Bosa városkában és a környékén töltjük, majd visszatérünk Algheróba. Délután szabadprogram Algheróban, vagy a szálloda strandján. Este bőséges szárd búcsúvacsora a csodálatos Azienda di Samandra családi gazdaság farmján.

2018. június 26.
Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (13.15-15.15).

Egyéb információk:

 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 110 000 Ft felár fizetendő. Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az e-mail címen!
 • Harmadik fő elhelyezése lekérés alapján lehetséges. Kérje munkatársaink segítségét.

Választható felárak:

 • Fakultatív kirándulás és fürdőzés – L’Agriate sivatag vadregényes vidékén 25 000 Ft /fő
 • Feladott poggyász (max. 20 kg) 25 000 Ft /fő
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon, közvetlen járattal
 • Egy db kézipoggyász (max. 55x40x23 cm és max. 10 kg)
 • Különbusz a kint tartózkodás során
 • Oda-vissza kompút Szardínia és Korzika között
 • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek: 35 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
Kiutazási forma: 
repülő