Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Ft-tól/fő 399.000
Időpont: 2024.02.01 - 02.04
Legjobb ár: 399.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.02.01 - 02.04
További árak és időpontok

Tartson velünk a Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 399.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:175936

Leírás:

Tromsø festői fekvésű városa Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: ez a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, valamint a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar és sok egyéb helyszíne. A város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokták említeni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközponti Comfort Hotel Xpress Tromsøben. A modern szálloda egyszerű berendezésű szobáiban síkképernyős TV, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető. A szállodában egyszerű reggeli csomagot kínálnak (tartalma: szendvics, gyümölcs, gyümölcslé, tea/kávé).

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
 • Repülés Tromsøbe a Norwegian járatain egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában
 • Városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

Február 1., csütörtök
Elutazás Budapestről a Norwegian járatain, oslói átszállással (13:25-15:55, 17:10-19:05) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.
Szállás három éjszakára a városközponti Comfort Hotel Xpress Tromsøben.

Február 2., péntek
Délelőtt fakultatív program: szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (75 000 Ft/fő). A nomád számik (lappok) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy rénszarvasfarmon testközelből is megismerkedünk kb. 300 agancsossal. Részt vehetünk az etetésükben, majd egy rövid gyorstalpaló után egy 20-30 perces vezetett szánozásra indulunk velük. A túra után egy számi kunyhóban a szabad tűzön készített klasszikus esküvői fogással, rénszarvasraguval melegedünk át (vegetáriánus opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze). A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: kb. 4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 20-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Délután gyalogosan fedezzük fel Tromsø belvárosát: sétálunk a kikötőben és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Este fakultatív program: északi fény-kereső hajókirándulás "sarkvidéki tapas" vacsorával (165 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. Mialatt egy szinte némán közlekedő hibrid katamarán fedélzetén barangolunk a város környéki szigetvilágban, egy helyi díjnyertes étterem által összeállított "sarkvidéki tapas" háromfogásos vacsora keretében ismerhetjük meg az észak-norvég konyha jellemző ízeit (vegetáriánus opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze).
(Időtartam: 3 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, "sarkvidéki tapas" kóstolómenüs vacsora. A hajó fűtött belső tere 360 fokos panorámát kínál.)
Szállás Tromsøben.

Február 3., szombat
Délelőtt fakultatív program: husky-szafari (12 éves kortól; 90 000 Ft/fő).  Egy kb. 1 órás transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol egy falkányi barátságos és nagyon energikus négylábú alig várja, hogy (néhány simogatás során) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon: az egyik vezet, a másik a szánon ül, félúton pedig cserélnek. A túránk útvonala igazi sarkvidéki mesevilágban vezet. Ezt követően visszatérünk megmelegedni és egy egyszerű ebédet is elfogyasztunk, mielőtt elbúcsúzunk a falkától.
(Időtartam: kb. 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, thermoruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, meleg italok és étel. A program 12 éves kortól foglalható, csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után alkalmanként futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni. Egy fős szánhasználat nem lehetséges.)

Este északi fény-kereső privát buszos kirándulás. Ezen a programon az elmúlt szezonokban az esetek nagy többségében sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a Tromsø környéki bázisok közül arra utazunk el, ahol a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Megfelelő időjárási viszonyok esetén tábortűz mellett csodálhatjuk meg a téli égbolton táncoló zöld, ritkábban sárga/kék fényeket. Életreszóló élmény!
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, meleg italok, leves és helyi sütemény a bázison, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

Február 4., vasárnap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (11:55-13:55, 17:35-20:05) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm ill. max. 10 kg) minden járaton
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás három éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli csomag (tartalma: szendvics, gyümölcs, gyümölcslé, tea/kávé)
 • Gyalogos városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj: 10 euró/fő (a helyszínen fizetendő)

Megjegyzés:

 • Minimum létszám: 28 fő. A fakultatív programok 16-16 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Ajánlott szervizdíj: 10 euró/fő (a helyszínen fizetendő).
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható. A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 80 000 Ft összegű felár fizetendő.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 70-35. nap közötti útlemondás esetén a légitársaság szabályzata szerint 60 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
 • A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 42. napig). A programokon való részvétel az indulás előtti 42. napot követően már nem lemondható.
Szállás neve: Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás 2.800 Ft/fő
 2. Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás 3.000 Ft/fő
 3. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 3.640 Ft/fő
 4. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 3.800 Ft/fő
 5. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 4.600 Ft/fő
 6. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 5.200 Ft/fő
 7. Husky-szafari 90.000 Ft/fő
 8. Reptéri illeték 100.000 Ft/fő
 9. Szánozás egy lapp rénszarvasfarmon 75.000 Ft/fő
 10. Sztornó biztosítás (10% önrész)
 11. Sztornó biztosítás (20% önrész)


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar
idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Norvégia, Tromso

Útazonosító: 175936

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar
idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2024.02.01-04.

Norvégia, Tromso

Útazonosító: 175936

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!