A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Ft-tól/fő 225.000
Időpont: 2020.10.23 - 10.27
Legjobb ár: 225.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.10.23 - 10.27

Tartson velünk a A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 225.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:152189

Párizs

Info:

[r] repülővel, Air France közvetlen menetrend szerinti járattal

3*-os belvárosi szállodákban

reggeli

1. 2 éjszakát töltünk a Loire-völgyben, így még jobban megismerhetjük a legszebb kastélyokat

2. Megízlejük a Loire-völgy zamatos borait is

3. Fakultatív kirándulás Rouenba és Givernybe, Monet csodálatos birtokára

Kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

A program 8 világörökségi helyszínt is érint

Leiras:

1. nap: Budapest - Párizs - Orléans - Chambord - Blois (230 km)

Elutazás Budapestről reggel 06:00 h-kor az Air France járatával. Érkezés után a Loire-völgy felé utazunk. Útközben ismerkedés Jeanne d'Arc városával. Orléans és Jeanne dArc neve szinte egybefonódott az évszázadok alatt. A város a Loire-folyó mentén fekszik, így a környezete is gyönyörű. Orléans főként történelmi és kulturális örökségeiről híres.  Kihagyhatatlan látnivalók a gótikus Sainte-Croix Katedrális, a L'Hőtel Groslot, ahol II. Ferenc 1560-ban elhunyt és amely IX. Károly, III. és IV. Henrik látogatási lakhelye volt és a La maison de Jeanne d'Arc, a ház, ahol Jeanne dArc 1429 április 24. és május 9. között lakott.
Ezután továbbutazunk és megkezdjük ismerkedésünket a híres kastélyokkal. Chambord az egyik leghíresebb Loire-völgyi kastély, mely az UNESCO világörökség része, a francia reneszánsz legnagyobb és a leglenyűgözőbb kastélya, melyet egy hatalmas nemzeti park övez egy I. Ferenc korabeli 32 km-es fallal. A Párizs nagyságú nemzeti park különleges növény - és állatfajokban is gazdag.Az első nap végállomása Blois, ahova a késő délutáni órákban érkezünk. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés. A királyi kastély és az I. Ferenc által emeltetett fenséges lépcsőkkel övezett udvar a francia építészet igazi gyűjteménye. A kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt. A korabeli bútorok, festmények, díszek bemutatják a Reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét.
Szállás Bloisban, a vacsora fakultatív.

2. nap: Chenonceau - Amboise - Tours - Blois (160 km)

Reggeli után Chenonceauba utazunk, amit a hölgyek kastélyának is neveznek, hiszen hat híres nő hatott történetére és építészetére. II. Henriktől Diane de Poitiers királyi kegyencnő kapta meg a kastélyt, aki a folyó fölötti hidat és a csodás kertet építtette. A király felesége Medici Katalin ennek nem örült és amikor Henrik meghalt száműzte Diane-t a kastélyból és egy új kertet alakított ki Diane kertjével szemben. A híd fölé pedig kétszintes épületet építettetett. A kastély szárnyai hidat képeznek a Cher folyón, így a víz visszatükrözi a reneszánsz épület szépségét. A kastély gazdag festészeti és goblein szőttes gyűjteménnyel rendelkezik.

Következő állomásunk Amboise, a világörökség része, egy kiemelkedő történelmi helyszín. Legfontosabb része a királyi kastély, mely otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo da Vinci, aki 1516-ban érkezett Amboise-ba I. Ferenc meghívására. Három évvel később elhunyt, és kívánságára a királyi kastélyban helyezték örök nyugalomra, a Saint Hubert kápolnában.  A kastély épülete egy gyönyörű kertben folytatódik, melyet a Loire-folyó ural. A királyi lakhely VIII. Károly parancsára épült, mely később örökösének, I. Ferencnek a rezidenciája lett. A gazdagon bútorozott gótikus és reneszánsz apartmanok büszkén hirdetik a királyi udvar ízlését és szokásait.

Ezután a Loire-völgyi kastélyok régiójának központjában, Toursba utazunk. A várost két folyó szeli át és Franciaország Kertjének is nevezik.  Az óváros gyalogosan, kisvonattal vagy kerékpárral is sok látnivalót kínál: Place Plumereau tér és fagerendás házai, középkori utcái, Châteauneuf negyed, Saint-Gatien Katedrális, Saint-Martin Bazilika.

Késő délután visszaindulunk Bloisba. Útközben egy családi birtokon teszünk látogatást, ahol a Loire-völgyi borokból kapunk ízelítőt. Éjszaka Bloisban, a vacsora fakultatív.

3. nap: Chartres - Párizs (210 km)

Reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben megállunk Chartres-ban. A város világhírű katedrálisa a világ egyik legtitokzatosabb temploma. A francia gótika első műremekét a cisztercita szerzetesek építtették a 12-13. században és 1260-ban szentelték fel. A katedrális különlegessége, hogy szinte teljes egészében eredeti állapotában maradt fenn az évszázadok viharában. Kiemelkedő látványossága a 13. századi festett rózsaablakok. Az eredeti 186 ablakból 152 élte túl a történelem viharait és maradt fenn eredeti állapotában. A csodálatos ablakokon átsütő nap fénye káprázatos színekkel díszíti a templom belsejét.

A kora délutáni órákban érkezünk Párizsba, majd rögtön egy buszos városnézés keretében fedezzük fel a város nevezetességeit. Ezután transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Este fakultatív programként kellemes hajókázást ajánlunk a Szajnán 4 fogásos gasztronómiai vacsorával. Vacsora közben ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás Párizsban.

4. nap: Szabadnap - Párizs vagy fakultatív kirándulás: Rouen - Giverny (280 km)

Párizs felfedezése egyéni ritmusban, igény esetén belépők biztosítása a múzeumokba, vagy az Eiffel-toronyba.

Azoknak, akik már jártak Párizsban és szeretnének megismerni más, kevésbé ismert várost is, fakultatív kirándulát ajánlunk Normandia ,,kapujába", Rouenba. A ,,ville-musée", azaz múzeumváros néven is emlegetett város számos látnivalóval várja az utazót. A Notre-Dame katedrális, a gótikus templomok, a fagerendás, normann házakkal teli óváros, a nagy óratorony, a sétálóutcák, a múzeumok, és történelmi emlékhelyek turisták millióit vonzzák. Ez a város szintén szorosan kapcsolódik Jeanne d'Archoz, hiszen itt ítélték máglyahalálra és 25 évvel később itt rehabilitálták az Orléans-i szüzet.

Normandiában a számos látnivalón kívül a gasztronómia is fontos vonzerő. Egyik különlegessége a neufchatel nevű nemespenésszel érő, kellemesen lágy, krémes textúrájú, jellegzetes szív alakú tradicionális sajtféleség, melynek hagyománya egészen a 6. századig nyúlik vissza. A legenda szerint az asszonyok saját szívüket formázták meg a sajtban harcba induló férjeiknek. A sajtok finomságáról egy kóstolón nyerhetünk tapasztalatot.

A kóstolót követően Givernybe utazunk. Itt található a híres festőművész, Claude Monet háza, amit már ismert festőként, 43 éves korában vásárolt.  A bájos házat egy csodálatos kert öleli körül, mely sokak szerint Franciaország és Európa egyik legszebb kertje.

Monet mindent pontosan megtervezett, saját maga választotta ki a növényeket színük és formájuk alapján, hogy minden évszakban színes virágágyások díszítsék a kertet. A birtokon még egy japánkertet is kialakított, tóval, híddal és sok tavirózsával. A tavirózsák, vízililiomok és tündérrózsák több mint 250 remekműhöz adtak ihletet.

A kora esti órákban érkezünk vissza Párizsba. A vacsora fakultatív.

5. nap: Párizs - Budapest

Utolsó napunkat Párizs további felfedezésére szánjuk metróval és gyalogosan. Sétánk alatt a legszebb látnivalókat érintjük: Louvre, Királyi Palota, Sacre Couer, Montmartre, Notre Dame, Eiffel-torony.
A séta után szabadidő, melynek során a Champs-Elysées egyik elegáns üzletében, a Ladurée-ben megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a sok színben pompázó, különböző ízesítésű macarone-t, melyet egyedi kis dobozokban hozhatunk haza.

Késő délután transzfer a párizsi repülőtérre. Hazautazás az esti Air France járattal. Érkezés Budapestre 23:45 h-kor.

Igény esetén hosszabbítási lehetőség Párizsban az eredeti vagy egy választott szállodában.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Loire-völgy Sully sur Loire és Chalonne között
Kastélyok: Chambord, Chenonceau, Amboise, Blois
Chartres: katedrális
Párizs: Notre Dame, Szajna-part 

 

 

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Air France
Odafelé: Budapest - Párizs 06:00 - 08:25 h
Visszafelé: Párizs - Budapest 21:35 - 23:45 h 

További információk 2:

x A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Az ár tartalmazza:
Air France repülőjegy Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (7 kg), és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb. 70.000 Ft (változhat)2 éjszaka Bloisban, 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Párizsban, 3*-os szállodában reggelivelborkóstoló a 2. naponAutóbusz közlekedésMagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5%idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)12 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításEgyágyas felár89.000 Ft/főBelépőkKb 60-70  EUR / főFakultatív programokHajózás a Szajnán vacsorával (3.nap): 39.500 Ft/főFakultatív kirándulás Rouen-Giverny (4.nap): 32.000 Ft/fő (sajtkóstolóval)

Szállás neve: A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
Air France repülőjegy Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (7 kg), és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb. 70.000 Ft (változhat)2 éjszaka Bloisban, 3*-os szállodában reggelivel2 éjszaka Párizsban, 3*-os szállodában reggelivelborkóstoló a 2. naponAutóbusz közlekedésMagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5%idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)12 EUR/fő EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításEgyágyas felár89.000 Ft/főBelépőkKb 60-70  EUR / főFakultatív programokHajózás a Szajnán vacsorával (3.nap): 39.500 Ft/főFakultatív kirándulás Rouen-Giverny (4.nap): 32.000 Ft/fő (sajtkóstolóval)


Utazás repülőgéppel
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Rep.jegy + illeték + csomag (23 kg) kb. 70.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 152189

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 152189

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!