Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Spanyolország: Barcelona - Madrid

5 napos Körutazás Spanyolországban

1. nap: Budapest – Barcelona
Elrepülés Barcelonába a kora reggeli órákban. Érkezés után egésznapos városnézés: Kolumbusz emlékmű, megállunk a Katedrális közelében, megnézzük Antoni Gaudi világhírű székesegyházát a Sagrada Familiát, majd sétálunk a Rambla sétányon, amely a város fő ütőere, a gótikus negyedben, és a Királyi palota terén. Megnézzük a Gaudi által tervezett Güell Parkot. Vacsora. Szállás Barcelonában.
 
2. nap: Barcelona – Montserrat – Barcelona
Reggeli után utazás Montserratba, ahol meglátogatjuk a gyönyörű hegyvidéken fekvő XI. századi kolostort, és vethetünk egy pillantást a VIII. századból származó, híres Fekete Madonnára. A szobrot a legenda szerint maga Lukács apostol faragta. Visszautazást követően szabadidő, vásárlási lehetőség, séta a belvárosban a Gaudi házakhoz. Vacsora. Szállás Barcelonában.
 
3. nap: Barcelona – Madrid
Reggeli, majd indulás a vasútállomásra.Gyorsvonattal utazunk Madridba. Érkezés után városnézés Madridban, Spanyolország fővárosában fotóstoppokkal: Prado, Szépművészeti Múzeum, Királyi Palota, Főposta, Almudenai Miasszonyunk székesegyház, Calle Mayor. Vacsora. Szállás Madridban.
 
4. nap: Madrid – Toledo – Madrid
Reggeli, majd utazás Toledóba, a spanyol királyság régi fővárosába, ahol az arab, a gótikus, a reneszánsz és a barokk építészet keveredik egymással. Toledo történelmi belvárosa az UNESCO Világörökségek része. Városnézésünk során megtekintjük az Alcazart, a korábbi Királyi palotát, a katedrálist, a Szent Tamás templomot, az Alcantara-hidat, El Greco házát és a Tránsito zsinagógát. Vacsora. Szállás Madridban.
 
5. nap: El Escorial – Elesettek völgye – Prado – Budapest
Reggelit követően kirándulás az El Escorialhoz, amelyet II. Fülöp építtetett és a királyi családok temetkezési helye. A királyi rezidencia, a templom és kolostoregyüttes megtekintése. Ellátogatunk a közelben található Elesettek völgyébe, ahol még Franco tábornok építtette a hatalmas templomot a szikla belsejébe. Délután fakultatív programlehetőség: A világhírű Prado megtekintése, mely a világ egyik leghíresebb és legrégibb képtára és a madridi nevezetességek egyik csúcspontja. Eredetileg királyi gyűjtemény volt, de később kibővítették. A festményeken és szobrokon kívül több mint 5000 rajz, 1000 érme, medál és egyéb szépművészeti alkotások tekinthetők meg. (A program ára: 15.500 Ft.) Este transzfer a repülőtérre és hazarepülés Budapestre.

Az utazás hossza: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal a program szerint, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, fakultatív programok díját, belépőket, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, ital, telefon) és a további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vonatjegy.

Helyszíni költségek leírása: 

A 100 EUR a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza, valamint az Elesettek völgye és az El Escorial programot. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

A helyszínen fizetendő várható belépők: Güell Park, Sagrada Familia, Szent Tamás templom, Tránsito zsinagóga.

Borravaló: ajánlott 3-4 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Spanyolországba. A személyi igazolványnak vagy útlevélnek legalább a visszaérkezésig még érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Fakultatív doboz

A világhírű Prado megtekintése, mely a világ egyik leghíresebb és legrégibb képtára és a madridi nevezetességek egyik csúcspontja. Eredetileg királyi gyűjtemény volt, de később kibővítették. A festményeken és szobrokon kívül több mint 5000 rajz, 1000 érme, medál és egyéb szépművészeti alkotások tekinthetők meg. A program ára: 15.500 Ft.  (minimum 10 főtől)