5*-os Moszkva (Repülő)

Ft-tól/fő 558.000
Időpont: 2022.07.07 - 07.11
Legjobb ár: 558.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.07.07 - 07.11

Tartson velünk a 5*-os Moszkva (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 558.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:153788

Moszkva

Info:

[r]közvetlen menetrend szerinti Aeroflot járattal

belvárosi, 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

reggeli, 1 alkalommal ebéd

1. Egyéni utazás élményét kínáljuk: több időt töltünk egy-egy látnivalónál, és előtérbe helyezzük a program rugalmasságát.

2. Olyan éttermeket választottunk, ahol klasszikus orosz ételeket kóstolhatnak meg, nem mindennapi helyszíneken.

3. Az alapprogramon felül különleges látnivalókat is kínálunk, mint például a Gyémántgyűjteményt vagy a Moscow City egyik felhőkarcolóját.

 

Kis létszámú csoport: max. 15 fő

Magyar nyelvű idegenvezetés

A 2022-es árak és dátumok tájékoztató jellegűek!

Leiras:

1. nap: Budapest - Moszkva

Indulás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal Moszkvába. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd ebédlehetőség a szállodában vagy egy közeli étteremben étlapról választva (az étkezés egyénileg, a helyszínen fizetendő). Délután séta a Vörös téren, majd a város megismerését a Bolsoj színház meglátogatásával folytatjuk, ám olyan helyeket járhatunk be az ikonikus színházban, amelyekre egy előadás meglátogatása közben nincs lehetőségünk. A színház látogatása után kicsit megpihenünk, Beluga vodka és kaviárkóstoló a Beluga Caviar bárban a Vörös téren lévő, patinás GUM áruházban, amely már önmagában is egy felkapott látványosság exkluzív és elegáns épületi sajátosságai miatt.

A nap végén az idegenvezetőnk kíséretében a Beluga étterembe látogathatunk (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az étterem egy orosz kritikus szerint a legjobb az országban. Két tucat kaviárféle közül válogathatnak a vendégek, valamint a világ egyik legváltozatosabb vodkakínálatát találhatjuk az itallapon az összes Oroszországban megtalálható pezsgőfélével együtt. Mindez elegáns légkörben, a National Hotel második emeletén, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Vörös térre. A Beluga étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

2. nap: Moszkva - Nemzeti (Tretyakov) képtár

A kényelmes reggeli után, hogy kipihenhessük az előző napi utazás és élmények fáradalmait, csak 10 óra körül indulunk az autóbuszos városnézésre. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről csodálatos kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a ,,Hét nővér" építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség és közéleti személyiség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Nyikita Hruscsov és Borisz Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg.

Ebédszünet a városban. Étterem ajánlatunk az Elardji grúz étterem, mely bájos teraszaival és grúz konyhájával színezi a délutánunkat (az ebéd egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az Elardjia étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Eddigi élményeinket tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Azon utasaink, akik nem szeretnék meglátogatni a képtárat, szabadidő keretében, egyénileg fedezhetik fel a várost (gyalogosan vagy metróval juthatnak vissza a szállásra).

A ma esti étteremajánlatunk a Pushkin étterem (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az éttermet egy francia sanzon énekes, Gilbert Bécaud ihlette, aki 50 évvel ezelőtt a moszkvai látogatásáról egy dalban mesélt, amelyben inkább az étteremben nézte volna a hóesést Natalival, a városnézés helyett. A dal slágerré vált Párizsban és emiatt sok francia turista kereste Moszkvában a Café Pushkint - ám hiába, hiszen az valójában nem is létezett. Az étterem 1999-ben öltött valódi alakot a Tverskayán egy barokk stílusú villában, melynek saját legendája van - de erről bővebben majd már az idegenvezetőnk mesél a helyszínen. A különleges termekben a francia és az orosz konyha különlegességeit adaptálták, modern változatban. A Pushkin étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

3. nap: Szergijev Poszád

Reggeli után, 9 óra körül fakultatív kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság-Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén Szergiev Poszadban ebéd a ,,Russky Dvorik"-ban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el (az ebédet a fakultatív program ára tartalmazza). A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába. A ma esti étterem ajánlatunk a ,,White Rabbit", amely 2018-ban a világ 50 legjobb éttermeinek listáján felkerült a top 15-be (az étkezés egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az exkluzív étteremben az orosz konyha egy izgalmas, újszerű változatban hódít meg minket. A White Rabbit étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd napunkat Moszkva autóbuszos megtekintésével zárjuk. Az autóbuszos városnézés során a város modern negyedét, Moszkva City-t is felkeressük. A negyedben 1992-től kezdődően sorra épültek fel a 300 méternél magasabb látványos felhőkarcolók, melyek a város hagyományos látképe fölé magasodnak. Ezt a városrészt a következő napon közelebbről is megismerhetjük napközben. Az autóbuszos városnézést az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

4. nap: Kreml - Kincstár - Gyémántgyűjtemény - Moscow City

A reggelit követően elsőként a világörökség részévé vált Kremlt és a Kincstárat látogatjuk meg. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.

Ezt követően az érdeklődők számára lehetőséget biztosítunk a Gyémántgyűjtemény megtekintésére, mely szintén a Kreml területén belül található (belépőjegy külön fizetendő). A múzeumban sajnos nem lehetséges az idegenvezetés, de kollégánk előzetesen mesél a kiállításról. A múzeumban a cári időkig visszamenő és az azóta is gondosan gyarapodó gyémántokban (például az Orlov gyémánt vagy a Shah gyémánt), drága- és féldrágakövekben, borostyánból és ásványokból készült csecsebecsékben gyönyörködhetünk.

Ebédszünet, amelyhez a ,,Shinok" éttermet javasoljuk, ahol az ukrán konyhával is megismerkedhetünk (az ebéd egyénileg, a helyszínen fizetendő). A nem mindennapi enteriőr falai között olyan hírességek is megfordultak már, mint Vivienne Westwood, Carole Bouquet vagy a Rolling Stones. A Shinok étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

Ezután a város legmodernebb részébe, a Moscow Citybe utazunk, ahol igazi metropoliszra jellemző felhőkarcolók között veszhetünk bele Moszkva forgatagába. Miután elszédültünk a felettünk tornyosuló óriások között, fel is mehetünk az egyik épület kilátójára, ahol fagyit kóstolunk és élvezzük a lábunk alatt elterülő metropolisz nyüzsgését. Programunk végén mai étteremajánlatunk: vacsora az épület tetején lévő panorámaétteremben, a ,,Russki"-ban (a vacsora egyénileg, a helyszínen fizetendő). Az ,,OKO" felhőkarcoló 85. emeletén található étteremben nem csak a vacsoránkat, de a kilátást is élvezni fogjuk. Az elegáns és modern étteremben az orosz konyha minőségét Alexander Volkov-Medvedev séf garantálja. A vacsora után az étteremhez tartozó jégbárban is kóstolhatunk egy hűsítő vodkát, hiszen a vodka jéghidegen a legfinomabb! A Russki étteremről bővebben ITT tájékozódhatnak.

5 nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Elsőként a Zarjadje parkba megyünk. A 13 hektáros területen Oroszország 4 jellemző földrajzi térségének mikroklímáját alakították ki, melyek a tundra, a sztyeppe, az erdő és a mocsárvidék. Kisétálhatunk a lebegő hídra is, amely pillér nélkül nyúlik a Moszkva folyó fölé. Ezt követően az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös teret keressük fel, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd a Vaszilij Blazsennij (Boldog Vazul) székesegyházat látogathatjuk meg (belépő a helyszínen fizetendő, kb. 700 rubel, vagyis kb. 3.500 Ft). A látványos, színes hagymakupolákkal díszített templom a tér egyik jelképe, melyet Rettegett Iván cár a kazáni tatár kánság felett aratott győzelmének emlékére építtetett. Ezután következik a Megváltó Krisztus Székesegyház, az ortodox vallás egyik páratlan remekműve. A világ legmagasabb ortodox templomát eredetileg I. Sándor cár emeltette fel, miután Napóleon seregei vesztett félként elhagyták Moszkvát. A hatalmas székesegyházat 1931-ben felrobbantották, majd az újjáépített templomot 2000. év augusztusában szentelték fel. Utána egyénileg a Puskin Múzeum látogatására nyílik lehetőség (belépő egyénileg, a helyszínen fizetendő) vagy az ingyenesen látogatható Lenin Mauzóleumot tekinthetjük meg.

Ezután hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Moszkva folyón, ahol egy teljesen eltérő nézőpontból búcsúzhatunk Moszkva lenyűgöző városától. Mindezt a Radisson Royal panoráma sétahajó fedélzetén, ahol városnézésünk közben egy kellemes ebédet is elfogyasztunk. Hajókázás után transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen, menetrend szerinti járattal.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az étteremfoglalásokat a szabad helyek függvényében tudjuk garantálni az előzetes kérések alapján.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • A Kreml és a Vörös tér
  • Novogyevicsij kolostor
  • Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Programok:

A fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek! A végleges árak 2022. márciusban várhatók.

Szergiev Poszád (ebéddel)

Szergiev Poszad Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az ,,Aranygyűrű" városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része.
Nyitva tartás: minden nap 10:00-18:00
További információ: http://www.stsl.ru/

A fakultatív program min. 10 fő részvétele esetén indul.

Ára: 36.000 Ft

Tretyakov Képtár és metró

A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg. 
Nyitva tartás: minden nap 10:30 - 19:30, hétfőnként zárva, a pénztárak egy órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.tretyakovgallery.ru/en

A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metró Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.  
Üzemidő: 06:00 - 01:00
További információk: http://engl.mosmetro.ru/

Közlekedés metróval!

12.500 Ft

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Jelentkezés: legkésőbb 2 hónappal az indulás előtt.

További információk:

Beutazási feltételek

Folyamatosan frissülő beutazási feltételekről ITT tájékozódhat. 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Vízum 

Magyar állampolgároknak Oroszországba történő utazáshoz vízum szükséges. 

Mi szükséges az vízumhoz?
- Az eredeti útlevél. Az útlevél érvényességének 6 hónappal meg kell haladnia a hazaút dátumát. Új útlevél készíttetése szükséges, amennyiben szakadt oldal van az útlevélben, főleg a fényképes lapnál.

- 1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű.

- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

További tájékoztatással kapcsolatban forduljanak kollégáinkhoz.

 

A repülőre történő felszállás

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy idegenvezetőnk a moszkvai repülőtéren várja a csoportot. A budapesti repülőtéren irodánk munkatársa indítja a csoportot, és segít a becsekkolásban. Kollégánk a tranzit zónába nem léphet be, az utasoknak önállóan szükséges a kaput megtalálniuk. Idegenvezetőnk a hazaúton csak a repülőtérig kíséri az utasainkat, a hazautazás szintén egyénileg történik.

A tranzitban való tartózkodás ideje alatt a járatinformációs kijelzőkön ellenőrizni szükséges a járathoz rendelt beszállító kapu számát, mivel a forgalom függvényében az esetlegesen változhat. Az utasnak az indulási idő előtt legkésőbb 30 perccel a beszállító kapuknál be kell jelentkeznie. Amennyiben az utas nincs a megadott időben a kapunál, a kiszolgáló szervezet a légitársaság utasítására leveheti az utast a járatról.

A budapesti repülőtéren való tájékozódásról további tudnivalók IDE KATTINTVA láthatók.

 

Vörös tér és Lenin mauzóleum

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Vörös tér és a Lenin mauzóleum különleges helyszínek, amelyek kremli őrség hatáskörébe tartoznak. Sajnos előfordulhat, hogy különböző rendezvények, avatások, egyéb hivatalos és nem hivatalos események miatt előzetes tájékoztatás nélkül a tér lezárásra kerül, a mauzóleum pedig zárva tart.

További információk 2:

Ismerje meg Moszkvát!

 

x 5*-os Moszkva (Repülő)

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel,személyenként 1 db max. 23 kg-os poggyásszal és 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal (melynek értéke:kb. 120.000 Ft)a szállást reggelivel1 alkalommal ebédet (az 5. napon, a sétahajózás alatt)az autóbuszos városnézésta Beluga vodka- és kaviárkóstolóta Bolsoj színházbejárásta Kreml és Kincstár programota Moscow City kilátót és fagylaltkóstolóta sétahajózást a Moszkva folyóna szükséges transzfereketa részvételi díjban lévő programok belépőjegyeita magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat 21.000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az előzetesen egyénileg elvégzendőPCR teszt költségéta fakultatív programokataz egyéni ebédeket és vacsorákata Gyémántgyűjtemény, a Vaszilij Blazsenij székesegyház és a Puskin Múzeum belépőjegyeinek díját  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár224.000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/éj- Extra: 790 Ft/fő/éj- Exclusive: 1.090 Ft/fő/éj

Szállás neve: 5*-os Moszkva (Repülő)

5*-os Moszkva (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel,személyenként 1 db max. 23 kg-os poggyásszal és 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal (melynek értéke:kb. 120.000 Ft)a szállást reggelivel1 alkalommal ebédet (az 5. napon, a sétahajózás alatt)az autóbuszos városnézésta Beluga vodka- és kaviárkóstolóta Bolsoj színházbejárásta Kreml és Kincstár programota Moscow City kilátót és fagylaltkóstolóta sétahajózást a Moszkva folyóna szükséges transzfereketa részvételi díjban lévő programok belépőjegyeita magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumdíjat 21.000 Ftaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az előzetesen egyénileg elvégzendőPCR teszt költségéta fakultatív programokataz egyéni ebédeket és vacsorákata Gyémántgyűjtemény, a Vaszilij Blazsenij székesegyház és a Puskin Múzeum belépőjegyeinek díját  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár224.000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/éj- Extra: 790 Ft/fő/éj- Exclusive: 1.090 Ft/fő/éj


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. BBP Basic biztosítás 2.950 Ft/fő
  2. BBP Exclusive biztosítás 5.450 Ft/fő
  3. BBP Extra biztosítás 3.950 Ft/fő
  4. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
5*-os Moszkva (Repülő)

5*-os Moszkva (Repülő)

Oroszország, Moszkva

Útazonosító: 153788

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
5*-os Moszkva (Repülő)

5*-os Moszkva (Repülő)

Oroszország, Moszkva

Útazonosító: 153788

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!