2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel

Ft-tól/fő 829.990
Időpont: 2024.11.21 - 12.03
Legjobb ár: 829.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.21 - 12.03
További árak és időpontok

Tartson velünk a „2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel” utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 829.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:183418

Leírás

1.NAP: Utazás Bangkokba
Repülés Budapestről Thaiföldre, átszállással.

2. NAP: Érkezés Bangkokba
Érkezés Bangkokba. Idegenvezetőnk üdvözli Önt, transzfer a hotelbe. Szállás 2 éjszakára: Royal Princess Lanluang Hotel **** vagy hasonló.
Helyszínen foglalható fakultatív program: Esti ínyenc ételtúra a kínai negyedben. A program középpontjában a kínai negyed áll, lenyűgöző esti fényeivel. Ez egy igazi street food mennyország, utcai árusokkal és fantasztikus színekkel, illatokkal. Elsőként a Wat Mungkorn Kamalawat (másnéven Wat Leng Noei Yi) buddhista szentély vár ránk, a környék legszentebb helye. Mesés kínai építészeti stílus, arany dekoráció, sárkányok, Buddha-szobrok jellemzik. Ezt követik a kulináris élmények: felfedezhetjük a thai konyha kincseit a sétálóutcán haladva, belefeledkezve az esti kavalkád szemkápráztató nyüzsgésébe. A thai-kínai közösség utcai árusai olyan jellegzetes fogásokat kínálnak, mint a disznóhúsból készült satay, sült osztrigás omlett, a metélőhagymás kínai gombóc, a Michelin-csillagos kínai sült fánk, a szezámos gombóc édes gyömbérteával, és még sok-sok mást! Amikor már kellően jóllaktunk, egy elektronikus tuktukra ülve csodálhatjuk meg az éjszakai fényeket, elhaladva a Rattakosin-sziget, azaz a történelmi központ mellett, és megpillanthatjuk is a fenségesen kivilágított Királyi Palotát.

3. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program: Királyi Palota és a szentélyek
Szabadidő, vagy FAKULTATÍV programként félnapos bangkoki program következik, a Királyi Palota érintésével. Thaiföld 3 legfontosabb szentélye is részét képezi túránknak: a Wat Traimit - a világhírű Arany Buddha templom (mely grandiózus jellemzőkkel büszkélkedhet: 3 méter magas, 5,5 tonna súlyú, és alapanyagának értéke 40 millió dollár), a királyság legrégebbi temploma, a Wat Pho, azaz Fekvő Buddha, és a What Phra Kaew, a Smaragd Buddha templom, melyet egyetlen jáde kőből faragtak. A Királyi Palota Bangkok szívében magasodó festői épületkomplexum, a sziámi és később a thai királyok hivatalos rezidenciája 1782 óta. A jelenlegi király, IX. Rama nem él, ám a Palota továbbra is hivatalos, állami és királyi események helyszíneként szolgál. Manapság itt protokoll eseményeket is tartanak. Helyszínen foglalható fakultatív program: hajós vacsora a Chao Praya folyón (transzferrel). Életre szóló élményt ígér a program: a régi világ kifinomult eleganciáját, nyugodt luxusát tapasztalhatjuk meg a Királyok folyóján ringva, igazi thai fogásokat kóstolva, miközben felsejlenek előttünk Bangkok esti fényei, a kivilágított Királyi Palota, a Hajnal Szentély, és számos egyéb nevezetesség. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP: Bangkok -Ban Pakard Határátkelő - Siem Reap
Korán kijelentkezés a hotelből. Transzfer a határátkelőhöz, Ban Pakard-ba. Belépünk Kambodzsába, a másik oldalon Psar Pruhm-nál, és Siem Reap felé tartunk. A 15 milliós lakosságú királyság a Thai-öböl partján vérzivataros időket élt át a vörös khmerek uralma alatt a hetvenes években. Ma azonban a melegszívű helyiek tárt karral fogadják a turistákat, akiket romlatlan szépségű kincsek, burjánzó esőerdők, ősi szentélyek várnak. Utazás Siem Reap-ba (kb. 180 km). A nap további részében szabadidő. Szállás: Somadevi Angkor Hotel Siem Reap vagy hasonló.

5. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Angkor szentélyei
Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: Angkor szentélyei (ebéddel). Az UNESCO- Világörökségi lista egyik ékessége, az ősi templomváros több évszázadon át fővárosként funkcionált. Látogatásunkat a déli kapunál kezdjük, itt lépünk be Angkor Thom-ba. A központi elhelyezkedésű Bajon-templom tornyain sejtelmes mosolyú arcok láthatóak. A Phimeanakasz, azaz Mennyei Templom piramishoz hasonló formában épült, mögötte pedig két tavacska fénylik, melyeket régen vallási szertartásokhoz használtak, ma gyerekek fürdenek néha benne. A szentély tetejéről lélegzetelállító kilátás tárul a látogató elé. A komplexum részei még az Elefánt-terasz, a Leprás király terasza, és a Ta Prohm - szentély, mely az esőerdő szívében áll, és egészen varázslatos külsőt kölcsönöznek neki a fák óriási gyökerei, melyek ölelésbe zárják. A meleg miatt visszatérünk Siem Reap-ba, majd délután folytatjuk a programot. A fenséges Angkor Wat a világ egyik legnagyobb vallásos céllal emelt emléke. A templom Kambodzsa nemzeti szimbóluma, és az ország zászlóján is megjelenik. A Pre Rup szentély tetejéről a naplemente aranyló sugarai megcsillannak a templomváros ősi épületein, és a dzsungel zöldjén - örök emléket ígér a látvány. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP: Siem Reap - Phnom Penh, és fakultatív hajózás Phom Penh
Reggeli után transzfer Phonm Penhbe, Kambodzsa fővárosába (kb. 5 és fél órás út, 315 km, megállók nélkül). Útközben megállunk a Spean Praptos hídnál, melyet a vörös khmerek sikertelenül próbáltak felrobbantani. A Santuk Selyem Farmon ízletes khmer ebédet kapunk, és megismerhetjük a selyem készítésének titkait. A farmot egy vietnami veterán alapította, a környékbeli falvak támogatásának céljából. A Skuon piacon rövid látogatást teszünk, ahol a helyiek egyik kedvencét, a sült tarantulát is árulják. Phonm Penhbe érkezünk. A mintegy másfél milliós Phonm Penh egzotikus vonásai mellett nyugatias nagyvárosi jelleget is magára öltött a közelmúltban, és egyre több turista kedveli nyüzsgő éttermei, kávézói, bárjai miatt is. Felkeressük a Királyi Palotát, melyet 1866-ban építettek, és a jelenlegi uralkodó otthona is. A nagyvárosban igazi oázist ígérnek kertjei, és a Buddha-szoborokkal ékesített Ezüst pagoda. A folyó környékén igazi nyüzsgés zajlik, és rövid sétát tehetünk Phnom Penh kevés sétányainak egyikén, ahol a helyiek gyakorolják táncmozdulataikat, tornáznak. Fakultatív programcsomag: Phnom Penh hajós vacsora (italfogyasztás nincs az árban, menüs vacsora). A folyó mellett zajló élet tárul elénk: gyerekek játszanak, halászok vetik hálójukat a vízbe. A naplementében fürdő Királyi Palota, Ezüst Pagoda látképe örök emléket ígér. Szállás: Sensory Park Urban Hotel vagy hasonló.

7. NAP: Phnom Penh-Cu Chi alagutak - Saigon
Transzfer a Moc Bai határátkelőhöz. Belépünk Vietnamba. A súlyos áldozatokat követelő vietnami háborúnak az 1973-as párizsi béke vetett véget. Az azóta eltelt időben a Vietnami Szocialista Köztársaság előkelő helyet foglal el a különleges úti célokat keresők listáján: keleties bája, a francia gyarmati örökség, a mesés konyhaművészet, a szemkápráztatóan szép tájak miatt sokan szívükbe zárják. Mielőtt Saigonba (azaz Ho Si Minh-városba) érnénk, lebilincselően izgalmas élménnyel gazdagodhatunk a Cu Chi alagutaknál, mely Saigontól mintegy 70 km-re van. A vietkongok, azaz a kommunista gerillák által használt, filmekben is gyakran bemutatott, körülbelül 270 km hosszú, földalatti alagútrendszerből folytattak harcokat Saigon és az Egyesült Államok által támogatott vietnami rezsim ellen. Szállás: Sila Urban Living Hotel vagy hasonló.

8. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program: Mekong-delta
Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Mekong-delta (ebéddel). A reggeli után a délre indulunk, a Mekong deltájához. A körülbelül negyvenezer négyzetkilométernyi területet Vietnam rizses táljának is becézik, élővilága rendkívül gazdag. Ez az ország legtermékenyebb vidéke: rizst és trópusi gyümölcsöket termesztenek itt. A fenséges, titokzatos folyón hajózva belepillanthatunk a helyiek életébe. Visszatérés a hotelbe késő délután.

9. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Saigon városnézés, utazás Miu Ne-be
Szabadidő vagy félnapos Saigon városnézés. Saigon vagy másnéven Ho Si Minh-város 7 milliós, színes és vibráló metropolisz, utcáin biciklik és riksák százai cikáznak. Felkeressük francia múlt őrzőit: az Újraegyesítés Palotát, a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, majd a Cholon-t, a kínai negyedet, és a kínai tenger istennő tiszteletére emelt, Thien Hau szentélyt. Utazás Ho Si Minh-városból Mui Ne-be (kb. négyórás út), a tengerparti nyaralás helyszínére. Szállás: Phu Hai Resort vagy hasonló.

10-12. NAP: Nyaralás Mui Ne
Élvezze a kikapcsolódást a meseszép természeti környezetben! Mui Ne környéke híres fehér homokdűnéiről, álomszép partjáról.

13. NAP: Mui Ne - Saigon, hazautazás
Transzfer Saigonba, a reptérre, a tervek szerint az esti órákban. Hazautazás átszállással.

14. NAP: Érkezés Budapestre
Hazaérkezünk Budapestre.

Fontos információk:
A beutazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszautazástól még min. 6 hónapig érvényes.
Thaiföld: nem kell vízum.
Kambodzsába belépéshez lehet a határátlépésnél intézni a vízumot, ennek várható ára 35 SUD/fő.
Vietnámba történő beutazásához vízum szükséges, amely nem igényelhető beutazáskor, hanem előzetesen kell intézni. Kérhető irodánk általi ügyintézés (10.000 Ft/fő), de lehet egyénileg intézni is: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu
vagy személyesen az illetékes vietnámi konzuli hivatalban kell igényelni. Az e-vízum elbírálása kb. három munkanap, ugyanakkor ez hosszabb időt is igénybe vehet, érvényessége 30 nap, ára 25 USD. FONTOS: az e-vízumra irányuló kérelem benyújtása nem jelenti a beutazás engedélyezését. Várja meg a vietnámi bevándorlási hivatal visszajelzését a vízumkérelem elbírálásával kapcsolatban. Amennyiben nem kap visszaigazoló emailt, vagy esetleg a kérelmezés során helytelen adatokat adott meg, írjon a contact@immigration.gov.vn emailcímre. Kérhető irodánk általi vízumügyintézés.
- A fakultatív programok előzetesen, foglaláskor vásárolhatóak! A programváltozás jogát fenntartjuk, a programok sorrendje változhat. Az utazáshoz min. létszám szükséges: 20 fő.

Az ár tartalmazza

- Repülőjegyet oda-vissza
- Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
- Transzfereket: modern, légkondicionált buszokkal.
- Minőségi szállásokat: 4* hotelekben a körutazás alatt
- Reggelit
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Utazást Thaiföldről Kambodzsába, és Kambodzsából Vietnamba busszal
- Kirándulóprogramokat: Spean Praptos híd, Santuk Selyem Farm, Skuon piac, Phnom Penh, Cu Chi alagutak
- Nyaralás Mui Ne-n négycsillagos hotelben

Egyéb

- Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 179.990 Ft/fő
- Kambodzsai vízum: a helyszínen fizetendő, várható ár kb. 35 USD/fő
- Vietnami vízum: online intézendő egyénileg: várható ár: 25 usd/fő
- Helyszínen fizetendő borravaló 50 EUR / fő / út
Amiket ajánlunk Önnek:
- Vietnami vízum: - irodai ügyintézéssel: 10.000 Ft/fő
- Vacsoracsomag: az egész utazás alatt, nyaralással együtt: 119.990 Ft/fő
- Fakultatív programcsomag (Bangkok - Palota és a szentélyek, Angkor szentélyei ebéddel, Mekong delta ebéddel, Saigon városnézés, Phnom Penh hajós vacsora): 99.990 Ft/fő
- Biztosítási csomag: 45.100 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 13.300 Ft + útlemondási 31.800 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: 99.990 Ft/fő
Bangkok - Palota és a szentélyek, Angkor szentélyei ebéddel, Mekong delta ebéddel, Saigon városnézés, Phnom Penh hajós vacsora

Hotel

Royal Princess Lanluang: 4*
Somadevi Angkor Hotel Siem Reap 4*
Sensory Park Urban Hotel 4*
Sila Urban Living Hotel 4*
Phu Hai Resort 4*
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x 2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam  - körutazás tengerparti pihenéssel

2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Nyomtatás Lefoglalom
5
5



Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. 1 * Biztosítási csomag (BBP 13300 Ft + Útlemondási 31800Ft) 45.100 Ft/fő
  2. 1 * Fakultatív programcsomag:Bangkok-Palota és a szentélyek, Angkor szentélyei ebéddel, Mekong delta 99.990 Ft/fő
  3. 1 * Vacsoracsomag: az egész utazás alatt, nyaralással együtt 119.990 Ft/fő
  4. 1 * Vietnami vízum: irodai ügyintézéssel 10.000 Ft/fő
  5. Egyágyas szoba felár 179.990 Ft/fő (egy utas esetén)


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam  - körutazás tengerparti pihenéssel

2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel

Útazonosító: 183418

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam  - körutazás tengerparti pihenéssel

2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel

Útazonosító: 183418

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!