A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain

A szigetország fővárosa és környéke, valamint a nyugati országrész

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Kívánságlistára teszem

Afrika, Madagaszkár, Antananarivo, Morondava, Bekopaka, Andasibe

Megtekintjük a legfontosabb nemzeti parkokat - esőerdőkkel, sziklaképződményekkel és a Tsingy és a Baobab Avenue szürreális, csak itt megtalálható tájaival, a madagaszkári kultúra két legfontosabb városát, a kézművesség fővárosát, a növény-és állatvilág csak Madagaszkáron fellelhető képviselőit (makik, majomkenyérfák, kaméleonok és sok más), és végül gyönyörű fehér homokos tengerparton töltjük jól megérdemelt pihenésünket a világ harmadik legnagyobb korallzátonya mentén.

Program:

1. nap: Antananarivo (érkezés)
A repülőjárattól függően, de valószínűleg az esti órákban fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. A késői érkezés miatt a főváros megtekintését az elutazás napjára hagyjuk.
Szállás és vacsora: Hotel Sakamanga

2. nap: Antananarivo - Miandrivazo
Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk nyugatnak és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át, ahol megcsodálhatjuk azt a panorámát, amely az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található: a Betafo-i rizsföldek tájképét. A lakosság itt szinte 100%-ban rizstermesztésből él, így a tájat a teraszos rizsföldek, a vöröskőből épült házak mozaik-szerű elrendezése teszi szinte festőivé. Mindenfelé láthatjuk e tájak kedves, közvetlen lakosait  kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni  szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ez lesz az első találkozásunk a helyi kézművességgel, a madagaszkári iparművészettel, amely méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk... Dél körül megérkezünk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. Folytatjuk utazásunkat Madagaszkár csodás tájain a rizsföldek között, megállunk Betafo faluban, amely a környék talán legszebb, legautentikusabb faluja. Meglátogatjuk a falut és sétát teszünk a környéken, hogy magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, és mindent, ami nagyon távol áll megszokott rohanó világunktól. Estére megérkezünk Miandrivazoba, itt töltjük az éjszakánkat.
Vacsora és szállás: Princesse Tsiribihina

3. nap: Mianrivazo - Morondava
A mai napon a reggelink után a továbbindulás előtt megtekinthetjük Miandrivazo falu piacának reggeli forgatagát. Ezután utunk továbbra is gyönyörű és érintetlen tájakon visz keresztül: a mai napon két törzs területén haladunk át (Madagaszkáron összesen 21 törzs él). Utunk a hatalmas Tsiribihina folyó mentén visz, mely csodálatos természettel, tájakkal és élővilággal bír – többek között krokodilokkal és kaméleonokkal, kanyonokkal, valamint lusta makikkal. A Mahajilo-i hídnál megállunk, innen csodálatos panoráma nyílik a folyóra, szép fotókat készíthetünk. Meglátogatunk egy falut, hogy belepillanthassunk az itt élő törzsek életébe, szokásaiba.  Ha hoztunk magunkkal kis ajándékokat, adományokat, itt lehetőségünk van átadni – akár a magunkkal hozott napelemes lámpákat is. (A napelemes lámpa adományozása fakultatív lehetőség: ha szeretnénk, érkezéskor a fővárosban idegenvezetőnk segítségével vehetünk lámpát, melynek ára 25 euro. A lámpákat a Jardins de Lumiere (jelentése: Fények kertje) projekt keretében adhatjuk át, mely már több mint 10.000 család részére nyújtott ilyen segítséget.) Madagaszkáron az árammal rendelkező lakosság aránya 15,3 %, tehát a madagaszkáriak elsöprő többsége áram nélkül él. Ez nem csak a hűtő, mosógép, egyéb elektromos berendezések hiányát jelenti, de a világításét is. Éppen ezért egy napelemes lámpa óriási változást hoz egy család életébe : nem kell tüzet gyűjteni (és ezzel fát használni) az esti világításhoz, a sötétedés után is folytatódhat a családi élet, a gyerekek tudnak tanulni, stb – mindezt környezetbarát módon. Utunkat folytatván megpillantjuk az első baobab-fákat (majomkenyérfákat). Csodáljuk meg ezeket a különleges fa-fajtákat, melyet a helyiek legendája szerint Isten a büszkesége miatt változtatott ilyen formájúra: kivette őket a földből és megfordította, hogy a gyökere ágaskodjon fölfelé ! Estére megérkezünk az Indiai ócean és a Mozambik csatorna partjaihoz, Morondava tengerparti városába, és elfoglaljuk szállásunkat tengerparti bungaló hotelünkben.
Vacsora és szállás : Hotel Chez Maggie

4. nap: Morondava - Bekopaka
A mai napon terepjárókkal indulunk tovább, hogy be tudjunk hatolni a híres tsingy területére. Először a sakalava népcsoport erotikus faragott sírköveit tekintjük meg, majd úttalan utakon, folyókon át jutunk el Madagaszkár egyik legfantasztikusabb, egyedi tájvidékére, az úgynevezett “tsingy” területére, a Tsingy de Bemaraha kőtűerdőbe, amely az UNESCO Világörökség része : a holnapi és holnaputáni napunkat e csodálatos nemzeti park felfedezésével fogjuk tölteni.
Vacsora és szállás: Olympe de Bemaraha Hotel

5. nap: Bekopaka
Reggeli után útnak indulunk és meglátogatjuk a lenyűgöző Tsingy de Bemaraha Nemzeti Parkot, amely ezt az egyedülálló természeti képződményt rejti magában. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk. A mai napon a Kis Tsingy-t fedezzük fel: a Manambolo  barlangokkal, és a csodálatos Vazimba sírokkal. Pirogue-on (a helyiek csak fából és kézzel készített csónakja) teszünk egy kis sétát, hogy a legjobban fel tudjuk fedezni ezeket a vízi barlangokat, amelyek a 80 méter magasságot is elérik. A mai napon a programunkban benne van az ebédünk a szállodában.
Vacsora és szállás: Olympe de Bemaraha Hotel

6. nap: Bekopaka
Ma folytatjuk a tsingy felfedezését, és ma a “Nagy Tsingy” területére megyünk. Egy napos túrára indulunk a parkban, a túrát természetesen a vendégek igényeihez és fizikai felkészültségéhez igazítjuk! Sok-sok állatfaj, csodálatos függőhidak a tsingy kanyonok, képződmények felett, lenyűgöző panorámák – garantáltan olyan élményben lesz részünk ma, amit a világ semelyik más részén nem láthatunk. A parkban élő lemúrok elképesztő ügyességgel ugrálnak a tűhegyes sziklacsúcsok között… Ebédünket piknik formában költjük el, a parkban, kíváncsi lemúrok társaságában!
Vacsora és szállás: Olympe de Bemaraha Hotel

7. nap: Bekopaka - Morondava
Reggelink után elhagyjuk a Tsingy területét, és visszaindulunk Morondava-ba, az Indiai óceán partjára. Átkelünk komppal a Tsiribihina folyó bal partjára, folytatjuk utunkat és hamarosan megérkezünk a fotókról már jól ismert, lenyűgöző Baobab Avenue-re (“Majomkenyérfa Sugárút”). Ez a hely Madagaszkár egyik emblematikus helye, amelyet a világon csak itt láthatunk, túránk egyik fénypontja. Itt várjuk be a naplementét is, mert talán ezekben a fényekben a legszebb ez a csodálatos táj. Este továbbutazunk Morondavaba: a következő napokat jól megérdemelt tengerparti pihenéssel, Morondava gyönyörű tengerpartján fogjuk tölteni. E napok jellemzői a tenger moraja, a nyugalom, a kedves, mosolygós lakosok, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék lesznek… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a három nap alatt, amely során pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti bungaló szállodánkban.
Vacsora és szállás: Hotel Chez Maggie

8. nap: Morondava
Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. Ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál Belo sur Mer településen, részt vehetünk egy tradicionális “vezo” (halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, vagy meglátogathatjuk a Kirindy Rezervátumot, amely legnagyobb különlegessége a fossa, amely kevés helyen tekinthető meg vadon Madagaszkáron. Ezenkívül a szárazsághoz jól alkalmazkodott endemikus erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, valamint természetesen lemúrokkal találkozhatunk.
Vacsora és szállás : Hotel Chez Maggie

9. nap: Morondava
Szabad program az óceánparton.
Vacsora és szállás: Hotel Chez Maggie

10. nap: Morondava - Antananarivo
Reggeli után a mai napon a járat indulásától függően elindulunk a repülőtérre, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. Ha a járat érkezése megengedi, még ma délután városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az alsó és felső várost, valamint,  ha időnk engedi, a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát is. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb.
Vacsora és szállás: Hotel Sakamanga

11. nap: Antananarivo - Andasibe
Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy ebben az irányban is felfedezzük kicsit a szigetországot. Először is, Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók – de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk, valamint különleges lepkékkel. Megérkezünk szállodánkba Andasibe-be érkezünk, az Analamazoatra Nemzeti Park mellé. Délután a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg, mivel ez a park arról híres, hogy az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj. Opcionális program: látogassuk meg a Vakona Forest Lodge magán rezervátumát, ahol kiváló lehetőségünk lesz, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő barátságos lemúrokkal ! (A belépőt a program ára nem tartalmazza.)
Szállás és vacsora: Hotel Andasibe

12. nap: Andasibe - Antananarivo
Reggeli után visszaindulunk Antananarivoba. Autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

Ajánlott időpontok: a legjobb időpont az utazásra július és október között van. Június és november az időjárás (esőzések erőssége) függvényében még lehetséges az utazásra. December és május között nem ajánljuk az odautazást, mert az esők következtében előfordulhat, hogy Bekopaka és a Tsingy területe nem megközelíthető. Madagaszkáron két évszak van: a meleg és esős évszak novembertől áprilisig tart, december és február között nagyon meleg lehet, és esőkre is számíthatunk. A száraz és enyhébb évszak májustól októberig tart, július-augusztusban a sziget közepén található felföldeken a hőmérséklet 6-7 fokig leeshet. Az ország többi részében és a tengerpartokon azonban ilyenkor is, tehát egész évben meleg van.

2 és 4 fő esetén az idegenvezető a sofőr is: az 1. naptól a 7. napig van egész nap a vendégekkel, majd Morondavaból visszaindul a fővárosba, hogy visszavigye az autót és fogadja őket a fővárosba visszaérkezéskor a reptéren. A vendégeknek szervezünk egy másik autót, amely kiviszi őket a Morondava-i reptérre. 8 főtől az idegenvezető végig a vendégekkel van, és külön sofőr van.

Szállás neve: A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain
Fakultatív programok:

FAKULTATÍV PROGRAMOK MORONDAVABAN

Látogatás a Kirindy Rezervátumban, ahol a szárazsághoz jól alkalmazkodott erdőt, növényzetet figyelhetjük meg, és különleges madárfajokkal, valamint természetesen lemúrokkal találkozhatunk. A hely még arról híres, hogy ez az egyik hely az országban, ahol a legtöbb esélyünk van meglátni Madagaszkár legnagyobb vadállatát, a vadmacska nagyságú fossát!

Tradicionális pirogue-on (fából készült halászcsónak) kirándulás a tengerparti mangrove erdőhöz. A mangrove erdő a természet egyik csodája, az egyetlen olyan természetes növénytársulás, amelynek segítségével a szárazföld nyer teret a tenger rovására, hiszen az erdő a tenger felé terjeszkedik! Kiemelkedően fontos a természet egyensúlya szempontjából, és egészen egyedi látványt nyújt: a sűrű léggyökerek többsége ide-oda hajladozik, a gyökerekről csöpög a víz és folyton kattanásokat és kluttyanásokat hallunk, mert a puhatestűek és rákok mocorognak üregeikben… Tagadhatatlanul gyönyörű: a víz ezüstös ragyogásba vonja a levelek alsó oldalát, és az egymást összevissza keresztező gyökerek szövevénye végtelenül változatos mintákat alkot.

Látogatás egy tradicionális Sakalava törzsi faluban (Madagaszkáron összesen 18 törzs él, mindegyik saját nyelvjárással, máig élő hagyományokkal és szokásokkal rendelkezik), hogy bepillantást nyerjünk a falu és e törzs életébe, melynek Morondava a központi városa. E törzs hiedelmei különlegesek és a mai napi nagyon erősek, ami ennek a régiónak az egészen egyedi "ízét", hangulatát biztosítja. A sakalava törzs tagjai annyira tisztelik őseiket és halottaikat, hogy jelenlevőnek tekintik őket a mindennapjaikban, és akár a napi konfliktusokban is, tőlük kérnek tanácsot. A síremlékeiket már láthattuk Bekopaka-ba menet : nem csoda, hogy gyakran a sírok sokszor szebb, tartósabb és jobban dekorált épületek, mint az élő emberek lakhelyei...

Kirándulás egy tipikus halászfaluba és csodálatos, fehér homokos néptelen tengerpartjaihoz és gyönyörű vízalatti világához Belo sur Mer településre. Program : falu látogatás, búvárkodás, pirogue kirándulás, tradicionális vagy motorcsónakos halászat, stb.

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain

A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain

Madagaszkár

Útazonosító: 102841

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain

A természet csodái: Madagaszkár földöntúli tájain

Madagaszkár

Útazonosító: 102841

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!