Ausztrália - Új-Zéland

Ft-tól/fő 1.079.000
Időpont: 2019.10.23 - 11.07
Legjobb ár: 1.079.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.23 - 11.07

Tartson velünk a Ausztrália - Új-Zéland utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 16 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.079.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 16 nap / 14 éjszaka
Utazás azonosítója:132408
Kívánságlistára teszem

Ausztrália-Új-Zéland    Az ötödik kontinens legjava 

2019. október 23 - november 7.  16 nap/14 éj

Ausztrália-Új-Zéland körutazás - Miért éppen ide?

Ausztrália a hatodik legnagyobb területű ország a Földön, az egyetlen olyan, amely az egész kontinensre kiterjed. Nyilván nem lehet bejárni az egészet néhány hét alatt, de a legfontosabb látnivalókat felfűztük a körutazásunkra: Sydney, a Nagy Korallzátony és a Kék hegység mellett megnézzük a híres Ayers Rockot is, bennszülött nevén az Ulurut, mely egyike a világ legszentebb helyeinek, ahová az Ausztrália közepén élő őslakók vallási okokból ma is elzarándokolnak. Utunk következő állomása Új-Zéland, és a déli sziget gleccsereitől, fjordjaitól kezdve lassan eljutunk Rotoruáig, a maori őslakosok központjáig.

 

Programok

1.nap Budapest > Sydney

Indulás Budapestről menetrend szerinti járatokkal Sydney-be. Az éjszakát a repülőgépen töltjük.

2.nap Sydney

Érkezés után transzfer a szálláshelyünkre.

Szállás: Sydney (3 éj)

3.nap Sydney

Ma az egész napot a város megismerésének szenteljük: séta a belvárosban: ANZAC emlékmű, Hyde Park, James Cook szobra, Régi Parlament, Kórház, Hyde Park Barracks és Operaház (kívülről), Harbour Bridge, Rocks, Queen Victoria Bldg., Darling Harbour stb. Hajókázás -  időpont függvényében ebéddel, vagy vacsorával -  a várost közrezáró Botany Bay-ben.

Szállás: Sydney

4.nap Sydney > Kék-hegység

Egész napos kirándulás a Kék-hegységbe. A várostól mintegy 90 km-re lévő hegység a kigőzölgő eukaliptusz fák illóolajának hatására kéklik. A régi bányászvároskába, Katoombába érve kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb sínen futó szerelvényét (51 fokos lejtő), majd egy drótkötélpályán függő kabinból csodáljuk az erozív táj szépségeit, elsősorban a Három Nővér szikláit. Fakultatív programok: 1.) ausztrál bennszülöttek, az ún. aboriginal emberek műsorának megtekintése (kb. 30 AUD), 2.) hazafelé mentünkben letérhetünk a főútról, hogy a featherdale-i vadasparkban megismerhessük az ausztrál fauna jeles képviselőit: a koalát, wombatot, kengurukat, dingót, az erszényes sünt és az állatvilág egyéb érdekes fajait (35 AUD), 3.) az Olimpiai Park (Homebush Bay) körbeautózása (5 AUD). Estére visszatérünk Sydneybe.

Szállás: Sydney

5.nap Sydney > Ayers Rock (Yulara)

A mai nap délelőttjén a belső-ausztráliai Ayers Rockba repülünk. Érkezés után a szálláshelyre hajtunk, majd délután az Ayers Rockhoz autózunk, ahol a napnyugtában gyönyörködünk. A hatalmas (348 m magas) monolit rendkívül fotogén, a nap állásától és az időjárástól függően számos színárnyalatban pompázik. Ezúttal a lemenő nap sugarai által megvilágított verziót örökítjük meg.

Szállás: Yulara (1 éj)

6.nap Ayers Rock > Mt.Olgas > Cairns

A hajnali kelés után azonnal útnak indulunk, de a napfelkelte már egy másik világörökség közelében, a Mt. Olgas (Kata Tjuta - ,,sok koponya") mellett talál minket. A mintegy 550 m magas, gömbölyded alakú sziklaképződmények méltán kerültek fel az UNESCO világörökségi listára. A bizarr sziklaformációk által közrezárt hasadékban, a Szelek Völgyében rövid gyalogtúrát teszünk. A délelőtt folyamán visszatérünk az Ayers Rockhoz, melyet ezúttal körbeautózunk, s aki akarja meg is mászhatja (Figyelem! A mászóknak a bennszülöttek nem örülnek, s nagy melegben, vagy erős széllökések esetén az utat le is zárják). Ezután rövid sétát teszünk a Bennszülött Központban, majd a reptérre hajtunk, ahonnan az ország trópusi részében - Queensland - fekvő Cairns-be repülünk. Érkezés után transzfer a szállodához.

Szállás: Cairns (2 éj)

7.nap Cairns > Nagy-korallgát > Cairns

Reggel a Cairns-i kikötőből katamaránnal a Nagy-Korallgát apró szigetére, a Green Island-re (Zöld-sziget) kirándulunk. Érkezés után módunk van napozni, fürdeni, búvárkodni, vagy egy ún. semi submarine-nal a víz alatti világot megcsodálni. A sziget krokodilfarmján megnézhetjük a hatalmas testű hüllők és teknősbékák etetését (ehhez a belépőt külön kell vásárolni, ára kb. 20 AUD).  A délután folyamán visszatérünk Cairns-be. (Ezen a napon naptej, sapka, napszemüveg és fürdőruha mindenképpen szükséges!)

Szállás: Cairns

8.nap Cairns > Kuranda > Cairns > Sydney

Reggeli után elhagyjuk a várost, s a 7,1 km hosszú drótkötélpályán - Skyrail - az egykori hippi városba, Kurandába megyünk. Buja trópusi őserdővel borított táj felett lebegünk, közben kétszer is kiszállunk a felvonóból. Megtekintünk egy audiovizuális központot, ami a trópusi esőerdő természetrajzát mutatja be, valamint a Barron-folyó vízesésénél - Barron Gorge Falls - fotó szünetet tartunk. Kurandába érve szabadidőnk lesz, hogy vásárolhassunk, s saját ritmusunkban ismerkedhessünk a nyüzsgő településsel. Lehetséges fakultatív programok: lepkefarm (kb. 20 AUD), vagy vadaspark (19 AUD).  Transzfer a repülőtérre, ahonnan Sydney-be repülünk. Szállás a repülőtér közelében.

Szállás: Sydney (1 éj)

9.nap Sydney > Christchurch > Hokitika

Korai kelés után irány a légikikötő, ahonnan Új-Zélandra, s azon belül is a Déli-szigetre repülünk. Ezúttal Christchurch városa az úti cél, innen kelünk át a sziget keleti oldaláról a Tasmán-tenger partjára. Kezdetben a Canterbury-síkságon haladunk, majd a Déli-Alpok irányába délnek tartunk. Estére Hokitikába érünk. töltjük.

Szállás: Franz Joseph/Fox (1 éj)

10.nap Hokitika > Déli-Alpok > Queenstown

Reggeli után két órát autózunk a gleccserekig. Ha jó az idő, a nagyobb, Ferenc József-gelccserhez kirándulunk, ha esne, vagy rossz az idő, akkor a Fox-gleccsert közelítjük meg. Tiszta idő esetén innen megcsodálhatjuk Új-Zéland legmagasabb csúcsát, a 3764 méteres Mt.Cook-ot. Ezután délnek indulunk. Bal oldalunkon a Déli-Alpok hegyei magasodnak, jobbra a Tasmán-tenger morajlik.  Érintjük a Haast-hágót, a türkizkék színű Wanaka- és Hevea-tavakat, többször megállunk fotózni a fenséges tájat. Estére érkezünk a kalandok új-zélandi fővárosába, Queenstownba.

Szállás: Queenstown (3 éj)

11.nap Queenstown

A mai napon a Queenstown környéki látnivalókkal ismerkedünk: A következő fakultatív programok közül válogathatunk: 1.) gyorscsónakkal a Shotover-kanyonban (kb. 160 NZD, 2.) bungee ugrás a Kawarau hídról (43 m), ahonnan a modern, elasztikus kötéllel kivitelezett ugrásfajtát Hackett először mutatta be (kb. 250 NZD), 3.) drótkötélpályán felmehetünk a Bob-csúcsra (kb. 40 NZD), ahonnan fenséges kilátás nyílik a városra, a Wakatipu-tóra és a környező vidékre. 4.) Kirándulhatunk egy régi, de máig nagyon hangulatos aranybányász városkába, Arrowtronba (10 NZD), vagy 5.) felkereshetjük a Gibson-völgy valamelyik borászatát, esetleg sajtkóstolón vehetünk részt (ezek ára a helyszínen derül ki), vagy 6.) négykerék meghajtású terepjárókkal elmehetünk a 22 km hosszú Skippers-kanyonba (kb. 220 NZD).

Szállás: Queenstown

12.nap Queenstown > Milford Sound (Fjordország)

Egész napos kirándulás a kietlen új-zélandi természet csúcspontjához, Fjordországba. Hajnali indulás után a Wakatipu-tó mentén Te Anau irányában délnek tartunk. A Mirror Lake vizében tükröződő csipkés csúcsokat szemléljük, majd átkelünk a Homer-alagúton és sétát teszünk a buja mérsékelt övi őserdőben. Az itteni látnivalók fénypontja egy fjord, a hegyekkel ölelt Milford Sound, amelyben egy ebéd elköltése közben hajótúra keretében gyönyörködünk az elbűvölő tájban, miközben szerencsés esetben pingvineket, fókákat, bálnákat és/vagy delfineket láthatunk. Estére visszatérünk queenstown-i szállásunkra.

Szállás: Queenstown

13.nap Queenstown > Rotorua

Délelőtt transzfer a repülőtérre, ahonnan a Cook-szoros felett is átrepülve - valószínűleg átszállással - az Északi-szigeten fekvő geotermikus központba, Rotoruába utazunk. Landolás után orrunkat megcsapja a kénhidrogén jellegzetes illata, ékes bizonyítékul szolgálva, hogy a geotermikus jelenségek kellős közepére vetődtünk. Az iszapfortyogók, gejzírek és hőforrások által a Te Puia területén megtapasztalhatjuk Földünk belső erejét, a geotermikus aktivitást, majd a sétánk során a maori kultúrával is megismerkedünk. Látunk itt kivit (Új-Zéland emblematikus röpképtelen madara), wakát, (harci csónak), valamint egy jellegzetes közösségi házat. Este maori folklór programon veszünk részt, egy úgynevezett ,,hangi" vacsorán, miközben az ősi módon készített ételek elfogyasztása mellett zenével, énekkel és a félelmetes maori harci tánccal, a hakával szórakoztatnak bennünket.

Szállás: Rotorua (1 éj)

14.nap Rotorua > Auckland

Reggeli után a Wai-O-Tapu geotermikus mezőhöz kirándulunk. Végigsétálunk a festői környezetben lévő iszapfortyogók, színes tavacskák, gőzfeltörések között. A nap fénypontja a Lady Knox gejzír 10:15-kor történő kitörése, melynek mi is tanúi leszünk. 11:00 órakor indulunk a Waitomo-barlangok felé (kb. 2,5-3 órás autózás). Az ottani földalatti túra során egy cseppkőbarlangban a világító lárvákat szemléljük. Csónakkal járjuk be a karsztvidék zegzugos járatait, ahol ezrével pislákolnak a természet apró ,,lámpácskái". Estére érkezünk Auckland-be. Ha még bírjuk erővel, este felmehetünk a Sky Towerbe, amely Új-Zéland legmagasabb épülete (30 NZD).

Szállás: Auckland (1 éj)

15.nap Auckland > Budapest

A menetrend függvényében, ha mód nyílik rá - mielőtt a reptérre hajtanánk - rövid városnézés: kikötő, vagy a One Tree Hill-i kilátópont (182 m magas, vulkanikus eredetű). Ezután hazaindulunk.

16.nap Budapest

A menetrend függvényében érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza

 • Utazás bérelt mikrobusszal
 • Elhelyezés hotelek/motelekben
 • Ellátás: reggeli + 3 ebéd + 1 vacsora
 • A következő programok belépői: Kurandai Katoomba Train/ Ayers Rock/ Mt.Olgas/ hajózás Sydney-ben/kirándulás Green Island-re/Skyrail Kurandában transzferrel
 • Magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.735.000 Ft
 • A többi, fenti felsorolásban nem ismertetett program: kb. 150 AUD+250 NZD (helyszínen fizetendő)
 • Vízumok: Új-Zélandra nem szükséges, az ausztrál beutazási engedély saját magunk által interneten kérvényezve ingyenes, irodánk általi ügyintézéssel 4000 Ft/fő
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes

*A programban feltüntetett árak 1 AUD = 220 FT  és 1 NZD = 200 FT árfolyamig érvényesek

A repülőjegyárak a ténylegesen foglalható szabad helyek ára szerint változhat.

x
Szállás neve: Ausztrália - Új-Zéland

Ausztrália - Új-Zéland utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy 735.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Ausztrália - Új-Zéland

Ausztrália - Új-Zéland

Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon

Útazonosító: 132408

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ausztrália - Új-Zéland

Ausztrália - Új-Zéland

Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon

Útazonosító: 132408

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!