Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ft-tól/fő 109.250
Időpont: 2022.06.01 - 06.05
Legjobb ár: 109.250 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.06.01 - 06.05

Tartson velünk a Bécs, Pozsony és Dél-Csehország utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 109.250 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:153524

Leírás:

?  Két főváros legérdekesebb látnivalói
?  Dél-Csehország kulturális kincsei
?  Kevés utazás, de sok érdekes látványosság
?  Kulináris élmények: csoki- és sörgyár látogatás

Történelmi emlékek Pozsonyban, császári ereklyék Bécsben, világörökségek Csehországban. Mindez egy út során!
Dr. Kakuszi Péter - 13 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Program:

1.       NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - KITTSEE - POZSONY - DÉVÉNY

Indulás a reggeli órákban. Rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába, majd onnan átlépünk Ausztriába. Közvetlenül a határ mellett található Kittsee. Itt felkeressük a Hauswirth Csokoládégyárat. A gyár boltjában kedvező áron tudunk csokoládét vásárolni. Visszajövünk Szlovákiába és magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koronázó városban, Pozsonyban. Először a Várhoz megyünk fel, ahonnan szép a rálátás a környékre és a Dunára. Ezt követően lemegyünk az óvárosba. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput az elegáns Óváros teret és a Nemzeti Színházat. Szabadprogram is lesz, mely után elhagyjuk Pozsonyt és a Dévényi várhoz megyünk, melynek alapjai a IX. századból valóak, majd a XV. században felújították. Ady is megemlékezik egyik versében a helyről: ,,Szabad-e Dévénynél betörnöm..." Megtekintjük a múzeumot és szép fotókat készíthetünk a Duna - Morva összefolyásáról és a környékről. Ezt követően szállásunkra utazunk (2 éj).

2.       NAP: BÉCS

Ezt a napot az osztrák főváros megtekintésére szánjuk. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Felkeressük a császári család életének látványos színhelyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet szép eklektikus paloták szegélyeznek. A Bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a Parlament és a Városháza épületét is. A buszos városnézés után megkezdjük sétánkat: Mária Terézia szobor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a kincstárat, ahol látható a császárok páratlan értékű gyűjteménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. A Lipicai lovarda épületének érintésével megyünk a Szent Mihály templomhoz, majd a Kohlmarkton haladunk a 200 éves Demel cukrászdáig. Aki akarja, a szabadidőben ide visszajöhet és megkóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét, a melange-t, vagy a Sacher tortát. Tovább haladunk a Kohlmarkton a Szentháromság szobor irányába, és így érkezünk a város szívében lévő Szent István székesegyházhoz, melynek építésében Mátyás királyunk is szerepet vállalt. A templom megtekintése után a Kärtner Str-én sétálunk, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. Innen pár lépés a Kapucinusok altemploma, mely a Habsburg család temetkezési helye. A délután hátralévő részében szabadprogram, amikor betérhetünk egy cukrászdába, vagy egy elegáns üzletbe, de emléktárgyakat is vásárolhatunk. Programunk után szállásunkra visszabuszozunk.

3.       NAP: STOCKERAU - TREBON - ČESKÉ BUDÉJOVICE

Reggel a több mint 1.000 éves Stockerauban sétálunk, ahol megtekintjük a barokk templomot, mely Ausztria egyik legmagasabb templomtornyával dicsekedhet, valamint sétálunk a főtéren, ahol lefényképezhetjük a Városházát is. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. Első megállónk Trebonban lesz. A reneszánsz stílusú város gyökerei a XII. századig nyúlnak vissza. A hangulatos főterét tekintjük meg. Továbbhaladva a kora délutáni órákban érünk České Budéjovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Érthető, hogy programunkat kb. 1 órás sörgyárlátogatással kezdjük, majd a belvárosba megyünk. A főtéren és környékén megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4.       NAP: HOLAŠOVICE - HLUBOKA - ČESKY KRUMLOV

Reggeli után Holašovice nevű falut keressük fel, mely Világörökség. A mindössze 120 házból álló település házainak többsége a parasztbarokk stílus szép példái. A faluban a kellemes séta alatt az az érzésünk, mintha az 1800-as években járnánk. Ezt követően Hlubokára buszozunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Angol gótika és barokk és stílusjegyek keverednek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Hluboka után Česky Krumlovba buszozunk, amely szerepel az UNESCO Világörökségeinek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen elénk táruló páratlan panorámát. Lesz múzeumlátogatási lehetőség is, majd szabadprogram a belvárosban. A kora esti órákban visszamegyünk szállásunkra.

5.       NAP: JINDŘÍCHUV HRADEC - TELČ - KLOSTERNEUBURG - BUDAPEST

Reggel hazafelé indulunk. Először Jindříchuv Hradecben állunk meg, mely a Vajgar-tó partján terül el. A város fő nevezetessége a Vitkovic Henrik által a XIII. században építtetett várkastély. Későbbi tulajdonosai Csehország egyik leggazdagabb főurai, a Rosenberg család tagjai voltak. A város hangulatos utcáit gótikus, reneszánsz és barokk házak díszítik. Ezt követően lehetőség nyílik a vár megtekintésére is. Legközelebb Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. A központot az UNESCO a Világörökségek közé sorolta. Folytatjuk utunkat Ausztriába. Rövid időre megállunk Klosterneuburgban. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. A nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3.40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb reggel 6.00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb reggel 4.40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Bécs, Pozsony és Dél-Csehország
Szállás neve: Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 36.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora (4 alkalom) 32.000 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 153524

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 153524

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!