Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Repülj és vezess! Tasmánia, tengerparti felfedezések

Autóbérléssel

1. nap: Hobart

Érkezés Hobart-ba, az autó felvétele, majd kezdődhet a város felfedezése. A Wellington hegység árnyékában található város egy csodaszép kikötő köré épült. A város ajánlott látnivalói a Royal Botanikus Kert, Constitution Dock, a homokos öböl, Salamaca Place és  az előváros, Battery Point.

2. nap: Hobart – Richmond

Autózzon a Derwent folyón át Richmond történelmi falucskájába, mely még ma is őrzi Tasmania gyarmati időkből fennmaradt kincseit. Tekintse meg a festői Richmond hidat, mely a legrégebbi fennmaradt kőhíd az országban. Fedezze fel Richmond  kőépületekkel határolt kis utcáit és ismerkedjen a tasmán szépművészettel és kultúrával.

3. nap: Richmond – Freycient Nemzeti Park

Autózzon az északi parton Orford városán keresztül, ahol a St. John templom található csodálatos üvegablakokkal. Sétáljon a kis tengerparti ösvényen Shelley strandjától a Spring strandig, vagy csak élvezze a gyönyörű tengerparti kilátást. Folytassa útját a bálnavadászatáról ismert Triabunna-ba, mielőtt elérkezne Swansea városához, mely tökéletes helyszín egy finom ebédhez. Ne hagyja ki a bogyós gyümölcs farmot Swansea déli részén, ahol hangulatos helyi kis borászatokkal is ismerkedhet. Látogassa meg a Bark malmot és a Keleti part múzeumot mielőtt elérkezne végleges úti céljához, a Freycinet félszigeten található Freycinet Nemzeti Parkhoz.

4. nap: Freycinet Nemzeti Park

Ismerje meg a Freycinet Nemzeti Park csodálatos élővilágát, látványos strandjait, a festői Wineglass öblöt és barangoljon a változatos sétaútvonalakon.

5. nap: Freycinet Nemzeti Park – Launceston

Vezessen keresztül a Coles öblön és az elbűvölő Bicheno településen. Autózzon a tengerparton a lagúnák láncolatától Falmouth-ba vagy pedig St Marys-on és az Elephant Pass úton keresztül, ahol erősen ajánlott megállni egy finom palacsintára. Folytatódjon az út északi irányba, St Helens felé, ha ideje engedi akár kerülhet is a gyönyörű Binalong öböl felé. Pyengana közelében sétáljon egyet a St Columbia vízesésnél, esetleg kóstoljon helyi ínyenc sajtokat. A hosszas de élménydús autóút után végül elérkezik Tasmania második legnagyobb városába, Launceston-ba, mely csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a Tamar, a North Esk és a South Esk folyók találkozásánál. A városközponttól csupán 10 percre található a meseszép Cataract szurdok, ahol szinte függőlegesen húzódnak a  sziklák a South Esk folyó partján, mely szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

6. nap: Launceston

Az autó leadása majd elutazás.

 

Az út foglalható magasabb szállás és autókategóriával.

Kiemelt és ünnepi időszakban felár fizetendő.

 

Ausztrália déli szigetének felfedezése, gyönyörű nemzeti parkjainak és kedves városainak megismerése. A program szabadon bővíthető, kombinálható Ausztrália más vidékeivel is. Kérje ajánlatunkat.
Az utazás hossza: 
6 nap
Szállás: 
szálloda

További olvasnivalók

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
  • a szállást 5 éjszakára kétágyas elhelyezéssel középkategóriás szállodában
  • a reggelit 3 alkalommal
  • az autóbérlést 6 napra korlátlan km használattal, biztosítással
  • a GPS használatot
  • az útleírást térképpel
Alapár nem tartalmazza: 
  • az üzemanyagot
  • a további étkezéseket
  • a fakultatív programot
  • az egyéb, személyes kiadásokat
Kiutazási forma: 
egyénileg