Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Ft-tól/fő 1.694.000
Időpont: 2023.03.01 - 03.15
Legjobb ár: 1.694.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.03.01 - 03.15
További árak és időpontok

Tartson velünk a Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.199.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:162893

Dél-Afrika II. körutazás - Miért éppen ide?

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk Szvázföldet és a Lesothói Királyságot. 

 

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb. 495.000 Ft/fő
 • Mozambik fakultatív program a 7.napon 79.000 Ft/fő (+ vízum kb. 80 USD, helyszínen fizetendő) 
 • Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon) 45.000 Ft/fő
 • Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 70.000 Ft/fő 
 • Lesotho vízum ügyintézéssel 70.000 Ft/fő
 • Félpanziós ellátás (9 főétkezés) 110.000 Ft/fő 
 • storno + BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Az ár tartalmazza

 • transzferek, buszok a körutazás során
 • elhelyezés 3-4-5* szállodákban, reggelivel
 • 3 vacsora az 5-7. napokon
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!

*A programban feltüntetett árak 1 EUR=420 Ft, 1 USD=425 Ft árfolyamig érvényesek

*A fakultatív programok minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak. 

Tervezett menetrend:

01MAR  BUDAPEST DOHA 1620 2315  
02MAR  DOHA CAPETOWN 0215 1115  

14MAR  DURBAN DOHA   1905 0655+1 *johannesburgi stoppal
15MAR  DOHA BUDAPEST 0840 1220  

Szállás

Fokváros (3 éj): City Lodge Waterfront 3*sup
https://clhg.com/hotels/180/City-Lodge-Hotel-Victoria-and-Alfred-Waterfront-3

Krüger Nemzeti Park (3 éj): Pestana Kruger Lodge 4*
https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge

Szváziföld (1 éj): The Royal Villas 5*
https://www.royalvillas.co.sz/

St. Lucia (1 éj): Forest Lodge 4*
https://www.forestkzn.co.za/

Umhlanga (4 éj): Beverly Hills Hotel 5*
https://www.southernsun.com/beverly-hills

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Programok

1.nap Budapest > Fokváros
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Utazás átszállással a  Dél-Afrikai Köztársaságba, éjszaka a repülőn.

2.nap Fokváros
Megérkezés a déli órákban Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, a Jóreménység Kastélyt,és a a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Transzfer a hotelbe.

Szállás: Fokváros  (3 éjszaka)

3.nap Fokváros > Jóreménység-foka
Egész napos kirándulásra indulunk az Atlanti tengerparti úton. Útközben elhaladunk a 12 Apostol hegyvonulatai mellett a Hout-öbölig, ahol amennyiben az időjárás engedi félórás hajókirándulással megnézzük a Fóka-szigetet (helyszínen fizetendő). Következő megállónk már a Jóreménység-foka Nemzeti Parkban lesz, élvezhetjük a két óceán találkozásának és az öreg világítótorony látványát. Utunkat a False-öböl mentén folytatjuk Simon Town-ig, Simon's Town érintésével ellátogatunk a Boulders pingvin öbölbe, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. Délután a híres Kirstenbosch Botanikus Kertet nézzük meg.

Szállás: Fokváros

4.nap Fokváros > Stellenbosch borvidék
Ma a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás  egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Visszatérve Fokvárosba a Victoria Alfred & Waterfront negyedben sétálgatunk. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.

Szállás: Fokváros

5.nap Fokváros > Krüger Nemzeti Park
Továbbutazunk a híres Kruger Nemzeti Parkba. Cape Town-ból a Krüger Mpumalanga Nemzetközi Repülőtérre repülünk, mely a park déli határa mentén fekszik.  A Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Érkezést követően ellátogatunk a Jane Goodall Csimpánz Édenbe. A gyönyörű, 1000 hektáros Természetvédelmi Területen, Nelspruit-tól 15 kilométerre található Jane Goodall Intézet (JGI) Dél-Afrikai Csimpánzmenhelye olyan csimpánzoknak ad otthont, amelyek természetes afrikai élőhelyükről kerültek ki. A csimpánz túra után továbbutazunk a szállodába, check-in majd vacosra.

Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éjszaka)

6.nap Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

7.nap Krüger Nemzeti Park > Maputo (Mozambik)
Fakultatív program 1: egész napos kirándulás Mozambikba,  Maputoba.

Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist,  a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet  1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni.

Fakultatív program 2: egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén.

Szállás: Krüger Nemzeti Park

8.nap Szváziföld
Felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam.  Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradícionális kézműves műhelyek, hagyományörző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven.

Szállás: Szváziföld (1 éj)

9.nap St Lucia Nemzeti Park
Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba és az Unesco Világörökség részét képező St Lucia  Vízi Nemzeti Parkba utazunk.  A park Afrika egyik legnagyobb torkolati ökoszisztémája. Itt található Dél-Afrika legnagyobb víziló populációja, páratlanul gazdag a madárvilága és bőséges a nílusi krokodil állomány is. Hajókirándulás során fedezzük fel a vízi világot.

Szállás: Saint Lucia (1 éj)

10.nap St Lucia > Hluhluwe Vadaspark > Durban
Egész napos szafarira indulunk terepjárókon Dél-Afrika legöregebb nemzeti parkjába, a Hluhluwe Vadasparkba, melyet 1895-ben alapítottak. Páratlan állatvilág figyelhető meg itt, elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, antilop fajták sokasága és egyéb állatok népesítik be a vidéket. A vadles után Durbanbe indulunk.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks (4 éjszaka)

11.nap Durban
Délelőtt félnapos városnézés során fedezzük fel Durban legszebb részeit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart.

Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória-rakparton, megnézzük többek között a kikötőt, az egyetemet. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

12.nap Sani Pass > Lesotho
Fakultatív program: Egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel. Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a lesothoi határon való átkelést nem tudjuk garantálni, az aktuális határrendészeti intézkedésektől függ!

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

13.nap Durban
Szabadidő a tengerparton.

Szállás: Durban Umhlanga Rocks

14.nap Durban > Dubai
Délelőtt szabadidő a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre 1 átszállással.

15.nap Dubai > Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

x Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld
Szállás neve: Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 399.000 Ft/fő
 2. Félpanziós ellátás (9 főétkezés) 110.000 Ft/fő
 3. Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 70.000 Ft/fő
 4. Lesotho vízum ügyintézéssel 70.000 Ft/fő
 5. Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum kb. 80 USD, helyszínen fizetendő) 79.000 Ft/fő
 6. Nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb. 495.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 162893

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld

Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában

Útazonosító: 162893

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!