Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Srí Lanka kiskörút

Colombo | Kandy | Sigiriya | Matale | Nuwara Eliya | Peradeniya

Az egyenlítőtől északra, India déli csücskéhez közel található Srí Lanka, a végtelen óceánpartjairól, érintetlen természetéről és mély spiritualizmusáról ismert sziget. Legyen szó tengerparti nyaralásról, kulturális felfedezésről vagy extrém sportkalandról, Srí Lanka kiváló úti cél az egész családnak. Utazzon velünk, hogy megtapasztalja a valódi Srí Lankát: barangolja be Sigiriya sziklaerődjét, Polonnaruwa ősi romvárosát Buddha szobraival, sztúpáival, templomaival és Dambulla barlangszentélyeit. Fedezze fel Srí Lanka tea- és fűszer kultúráját, ami a világ egyik leggazdagabb kertjének számít közel 4000 növényfajtával. Aki Srí Lankára látogat, nem mehet úgy haza, hogy ne sétált volna elefántokkal a Pinnawala-i Elefántmenhelyen és ne töltött volna el néhány órát azzal, hogy megnézze a Yala Nemzeti Park leopárdjait és gazdag élővilágát. Ismerje meg Srí Lankát velünk, legyen ez élete kalandja! 

1. nap: Colombo
Érkezés Colomboba, délután pedig kezdődhet a főváros felfedezése. Ahogy a legtöbb főváros, Colombo is folyamatosan változik és fejlődik, szinte egyik napról a másikra emelkedtek ki a hatalmas felhőkarcolók onnan, ahol korábban ősi épületek álltak. A város egyes részein persze megmaradtak a régi idők nyomai, például a 100 éves óratorony vagy a brit stílusú épületek. Ellátogathatnak a Pettah bazárhoz, ahol szinte kötelező az alkudozás, a Hindu és Buddhista templomhoz (Gangarama), a Függetlenség terére, a Haber és a lakónegyedbe is, ahol a jómódúak hatalmas otthonai találhatók.
Vacsora és szállás Colomboban, az Ozo Colombo hotelben 4* vagy hasonló kategóriában.

2. nap: Colombo - Kandy
Reggeli után indulás Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó utolsó fellegvárába. A város tökéletes példája a mai buddhizmus befolyásolásának, mely a templomokban, szentélyekben és kolostorokban elevenedik meg. Délután érdemes egy kicsit jobban megismerkedni Kandy-vel, beleértve a felső-tó vidékét, a piacteret, valamint a Szent Fog Templomát. A Szent Fog története kb. a 4. századig vezethető vissza, amikor állítólag Buddha fogát Srí Lanka-ba szállították, mely Orisons hercegnő hajában volt elrejtve  a „szentségtelen” kezek elől, az ereklye misztikus mivolta és vallási jelentősége miatt vált híressé Srí Lankán.
Vacsora és szállás az Ozo Kandy-ben 4* vagy hasonló kategóriában.

3. nap: Kandy - Sigiriya - Matale - Kandy
Reggeli a szálláshelyen, majd az eltűnt civilizációt, Kassapa király fellegvárát, Srí Lanka leglátogatottabb történelmi emlékhelyét ismerhetik meg. Sigiriya története kb. az 5. századig vezethető vissza, amikor is az uralkodó hatalmas erődöt építtetett királysága köré, ami összesen 152 méteres masszív sziklaerődöt jelent, melyet egy várárok is határolt kívül-belül. A falakon belül gyönyörű kertet alakított ki, a nyugati falat színes freskók díszítették, valamint az Oroszlán szikla és az oda felvezető gyönyörű lépcső sem elhanyagolható. 
Délután indulás vissza Kandy felé, de előtte még kihagyhatatlan Hindu Kovil meglátogatása Matale-ben. Sri Muthumari Amman Hindu Kovil hindu szentély Matale történelmi városrészén helyezkedik el. A szentély körülbelül 200 évvel ezelőtt az indiai hindu közösség által jött létre, melyben különös szerepet játszottak a dél-indiai kereskedők, akik a városban éltek és üzleti tevékenységet folytattak Matale körül. Ma is nagy vallási jelentőséggel bír.
Vacsora és szállás az Ozo Kandy-ben 4* vagy hasonló kategóriában.

4 nap: Kandy - Nuwara Eliya - Kendy
Reggeli után utazás egy csipetnyi "Anglia" következik, vagyis Nuwara Eliya városa, mely gyönyörű környezetben, hegyek, völgyek, vízesések és tea ültetvények között fekszik. A város Srí Lanka szigetének egyik leghidegebb helye, az átlaghőmérséklet olyan, akárcsak egy átlagos angliai tavaszi napon. Nuwara Eliya minden kis szegletén érzékelhető a brit befolyásoltság. A mai nap kihagyhatatlan fénypontja a tea ültetvények és gyár meglátogatása. Kandy-be stílusosan, vonattal utaznak vissza (másodosztályú vagonban).
Vacsora és szállás az Ozo Kandy-ben 4* vagy hasonló kategóriában.

5. nap: Kandy - Peradeniya 
Reggeli a szálláshelyen, ezután indulás Peradeniya-ba, ahol a mesés 147 holdas botanikus kert tekinthető meg, melyet 1374-ben örömszerzés céljából építtetett Kandy királya. A botanikus kertben több, mint 5000 fa- és növényfaj található, illetve a látogatók kedvencei a fűszerkert és az orchidea ház.
A botanikus kert meglátogatása után hazautazás vagy tengerparti pihenés igény szerint.

 

*A 3. és 4. nap programjában változás lehet a vonatok menetrendje szerint.

További olvasnivalók

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • a szállást 7 éjre a programban jelölt hotelekben vagy hasonló kategóriában,
 • a félpanziós ellátást (az első napon vacsorát, az utolsó napon reggelit),
 • a belépőket a leírásban szereplő nevezetességekhez,
 • a szükséges transzfereket,
 • az angolul beszélő sofőr-idegenvezetőt (1-től 4 főig),
 • a repülőtéri asszisztenciát az érkezés el elutazás napján.
Alapár nem tartalmazza: 
 • a repülőjegyet és repülőtéri illetéket,
 • az esetleges vízumköltséget,
 • a szállást további napokra,
 • az ebédeket a körutazás során,
 • a személyes jellegű kiadásokat.
Kiutazási forma: 
egyénileg