Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

Ft-tól/fő 439.000
Időpont: 2019.10.30 - 11.10
Legjobb ár: 439.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.10.30 - 11.10

Tartson velünk a Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai utazásra! A kiutazás repülővel történik, az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 439.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:önellátás
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója:134216
Kívánságlistára teszem

Tematikusan felépített dél-indiai utunk azoknak készült, akik a nagymogulok meseszép örökségén túl kíváncsiak India hindu, buddhista és dzsainista építészeti csodáira is. Ajanta és Ellora sziklába vájt templomai a szobrászat remekművei: 1500-2000 éves szentélyek, szobrok, freskók, és még elképzelnünk sem könnyű, hogyan hozták létre ezt a csodát a korabeli építők az akkori eszközeikkel!

Az indiai emberek vallásba vetett hite leginkább Dél-Indiában érződik. Délen, a dravida területeken jellegzetes regionális stílust fejlesztettek ki, amelyet kiemelt tetők, lekerekített oromdíszek jellemeznek, a falak mentén egymásba illeszkedő oszlopokkal, többoszlopos csarnokokkal, koncentrikus falazattal, masszív bejárati kapukkal. Ez a formavilág a korai sziklába vájt templomokra vezethető vissza, ahol már oszlopos csarnokok vezettek a mélyen sziklába vájt belső szentélybe. A déli stílusú templomok leglátványosabb elemei azonban a gopurák, a dúsan faragott, néha akár 40-50 méter magas négyszögletes tornyok, melyek éppúgy az ég felé törnek, akár az európai katedrálisok tornyai.

Programok

Az indiai emberek vallásba vetett hite leginkább Dél-Indiában érződik. Délen, a dravida területeken jellegzetes regionális stílust fejlesztettek ki, amelyet kiemelt tetők, lekerekített oromdíszek jellemeznek, a falak mentén egymásba illeszkedő oszlopokkal, többoszlopos csarnokokkal, koncentrikus falazattal, masszív bejárati kapukkal. Ez a formavilág a korai sziklába vájt templomokra vezethető vissza, ahol már oszlopos csarnokok vezettek a mélyen sziklába vájt belső szentélybe. A déli stílusú templomok leglátványosabb elemei azonban a gopurák, a dúsan faragott, néha akár 40-50 méter magas négyszögletes tornyok, melyek éppúgy az ég felé törnek, akár az európai katedrálisok tornyai.

1.nap Budapest > Mumbai (Bombay)

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással.

2.nap Mumbai (Bombay)

Érkezés a reggeli órákban Munbaiba. Ma megnézzük a várost, melynek jelentése ,,istenanya", és már a 16. század óta viseli. Ezt később angolosították, így lett Bombay, de 1996-tól ismét az eredeti nevét használják hivatalosan. Városnézésünk első állomása az egykori Viktória Királynő pályaudvar, ezt követi az V.György tisztelétre épített monumentális India kapuja, majd az Elefánt-szigetre hajózunk, amelyen több ezer éves barlangok találhatók. Az ősi barlanghálózat számos művészeti alkotást, szobrokat, domborműveket és mitikus történetek ábráit rejti. Délután felkeressük a Ghandi és a Prince of Wales múzeumot, majd a Kamla Nehru parkot és a Malabar-hegy függő kertjeit, ahonnan remek kilátás nyílik a Chowpatty Beachre.

Szállás: Mumbai (1 éj)

3.nap Mumbai > Aurangabad

Ha valamire nem jutott még idő előző nap Mumbaiban, akkor azt ma bepótoljuk! Majd a  délután folyamán utazás a reptérre, és repülés Aurangabadba. Transzfer a szállodába.

Szállás: Aurangabad (2 éj)

4.nap Ajanta-barlangok

Egész napos program a híres Ajanta-barlangokhoz. A barlangokról egészen 1819-ig nem tudott a világ, míg egy brit tiszt tigrisvadászat közben rájuk nem bukkant. A Waghora-folyó kanyarulata fölött sziklákba vájták a barlangtemplomokat, melyek a három ősi vallást: a hindut, a buddhizmust és a jaint mutatják be freskóikon és szobraikon keresztül. A mintegy 30 barlangot sok ezer munkás véső és kalapács segítségével vájta ki a vulkanikus bazaltsziklából az ie. 2.- isz.7. század között.

Szállás: Aurangabad

 5.nap Ellora-barlangok > Chennai

Ma a közeli Ellora-barlangokat fogjuk felfedezni! 34 barlang alkotja az egész rendszert, az 5. és a 10. század között vájták ki őket. Az első 12 barlang buddhista a további 26 barlang hindu jellegű, az utolsó négy pedig dzsaina jegyeket képvisel. Az Ellora környéki sziklába vájt templomok a szobrászat remekművei, komplett katedrálisokat faragtak ki itt a kőből, kívül-belül, padlótól a mennyezetig. A hagyomány szerint Adzsanta buddhista építői jöttek át Ellorába, miután előbbi munkájukat bevégezték. A legmonumentálisabb a Kailash-templom, mely a maga 5600 nm alapterületével több mint kétszer akkora helyet foglal el, mint az athéni Parthenon, és másfélszer olyan magas. Becslések szerint mintegy 200 ezer tonna követ kellett kibányászni a sziklából csak ennek az egy barlangtemplomnak az elkészültéig. Délután mumbai átszállással elrepülünk Chennaiba. A Bengáli-öböl Koromandel partján járunk, a várost a 17. században alapította a Brit Kelet-indiai Társaság, később a britek haditengeri bázissá építették ki. Chennai ma kereskedelmi és ipari központ, de az utazók elsősorban a kulturális örökségek és templomai miatt keresik fel várost, amely egyúttal a dél-indiai klasszikus zene és tánc központja. Transzfer a szállodához.

Szállás: Chennai (2 éj)

6.nap Chennai

Egésznapos városnézés Chennaiban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Művészeti Galériát, a britek által épített Szent György erődöt és a Szent Tamás katedrálist, ahol a szent hamvait őrzik. Végigmegyünk a világ egyik leghosszabb strandján, a Marina beachen, majd látogatás a Kapaleeshwar templomban, melyet Shiva istennek építettek. Ez a város egyik legrégibb és legszentebb helye, melynek dúsan faragott gopuramja, azaz tornya, már a dél-indiai templomépítészet egyik legszebb példája.

Szállás: Chennai

7.nap Chennai > Kanchipuram > Mahabalipuram > Pondicherry

Reggel elhagyjuk Chennait, és Pondicherrybe utazunk, de előtte még útba ejtjük Kanchipuramot, melyet az ,,ezer templom városának" is hívnak. A város egykor a Pallava Királyság fővárosa volt, hindu zarándokhely, mind Siva, mind Visnu isten szent városa, ahol még ma is több mint száz szentély áll, melyek nagy részét a 7-8. században építették. Következő megállónk Mahabalipuram templomkörzete, mely az UNESCO  Világörökség része. A hely a tömör gránit sziklából kifaragott szobrászati remekművek kiállítása; sziklatemplomok, domborművek, életnagyságú elefánt-, oroszlán-, bikaszobrok. A legtöbb alkotás a 7-8. századig nyúlik vissza.

Szállás: Pondicherry (1 éj)

8.nap Pondicherry > Thanjavur

Puducherry, korábbi nevén Pondicherry volt a legnagyobb francia gyarmat Indiában. A francia hatás a mai napig érződik a városon. Megtekintjük a Vardaraja Perumal, Vedapureeswarar, és a  Manakula Vinayagar Templomot, majd délután felkeressük az Aurobindo ashramot és Auroville-t, amely a világ egyik legismertebb spirituális központja. Ezután folytatjuk utunkat Thanjavur felé, ahová a délutáni órákban érkezünk, majd a dél-indiai "templomgyűjteményünket" újabb gyöngyszemekkel, a Thanjavur és a Brahadeeswarar templomokkal gazdagítjuk.

Szállás: Thanjavur (1 éj)

9.nap Thanjavur > Thiruchirapalli

Reggeli után utazás Thiruchirapalliba, ahol megnézzük a Ranganathan templomot. Visnu híveinek zarándokhelye Dél-India egyik legnagyobb templomkomplexuma, melynek szerkezete a hatalmas kapuépítményeivel és egymásba ágyazott koncentrikus udvaraival a későbbiekben modellje lett a déli, dravida vallási központoknak. Az építkezés kb. 1000-ben kezdődött a Kauveri folyó két ága által körülzárt területen, és mivel népszerűsége az elkövetkező évszázadokban folyamatosan nőtt, ezt a komplexumot bővíteni kellett, ezért megépültek az épületeket körülzáró falak. Az utolsó gopuram az 1980-as években épült, és becslések szerint 25 000 tonnát nyom.

Szállás: Thiruchirapalli (1 éj)

10.nap Thiruchirapalli > Madurai

Reggel elutazunk Maduraiba, mely az egyik legrégibb város Dél-Indiában, és a 3-4. században a Pándja Királyság fővárosa volt. A város gopuramjairól (templomkapu tornya) és palotáiról is híres, de a Nagy Templom, a Meenakshi Sundareswara az a látnivaló, amely méreteivel minden idelátogatót lenyűgöz. A hat hektáros területen álló templom 12 toronycsoportból áll, melyek részletesen kidolgozott istenségeket ábrázolnak, a négy legmagasabb torony pedig az 50 m magasságot is eléri!

Szállás: Madurai (1 éj)

11.nap Madurai > Chennai

A délelőtti városnézésen még megismerkedünk Madurai látnivalóival is, mint a Tirumalai Nayak Palota, Vandiyur Mariamman Tank, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, és repülés Chennaiba. Éjjel csatlakozás a nemzetközi repülőjárathoz.

12.nap Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés 4* hotelekben
 • reggeli
 • transzferek, légkondicionált mikrobuszok a körutazás során
 • magyar nyelvű idegenvezető, aki Mumbaiban várja a csoportot!

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

8 fő esetén a felár + 30.000 Ft/fő

A repülőjegy+illeték ára a foglalható helyek árányok függvényében változhat.

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyek+ illetékek kb. 305.000 Ft
 • félpanzió+belépők 66.000 Ft
 • vízum 20.000 Ft
 • storno biztosítás, BBP
 • egyéni kiadások, borravaló...
x
Szállás neve: Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy 305.000 Ft/fő
 2. Vízum 20.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

India, Körutazás Dél-Indiában

Útazonosító: 134216

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

Dél-India: az Ajanta-barlangok és Dél-India szent templomai

India, Körutazás Dél-Indiában

Útazonosító: 134216

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!