Álmai utazását keresi? Segítünk megtalálni! Kérje ajánlatunkat!

 

Városlátogatás Isztambulban - Hotel 3* Repülővel

3 napos egyéni városnézés Isztambulban 3*

1. nap - Budapest, Isztambul
Elutazás menetrend szerinti járattal Isztambulba (Sabiha Gökcen repülőtér), a városba, mely minden elképzelésünket felülmúlja számtalan látnivalójával, ahol egy régi kultúra és egy modern, óriási méretű nagyváros fogad bennünket, több száz, néhol több ezer éves látnivalókkal és a felhôkarcolók, üvegpaloták világának keverékével. Bejelentkezés a szállodába, majd szabadprogram a világ egyik legszebb metropoliszában. A rendelkezésünkre álló idő függvényében érdemes felkeresni egy helyi piacot.

2. nap - Isztambul
Reggeli után kezdjül el felfedezni a várost, amely egyszerre két kontinensen fekszik, ahol keveredik kelet és nyugat, és amely a mecsetek és múzeumok városa is.Keressük fel a világhírû Hagia Sophia épületét, mely a Világörökség része, különlegessége többszörös kupolamegoldása, majd tekintsük meg a Kék mecsetet Ahmed szultán mecsetjét. Népszerű nevét azokról a kék csempékről kapta, melyekkel a belsô falait borították. Városnézésünket a Topkapi palotával folytassuk, mely az oszmán szultánok és háremhölgyeik rezidenciája volt 400 éven át.

3. nap - Isztambul, Budapest
Reggeli után a szabadidőnk függvényében keressük fel a bazárt, majd utazás egyénileg a reptérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Az utazás hossza: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 2 fő
Ennek a programnak jelenleg
nincs meghirdetett időpontja.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Isztambul - a Kelet kapuja - 4 nap/3 éjszaka
» Törökország csodái I. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 10 nap
» Törökországi körutazás - autóbusszal (Isztambul, Ankara, Kappadókia, Pamukkale) - 11 nap
» Klasszikus Török körutazás - pihenéssel a Török Riviérán - 12 nap
» Törökország csodái II. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 12 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet a Budapest - Isztambul (Atattürk repülőtér) - Budapest útvonalon közlekedő Türkish Airlines légitársaság menetrendszerinti járatán, szállást a megadott turnusra reggelis ellátással illetve személyenként 1 db feladott poggyászt (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyászt (55x40x23cm, max. 8 kg). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, a leírásban nem szereplő étkezéseket, helyi idegenforgalmi adót, a kötelező útlemondási biztosítást (részvételi díj 1,4 %-a) valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Igény esetén privát transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) foglalható 10 900 Ft/fő áron.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Üdülőhelyi illeték: kb. 2EUR/fő/nap (összesen mintegy 8-10 EUR/fő-vel kell számolni)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 20 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Szállás: 

VÁRHATÓ SZÁLLODA: Szállást 2 éjszakára az Óvárosban található Maral Hotel *** Istanbul kétágyas szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz!
A területről: 
Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának központja volt. 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat. A leghíresebb épület a Topkapi palota, amely a XV. és a XIX. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. A számos épület közül kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár, amely tömve van arany, ezüst és gyémánt ékszerekkel. A Hagia Sophia székesegyház 548-ban épült. Egy része sajnos már elpusztult, de számos része jó állapotban fenn az utókor számára. Leghíresebb épülete a Kék Mecset. Nem szabad kihagyni a Bazár megtekintését sem. Azon kívül, hogy a török kultúra fontos részét képezi, nagyon kedvező áron tudunk itt vásárolni.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, ezért palackos ásványvíz fogyasztását javasoljuk. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Fakultatív doboz


Hop on Hop off buszjegy:

Fedezze fel Isztambul városát a Hop on Hop off városnéző busz segítségével. A busz érinti Isztambul legjelentősebb látnivalóit (többek között: Tokapi Palota, Hagai Sofia). A buszok a Sultan Ahamet térről indulnak, két útvonalon közlekednek, a kék útvonal kb. 1 óra 15 percig, míg a piros útvonal kb. 2 óráig tart. A piros útvonalon a buszok 10-17 óra között fél óránként, míg a kék útvonalon 10.15-16.15 között óránként indulnak.
A 24 óráig érvényes buszjegy ára:
Felnőtt 11 900 Ft/fő
Gyerek (5-15 év) 6 900 Ft/főHajóút a Boszporuszon
Ismerje meg Isztambult egy hangulatos hajóút során. A hozzávetőlegesen 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában, majd első állomás az egyiptomi fűszerpiac felkeresése (a bazár vasárnaponként zárva tart, ezért akkor ez kimarad a progamból) majd hajóra szállnak és egy hangulatos hajóút során ismerik meg a várost, végül a program a Rumeli erőd felkeresésével zárul. A kirándulás a Taksim városrészben ér véget, visszajutás a szállodába egyénileg. A kirándulás angol, német, spanyol, francia és olasz idegenvezetéssel rendelhető.
Részvételi díj
Felnőtt 8 900 Ft/fő
Gyerek (5-15 év) 7 000 Ft/főFélnapos Isztambul városnézés
A kb. 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában; majd a program első állomása a Hippodrome tér, majd ezt követően felkeresik a Kék Mecsetet majd a Hagia Sophia-t is, végül pedig a Nagybazárt. Visszatérés a szállodába egyénileg, a program a bazárban zárul. A bazár vasárnaponként zárva. Hétfői napokon a Hagia Sophia zárva, így ekkor egy másik bazilikát keresnek fel. A program angol, német, francia és spanyol idegenvezetéssel rendelhető
Részvételi díj
Felnőtt 10 900 Ft/fő
Gyerek (3-6 év) 8 500 Ft/fő