Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Nagykörút Sri Lankán

10 napos utazás Sri Lankára

1-2. nap: Budapest - Negombo

Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Srí Lankára. Másnap a reggelis órákban érkezünk meg, majd a tengerparti szállásunkra indulunk, Negomboba.
A délután folyamán lehetőség lesz pihenni a tengerparton, egyénileg barangolni a halászfaluban. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negomboban.(1 éj)

3. nap: Dambulla

Reggeli után indulunk Dambullába, amely érdekessége a sziget legnagyobb, legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együttese. Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet igazi gyöngyszemei. A Dambullába vezető út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, falvak váltják egymást. Délután fakultatív elefántozási lehetőség. Szállás Sigiriyaban. (2 éj)

4. nap: Sigiriya - Polonnaruwa

Reggeli után felkeressük a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait. Sigiriya Sri Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwaba utazunk. Legizgalmasabb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, 24000 hektár területet lát el vízzel; a királyi palota impozáns maradványai; a lótuszokkal ékesített, mívesen faragott királyi fürdő; a Gal Vihara gránitba faragott buddhái; a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

5. nap: Matale – Kandy

Reggeli után Kandy városa felé vesszük az irányt. Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Fakultatívan felkereshetjük a botanikus kertet. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandyben.(1 éj)

6. nap: Kandy – Nuwara Eliya

Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandyben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Sri Lankára, majd az akkori fővárosban Anuradhapurában helyezték el, s évente díszes ünnepséget szerveztek tiszteletére, a kedvező termés, és az ehhez szükséges esők érdekében. A Szent Fog végül Kandybe került.
Továbbutazás Nuwara Eliyaba, útközben látogatás a Pinnawela elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. A délután folyamán felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát. Sri Lanka középső hegyvidékén, 1868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Az utazási magazinok gyakran „Kis Anglia” néven említik, mivel korábban ez a terület volt a kedvence a hideg, ködös és esős Angliából menekülni vágyó teakereskedőknek. Szállás Nuwara Eliya-ban.(1 éj)

7. nap: Nuwara Eliya- Yala

Reggeli után továbbutazás az Ella-hasadék felé, a lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintése. Érkezés Yalába kora délután, majd dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatnak. Szállás Yalában.(1 éj)

8. nap: Galle – Kalutara

Reggeli után indulás Kalutara üdülővárosába, előtte rövid kitérő Galle ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Érkezés Kalutarára a délutáni órákban, majd szabad program. Szállás Kalutarán.(1 éj)

9-10. nap: Kalutara – Colombo – Budapest

Reggeli után szabad program, fürdőzési lehetőség. Késő délután elhagyjuk a szállásunkat, majd a repülőtér felé vesszük az irányt. Érkezés a repülőtérre az esti órákban. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, érkezés a kora délutáni órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Polonnaruwa ősi romjai
  • Sigiriya ősi romjai
  • Dambulla Arany Temploma
  • Kandy Szent Városa
  • Galle óvárosa és erődrendszere

 

Az utazás hossza: 
10 nap
Szállás: 
szálloda

További olvasnivalók

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanziós ellátást a megadott programokat a helyszíni közlekedést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel (kb. 170 000 Ft) vízumot (13 000 Ft) borravalókat (kb. 3 USD/fő/nap) belépőjegyeket (kb. 140 USD/fő, a helyszínen fizetendő) útlemondási biztosítást (1,5%) betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékkel.
Vízum.
Borravaló.
Belépőjegyek.
Útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 százaléka, amely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60 százaléka, amely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

 3-4*-os szállodák kétágyas szobákban.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Srí Lanka, mely sokak által Ceylon néven ismert, egy könnycsepp alakú ország az Indiai-óceánban. Területe hazánkénak csak egyharmada, de ezen a kis helyen változatos szépségű tájak gyönyörködtetnek.Az ország középső részén magas hegyek emelkednek, kisebb vízesésekkel és az esőerdő megmaradt darabjával.A környező sík vidéken megművelt földek és trópusi növénytakaró váltja egymást. A pálmákkal szegélyezett tengerpart finomhomokos, helyenként sziklás.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től a beutazáshoz vízum szükséges. A visszautazástól számítva 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás, gyógyszerek: Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a hepatitis A, B, tetanusz, tífusz elleni védőoltás. Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban (1134 Budapest Váci út 70. Tel: 1/78-78-770). Napégés, rovarcsípés, emésztőrendszeri problémák (bár utóbbi kettő ritkán fordul elő) kezelésére való gyógyszerrel elővigyázatosságból készüljenek.
Fakultatív doboz

Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő)