Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Ft-tól/fő 44.900
Időpont: 2019.06.07 - 06.10
Legjobb ár: 44.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.06.07 - 06.10

Tartson velünk a Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú utazásra! A kiutazás busszal történik, az alapár ellátást nem tartalmaz. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 44.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Ellátás:önellátás
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója:132466
Kívánságlistára teszem

A Csíksomlyói búcsú minden évben pünkösdkor kerül megrendezésre az erdélyi Csíksomlyó településen, mely napjainkban is a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye. A búcsún több százezer magyar vesz részt évről évre. Csíksomlyó különleges jelkép a magyarság szemében. Az ideérkezők nemcsak hitük mellett állnak ki, hanem minden évben kifejezik ragaszkodásukat nemzetükhöz és anyanyelvükhöz is. Csíksomlyóra szervezett utunkat székelyföldi körutazással kötjük össze.

 

Csatlakozási lehetőségek:    Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - Ártánd - Körösfő - Torda - Székelyudvarhely
Indulás Nyíregyházáról, illetve Debrecenből a kora hajnali órákban. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad - Királyhágó (rövid pihenő) - Kalotaszeg - Bánffyhunyad - Körösfő útvonalon érkezünk Tordára. A sóbányászatáról híres város sok jeles történelmi esemény színhelye volt. A legfontosabb az 1568. évi országgyűlés, ahol - Európában elsőként - kimondták a vallásszabadságot. Erre a fontos eseményre emlékeztet a katolikus templom falán elhelyezett márványtábla. Látogatás a sóbányában,  amely a 17. századtól 1932-ig működött. Látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golfpálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely. Nem messze a várostól található a Tordai-hasadék, melynek sziklafalai és környéke természeti csoda és több barlangot is rejt. Innen Balavásár, Szováta, Korond érintésével érkezünk Székelyudvarhelyre, a legmagyarabb székely városba. Szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Máréfalva - Homoródfürdő - Csíkszereda - Csíksomlyói búcsú
Reggeli után Máréfalván (megnézzük a műemlék székelykapukat),  Homoródfürdőn (borvizet kóstolunk), majd Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 12.30 órától résztveszünk Csíksomlyón a Pünkösdi búcsún, melyet immár 452. alkalommal a Kis- és Nagy-Somlyó-hegy közötti nyeregben, a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra, és ,,búcsúfiát" vásárolni a kirakodóvásárban). 
Estére érkezés vissza szálláshelyünkre, Székelyudvarhelyre.

3. nap: Keleti-Kárpátok - Gyimesi csángók földje (ezeréves határ) - Madéfalva
Ezen a napon két lehetőség van. Reggeli után egész nap Székelyudvarhelyen maradni, ismerkedni a város nevezetességeivel (vagy pihenni), vagy egy szép fakultatív, kirándulós programot választani.

Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezeréves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a gyimesbükki állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény több száz utassal. Délután részt veszünk az ezeréves határnál megrendezésre kerülő ünnepi programokon. Hazafelé jövet megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki- és Gyergyói-havasokra). 
Az egész napos fakultatív program ára:  6.900 Ft / fő

4. nap: Székelykeresztúr - Segesvár - Marosvásárhely - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után Székelykeresztúrra megyünk (Petőfi emlékek, vén körtefa), majd Segesvárra, a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban visszacseppenünk a múltba és 13. századi hangulat varázsol el bennünket (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Óratorony).  Marosvásárhelyen pedig megnézzük a főteret és a híres Vásárhelyi Promenádot (Teleki Téka, Bólyai Líceum, Ortodox templom, Kultúrpalota, stb.). Érkezés kis pihenőkkel Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.

 

Részvételi díj (3* szállodában): 54.900 Ft / fő

Részvételi díj (egyszerű panzióban): 44.900 Ft / fő

 

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 3 éj szállás (szállodában vagy panzióban)
- idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (3 vacsora + 3 reggeli): 12.000 Ft / fő (a vacsora a panziós vendégeknek is szállodában van) (a program félpanzióval foglalható)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 100 RON / fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Minimum létszám: 35 fő

Egyágyas felár: 15.000 Ft / fő

x
Szállás neve: Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. A program félpanzióval foglalható (3 vacsora 3 reggeli) 12.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Románia, Székelyföld, Csíksomlyó

Útazonosító: 132466

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Erdélyi kirándulás és a 452. Csíksomlyói Búcsú

Románia, Székelyföld, Csíksomlyó

Útazonosító: 132466

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!