Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Szilveszter Szentpéterváron

ajándék moszkvai városnézéssel

1. nap: Budapest - Szentpétervár
Utazás Budapestről Szentpétervárra menetrend szerinti járattal, moszkvai átszállással. Indulás 10.30-kor, érkezés Moszkvába 15.00-kor, továbbutazás 16.55-kor, érkezés Szentpétervárra 18.20-kor. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Ermitázs
A délelőtti órákban autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a Véren Megváltó templomot, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Ezután fakultatívan ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Majd az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Ezt követően készülődünk a szilveszter megünneplésére. 
Este fakultatív szilveszteri gálavacsora.

3. nap: Juszupov palota - Szent Izsák Székesegyház - Véren Megváltó Temploma
Reggeli után pihenés és déli órákban fakultatívan felkeressük a Juszupov palotát, amely egykor nemesi palota volt és ahol Raszputyin életének utolsó óráit élte. A cári családhoz közeli Raszputyin személyiségének szerepe, a cárra és az orosz történelemre való befolyása nagyon vitatott volt, ennek következményeképpen ebben a palotában lelte nem mindennapi halálát, melynek története csak megerősítette a körülötte kialakult titokzatosságot. A további részletekbe kiváló idegenvezetőnk avatja be Önöket.
A délutáni órákban fakultatívan lehetőségünk lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Véren Megváltó Templomának részletes megismerésére. A Véren Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. nap: Puskin – Folklór est
Fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is.
Ezt követően fakultatívan egyénileg ellátogathatunk a Faberge múzeumba. A múzeum a gyönyörű Shuhalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

5. nap: Moszkva – Kreml - Budapest
7.00-kor a Sapsan szuperexpressz vonattal Moszkvába indulunk (a pályaudvar szállodánk közvetlen szomszédságában helyezkedik el), ahol egész napot tölthetünk a város megismerésével. A 4 órás utazást követően (amelyet helyenként 200 km/órás sebességgel teszünk meg) 11.00-kor érkezünk a 600 km-re lévő orosz fővárosba. Érkezést követően autóbuszos városnézéssel kezdünk, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat. A városnézés folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. A Kreml megtekintése után rögtön a repülőtérre indulunk. Utazás Szentpétervárról Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal. Indulás 21.05-kor, érkezés 21.55-kor.

Elhelyezés: 4 éjszaka kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek

Ellátás: svédasztalos reggeli

Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Észak Velencéje - Szentpétervár *** - 5 nap
» Az arany kupolák városa 3* Moszkva, Szergijev Poszád - 5 nap
» Az arany kupolák városa 4* Moszkva, Szergijev Poszád - 5 nap
» Észak Velencéje - Szentpétervár **** - 5 nap
» Észak Velencéje - Szentpétervár ***** - 5 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • repülőjegyet
 • a szállást reggelivel
 • a transzfereket (a vonatjegyet is Szentpétervár és Moszkva között)
 • a szentpétervári városnézést (belépővel a Péter-Pál erődbe)
 • a moszkvai városnézést
 • a Kreml meglátogatását
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
Alapár nem tartalmazza: 
 • repülőtéri illeték: 65 000 Ft
 • vízumdíj: 19.000 Ft (melyhez a hazautazás dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges)
 • szilveszteri gálavacsorát
 • útlemondási biztosítás: 1,5%
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

Félpanzió kérhető: 23 500 Ft/4 alkalom

Fakultatív büfés rendszerű szilveszteri gálavacsora (előadás orosz nyelven, az ár az alkoholos italok fogyasztását is tartalmazza)

Kiutazási forma: 
repülő