1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

Ft-tól/fő 662.000
Időpont: 2022.10.04 - 10.09
Legjobb ár: 662.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.10.04 - 10.09
További árak és időpontok

Tartson velünk a 1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 662.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 6 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:160895

New York

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással;
a helyszínen helyi közlekedéssel és bérelt busszal 

3*-os szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban

reggeli

New York, ahogyan még nem látta. A Nagy Alma kulturális-művészeti vonatkozásait, különlegességeit fedezzük fel ezen az úton, bennfentes idegenvezetéssel. Nem csak múzeumokba és galériákba jutunk el, hanem olyan helyekre, melyeket leginkább New York lakói vagy csak a várost jól ismerők látogatnak. Különleges negyedek, nagyszerű történetek, inspiráló helyszínek, valódi, minőségi idő - ahogyan utazni érdemes! Ilyen még nem volt!

 

Kulturális látnivalók

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

Oltással és teszttel vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - New York City

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással New York City-be.

2. nap: New York City - A sokszínűség nyomában.

New York az USA legnépesebb városa, emellett a világ egyik legjelentősebb üzleti központja. 1624-ben holland telepesek alapították a várost az Atlanti-óceán nyugati partjára, a Hudson folyó torkolatába. A várost Új-Amszterdamnak nevezték el, majd 1664-ben angol fennhatóság alá került, ekkor keresztelték át a mai nevére. A 19. században a bevándorlók hajói itt kötöttek ki, sokan nem is mentek tovább, hanem a városban találták meg a jövőjüket, emiatt vált New York ennyire sokszínűvé. A mai napon ezen bevándorlók nyomába eredünk: városrészek és történelmi események kapcsolatát fejtjük fel. Tenement házak, ahol az első bevándorlócsoportok éltek, és amelyek azóta fogalommá váltak. Ezek tipikusan a Lower East Side-on található bérházak, amelyek bár nagyon szűken és zsúfoltan lettek kialakítva, ám mivel a bérleti díjak is igen kedvezők voltak, ezért a bevándorlók többségének ez volt az első lehetőség, ahol a városban élhettek. Felkeresünk sok szimbólumot, idegenvezetőnk beavatja utasainkat a város keletkezéstörténetébe sok manhattani helyszínnel és egy nem mindennapi múzeumi sétával. Másképp, és nem a tömegbe olvadva. Este fakultatív operaelőadás a Metropolitan Operában (népszerű rövid nevén: a Met-ben) egy pohár pezsgővel.

3. nap: New York City - Mindig magasabbra!

A felhőkarcoló kifejezést először a 19. században használták, amikor New Yorkban és Chicagóban megjelentek az első, a környezetükből jelentősen kiemelkedő magas épületek. A mai napon a város sziluettjének történetét ismerhetjük meg: építészeti séta a felhőkarcolók nyomán. Hogyan laktak régen és most? Mi a titka a Vasalóháznak, amely egy háromszögletű telken, az Ötödik sugárút és a Broadway találkozásánál épült fel, és amely formája után kapta a ragadványnevét? Hogy készült a híres építőmunkások fotója? Hogyan tűnik el a szemünk előtt az a New York City, amit a filmekből ismerhetünk? Csak itt jellemző megoldások, rejtett titkok, finom falatok, piacok, közösségi megoldások és egy minden ízében mai, kortárs múzeum. Napunkat Belső-Manhattan ikonikus épületei között töltjük el.

4. nap: New Yorker

Ezen a napon nagyvilági elemek keverednek a feketék, latínók és kelet-európaiak történeteivel. Egy alapos séta után koktél a Central Parkban. Mivel már rengeteg filmben és tévésorozatban láthattuk, emiatt a világ egyik leghíresebb parkja. Manhatten szívében, 3,41 km?-en terül el, és bár természetesnek tűnik, valójában egy gondos tervezés eredménye, több mesterséges tó, rengeteg sétány, két korcsolyapálya és egy vadaspark is található itt. Majd látogatás a Metropolitan Museum of Art-ban, mely a Central Park mellett található. A létesítmény az ország egyik legnagyobb művészeti gyűjteményével rendelkezik, és egyike a világ leglátogatottabb múzeumainak. Kollekciójuk széles spektrumon ível át, többek között: Amerika-, ókori Kelet, Egyiptom, Ázsia-, Európa művészete; középkori fegyver-, páncél-, illetve hangszergyűjtemény. A kiemelt látványosságokat vezetett túra során tekintjük meg. Egy minden szempontból formabontó katedrális és magyar vonatkozásai, majd harlemi séta és igény szerint ebéd egy világhírű afroamerikai-skandináv gyökerű étteremben. Harlem eredetileg egy holland falu volt, amelyet 1658-ban alapítottak, nevét a hollandiai Haarlem városáról kapta. A 20. századi nagy népvándorlás idején kezdtek erre a területre nagy számban érkezni afroamerikai lakosok. Este fakultatív programként élő jazz vagy moderntánc-előadás.

5. nap: Brooklyn Bagel

Már megint a hollandok! A mai napon Brooklyn városrészt járjuk be, amely 1898-ig önálló város volt, és a hollandok által alapított kis településből, Breuckelenből fejlődött ki. Felkeressük a Szatmár zsidók városrészét, útközben bagelkóstoló füstölt lazaccal, és felfedezhetjük egy különleges, még ma is zárt világ és életforma elemeit. Fakultatív látogatás a Brooklyn Museumban (jelentkezés és fizetés a helyszínen). A múzeum méretét tekintve New York harmadik legnagyobb múzeuma, és nagyjából 500 000 tárgyat tartalmazó művészeti gyűjteménnyel rendelkezik. A kollekció jelentős területei közé tartoznak a régiségek, különösen az egyiptomi leletek. Majd kóstoló egy igazi meglepetéshelyen. Délután szabad program, melynek során alkalom adódik a város egyéni felfedezésére.

6. nap: New York - Budapest

Hazautazás Budapestre repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Légitársaság: Air France

Oda út: Budapest - Párizs 06:00 - 08:25, Párizs - New York 11:20 - 13:50
Haza út: New York - Párizs 23:50 - 13:15 (érkezés másnap!), Párizs - Budapest 16:45 - 18:55

 

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.További információk 2:

A körutazás idegenvezetője:

Méhész Zsuzsa

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.

x 1000 ART -  New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os bőrönddel (melynek értéke: kb. 197.000 Ft, változhat!)a szállást 3*-os szállodábana reggelis ellátásta megadott programokata szükséges transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ESTA engedély díját13.000 Ft az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár317 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Szállás neve: 1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os bőrönddel (melynek értéke: kb. 197.000 Ft, változhat!)a szállást 3*-os szállodábana reggelis ellátásta megadott programokata szükséges transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az ESTA engedély díját13.000 Ft az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár317 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár 317.000 Ft/fő
  2. ESTA engedély 13.000 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
1000 ART -  New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

USA, New York, New York

Útazonosító: 160895

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
1000 ART -  New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

1000 ART - New York, a kultúra fővárosa (Repülő)

USA, New York, New York

Útazonosító: 160895

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!