A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

Ft-tól/fő 520.000
Időpont: 2019.07.23 - 07.31
Legjobb ár: 520.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.07.23 - 07.31

Tartson velünk a A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 520.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:128681
Kívánságlistára teszem

Kamcsatka

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

3-4* szállodákban, kétágyas szobákban

reggeli, 1 alkalommal ebéd

1. A Gejzírek-völgye a világon a második legnagyobb gejzír mező, és az UNESCO Világörökség része.

2. A Kamcsatka-félszigeten összesen 300 vulkán van, melyből 19 a Világörökség része és 5 védett területhez tartozik a központi hegygerincen futó Bisztrinszkij Nemzeti Parkhoz, a Bering-tenger partján fekvő Kronockij Bioszféra Rezervátumhoz, a keleti Nalicsevo és a Dél-Kamcsatkai Nemzeti Parkhoz, valamint a Kamcsatkai Állami Rezervátumhoz.

3. A Kuril-tó a lazacok legnagyobb ívóhelye a kontinensen, minden csendes-óceáni lazacfajta ikrát rak benne.

Természeti látnivalók

Állati látnivaló

Kis létszámú csoport

UNESCO Világörökségek


Utazás Oroszországba

Leiras:

1. nap: Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről Moszkvába repülővel menetrend szerinti Aeroflot járattal. Indulás 09.45-kor, érkezés 13.25-kor. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő vagy az idegenvezetővel együtt metróval elutazunk a Vörös térre, fényképezés a téren, majd a moszkvai metró legszebb állomásain. A legérdekesebb megálló 1937-ben (!) a párizsi építészeti nagydíjat megnyerte. Végül séta a legendás Arbat sétáló utcában. Szállás Moszkvában.

2. nap: Moszkvai városnézés - Kreml - Kamcsatka

Reggeli után informatív moszkvai autóbuszos városnézés vár ránk, melynek során megtekintjük a Szofia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostort és a Lomonoszov Egyetemet. Délután programunk a kihagyhatatlan, a Világörökség részévé vált Kreml épületeivel folytatódik. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij Székesegyház, a Blagovescsenszkij Székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. 14.00-kor transzfer a repülőtérre, utazás Kamcsatkára, indulás 16.45-kor. Éjszaka a repülőn.

3. nap: Kamcsatka

Érkezés Petropavlovszk Kamcsatszkijba 10.00-kor. Szabadidő vagy az idegenvezetővel együtt utazás a Csendes-óceán partjára, a fekete, vulkanikus eredetű homokkal borított tengerpart megtekintése. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

4. nap: Gejzírek-völgye

Egész napos fakultatív kirándulás helikopterrel a Gejzírek-völgyébe, amely az UNESCO Világörökség része. A kb. 6 km hosszú medencében körülbelül 90 gejzír található. Feltörésük változó, némelyik 10-12 percenként, némelyik 4-5 óránként, akár 5 méter magasságig is feltörhet.Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

5. nap: Kuril-tó

Egész napos fakultatív kirándulás helikopterrel a Kuril-tóhoz. A Kuril-tó a lazacok legnagyobb ívó helye Eurázsiában. Évente kb. 8 millió hal gyűlik itt össze. Az első lazacok a nyár elején érik el az Ozernaja folyó alsó szakaszát. Végül júliusban a lazacok több hulláma is eléri a folyó felső szakaszát, és beúsznak a Kuril-tóba. A medvék számára a lazacok kínálják a legjobb lehetőséget arra, hogy elég zsírt szedjenek fel télre. Naponta mintegy két kilogrammot híznak. A tavat a szirti sasok is felkeresik, hogy kivegyék részüket a zsákmányból. A mai napot teljes egészében újabb vulkánok felkeresésére szenteljük. Először az Avacsinszki vulkánhoz megyünk, mely egy sztratovulkán, a történelmi idők óta 16 kitörését regisztrálták, az utolsót 2008-ban. Majd a Korjakszij tűzhányókhoz megyünk, ahol elsétálunk a Verblyud hegyhez, melyet a két ,,púp" jellegű kiemelkedése miatt Teve hegynek nevezik. A hegy tengerszint feletti magassága 1.200 m, de a környezetéből csak 200 méterre emelkedik ki, úgyhogy nem igényel alpinista képességet felmenni rá. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

6. nap: Avacsinszkij-öböl

Hajózás az Avacsinszkij-öbölben a csendes-óceáni Sztaricskov-szigethez. Madarak fészkelési helyeinek megtekintése a ,,Babushkin Kameny" és a Három testvér" szigeteken. A hajóról láthatjuk a környező vulkánokat, valamint szerencsés esetben megfigyelhetjük a helyi állatvilágot is, vízi madarakat, fókákat, delfineket és bálnákat. Vöröshalas ebéd a hajón. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

7. nap: Vlagyivosztok

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal Vlagyivosztokba, Oroszország dél-keleti ,,erődjébe". Indulás 13:25-kor, érkezés 14:50-kor. A 600 000 fős nagy kikötő város a legnagyobb település az orosz Távol-Keleten. Városnézés, melynek során nem csak a legfontosabb nevezetességeket, hanem a vlagyivosztoki erődöt és az 1936-ban gyártott 42 fős C-56 orosz tengeralattjárót is megtekintjük. Szállás Vlagyivosztokban.

8. nap: Szafari Park - Orosz-sziget

Reggeli után a vlagyivosztoki Szafari Parkot keressük fel, ahol a szibériai (amuri vagy usszuri) tigris látható, amely a világnak már csak ezen a kis részén található meg. Egy bekerített kifutóban, egy hídról tekinthetjük meg ezt a fenséges állatot. Ezután átutazunk az Orosz-szigetre, ahol a Voroshilov üteget keressük fel. Fakultatívan meglátogatható az Óceán Park, mely egy tropikárium, és egy 70 méter hosszú víz alatti folyosóval rendelkezik. Belépőjegy a helyszínen egyénileg megvásárolható, díja: kb. 15 Euro/fő. Szállás Vlagyivosztokban.

9. nap: Vlagyivosztok - Budapest

Transzfer a repülőtérre, 13:50-kor indulás Budapestre moszkvai átszállással. Érkezés Budapestre 19:40-kor.

 

A kamcsatkai programok időjárásfüggők!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Moszkva - Kreml és a Vörös tér
  • Moszkva - Novogyevicsij kolostor
  • Kamcsatka-félsziget vulkánjai (természeti)
  • Gejzírek-völgye (természeti)

 

Programok:

Helikopteres kirándulás a Gejzírek-völgyébe (helyszínen fizetendő): kb. 600 EUR/fő

Helikopteres kirándulás a Kuril-tóhoz (helyszínen fizetendő): kb. 600 EUR/fő

  

A körutazás az augusztus 1-én induló Mongólia és a Bajkál-tó csodálatos vidékein programunkkal hosszabbítható. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál. A program leírása itt látható: Mongólia és a Bajkál-tó

 

További információk:

Minimális létszám: 10 fő


Vízum

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a ,,vízum" résznél kell lenniük, nem pedig a ,,magyar hatóságok bejegyzései" résznél). 
1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű. A fotón az arc kb. 3 x 3,5 cm méretű legyen, de a haj teljes terjedelmében látszódjék a fotón. Ha az útlevélkép szemüveges, akkor az igazolványképen is szemüveget kell viselni. A szemüveg lencséjén a vaku villanása ne látszódjék (ne legyen fehér folt a szemüvegen). A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek, a képnek jó felbontásúnak kell lennie. A fotón vállakat eltakaró ruha legyen. Otthon készített fényképeket a konzulátus nem fogad el.

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Aeroflot
Július 23. Budapest - Moszkva 09:45 - 13:25
Július 24. Moszkva - Petropavlovszk-Kamcsatszkij 16:45 - 10:00 (másnap)
Július 29. Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Vlagyivosztok 14:15 - 15:40
Július 31. Vlagyivosztok-Moszkva 13:50-15:50, Moszkva-Budapest 17:55-19:40

 

További információk 2:

Az út idegenvezetője 

Avar Ákos

Belső-Ázsiában hét éves korában járt először. Mongóliában dolgozó szülei ekkor íratták be a darhani 9-es számú mongol általános iskolába, ahol végül harmadik osztályos koráig tanult. A Darhanban gyerekként eltöltött három év meghatározóvá vált későbbi pályaválasztása szempontjából is. Középiskolai tanulmányai végeztével előbb mongol, majd arab szakos diplomát szerzett az ELTE BTK-án. Egyetemi tanulmányai során egy évet tanult Jemenben és közel három évet tanult és kutatott Mongóliában. A mongol nomádoktól szerzett tapasztalatait igyekszik Nógrád megyei családi gazdaságukban is kamatoztatni, ahol fekete hortobágyi rackajuhok törzstenyésztésével foglalkoznak. Mongólián kívül Oroszország távol-keleti vidékét is jól ismeri, mivel a korábbi csoportjainkat is ő kalauzolta.

Ismerje meg Kamcsatkát

x

Az ár tartalmazza:
a szállásokat reggelivel, a 6. napon egy ebédeta szükséges transzfereketa belépőjegyeket a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel kb. 470.000 Fta vízumdíjat 19.000 Ftaz útlemondási biztosítást 1,5%  EGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár129.000 Ftbetegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Szállás neve: A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
a szállásokat reggelivel, a 6. napon egy ebédeta szükséges transzfereketa belépőjegyeket a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel kb. 470.000 Fta vízumdíjat 19.000 Ftaz útlemondási biztosítást 1,5%  EGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár129.000 Ftbetegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 470.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő
  3. Vízum díj 19.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

Oroszország, Kamcsatka, Kamcsatka

Útazonosító: 128681

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig (Repülövel)

Oroszország, Kamcsatka, Kamcsatka

Útazonosító: 128681

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!