A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj **

Ft-tól/fő 86.310
Időpont: 2019.05.26 - 06.02
Legjobb ár: 86.310 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.05.26 - 06.02
További árak és időpontok

Tartson velünk a A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj ** utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 86.310 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:132062
Kívánságlistára teszem

Rövid ismertető:
A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél. 
Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
1 éj Szerbia - Belgrád környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Bosznia - Mostar környéke Hotel **, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) Montenegróban: a vacsora 3 menüből választható és salátabárral kiegészített.

Fel- és leszállási lehetőség: (felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér), Szekszárd, Pécs, Mohács.

Időpontok: 2019. 
*05.27-06.03.  Gyüjtőjárat: NYÍREGYHÁZA (9900 Ft/fő)
*09.26-10.03.  Gyüjtőjárat: DEBRECEN (9900 Ft/fő)

Balkán körút nyaralással:
07.13-22. Részletes program erre a dátumra ITT!! 

Program:

1. nap: Szabadka, Belgrád:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. Átlépve Szerbiába, teszünk egy sétát a vajdasági, kicsi, ám bájos  Szabadka városában. A XIX. században épült szecessziós városháza, újonnan épült szinház, főtér, katedrális és frissen felújított zsinagóga. Séta után irány a Balkán kapuja és Szerbia fővárosa, Belgrád.  A világ egyik legnagyobb ortodox templomnál (Hram Sv. Save) kezdjük az ismerkedést ezzel a nyüzsgő várossal,  majd az Országház következik, tovább sétálva beérünk a legismertebb parkjába: Kalemegdán -ba, mely  vára a Száva és Duna fölött tündököl. A városnézést Skadarlijanál fejezünk be, ahol mindenki kedve szerint sétálhat ezen a élettel teli főutcán. Szállás foglalás és vacsora. 

2. nap: Mokra Gora - Drvengrad:
A nap folyamán, dél felé haladva felkeressük a legismertebb szerb filmrendező, Emil Kusturica városát, Drvengrad-ot, mely Mokra Gora közelében fekszik. Tara és Zlatar hegyek között található ez a skanzenszerű kis város, melyet "Az élet egy csoda" c. filmjéhez építtetett. Manapság fesztiválok népszerű helyszíne, és sokak által látogatott hely. Kis épületei kőből és fából épültek, az utca nevek pedig a híreségek neveit viselik, úgymint: Ernesto Che Guevara, Diego Maradona, Dostojevskij, Novak Djokovic ... A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Montenegróba, Canjba az esti órákban, szállásfoglalás és vacsora.

3. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadari tavon:
Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és annak ódon vára az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét a térség legnagyobb tava mellett kezdjük, egy ízletes ebédet fogyasztva, a festői szépségű Skadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik, itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tó varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Kotor, Kotori öböl, Budva és sonkakóstoló: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva, az élménytől lelassul a szívdobogás. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük a Kotori öblöt,  hogy feltöltődjünk táj szépségével. Természetesen megállunk és közelről megimerkedünk Perast kicsi központjával. Megkóstoljuk a messzi földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Majd délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Kruja, Tirana, kóstoló):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a ,,törökverő hős" lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat is. Részvételi díj: 35 EUR/fő.


6. nap: Pihenés vagy fakultatív ,,fishpiknik" (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás a mindennapokból, a kristálytiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

7. nap Dubrovnik, Mostar:
Reggeli után irány Horvátország! A világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. Majd tengertől elbúcsúzva, a gyönyörűséges Neretva folyó mentén haladva Mostárba érünk. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Szállás foglalás, vacsora.

8. nap Szarajevó  
A déli órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő,  Bosznia ,,büszke" fővárosába, Szarajevóba, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:
Mostar: ITT!
Budva, Kotor: ITT!


Felárak és belépők: Üdülőhelyi díj: 12 évig:2 400 Ft/fő; 12 évtől: 4.800 Ft/fő


Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Albánia: 35 EUR/fő
Kotori öböl, Kotor, Budva: 30 EUR/fő
Fishpiknik: 25 EUR/fő
Skadari-tó, Bar, Stari Bar: 30 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag: 4 kirándulás: 120 EUR helyett csak 110 EUR/fő!!

Belépők a helyszínen kb. 50 EUR/fő.


FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban! 
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, megadott programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 4.560 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

x
Szállás neve: A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj **

A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj ** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Foglalási díj 1.500 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 1,30 % fő
  3. Üdülőhelyi díj 4.795 Ft fő
  4. Üdülőhelyi díj (gyerek) 2.395 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A Balkán Legszebb Tájain  8 Nap/7 Éj **

A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj **

Montenegro, Canj

Útazonosító: 132062

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Balkán Legszebb Tájain  8 Nap/7 Éj **

A Balkán Legszebb Tájain 8 Nap/7 Éj **

Montenegro, Canj

Útazonosító: 132062

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!