Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Skócia dióhéjban: Edinburgh és a Skót-felföld

Csoportos utazás Skóciába, magyar idegenvezetéssel

Skócia az egyik legvadregényesebb és legszebb táj, ahova tévedhet az utazó. Zölden viruló dombok, hegyek láthatók mindenfelé, melyeket friss vizű folyók, tavak tagolnak és tesznek még izgalmasabbá. Az igazi Skócia megismeréséhez nem érdemes csak Edinburgh-be látogatni, irány a Skót-felföld, és annak különleges látnivalói!

Program:

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Egy átszállás után érkezés Edinburgh-be, Skócia központjába. Érkezéskor találkozás az idegenvezetővel. A szállás elfoglalása után egy séta keretében ízelítőt kapnak a skót életérzésből.

2. nap: Reggeli a szállodában, majd indulás egész napos gyalogos városnézésre. Ennek keretében több órás nézelődésre ad lehetőséget a vulkanikus eredetű hegy tetején álló vár, ahonnan csodás kilátás nyílik az egész városra, és amely a koronázási ékszereket és a Végzet kövét is falai között rejti. A Royal Mile-on villák, múzeumok, éttermek között sétálva jutnak el Erzsébet királynő skót rezidenciájáig, illetve látogatást tesznek a St. Giles Székesegyházban is, melynek tornya egy hatalmas koronát formáz, valamint a Bogáncs kápolnának ad otthont. Edinburgh és a whisky tökéletes párosítás; így útközben betérnek a Whisky Központba, ahol megismerkedhetnek a gyártási folyamattal, a nemes ital történelmével, és nem utolsó sorban kóstolót kapnak az igazi skót whiskyből. A nap végeztével a Calton Hill akropoliszának történetére derül fény.

3. nap: Útjuk Dél-Skóciában folytatódik, ahol a misztikus Rosslyn kápolnát csodálhatják meg pompás szobraival és kőfaragásaival. Később a Skót-felföld területén haladva megismerik a Linlithgow Palota maradványait gyönyörű kertjével, melyet a Stuart-dinasztia birtokolt. A nap végén ismerkedés Glen Coe-val, a világ legszebbjei között számon tartott völggyel, mely a helyiek körében is kedvelt kirándulóhely.

4. nap: A délelőtt folyamán kirándulást tesznek a híres-hírhedt Loch Ness-nél, ahol a szörny legendájával ismerkedhetnek meg, illetve megcsodálhatják a parton álló Urquhart Kastély látványos romjait. Délután séta Invernessben, majd a Skót-felföldön át visszautaznak Edinburgh-be, megállóval a karakteres Pitlochry városkájában.

5. nap: Délelőtt szabadprogram keretében Edinburgh hangulatos városában fejezik be a programot. Ha vásárláshoz van kedvük, a Princess Streetnél keresve sem találnának jobbat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A helyi, magyar nyelvű idegenvezető Edinburgh-ben várja a csoportot és ott köszön el. 

Az utazás hossza: 
5 nap, 4 éj
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 16 fő

További olvasnivalók

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • a repülőjegyet menetrend szerinti járattal, átszállással,
  • a szállást 4 éjre 3*-os szállodában, kétágyas szobában reggelivel,
  • a magyar nyelvű idegenvezetőt a programok során,
  • a repülőtéri és programokhoz szükséges transzfereket,
  • a leírásban szereplő városnézéseket.
Alapár nem tartalmazza: 
  • a repülőtéri illetéket (kb. 79 900 Ft/fő),
  • a fakultatív félpanziós ellátást (42 900 Ft/fő/4 vacsora),
  • a belépőket (kb. 75 GBP/fő).
Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.