Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Hotel Sevonra Garden Resort *** Unawatuna

-12%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Komfort: 
szálloda
***
Távolság a tengerparttól: 
Közvetlenül a parton

Fekvése:
Unawatuna híres strandja mellett, egy csendesebb óceánparti szakaszon helyezkedik el. Galle nyüzsgő városkájától mindössze kb. 7 km-re, Colombo repülőterétől pedig kb. 150 km-re található.

Szolgáltatások:
Kóstolja meg a friss tengeri fogások egyikét a Lagoon étteremben, ahol hozzáteszik azt a kicsi pluszt az ételeikhez a tökéletes íz élmény eléréséhez. Esküvői szertartásokhoz, céges összejövetelekhez külön termet biztosítanak. A recepción széf áll a vendégek rendelkezésére. A szálloda egyéb szolgáltatásai közé tartozik még a kültéri óceánra néző medence, az edzőterem, és a wifi.

Szobák:
A kétágyas deluxe szobák jól felszereltek. A vendégek rendelkezésére áll fürdőszoba esőzuhannyal, Sat-TV, DVD-lejátszó, tea- és kávéfőzési lehetőség, minibár, hajszárító.

Sport és szórakozás:
Aki sportosabban szeretné eltölteni a pihenését, annak az edzőterem illetve az óceánra néző medence áll rendelkezésére. Az Unawatuna strandján lévő búvárközpont 850 m-re található.

Ellátás: reggeli.

Repülési idő: 
kb. 16 óra
Időeltolódás: 
+4,5 óra
Érkezési repülőtér: 
Colombo
Program

1-2.nap: érkezés Colombo repülőterére, ahol utasainkat névtáblával várja a kinti helyi asszisztencia. Utazás a szállodába (menetidő 4-4,5 óra!).

2-8. nap: szabadidő, pihenés a tengerparton, fakultatív program lehetőségek.

9-10.nap: Menetrendtől függően transzfer a Colombo-i repülőtérre, utazás Budapestre. (Gépindulás előtt kb. 6 órával történik a transzfer).

KÖZELI SZÁLLÁSOK:

» Hotel Jolanka Resort *** Unawatuna 335.900 Ft / fő-től - Ázsia / Srí Lanka / Unawatuna
» Hotel Thawthissa **** Unawatuna 464.900 Ft / fő-től - Ázsia / Srí Lanka / Unawatuna
» Hotel Calamander Beach Resort **** Unawatuna 479.900 Ft / fő-től - Ázsia / Srí Lanka / Unawatuna
» Hotel Amari Galle ***** Unawatuna 604.900 Ft / fő-től - Ázsia / Srí Lanka / Unawatuna
» Hotel Coco Bay ***** Unawatuna 714.900 Ft / fő-től - Ázsia / Srí Lanka / Unawatuna

TOVÁBBI OLVASNIVALÓK

Hasonló utazások, nyaralások:
Egyéb tudnivalók
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet menetrend szerint közlekedő repülőjáratra 1 átszállással, szállást a megadott ellátással a választott turnusra, transzfert Colombo repülőtér- szálloda – Colombo repülőtér között, illetve a magyar nyelvű asszisztenciát.  A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében eltérhet az oldalon feltüntetett összegtől. A repülőjegyek foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért foglalás után a jegy nem mondható le és nem visszatéríthető!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket (VÁLTOZHAT!) és a repülőjegy felárat, amely bizonyos időszakokban kötelezően fizetendő (VÁLTOZHAT!), vízumdíjat, baleset-, betegség-, és poggyász biztosítást, a borravalókat, útlemondási biztosítást (1,4%), fakultatív programok költségeit, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj

Előleg: 

A teljes összeg 60%-a (az adott légitársaság jegykiállítási feltételei szerint egyes esetekben az előleg összege magasabb lehet!), mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes ár 40%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Nincs kötelezően előírt védőoltás. Palackozott víz fogyasztását javasoljuk, a csapvíz fogyasztásra nem alkalmas. Nyers gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nem ajánlott. Az ország egész területére jellemzőek a különböző szúnyogok által terjesztett betegségek, mint például a dengue-láz, malária és a Chikungunya. Ajánlott a szúnyogcsípés elleni krémek használata és a világos színű, hosszú ujjú felsőruházat. Részletes információkért érdeklődjön a Nemzetközi Oltóközpontnál vagy tekintse meg annak weboldalát!
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től szükséges. Az ügyintézést irodánk vállalja. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazautazás dátumától számítva és két egymás melletti üres oldalt kell tartalmaznia! A 30 napig érvényes vízum kiállítása elektronikus úton történik. További teendőkről irodánk külön értesítést küld kb. 30 nappal indulás előttig.
Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Kiutazási forma: 
repülő
Fakultatív doboz

Magyar nyelven, minimum 2 főtől indulnak. Jelentkezéskor kérjük jelezni a részvételi szándékot!

Koggala – túra (27.500 Ft/fő)
Reggeli után a résztvevők számától függően autóval vagy busszal utazunk a Koggala-tóig, ahol csónakba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-, a Templom- és a Fahéjszigetet. A Madár-sziget csodálatos élővilágáról; a Templom-sziget a buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután ellátogatunk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt.


Galle óváros – erőd (14.500 Ft/fő)
Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között.


Ridiyagama nyitott állatkert látogatás (45.500 Ft/fő)
Zebrák, oroszlánok, tevék, és ezernyi más állat vár minket a Ridiyagama parkban, ahol egy kb. 1 órás szafarin ismerkedhetünk meg az afrikai és ázsiai álatokkal.


Elefántogolás, fürdés az elefánttal (27.500 Ft/fő)
Annak is tartogatunk meglepetést, aki nem szeretne Pinnawelába menni... Mindenkinek lehetősége van meglátogatni Lilyt, a gyönyörű fiatal elefántlányt, elefántogolni rajta, és a végén megmosni a hátát a folyóban. Az elefántot a dzsungelben végig képzett vezető kíséri, útközben bemutatja az őserdő mélyén élő növényeket és állatokat, mint például a mimózát, a kenyérgyümölcsöt, az ezer színben pompázó papagájokat, a bíborképű majmokat vagy a különlegesen szép helyi szitakötőket. Lily néhány szem banánt mindig szívesen fogad :-)


A 2500 éves Jatagala sziklatemplom (Avalokitésvara-kori) és a falu meglátogatása (16.500 Ft/fő)
A Jatagala templom kb. 5 perc autóútra van az Unawatunától. Idegenvezető kíséri a vendégeket, és elmeséli a templom történetét. Megismerkedhetünk a templom őrével, a kis buddhista szerzetesnövendékekkel, beleshetünk tanulószobájukba, s felmehetünk a sziklatemplomhoz, ahol a helyi lakosok pooja (telihold) napokon összegyűlnek imádkozni. A templomból visszafelé bejárhatjuk a falu utcáit, megismerkedhetünk a helyi szokásokkal, emberekkel.
Sinharaja esőerdő túra.


A Sinharaja esőerdő (36.500 Ft/fő)
Kb 3 óra autóútra található az Unawatunától, de a körutazásba is bele tudjuk illeszteni, a Yala szafarit követő napra. Maga a túra 3-4 óra időtartamú gyaloglás a sziget legcsapadékosabb részén, általában a reggeli órákban, mert délután 1 óra körül elkezdődik az eső. A túrát vezetővel csináljuk végig, aki megmutatja nekünk a szigetnek ezen a részén élő állatait, növényeit, különösen a gumifát. A túra felénél egy kis öbölhöz érkezünk, ahol vízesés alatt fürdőzhetünk. Fürdőruhát vegyünk a ruha alá, mert egy folyón is át kell kelni.


Bálna- és delfinles (októbertől áprilisig 39.900 Ft/fő)
A bálna-és delfinlesre Mirissából indul a hajó, a program maga általában délután 1 óráig tart. A tenger hullámzása miatt mindenkinek jár a tengeribetegség elleni gyógyszer, ez mellé reggeli és egy üveg víz. Több száz delfin mellett csodálhatjuk meg a híres bálnákat, melyek októbertől áprilisig Sri Lanka partjainál állomásoznak.


Kígyófarm és teagyár látogatás délen (36.500 Ft/fő)
Itt az Unawatuna környékén is látni érdekességeket, s ezt a programot kifejezetten azoknak ajánljuk, akik csak az óceánparti nyaralást választják, s nem mennek végig a szigettúrán. Aki Sri Lankán jár, egy teagyárat mindenképpen ajánlatos megnézni, mely természetesen kóstolással van egybekötve. Az ültetvényt lovon is körbe lehet járni. S ha már ott vagyunk, a kígyókat sem hagyhatjuk ki.


Nemzeti Park látogatás, Yala vagy Udavalawe (50.900 Ft/fő)
A Yala Park a második legnagyobb, egyben Sri Lanka leglátogatottabb nemzeti parkja. A park 5 blokkból áll, melyből jelenleg 2 áll nyitva a látogatók előtt. Az 1. blokk a Ruhuna Park, a 2. blokk pedig a keleti oldalon áll, a Kumana Park. Összesen 979 km2 területen fekszik, és természetesen főleg vadállatairól híres. Egyedül ebben a parkban látható a híres leopárd, ez mellett rendeteg monguzt, pávát, majmot, elefántot, sakált és sok más állatot láthatunk.

Aki a nagyvadak közül kizárólag elefántokra kíváncsi, annak az Udavalawe parkot javasoljuk.

Kataragama Hindu Templom (56.500 Ft/fő)
Ez a csodálatos templom nem csak a hinduk számára zarándoklathely, de a muszlimok, a buddhisták és a bennszülött veddák számára is. Nagyon sok buddhista hitvallású ember hiszi, hogy Kataragama isten, akinek tiszteletére ezt a templomot emelték, tulajdonképpen a buddhizmus őre Sri Lankán. A legtöbb ember évente elzarándokol, de nagyon sokan mennek bizonyos alkalmakkor, például autóvásárláskor, hogy védelmet kérjenek a járműre. Ilyenkor hatalmas gyümölcskosarat adnak át a gurunak, aki megáldja az adományozót. A templom gurujától magunk is kaphatunk áldást.


A fakultatív program árak a belépőjegyeket és a transzfert tartalmazzák és minimum két főtől érvényesek!