Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Ft-tól/fő 106.000
Időpont: 2020.08.07 - 08.09
Legjobb ár: 106.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.07 - 08.09

Tartson velünk a Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 106.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója:150647

Szarvas, Gyula, Szeged

Info:

[b] felsőkategóriás autóbusszal

Komló Hotel Gyula****, kétágyas szobákban

reggeli, vacsora, kóstolók

 

1. A Dél-alföldi régió legkedveltebb helyszíneit szedtük egy csokorba, hogy teljesen új szemszögből mutassuk be Önöknek.

2. A legtisztább és legfinomabb alapanyagokból készült hungarikumokat - a gyulai kolbászt, a tiszai halászlevet, a szegedi pirospaprikát és természetesen díjnyertes pálinkákat - kóstolhatunk meg exkluzív környezetben. 

3. Miután óriásoknak éreztük magunkat a Mini Magyarország makettjei között, majd törpének a hatalmas Amerikai Mamutfenyők közelében, nincs más hátra, hogy hajóról élvezzük a Holt-Körös nyugalmát.

Gasztro élmény, kóstolók

Max. 25 fő

Hungarikumok

Leiras:

1. nap: Budapest - Szarvas - Gyula

A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Szarvasra, ahol egy szakvezetéssel egybekötött Arborétumi sétán veszünk részt. Az Arborétum és a "Pepi-kert" története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik. Az államosítást követően az Arborétumnak számos gazdája volt, a terület egyre bővült, új gyűjtemények születtek. Az intézmény ma 82 hektáros területet ölel fel: összesen 1600 fa- és cserjefaj, melyből 1200 lomblevelű, 250 lágyszárú növényfaj, 150 madárfaj, 30 páva, 200 féle kalapos gomba, 300 fenyőfajta, 440 rovarfaj, 2 emu, 5 kertrészlet látható itt. Néhány érdekesség: az óriás Hegyi mamutfenyő, a Kaliforniában őshonos örökzöld az Arborétum egyik büszkesége. 150 éves, 36 méter magas, vörösesbarna kérgű növény törzskerülete 5,5 méter. A 200-250 éves idős kocsányos tölgyek az Arborétum legidősebb faóriásai. A kertben 5-6 példány tekinthető meg a séta során. A 70 év körüli Kínai mamutfenyő példány közel a legidősebb Európában. 1941-ben ősmamutfenyő néven írták le a kutatók, mint kihalt növényfajt. Ugyanebben az évben Kínában megtalálták az élő példányokat, azóta nevezik Kínai mamutfenyőnek. Az Észak-Amerikában honos Fehér tölgy ritka elterjedésű, Közép-Európa legnagyobb példánya szintén a Pepi-kertben él.

Sétánk után a Mini Magyarország Makettparkba látogatunk, ahol a történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában megelevenedik történelmünk. Közel száz híres magyar, és egykori történelmi magyarországi épület elevenedik meg a rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló parkbanm mely nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt. A kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasút-makett pályáján robognak olyan jeles állomásokat érintve, mint a Zombori vagy a Kétegyházi vasútállomás. A mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, a gombnyomásra megszólaló épületek a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig mindenkit elbűvölnek.


Ezután sétahajózás a Holt-Körösön. A közel egy órás túra során megismerkedünk a Holt-Körös élővilágával, illetve megtekintjük a város egyes látványosságait a vízről.


Ebéd Szarvason, majd továbbutazás Gyulára, szállás elfoglalása, szabadidő. Vacsora a szállodában.

Szállás: Komló Hotel ****

Gyula város első és legpatinánsabb szállodája a Komló Hotel 2016-ban nyitotta meg kapuit újra, 2017-ben pedig már az ország második legnépszerűbb szállodájának választották. A felújítás során a tervezők mindent megtettek azért, hogy a szálloda egy igazán különleges módon újulhasson meg, melynek eredményeképp a luxus, az elegancia és a tracíciók ötvöződtek a modern kor elvárásaival és trendjeivel. A szálloda a város Fő tere mellett helyezkedik el, a méltán híres Gyulai Vártól és Várfürdőtől mindössze 10 perc sétára. A mindössze 36 szobával rendelkező szállodában nosztalgikus hangulattal, páratlan kényelemmel, minőségi szolgáltatásokkal és exkluzív gasztronómiai élményekkel várják a vendégeket.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2442[[/galeria]]

2. nap: Gyula

Reggeli után séta a városban, megnézzük a Gyulai várat és az Almásy-kastélyt. A Gyulai vár A 15. században épült, mára Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, melynek 24 kiállítótermében közel hét évszázad történetét járhatják végig a látogatók. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a városra. Építése Maróti János macsói bánhoz, továbbépítése pedig Corvin János nevéhez fűződik. Ő építtette a Kerecsényi-kapu közelében található kerek ágyútornyot (rondella), amit Corvin-bástyának is neveznek. A város az 1566-os ostrom után 129 évig állt török hódoltság alatt. Az ezt követő időkben a várban sörfőző és pálinkaház, sőt börtön is működött. A 7 lakószoba közül egy a levéltári és a megyegyűlések terme volt. A gótikus téglavár 2005-től megújult, a vármúzeumban a vár hadtörténetével ismerkedhetnek a látogatók, a felszentelt kápolnában ismét keresztelnek és esküvőket is tartanak, a középkori vonásokat őrző borozóban a kulináris élvezeteknek hódolhatnak, míg a modern kor szellemében megújult lovagterem fogadásoknak, konferenciáknak és más rendezvényeknek ad otthont. Itt működik még a híres Gyulai Várszínház, az előadásoknak igazán különleges helyszínt biztosítva a várfalak között és a vár mellett található tószínpadon.

Ezután az Almásy-kastélyba látogatunk, ahol az országban egyedülálló, interaktív kiállítás során megismerkedhetünk a hajdani főurak életével, és hogy mi történt a ,,színfalak" mögött. A látogatóközpontban gondosan összeállított tematika szerint mutatják meg a kor jellegzetességeit, hiteles élményt kínálva minden korosztály számára. A ma látogatható kiállításoktól eltérően nem csak a főúri életforma ismerhető meg az interaktív eszközök segítségével, hanem az egykori kastély életét ,,láthatatlan motorként" működtető cselédség mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk, sőt, magunk is kipróbálhatjuk, milyen teendőik voltak...

Következő állomásunk a Százéves Cukrászda, mely hazánk második legrégebbi cukrászdája. A cukrászdát 1840-ben alapította Salis András cukrászmester, majd rokona Reinhardt József vette át, így Reinhardt Cukrászdaként vált ismertté. Később a város tulajdonába került, a nevét 1952-ben változtatták Százéves Cukrászdára. A díszítő festések által meghatározott termekben korhű és eredeti biedermeier berendezési tárgyak láthatóak. 1840-ből maradt fenn a sarokterem fali polcállványzata, a két aranyozott favázával, és a fedeles cukorkásüvegekkel, valamint a régi edényeket őrző vitrines pult is. Mivel a cukrászda mindig is közösségi hely, ezért a helyreállítás során igyekeztek a reformkori hangulatot visszaidézni. Az egykori cukrászműhely helyén cukrászmúzeumot rendeztek be korabeli eszközökkel, amelyek egyedi látnivalót nyújtanak az országban. A cukrászda értékes gyöngyszeme a Dél-Alföldnek, igazán különleges élmény elfogyasztani egy csésze kávét, teát vagy forró csokoládét egy ilyen nagy múltra visszatekintő környezetben. A cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék is.

A kulináris túrát a méltán híres Gyulai kolbászt bemutató Kolbász Múzeumban folytatjuk. A kiállítás anyagát részben saját gyűjtésből, részben pedig a gyulai és környékbeli hentes családok által a múzeum részére átadott eszközökből állították össze, hogy a város megőrizze az egykor szebb napokat látott gyulai húsipar emlékeit és múltjának ereklyéit. A tárlatvezetés után kis kóstolót is kapunk az igazi Hungarikumból.

Visszamegyünk a szállodába, délután szabadidő, pihenés a szálloda wellness részlegében.

Este vacsorával egybekötött pálinkakóstoló, pálinkafőzde bejárás a Gyulai Pálinka Kóstolóházban. Pálinkafőző mesterünk vezetésével a túra a gyümölcskertből indul, ahol a termesztésétől kezdődően végigkísérhetjük a gyümölcs útját a csodálatos párlatok elkészültéig. Kisfilm vetítésével megismerhetjük többek között a Békési Szilvapálinkát, mint hungarikumot, valamint a gyulai pálinkafőzés történelmi eredetét, a pálinkafőzés hagyományait, a jelenlegi technológiát, és nem utolsó sorban a pálinkafogyasztás kultúráját. Az elméleti tudás megszerzését követi a gyakorlati ismeretek szélesítése: díjnyertes pálinkák kóstolása, majd vacsora.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2443[[/galeria]]

3. nap: Szeged - Röszke - Budapest

Reggeli után Szeged felé vesszük az irányt, ahol gyalogosan körbejárjuk a város nevezetességeit. Első állomásunk a Széchenyi tér. A török hódoltságot követően, amikor Szeged visszanyerte korábbi jogait, itt építették meg a Városházát, oldalában a Sóhajok hídjával, mely egyetlen ember és egyetlen nap kedvéért épült meg, történetét idegenvezetőnk meséli majd el. 

Továbbsétálunk a Stefániára, ahol a Szegedi Nemzeti Színház épülete áll. A Tisza-parton az egykori vár megmaradt épületében kapott helyett a Móra Ferenc Múzeum, mögötte Erzsébet királyné carrarai márványból készült szobra látható. A Tisza Magyarország leghosszabb folyója. A 19. század legnagyobb vállalkozása volt a folyamszabályozás, amely Széchenyi István kezdeményezésére indult meg, Vásárhelyi Pál tervei alapján. A szabályozás hasznossága mellett azonban szembesülniük kellett ennek árnyoldalával is, hisz gyakoribbak lettek a veszedelmes áradások. A városban több helyen is látunk az árvíz szintjére emlékeztető táblákat, de a Tisza-parton, a Roosevelt téren található a történelmi vízmérce, mely az idők során Szegedet sújtó nagy árvizek szintjeit jelzi.

Továbbhaladva a Dóm térre érünk. Az elegáns, letisztult épületek által határolt tér keleti és déli oldalán egyetemi intézetek, míg nyugati felén a püspöki palota és a hittudományi főiskola található. Árkádjai alatt a Nemzeti Emlékcsarnok több mint száz szobra emlékeztet a magyar történelem, a tudomány és a művészet kimagasló képviselőire.

A tér másik érdekessége a Zenélő óra, mely naponta kétszer megjeleníti az iskolaévet záró ballagást. Ekkor az óralap előtt az egyetemi vezetők és a ballagó diákok alakjai járnak körbe. A figurákat neves magyar személyiségek, többek között Klebelsberg Kunó, Dugonics András, Mikes Kelemen, Petőfi Sándor és Vedres István ihlette. A jelenetet a ,,Ballag már a vén diák..." kezdetű diákének melódiája kíséri. Az óra emellett minden egész órakor a ,,Szeged hírös város" nóta dallamát játsza szignálként.

Sétánkat a Dugonics tér felé folytatjuk, mely a szegediek egyik kedvenc találkozóhelye. 

A Kárász utca és a Klauzál tér értékőrző felújítását Európa Nostra-díjjal ismerték el 2004-ben. A javarészt a 19. század során felépített belvárosi paloták magukon viselik az építésük idején egymással versengő stílusirányzatok, a klasszicizmus, az eklektika és a szecesszió jellemző jegyeit. Sokszínűségük, különbözőségük mégis egyedülállóan harmonikus, kiegyensúlyozott összképet hoz létre. Egy patinás cukrászdában egy kávé és a híres szegedi kifli elfogyasztása közben szemügyre vehetjük Kossuth Lajos egész alakos bronzszobrát és a Kárász-házat, amelynek erkélyéről utolsó magyarországi beszédét elmondta. Városnézésünk után ebédre a kihagyhatatlan halászlét fogjuk megkóstolni egy tipikus szegedi csárdában.

Mielőtt hazafelé indulunk még ellátogatunk a röszkei Paprika Malomba és Múzeumba, ahol a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetével ismerkedünk meg, megelevenítve mindazt a kemény munkát, amivel a szegediek létrehozták a magyar konyha alapvető fűszerét. A Paprika Malomban házigazdánk vezetésével betekintést nyerhetünk a kiváló őrlemények gyártásába és meg is kóstolhatjuk a hungarikumnak számító frissen őrölt paprikát. Természetesen vásárlásra is lesz lehetőség.

Programunk végeztével visszautazás Budapestre, érkezés az esti órákban.

Képes ízelítő a napi programból:

[[galeria]]2444[[/galeria]]

A szállás és a programok változtatásának jogát fenntartjuk. 

További információk:

Indulás: 07:00-kor a Hösök teréről
Felszállási helyek (kérjük, hogy felszállási szándékát foglaláskor, előre jelezze):

- 07:20-kor: Soroksári Kika áruház parkolója, Budapest, Bevásárló utca 6.
- Kecskeméti 08:00 Tesco parkolója, Kecskemét, Talfája 1, 6000

Visszaérkezés: a 3. napon kb. 20-21 óra között, az indulás helyszínére

Kiemelten fontos irodánk számára Utasaink egészsége és biztonsága, ezért az alábbi intézkedéseket vezetjük be.

  • A busz minden alkalommal ózonos fertőtlenítő tisztításon esik át.
  • Az első ajtónál minden felszálláskor kézfertőtlenítést biztosítunk.
  • 20-25 fő közötti csoportlétszám esetén 50 fős autóbusszal utazunk, lehetővé téve a megfelelő távolságtartást.
  • Az audioguide készülékhez egyszer használatos fülhallgatót adunk, a készülékeket fertőtlenítjuk.
  • A szállodában a közös tereket és a szobákat is kiemelten, rendszeresen fertőtlenítik és az összes higiéniai előírást alkalmazzák., illetve az alkalmazottak maszkban dolgoznak.

További információk 2:

Az út idegenvezetője: 

Tóth Mihály

Már történelem szakos egyetemi tanulmányai alatt elkezdett idegenvezetéssel is foglalkozni, melyben végül megtalálta igazi hivatását. Olyan utazásokon vezet legszívesebben, ahol a programmal összhangban egy desztináció történelme és földrajza mellett a hagyományok, a gasztronómia, a helyi lakosság mindennapjai, gondolkodása és élő kultúrája is megismertethető a Vendégekkel, miközben élményekkel és gazdagabb világlátással térnek haza az utazás végén.
Európán kívül, Európa különböző országaiban és a Kárpát-medencén belül is szívesen utazik csoportokkal és önállóan egyaránt, legyen szó történelmi városok felkereséséről, természetjárásról vagy akár gasztronómiai vagy egyéb tematikus túrákról. Úgy gondolja, hogy sokkal közelebb kerülhetünk egy város vagy régió lakóinak megértéséhez ha belekóstolunk ételeikbe és italaikba
olyan módon, ahogy ők is fogyasztják.

Hobbija is az utazás, új tájak, országok, városok, népek és kultúrák felfedezése a Világ minden táján.
Kedvenc itala: fügepálinka és természetesen a kávé
Kedvenc európai országai: Olaszország és a Nyugat-Balkán országai
Kedvenc Európán kívüli területek: Észak-Afrika és a Közel-Kelet országai, Belső-Ázsia és a Kaukázus vidéke
Kedvenc magyar városai: Pécs, Szeged, Sopron és természetesen otthona, Budapest

  

x Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka Gyulán 4*-os szállodában, reggelivelprogram szerinti étkezéseket és kóstolókatbelépőjegyeketidegenforgalmi adótszak- és tárlatvezetéseket a programhelyszínekenmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5 % kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár11.000 Ft / fő

Szállás neve: Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
utazást felsőkategóriás autóbusszal2 éjszaka Gyulán 4*-os szállodában, reggelivelprogram szerinti étkezéseket és kóstolókatbelépőjegyeketidegenforgalmi adótszak- és tárlatvezetéseket a programhelyszínekenmagyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
útlemondási biztosítás1,5 % kóstolókon kívüli italfogyasztástEGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár11.000 Ft / fő


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 1,50 %/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Magyarország, Dél-Alföld régió, Gyula

Útazonosító: 150647

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Alföldi gasztro-wellness: a gyulai kolbásztól a szegedi halászléig (Autóbusz)

Magyarország, Dél-Alföld régió, Gyula

Útazonosító: 150647

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!