A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Ft-tól/fő 245.500
Időpont: 2021.10.21 - 10.25
Legjobb ár: 245.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.21 - 10.25

Tartson velünk a A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 245.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:152189

Párizs

Info:

[r] repülővel, Air France közvetlen menetrend szerinti járattal

3*-os belvárosi szállodákban

reggeli

1. 2 éjszakát töltünk a Loire-völgyben, így még jobban megismerhetjük a legszebb kastélyokat.

2. Megízlejük a Loire-völgy zamatos borait is.

3. Fakultatív kirándulás Rouen-ba és Giverny-be, Monet csodálatos birtokára.

Kislétszámú csoport

Kulturális látnivalók

A program 8 világörökségi helyszínt is érint

Leiras:

1. nap: Budapest - Párizs - Orléans - Chambord - Blois (230 km)

Elutazás Budapestről reggel az Air France járatával. Érkezés után a Loire-völgy felé utazunk. Útközben ismerkedés Jeanne d'Arc városával. Orléans és Jeanne dArc neve szinte egybefonódott az évszázadok alatt. A város a Loire-folyó mentén fekszik, így a környezete is gyönyörű. Orléans főként történelmi és kulturális örökségeiről híres.  Kihagyhatatlan látnivalók a gótikus Sainte-Croix Katedrális, a L'Hőtel Groslot, ahol II. Ferenc 1560-ban elhunyt és amely IX. Károly, III. és IV. Henrik látogatási lakhelye volt és a La maison de Jeanne d'Arc, a ház, ahol Jeanne dArc 1429 április 24. és május 9. között lakott.

Ezután továbbutazunk és megkezdjük ismerkedésünket a híres kastélyokkal. Chambord az egyik leghíresebb Loire-völgyi kastély, mely az UNESCO világörökség része, a francia reneszánsz legnagyobb és a leglenyűgözőbb kastélya, melyet egy hatalmas nemzeti park övez egy I. Ferenc korabeli 32 km-es fallal. A Párizs nagyságú nemzeti park különleges növény - és állatfajokban is gazdag.Az első nap végállomása Blois, ahova a késő délutáni órákban érkezünk. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézés. A királyi kastély és az I. Ferenc által emeltetett fenséges lépcsőkkel övezett udvar a francia építészet igazi gyűjteménye. A kastély 7 francia király és 10 francia királynő rezidenciája volt. A korabeli bútorok, festmények, díszek bemutatják a Reneszánsz udvar hatalmát és hétköznapi életét.
Szállás Blois-ban, a vacsora fakultatív.

2. nap: Chenonceau - Amboise - Tours - Blois (160 km)

Reggeli után Chenonceau-ba utazunk, amit a hölgyek kastélyának is neveznek, hiszen hat híres nő hatott történetére és építészetére. II. Henriktől Diane de Poitiers királyi kegyencnő kapta meg a kastélyt, aki a folyó fölötti hidat és a csodás kertet építtette. A király felesége Medici Katalin ennek nem örült és amikor Henrik meghalt száműzte Diane-t a kastélyból és egy új kertet alakított ki Diane kertjével szemben. A híd fölé pedig kétszintes épületet építtetetett. A kastély szárnyai hidat képeznek a Cher folyón, így a víz visszatükrözi a reneszánsz épület szépségét. A kastély gazdag festészeti és goblein szőttes gyűjteménnyel rendelkezik.

Következő állomásunk Amboise, a világörökség része, egy kiemelkedő történelmi helyszín.
Először a kastély szomszédságában található családi birtokra látogatunk, ahol a Loire-völgy zamatos boraiból kapunk ízelítőt. A vezett látogatás során 3 féle bort kóstolunk finom sajt és felvágott kíséretében.

A borkóstoló után a híres kastélyt fedezzük fel, mely otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta a kastélyt, mint például Leonardo da Vinci, aki 1516-ban érkezett Amboise-ba I. Ferenc meghívására. Három évvel később elhunyt, és kívánságára a királyi kastélyban helyezték örök nyugalomra, a Saint Hubert kápolnában.  A kastély épülete egy gyönyörű kertben folytatódik, melyet a Loire-folyó ural. A királyi lakhely VIII. Károly parancsára épült, mely később örökösének, I. Ferencnek a rezidenciája lett. A gazdagon bútorozott gótikus és reneszánsz apartmanok büszkén hirdetik a királyi udvar ízlését és szokásait.

Amboise-ból a Loire-völgyi kastélyok régiójának központjába, Tours-ba utazunk. A várost két folyó szeli át és Franciaország Kertjének is nevezik.  Az óváros gyalogosan és kisvonattal is sok látnivalót kínál: Place Plumereau tér és fagerendás házai, középkori utcái, Châteauneuf negyed, Saint-Gatien Katedrális, Saint-Martin Bazilika.

Késő délután visszaindulunk Blois-ba. Éjszaka Blois-ban, a vacsora fakultatív.

3. nap: Chartres - Párizs (210 km)

Reggeli után Párizs felé indulunk. Útközben megállunk Chartres-ban. A város világhírű katedrálisa a világ egyik legtitokzatosabb temploma. A francia gótika első műremekét a cisztercita szerzetesek építtették a 12-13. században és 1260-ban szentelték fel. A katedrális különlegessége, hogy szinte teljes egészében eredeti állapotában maradt fenn az évszázadok viharában. Kiemelkedő látványossága a 13. századi festett rózsaablakok. Az eredeti 186 ablakból 152 élte túl a történelem viharait és maradt fenn eredeti állapotában. A csodálatos ablakokon átsütő nap fénye káprázatos színekkel díszíti a templom belsejét.

A kora délutáni órákban érkezünk Párizsba, majd rögtön egy buszos városnézés keretében fedezzük fel a város nevezetességeit. Ezután transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Este fakultatív programként kellemes hajókázást ajánlunk a Szajnán 4 fogásos ízletes vacsorával. Vacsora közben ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit esti fényben. Szállás Párizsban.

4. nap: Párizs vagy fakultatív kirándulás: Rouen - Giverny (280 km)

Párizs felfedezése egyéni ritmusban, igény esetén belépők biztosítása a múzeumokba, vagy az Eiffel-toronyba.

Azoknak, akik már jártak Párizsban és szeretnének megismerni más, kevésbé ismert városokat is, fakultatív kirándulást ajánlunk Normandia ,,kapujába", Rouen-ba. A ,,ville-musée", azaz múzeumváros néven is emlegetett város számos látnivalóval várja az utazót. A Notre-Dame katedrális, a gótikus templomok, a fagerendás, normann házakkal teli óváros, a nagy óratorony, a sétálóutcák, a múzeumok, és történelmi emlékhelyek turisták millióit vonzzák. Ez a város szintén szorosan kapcsolódik Jeanne d'Arc-hoz, hiszen itt ítélték máglyahalálra és 25 évvel később itt rehabilitálták az Orléans-i szüzet.

Normandiában a számos látnivalón kívül a gasztronómia is fontos vonzerő. Egyik különlegessége a neufchatel nevű nemespenésszel érő, kellemesen lágy, krémes textúrájú, jellegzetes szív alakú tradicionális sajtféleség, melynek hagyománya egészen a 6. századig nyúlik vissza. A legenda szerint az asszonyok saját szívüket formázták meg a sajtban harcba induló férjeiknek. A sajtok finomságáról egy kóstolón nyerhetünk tapasztalatot.

A kóstolót követően Giverny-be utazunk. Itt található a híres festőművész, Claude Monet háza, amit már ismert festőként, 43 éves korában vásárolt.  A bájos házat egy csodálatos kert öleli körül, mely sokak szerint Franciaország és Európa egyik legszebb kertje. Monet mindent pontosan megtervezett, saját maga választotta ki a növényeket színük és formájuk alapján, hogy minden évszakban színes virágágyások díszítsék a kertet. A birtokon még egy japánkertet is kialakított, tóval, híddal és sok tavirózsával. A tavirózsák, vízililiomok és tündérrózsák több mint 250 remekműhöz adtak ihletet.

A kora esti órákban érkezünk vissza Párizsba. A vacsora fakultatív.

5. nap: Párizs - Budapest

Utolsó napunkat Párizs további felfedezésére szánjuk metróval és gyalogosan. Sétánk alatt a legszebb látnivalókat érintjük: Louvre, Királyi Palota, Sacre Couer, Montmartre, Notre Dame, Eiffel-torony.

A séta után szabadidő, melynek során a Champs-Elysées egyik elegáns üzletében, a Ladurée-ben megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a sok színben pompázó, különböző ízesítésű macarone-t, melyet egyedi kis dobozokban hozhatunk haza.

Késő délután transzfer a párizsi repülőtérre. Hazautazás az esti Air France járattal. Érkezés Budapestre 23:45-kor.

Igény esetén hosszabbítási lehetőség Párizsban az eredeti vagy egy választott szállodában.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Loire-völgy Sully sur Loire és Chalonne között
  • Kastélyok: Chambord, Chenonceau, Amboise, Blois
  • Chartres: katedrális
  • Párizs: Notre Dame, Szajna-part

Programok:

Hajózás a Szajnán vacsorával (3. nap): 41.500 Ft/fő
Kirándulás Rouen-Giverny-be (4. nap, sajtkóstolóval, min. 12 főtől, előzetes jelentkezés szükséges):
36.000 Ft/fő

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Air France
Odafelé: Budapest - Párizs 06:00 - 08:25
Visszafelé: Párizs - Budapest 21:35 - 23:45 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

x A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Az ár tartalmazza:
az Air France repülőjegyet Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)2 éjszakát Bloisban 3*-os szállodában reggelivel2 éjszakát Párizsban 3*-os szállodában reggelivela borkóstolót a 2. napona helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)12 EUR / fő a belépőketkb. 60-70 EUR / főEGYÉB KÖLTSÉGEKBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napEgyágyas felár(áprilisban és júliusban)95.000 Ft (októberben)99.000 Ft 

Szállás neve: A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
az Air France repülőjegyet Budapest - Párizs - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal (melynek értéke: kb. 70.000 Ft)2 éjszakát Bloisban 3*-os szállodában reggelivel2 éjszakát Párizsban 3*-os szállodában reggelivela borkóstolót a 2. napona helyszíni közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
az útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)12 EUR / fő a belépőketkb. 60-70 EUR / főEGYÉB KÖLTSÉGEKBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/napEgyágyas felár(áprilisban és júliusban)95.000 Ft (októberben)99.000 Ft 


Utazás repülőgéppel
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Rep.jegy + illeték + csomag (23 kg) kb. 70.000 Ft/fő
  2. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 152189

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

A legszebb Loire-völgyi kastélyok és Párizs fényei Normandia-i kitérővel (Repülő)

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 152189

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!