Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Ft-tól/fő 369.500
Időpont: 2019.10.19 - 10.24
Legjobb ár: 369.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.19 - 10.24
További árak és időpontok

Tartson velünk a Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 369.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója:128005
Kívánságlistára teszem

Portugália

Info:

[r] repülővel
A Lufthansa Budapest-München-Porto járatával.

4*-os szállodákban
kettőágyas fürdöszobás szobákban

büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd, 2 gasztronómiai vacsora

1. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét

2. Hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben

3. Megkóstoljuk a régió legjobb borait, akár egy 125 éves bort is

kis létszámű csoport

csodálatos természeti látnivaló

UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek

gasztro élmények

Garantált indulás, utolsó helyek

Leiras:

 1. nap  Budapest - Porto - Braga - Pinhao

Elutazás Budapestről 06:00 h-kor a Lufthansa légitársaság járatával, muncheni átszállással Portoba. Érkezés 10:10 h-kor, majd ezután a Portotól 60 km-re fekvő Braga-ba utazunk, A várost Portugália ékköveként is emlegetik, melyet számtalan temploma miatt ,,Portugál Rómának" is neveznek.  A helyiek népszerű mondása úgy tartja: ,,Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Braga pedig imádkozik". A 11. században Braga volt az ország vallási központja. Érkezés után sétálunk a bájos utcákon, az apró és keskeny házikók között, és megtekintünk több 100.000 azulejo csempét, majd megcsodáljuk a híres Sé Székesegyházat (Sé de Braga),  Portugália legrégebbi székesegyházát, melyet 1070-ben kezdtek építeni gótikus stílusban, majd később reneszánsz és barokk stílusú részekkel egészítették ki.

Végül Portugália egyik legnevesebb épületével zárjuk városnézésünket. Az Espinho dombtetőn magasodó Bom Jesus do Monte katedrális, a város egyik legkiemelkedőbb látványossága. A városközponttól 6 km-re található, dombtetőn álló, búcsújáró templomot egy csodálatos park öleli körbe. Mivel a kilátás is ámulatba ejtő, valóban megéri megmászni az odavezető, 581 lépcsőfokból álló, világhírű barokk lépcsősort. Ezt követően Portugália leghíresebb borvidékére, a Douro-völgybe indulunk, a világ legkorábban kijelölt borvidékére.

Este egy gasztronómiai vacsorával összekötött  birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon. A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben a Douro-völgy egyik híres chefje, Pedro Cardoso 3 fogásos, gasztronómiai ételsorát kóstoljuk meg,  amelyek a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készülnek. Az ételsorhoz 3 különböző bort kóstolunk meg. Szállás Pinhaoban.(3 éj)
Szállás: Hotel Quinta De La Rose

2. nap  Douro-völgy

Délben ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta do Crasto birtokon. A 4 fogásos ételsorhoz zamatos fehér és vörösborokat kóstolunk.

Délután aktív pihenés, séta vagy kerékpározás a környéken.

Este fakultatív vacsora a szállodában, vagy egy különleges fakultatív vacsora a 10 km-re található DOC étteremben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a folyóra és a teraszos szőlőültetvényekre. Az éttermet Rui Paula tulajdonos-chef vezeti, aki több mesterszakács könyv szerzője. Az étterem többször elnyerte Portugália legjobb 10 étterme díját. Az 5 fogásos ételsorhoz 5 féle válogatott bort kóstolunk.

3. nap  Douro-völgy - szabadprogram

Aki különleges élményre vágyik, tartson velünk egy 2 órás fakultatív hajókirándulásra, a Douro folyó legszebb szakaszán. Pinhaotól felhajózunk Tua-ig.  A hajón elfogyasztott, minőségi fehér és vörös borok csak fokozzák a látvány szépségét.

Délután szabadprogram. Este gasztronómiai vacsora a folyóparton álló, Vintage House Rabelo étteremben. A vacsora során a Douro régió kulináris konyháját ismerjük meg, Joao Santos chef konyháján keresztül.

4. nap  Douro-völgy  

Délben egy ebéddel összetött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. A látogatás után a 3 fogásos ételsorhoz 2 féle DOC és egy porto tawny bort kortyolgatunk. Délután a Douro völgy-legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban alapított Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg, ahol négy friss bor kóstolunk meg. Végül lehetőség nyílik egy fakultatív kóstolásra is: az igazi ínyencek akár egy különleges, 1866-os bort is kóstolhatnak (200 Eur/5 cl). A Quinta Vallado bor kóstolásával és egy gyönyörű Douro-völgyi panorámával búcsúzunk a csodálatos tájtól. Este érkezünk Portoba. Szállás Portoban (2 éj).

5. nap Porto

Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti.

A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrális.  A közeli Sa Beno pályaudvaron a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) díszíti az állomás falait.

Innen a barokk stílusú Clerigos templomtoronyhoz sétálunk. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsdepalotát, majd a Cordoaria kertet és a klasszicista Pombaline-t.

Igazi kuriózumként betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, melyet 1906-ban nyitottak meg. 

Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez, miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot, melynek díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A szabadprogram keretében  megihatunk egy kávét az antik Majestic Caféban.

Este átsétálunk Porto leghíresebb hídján, az I. Lajos-hídon, amely átível a Duoro-folyó felett. Ezután a  borkóstolós negyedben betérünk az egyik leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol  megismerjük a világ első bortermelő vidékének történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk híres Porto-i borokat is. A vacsora fakultatív.
Szállás: Hotel Eurostars Heroismo 4*. Hotel Eurostars Heroismo 4*

6. nap Porto - Budapest

Délelőtt szabad program Kora délután transzfer a repülőtérre. Indulás 16:45 -kor, menetrend szerinti járattal, majd egy frankfurti átszállással érkezés Budapestre 23:10 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszinek:

  • Oporto (Portó) történelmi központja 
  • Az Alto Douro borvidék 

Programok:

Fakultatív hajóskirándulás Pinhaoból Tua-ig: 19 000 Ft

Egy felejthetetlen élmény (privát hajókázás) a Douro-folyón, páratlan kilátással és borkóstolóval, melynek időtartama: kb 2 óra

Vacsora a DOC Étteremben: 49 500 Ft

Vacsora a Grahams Pincészetben (Vinum Étterem): 35 000 Ft

További információk:

Várható menetrend

Légitársaság: Lufthansa
Oda út:
Budapest - München: 06:00 - 07:15
München - Porto : 08:20-10:10

Haza út:
Porto-Frankfurt: 16:45 -20:20
Frankfurt - Budapest: 21:40-23:10

 

 

További információk 2:

 

Az út idegenvezetője

Dr Igaz Levente Imre

x

Az ár tartalmazza:
2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában büfé reggelivelEllátás: 5 reggeli , 2 alkalommal ebéd , 2 alkalommal vacsora ( 1. és 3. napokon)Szolgáltatások / borkóstolások:Quinta da Pacheca Quinta Vallado Quinta de la Rosa birtokon Quinta do Crasto 4 fajta borHelyszíni közlekedésmagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)88 000 Ft  (változhat)Idegenforgalmi adó15 Eur Egyéb költségek: BBP biztosítás Útlemondásibiztosítás1,5%Egyágyas felár132 000 FtVacsora a DOC étteremben (2. nap)49 500 Ft Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)35 000 Ft Fakultatív hajókirándulás borkóstolóval (3.nap)19 000 Ft Belépőkkb. 25-30 Eur 

Szállás neve: Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:
2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel3 éjszaka  a Duoro-völgyben  4*-os szállodában büfé reggelivelEllátás: 5 reggeli , 2 alkalommal ebéd , 2 alkalommal vacsora ( 1. és 3. napokon)Szolgáltatások / borkóstolások:Quinta da Pacheca Quinta Vallado Quinta de la Rosa birtokon Quinta do Crasto 4 fajta borHelyszíni közlekedésmagyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:
Lufthansa repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg)88 000 Ft  (változhat)Idegenforgalmi adó15 Eur Egyéb költségek: BBP biztosítás Útlemondásibiztosítás1,5%Egyágyas felár132 000 FtVacsora a DOC étteremben (2. nap)49 500 Ft Vacsora a Graham  pincészetnél (5. nap)35 000 Ft Fakultatív hajókirándulás borkóstolóval (3.nap)19 000 Ft Belépőkkb. 25-30 Eur 


Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 88.000 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Portugália, Porto (Portugália), Porto

Útazonosító: 128005

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Bortúra Portoban és a Douro-völgyében (Repülövel)

Portugália, Porto (Portugália), Porto

Útazonosító: 128005

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!