Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Ft-tól/fő 749.000
Időpont: 2020.04.13 - 04.26
Legjobb ár: 749.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.04.13 - 04.26
További árak és időpontok

Tartson velünk a Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 749.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 14 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:140476
Kívánságlistára teszem

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert az út különleges ötvözete Bengáliának és a Himalája régióinak
 • Ellátogatunk Bhutánba, a Világ egyik legelzártabb és legszebb országába
 • Bejárjuk Szikkimet, amely ugyancsak szinte megközelíthetetlen volt a közelmúltig
 • Darjeelingben leróhatjuk tiszteletünket Kőrösi-Csoma Sándor sírjáná

Programok

1. nap: Budapest > Dakka

Indulás Budapestről a kora délutáni órákban, Isztambuli átszállással Dakkába.

2. nap: Dakka városnézés

Érkezés Dakka repülőterére a reggeli órákban, majd  transzfer a szállodába. Kis pihenőt követően elindulunk felfedezni  Dakkát, melynek legrégebbi részei arról mesélnek, hogy a város egykor a Délnyugati Selyemút legfontosabb állomása volt. Megtekintjük az Ahsan Manzilt, más néven Rózsaszín Palotát, mely a Buriganga folyó partján épült a 19.században. A palota jelenleg múzeum, termeiben történelmi emlékekkel és fotókkal. Ezután rövid hajókázás a folyón, majd riksán utazva ismerkedünk az óváros látványosságaival: Shakhari bazár, örmény templom, Csillag mecset. A 17.században épült Lalbagh erőd a következő állomásunk, mely a Nagymogulok dicsőségét hirdeti, ezután a Dhakeswary templom következik, mely Banglades legfontosabb hindu temploma. Megtekintjük Curzon Hallt, a brit gyarmati időkben épült Városházát, végül megállunk az ultramodern Parlamentnél, mely elnyerte 1989-ben Aga Khan Építészeti díjat.

Szállás: Dakka (3 éj)

3. nap: Daka > Sonargaon

Reggeli után a történelmi jelentőségű Sonargaon felfedezésére indulunk, mely a középkorban Bengália egyik fővárosa és Kelet-Bengália adminisztratív központja volt. Sonargaon, melynek jelentése Arany Falu, egykor fontos kikötő és kereskedelmi csomópont is volt, mely leginkább a finomszövésű muszlinkereskedelemnek köszönhette gazdagságát. A helyi kereskedők számtalan impozáns, indo-szaracén stílusú lakóházzal színesítették a várost. Látogatás a helyi Népművészeti Múzeumban, majd séta a ,,szellemvárosban". Sonargaon részét képezi Panam Nagar, amelyet a 19. században építettek hindu gyapotkereskedők. 52 elhagyott ház áll egyetlen utcában, melyeket európai és bengáli építészeti stílusok jellemeznek.

Szállás: Dakka

4. nap: Daka > Manikganj

A mai nap folyamán Manikganjba látogatunk, ahol megtekintjük a Baliati palotakomplexumot. A 18.század derekán élt Baliati Zamindar gazdag sókereskedő volt, négy fia építtette a palotát renszánsz stílusban, mely közel hat hektáros területen fekszik, és mintegy 200 szobával büszkélkedik. A palota után Dhamrai felé vesszük az irányt, mely messze földön ismert a kerámiából és sárgarézből készített kézműves termékeirő

Szállás: Dakka

5. nap: Dakka->Paro->Punakha

A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között.
A gépünk Paroban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Punakha (1 éj)

6. nap: Punakha > Thimpu

Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is.

Szállás: Thimpu (1éj)

7. nap: Thimpu->Paro

Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük a VII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait. Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a ,,Tigrisfészekbe", mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl.

Szállás: Paro (1 éj)

8. nap: Paro > Bagdogra > Darjeeling

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Bagdográba, majd onnan busszal Darjeelingbe.
Tengerszint felett 2134 méterrel vagyunk, a Brit Birodalom időszakában a gyarmati tisztviselők -beleértve az alkirályt is- minden nyáron ide menekültek a szubkontinensen uralkodó hőség elől. Darjeeling ma leginkább a fekete teájáról nevezetes. Az ültetvényeket az 1830-as években kezdték el telepíteni az angolok.

Szállás: Darjeeling (1 éj)

9. nap: Darjeeling > Pelling

Hajnali kirándulás a Tigris hegyre, ahonnan jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Mount Everestre és a Kancsendzöngára. Ezután ellátogatunk az 1875-ben épült Ghoom tibeti buddhista kolostorba, ahol az ,,eljövendő" Buddha szobrát tekintjük meg. Reggeli után folytatjuk a darjeelingi városnézésünket, többek között felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját is. Kőrösi Csoma Sándor, az első tibeti-angol szótár megalkotója 1842-ben Lhászába próbált eljutni, ám útközben maláriát kapott. Darjeelingbe érkezve állapota rosszabbra fordult és elhunyt. A darjeelingi temetőben helyezték végső nyugalomra a 20 nyelven beszélő nyelvészt, tudóst, tibetológust. Ezt követően kívülről megtekintjük a híres Tendzing Norgaj serpa házát, aki Edmund Hillaryval mászta meg elsőként a Mount Everestet, majd   látogatást teszünk a Himalájai Hegymászó Intézetben, az állatkertben és a Tibeti Menedék Központban. Ezután Szikkimbe utazunk, és ott töltjük az éjszakát.

Szállás: Pelling ( 2 éj)

10. nap: Pelling > Yuksom

Szikkim valaha a világ legmegközelíthetetlenebb országai közé tartozott, 1975-ig független fejedelemség volt a Himalája csúcsainak tövében, majd India annektálta, és tagállamává tette. Szikkim őslakosai a mongol eredetű lepcsák és a bhotiák voltak, majd egyre több nepáli hindu vándorolt be erre a területre. A 16.század közepén tibeti lámák honosították meg a buddhizmust. A tibeti lámák 1642-ben Phuntshog Namgyalt, a mai dinasztia alapítóját tették meg uralkodónak, azaz "chogyalnak", aki egyszerre volt vallási és világi vezető, de a lámák hatalma továbbra is jelen volt a társadalom minden szegmentumában.
A több évszázados tibeti függőséget 1890-ben a britek váltották fel, akik protektorátust kényszerítettek a maharadzsára. Alig vonultak ki az angolok ezekről a területekről, 1949-ben indiai csapatokat vetettek be egy népi megmozdulás leverésére, majd egy negyed évszázad múlva hivatalosan is Indiához csatolták a fejedelemséget.
Reggelit követően Yuksomba utazunk, Szikkim első fővárosába, ahol egykor az első uralkodót megkoronázták. Útközben látni fogjuk Darap falut, és a buddhisták fontos zarándokhelyét, a Khecheopalri-tavat. Az esti órákban visszatérünk Pellingbe.

Szállás: Pelling           

11. nap: Pelling > Gangtok

Reggel elindulunk Gangtokba. Útközben megállunk a Buddha parkban, Ravanglában, melyet 2013-ban nyitottak meg, és egy 40 m magas Buddha-szobor a központi alakja. Maga a 14.Dalai Láma szentelte fel a szobrot, ezzel a park egyike lett a himalájai buddhista zarándokút egyik állomásának. Látogatásunk után folytatjuk utunkat Gangktokba, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Gangtok (2 éj)

12. nap: Gangtok

Reggelit követően városnézésre indulunk és felfedezzünk Gangtok látnivalóit. Az egykor kicsiny falucska a 19. század végén jelentős csomópont lett Tibet és brit India között, hamarosan Thutob Namgyal szikkim király áthelyezte ide a fővárost. Megtekintjük a Rumtek és az Enchey kolostort, a Droul Chortent,a Tibeti Kutatóintézetet, majd lehetőségünk lesz helyi kézműves termékek vásárlására is.

Szállás: Gangtok

13. nap: Gangtok > Bagdogra Airport > Delhi

Reggeli után transzfer a bagdograi repülőtérre, utazás a délutáni órákban Delhibe. Az éjszakát egy reptér közeli szállodában töltjük, ahonnan rövid transzferünk lesz a repülőtérre a hazaindulásunkhoz.

Szállás: Delhi (1 éj)

14. nap: Delhi > Budapest

Elutazás Budapestre, érkezés a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált minibusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 3-4* szállodákban
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • félpanzió
 • Bhutánban teljes ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.240.000 Ft
 • belső repülőjegyek + illetékek  kb.180.000 Ft
  • Dakka-Paro
  • Paro-Bagdogra
  • Bagdogra-Delhi
 • Indiai vízum 25.000 Ft
 • Bangladesi vízum kb. 50 Euró (érkezéskor fizetendő)
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes kiadások

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj 12 fő esetén érvényes.
10 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő
A programban feltüntetett árak 1Usd = 300 Ft árfolyamig érvényesek

Szállás

Dakka: Hotel Royal Park Residence****

http://royal-park-residence.dhaka-hotel.com/en/

Punakha: Drubchhu Resort****

http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****

http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****

http://www.tashinamgayresort.com/

Darjeeling: Hotel Cedar Inn***

https://www.cedarinnhotel.com/

Pelling: Hotel Norbu Ghang***

https://www.norbughang.com/

Gangtok: Hotel Lemon Tree****

https://www.lemontreehotels.com/lemon-tree-hotel/gangtok/hotel-gangtok.aspx

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás
Szállás neve: Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Belső repülőjegyek illetékkel (irányár) 180.000 Ft/fő
 2. India vízum 25.000 Ft/fő
 3. Repülőjegy illetékkel (irányár) 240.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Körutazás Szikkimben

Útazonosító: 140476

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Banglades-Bhután-Szikkim-Darjeeling körutazás

Körutazás Szikkimben

Útazonosító: 140476

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!