Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

A varázslatos Azori-szigetek - kiscsoportos körutazás

Magyar idegenvezetéssel

Ismerje meg velünk az Atlanti-óceán közepén fekvő varázslatos azori szigetvilágot! Körutazásunk során a Portugáliához tartozó különleges szigetcsoport három tagját, São Miguelt, Picot és Faialt fedezzük fel. A vulkáni eredetű szigetek szinte egész évben kellemes éghajlattal, kivételes természeti képződményekkel és egészen rendhagyó helyi növényvilággal rendelkeznek. A gyönyörű táj egyedisége és egzotikuma mellett a féltve őrzött helyi hagyományok és műemlékek, a kedves szigetlakók és tömegektől távol eső, nyugodt környezet teszi kihagyhatatlan úti céllá az Azori-szigeteket!

Utunk egyben igazi ízutazás is: ebédelünk forró vulkáni talajban főtt "cozido"-t, kóstolhatunk helyben termeszett ananászt, ananászlikőrt és ananászlekvárt, helyi tejtermékeket (joghurtokat, sajtokat), különleges zöldségeket és gyümölcsöket (jamgyökér, édesburgonya, banán, maracuja), frissen kifogott tengeri halakat és megízlelhetjük a Pico szigetén, lávakövek között érlelt szőlőből készült Cárok borát, a híres Vermelhot is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás a TAP járataival, egyszeri átszállással
 • Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
 • Szállás színvonalas három- és négycsillagos szállodákban
 • Kényelmes tempó, kevés buszozás, mégis rengeteg látnivaló
 • A részvételi díj tartalmazza a programban leírt kirándulásokat, belépőket
 • Bőséges ebédek italfogyasztással a napi programok során - lehetőség a kiváló helyi konyha beható megismerésére
 • A tömegturizmus hatásaitól mentes, érintetlen terület

Programok:

Október 22., vasárnap
Elutazás Budapestről Ponta Delgadába a TAP légitársaság járataival, lisszaboni átszállással (15.50-18.35, 21.55-23.20). Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.
Szállás három éjszakára Ponta Delgada központjában: Hotel Ponta Delgada 3*

Október 23., hétfő
Reggeli után egész napos kirándulás São Miguel szigetének nyugati végébe. Hegyi utakon kanyarogva érjük el a Vista do Rei kilátóhelyet, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a Sete Cidades kráter kék és zöld színekben tündöklő ikertavaira. A kráter aljában lévő városkában tett pihenő után, Mosteiros és Bretanha falvak érintésével jutunk el a Cavalo Branco hagyományos étterembe. Itt egy gazdag ebéd során ismerjük meg a helyi konyha remekeit, sőt a magyar fogásokkal való párhuzamokat is felfedezhetünk. Délután Capelas hangulatos településén keresztül vezet az utunk egy ananászültetvényhez. Itt a világon egyedülálló módon, féltő gonddal nevelik a szigetcsoport egyik leghíresebb termékét, a puha húsú, zamatos azori ananászt. Miután ellestük termesztésének titkait, az ajándékboltban ananászlikőrt is kóstolhatunk. Délután gyalogos városnézés Ponta Delgada központjában.
Szállás Ponta Delgadában.

Október 24., kedd
A reggelit követően a napot az északi parton kezdjük, ahol a Santa Iria kilátóhelyről fenséges kilátás nyílik az Atlanti-óceánra és a sziget legnagyobb részére. A Gorreana teaültetvényen Európában egyedül termesztenek és dolgoznak fel teacserjét. Miután megismerkedtünk a tea készítésének titkaival, megkóstoljuk a különböző fajtákat és vásárlásra is lesz lehetőség. Délben a hőforrásairól és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. A településen tett rövid séta után megnézzük, hogyan készül a földben főtt helyi bőségtál, a cozido, majd az ebéd során meg is kóstoljuk azt. Délután sétálunk a szigetcsoport talán legszebb botanikus kertjében, fürdési lehetőséggel a magas vastartalmú termálvizes tóban.
Szállás Ponta Delgadában.

Október 25., szerda
Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás a SATA közvetlen járatával (8.00-9.00) Pico szigetére. Ez a sziget Portugália legmagasabb pontja, látványos vulkáni kúpja a szomszédos szigetekről is jól látszik. Érkezés után felfedezzük a "szürke sziget" legfőbb látványosságait: São Roque régi bálnafeldolgozó üzemét, a híres hegyi utat 900 méteres magasságban, majd Lajes do Pico Bálnamúzeumát. Délben egy kiváló helyi étteremben ebédelünk, majd a déli part mentén, a szőlőskertek (UNESCO Világörökségi helyszín) mentén elhaladva jutunk el a picói bortermelést bemutató bormúzeumig. A nap végén áthajózunk Madalena kikötőjéből a szemközti Faial szigetére (kb. 30 perc). Megérkezés után a szálllás elfoglalása a sziget székhelyén, Hortában.
Szállás két éjszakára Hortában: Hotel Horta 4*

Október 26., csütörtök
A reggeli után a legvirágosabb sziget, Faial felfedezésére indulunk. Délelőtt az Espalamaca kilátópontot és a sziget legmagasabb részén elhelyezkedő Caldeirát is felkeressük; mindkettő hálás fotótéma. Egy helyi étteremben elköltött kellemes ebéd után folytatjuk utunkat Capelinhos felé, amely a sziget leghíresebb látnivalója. 1957. szeptemberében egy vulkán nőtt ki itt a tengerből, amely több mint egy évig aktívan működött. Az egykori kitörés epicentrumában, a föld alá épített színvonalas helyi múzeum látványos módon mutatja be az esemény geológiai hátterét. A múzeum után felmehetünk a világítótoronyba, vagy felsétálhatunk a kaldera széléig. Ezután a nyugati parton utazunk vissza a szállodánkba.
Szállás Hortában.

Október 27., péntek
Reggeli, majd szabadidő kora délutánig.

Fakultatív program: hajózás, bálna- és delfinles (helyben fizetendő, 65 euró/fő). A bálnavadászat felhagyása óta már több bálnacsorda választotta lakhelyéül a Faial és Pico környéki vizeket, de a delfinek is gyakori vendégek. A kikötőből kihajózva, egy kellemes hajózás során - némi szerencsével - testközelből is megismerkedünk velük.

Kora délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a TAP járatain, lisszaboni átszállással Budapestre (17.35-21.00, másnap 0.30-5.00).

Október 28., szombat
Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

Egyéb információk:

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5%.
 • Az egyágyas elhelyezés felára: 50 000 Ft/fő.
 • Gyermekkedvezmény (harmadik ágyon): -25 000 Ft.
 • A beutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.
 • Az októberben várható léghőmérséklet 17-25 Celsius fok.
 • Az ebédek és vacsorák helyszíntől függően svédasztalos rendszerűek vagy háromfogásos menüből állnak.

Választható felárak:

 • Félpanzió (4 vacsora a szállodákban, italfogyasztással) 32 000 Ft /fő
 • Hajózás, bálna- és delfinles 65 EUR/fő (a helyszínen fizetendő)
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Repülőjegy a Budapest-Lisszabon-Ponta Delgada és a Horta-Lisszabon-Budapest útvonalon, átszállással
 • Belső repülőjegy a Ponta Delgada-Pico útvonalon
 • Személyenként egy kézipoggyász (max. 8 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg) minden járaton
 • Szállás három éjszakára Ponta Delgadában háromcsillagos szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás kettő éjszakára Hortában négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Az összes leírt program belépőkkel
 • Bőséges ebéd italfogyasztással a második, harmadik, negyedik és ötödik napon
 • Magyar nyelvű csoportkísérő a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek: 99 000 Ft/fő
Kiutazási forma: 
repülő