Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Toszkán városok és ízek - csoportos gasztroutazás az őszi szünetben

Csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Toszkánára gondolva olajligetek, gabonamezők és ikonikus ciprusfák jelennek meg lelki szemeink előtt. A reneszánsz szülőhazájaként is emlegetett térség műemlékei mellett végtelen szőlőföldjei, világhíres borospincéi, sajt- és olívaolaj készítő műhelyei tartalmas programokat tartogatnak az utazók számára.

Az itt élő emberek nagy hangsúlyt fordítanak az étkezésre. Az alapanyagok egyszerűek, ugyanakkor minőségiek. Az egykor háztájinak nevezett termékeket példásan alakították át a minőséget garantáló sajátcímkés kézműves termékekké. Utazásunk során lesz alkalmunk bort, juhsajtot és olívaolajat kóstolni. A természeti szépségek és a gasztronómia iránt érdeklődők számára ajánljuk ezt a tartalmas őszi ízutazást.

Az út kiemelt értékei:

  • Tartalmas programok a toszkán gasztronómia megismerésére - sajtkóstolás, olivakóstolás, borvacsora
  • Városnézés Pisában, Luccában, Firenzében, San Gimignanóban és Castellina in Chianti városokban
  • Utazás közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
  • Szállás a Chianti régióban
  • Olaszországban élő, az olasz kultúrára és gasztronómiára szakosodott magyar idegenvezető

Szállás: a 3*-os Park Hotel Chianti szállodában.
A Chianti régió szívében, Tavarnelle Val di Pesa település közelében található szálloda szobái igényesen berendezettek, az alapfelszereltség részét minibár, légkondicionáló, televízió, széf és ingyenes wifi szolgáltatás képéezi. A szálloda kiváló elhelyezkedésének köszönhetően ideális kiindulópont Toszkána látnivalóinak felfedezéséhez. 

Programok:

október 27., péntek
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Pisába (07.55-09.40). Érkezést követően megtekintjük Pisában a fő látnivalót, az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a Pisai ferde torony (Torre pendente) a Dóm (Dom Santa Maria Assunata) és Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája.
Pisából sajtkóstolásra indulunk, ahol megismerkedünk a Famiglia Busti családias keretek között működő sajtüzemének termékeivel, működésével és történetével, majd ebédünket a család Il Rifocillo éttermében fogyasztjuk el.
Délután Lucca hangulatos óvárosát fedezzük fel. A várfalon belül található bensőséges, középkorú hangulatot árasztó óvárosban aranyos terek és utcák, helyes kávézók és pékségek várják a látogatókat.

október 28., szombat
Reggeli után a délelőtt a toszkán gasztronómia jegyében telik. A toszkán konyha alapja a minőségi olívaolaj, mivel remekül kiemeli az ételek ízét. Ellátogatunk a nagy hagyományoknak és a fejlődés kettősségének tisztelgő Fattoria di Maiano olívapréselőbe. Betekintést nyerünk az olajkészítés menetébe, megismerve az üzem működését, majd hamisítatlan toszkán környezetben, hangulatos olívakóstolás során megkóstoljuk a Fattoria di Maiano termékeit.
Olivakóstolás után Firenze belvárosába indulunk, ahol a gasztronómiával a helyi piacon ismeredünk tovább. Szabadprogramot követően a reneszánsz fővárosának látnivalóit tekintjük meg. Gyalogos városnézésünk során megnézzük a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret és közben rengeteg érdekes információt tudunk meg idegenvezetőnktől.

október 29., vasárnap
Egész napos szabadprogram a környék felfedezésére kerékpárral ill. gyalogosan vagy lehetőség fakultatív kirándulásra.

Fakultatív kirándulás: Borvacsora, San Gimignano és Castellina in Chianti városnézés
Reggeli után városnézésre indulunk San Gimignanoba. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 torony emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait. Ezután Castellina in Chianti hamisítatlan toszkán településre látogatunk, melynek története a bronzkorig nyúlik vissza, de a jelen itt is a bor- és olivatermelésről szól. A napot a Panzanello borászatban zárjuk, ahol megismerjük a tulajdonosokat, a borászat történetét és természetesen megkóstoljuk boraikat egy hangulatos borvacsora keretében. A program ára: 80 euró/felnőtt, 40 euró/gyermek (helyben fizetendő)

október 30., hétfő
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, indulás Pisába, majd elutazás Budapestre (11.15-13.00).

Egyéb információk:

  • Minimum létszám: 15 fő.
  • Útlemondási biztosítás (választható) 1,5%.
  • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.

Választható felárak:

  • Fakultatív program - San Gimignano, Castellina in Chianti, felnőtt 80 EUR /fő (a helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív program - San Gimignano, Castellina in Chianti, gyermek 40 EUR /fő (a helyszínen fizetendő)
  • Feladandó poggyász (max. 15 kg) 12 400 Ft /db
  • Félpanzió (2 vacsora italok nélkül) 13 000 Ft /fő
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • Repülőjegy Budapest-Pisa-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
  • Személyenként 1 db max. 10 kg súlyú és 55*40*20 cm méretű kézipoggyász és 1 db maximum 35*20*20 cm méretű kis táska
  • Különbusz a programok során
  • Szállás három éjszakára a Park Hotel Chianti szállodában
  • Reggeli
  • Sajtkóstoló és ebéd
  • Olivakóstoló
  • Városnézés Pisában
  • Városnézés Luccában
  • Városnézés Firenzében
  • Magyar idegenvezetés
Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték: 29 000 Ft/fő
Idegenforgalmi díj: 1,50 EUR/fő/éj (helyben fizetendő)

Kiutazási forma: 
repülő