A Görög Kultúra Nyomában

Ft-tól/fő 309.900
Időpont: 2019.09.27 - 10.05
Legjobb ár: 309.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.09.27 - 10.05

Tartson velünk a A Görög Kultúra Nyomában utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 309.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója:129822
Kívánságlistára teszem

Út leírás:

Utazás időtartama: 7 nap/6 éj

Indulási időpontok: VI.08.

Utazás időtartama: 9 nap/8 éj

Indulási időpontok: IX.27.

Utazás: VI.08-i turnusnál odaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikibe, visszaútban charter járattal Kalamatából

Utazás: IX.27-i turnusnál odaútban charter járattal Kalamatába, visszaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikiből

Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban

Ellátás: reggeli

Minimum létszám: 20 fő

Program:

1.nap: Elutazás a menetrend függvényében Thesszalonikibe, a megérkezést követően autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában, a nevezetességek meglátogatása (Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony). Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása, szabad program.

2.nap: A reggelit követően az ókori istenek lakhelye, az Olümposz felé kirándulunk. Először Dionban állunk meg, amely a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. Az ókori város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Tovább utazás a Tempi-völgyében, ahol a mítosz szerint a Piniosz folyó vízétől megfiatalodunk. Délután érünk szállásunkra, Kalambakába.

3.nap: A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta a világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás egy kolostorban, szabadidő. Délután utazás Delphoi-be, az ókori Görögország első számú jóshelyére. Szállásunk a térségben lesz.

4.nap: Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Kora délután utazunk tovább a görög fővárosba, Athénba, ahol szállásunk is lesz. Este gyalogos városnézés, a Plaka tekervényes utcáinak felfedezése.

5.nap: Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. A látogatást követően elhagyjuk a várost, és irány a Pelopponészoszi-félsziget, amelyet a Korinthoszi csatornán áthaladva érünk el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Visszatérés szállásunkra.

6.nap: Szállásunkat elhagyva először a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori színházban barangolhatunk. Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Szállásunk ezen a napon már a tengerparton lesz.

7.nap: Délelőtt szabad idő, majd transzfer Kalamata repülőterére, hazautazás Budapestre.

Szeptemberben megfordul az útirány és 9 nap/8 éjszakás lesz. Érkezés Kalamatába charter járattal. A térségben 2 éjszaka pihenéssel kezdődik a program, majd Mükéne, Epidaurosz, Korinthoszi csatorna következik. Athénben 3 éjszakát tölt a csoport, igy több idő lesz a főváros felfedezésére. Onnan Delphoi-n, a Meterorákon és Dion városán keresztül érjük el

Theszalonikit, a program utolsó helyszínét. Közvetlen járattal utazunk haza Budapestre a 9. napon.

x
Szállás neve: A Görög Kultúra Nyomában

A Görög Kultúra Nyomában utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Utasbiztosítás
Foglalási díj

Felárak*:
  1. Foglalási díj 1.500 Ft/fő
  2. Reptéri illeték 24.900 Ft/fő
  3. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A Görög Kultúra Nyomában

A Görög Kultúra Nyomában

Görögország, Körutazás Görögországban

Útazonosító: 129822

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Görög Kultúra Nyomában

A Görög Kultúra Nyomában

Görögország, Körutazás Görögországban

Útazonosító: 129822

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!