Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Téli szonáta - Mozart Hotel Szeged ****

„Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény.” (N. Sparks)
A területről: 
A Mozart Hotel Szeged szívében, a történelmi belvárosban (korabeli nevén a „Palánk” területén) található. A főbb turisztikai látványosságok mindössze néhány perc sétával elérhetők, hiszen minden 300 méteren belül található. Dóm tér és a Fogadalmi Templom (amely nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok helyszíne) 100 méterre, Tisza part 300 méterre, Móra Ferenc Múzeum szintén alig több, mint 300 méterre, Kárász utca (Szeged sétáló utcája) és Széchenyi tér is mindössze 300 található. Színházkedvelő vendégeinknek pedig csak 450 métert kell sétálni a Szegedi Nemzeti Színházig.
****

A Mozart Hotelnek otthont adó épületet a 2010. év folyamán teljesen felújították, átalakították. A négyszintes épületben összesen 15 db luxus kivitelű szobát építettek.

A Mozart Hotel nevéhez híven Mozart korának hangulatát idézi. A belső tereket ennek jegyében rendeztük be.

A szobákban és közösségi helyiségekben, egyes fürdőszobákban is gazdag mintázatú szövettapéták kerültek a falakra, melyeket az épület minden helyiségén végigfutó, kazettás faburkolat, a fürdőszobákban pedig márvány mintázatú csempe egészít ki.

A padlózat burkolatai is a legkiválóbb alapanyagokból lettek kiválasztva. A folyosókon parkettát idéző hidegburkolat, a közösségi helyiségekben háromszínű márványlapok, a szobákban díszes szőnyegpadlók vannak.

A káprázatos brokátfüggönyök egyedileg készültek, külön a Mozart Hotel megrendelésére. A szobákba különböző színű függönyök kerültek, mindig a helyiséggel harmonizáló színben.

Szintén egyedi megrendelés alapján készültek a különleges antikolt réz csillárok, melyek a lobby helyiségben, a lépcsőfeljáróban és egyes szobákban is megtalálhatók, valamint  szintén egyedi antikolt réz falikarok, melyek a folyosók falait díszítik. A lámpák stílusában antikolt rézből készültek el a vendégek tájékozódását segítő táblák és a szobaszámok is.

Az épület egészét végigkíséri a korhű gipsz stukkózás, amelynek koronája a lobby helyiségben megtalálható ékes kupola. A kupola tartópillérei velencei stukkózású, márványt idéző oszlopok.

A hangulatot fokozza a Mozart Hotel fényűző bútorzata is. A berendezési tárgyak szintén egyedi tervezés alapján készültek, Olaszországból szállított fa alapanyagokból. A székek, fotelek, bárszékek káprázatos selyemszövetekkel vannak bevonva.

Az impozáns összkép a szállodában elhelyezett, összesen több mint kétszáz korabeli festményben (reprodukciók) és a közös helyiségeket ékesítő, tekintélyes, aranykeretekbe foglalt antikolt tükrökben teljesedik ki.

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Egyéb tudnivalók
Alapár tartalmazza: 
  • 3 nap/ 2 éjszaka szállás biztosítása 2 fő részére kétágyas szobában
  • Egész napos kombinált belépő a makói Hagymatikum fürdőbe vagy az Anna fürdőbe egy alkalommal
  • Svédasztalos reggeli a szállodában
  • Ingyenes, korlátlan Wi-Fi  internet csatlakozási lehetőség
  • Csomagmegőrzési lehetőség korai érkezés vagy késői távozás esetén
  • Ingyenes tea és kávé bekészítés a szobákba
Alapár nem tartalmazza: 
  • Áraink az Idegenforgalmi adót (IFA) nem tartalmazzák, amely mértéke 18 éves kor felett 70 éves korig: 500.- Ft/fő/éj
Kiutazási forma: 
egyénileg